Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום

אני מסתובב עם בעיה ברכבי כבר מספר חודשים.

הבעיה היא שיש רעידות בהגה בזמן בלימה (אך ורק בזמן בלימה, כשאינני בולם הכול דופק מצוין). עכשיו, החלפתי דיסקיות ופדים כבר אין ספור פעמים, תמיד יש הקלה של התופעה (במיוחד לאחר החלפת פדים) אך לאחר כשבועיים-שלוש הבעיה שוב חוזרת.

הרכב נוסע כ-400-500 ק"מ לשבוע, אם זה משנה משהו...

תמיד הבעיה מופיעה במהירויות גבוהות 80 קמ"ש וצפונה, ככל שעולים, כך הרעידות יותר חזקות...

יש למישהו מושג מה הבעיה יכולה להיות?!

האם אני יכול לדרוש מהמוסך החזר כלשהו או השתתפות בעלות על התיקון(ים) שהיו (ושיבואו לאחר מציאת הבעיה)?

בתודה מראש

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

בהנחה שזה לא דיסקים ולא רפידות,

פעם רשמת שהרכב עבר תאונה,

יכול להיות שהג'אנט/ים שלך התעקמו בעקבותיה והם אלה שגורמים לרעידות תחת בלימה.

בכל מקרה, הלכת למכון כדי לבצע איזון גלגלים וכיוון פרונט מתישהו?

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

אולי הדיסקים שלך ולא רפידות הבלם.

אולי הם לא מאוזנות ?

סתם ניחוש אבל יש לי הרגשה שמדובר בדיסקים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
שלום רב לחברי הפורום

אני מסתובב עם בעיה ברכבי כבר מספר חודשים.

הבעיה היא שיש רעידות בהגה בזמן בלימה (אך ורק בזמן בלימה, כשאינני בולם הכול דופק מצוין). עכשיו, החלפתי דיסקיות ופדים כבר אין ספור פעמים, תמיד יש הקלה של התופעה (במיוחד לאחר החלפת פדים) אך לאחר כשבועיים-שלוש הבעיה שוב חוזרת.

הרכב נוסע כ-400-500 ק"מ לשבוע, אם זה משנה משהו...

תמיד הבעיה מופיעה במהירויות גבוהות 80 קמ"ש וצפונה, ככל שעולים, כך הרעידות יותר חזקות...

יש למישהו מושג מה הבעיה יכולה להיות?!

האם אני יכול לדרוש מהמוסך החזר כלשהו או השתתפות בעלות על התיקון(ים) שהיו (ושיבואו לאחר מציאת הבעיה)?

בתודה מראש

רמי

יש לבדוק את כל מערכת ההיגוי והבלמים הקדמית (משולשים, תפוחי פרונט, בוקסות, נאבות, ג'אנטים, צלחות בלם, רפידות בלם (פדים שייך לנושא אחר :p) וכד'...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בהנחה שזה לא דיסקים ולא רפידות,

פעם רשמת שהרכב עבר תאונה,

יכול להיות שהג'אנט/ים שלך התעקמו בעקבותיה והם אלה שגורמים לרעידות תחת בלימה.

בכל מקרה, הלכת למכון כדי לבצע איזון גלגלים וכיוון פרונט מתישהו?

אם הג'אנטים התעקמו האם לא אמורה להיות רעידה גם בזמן של אי-בלימה?

עשיתי איזון גלגלים וכיוון פרונט לאחר התאונה, בכל מקרה, התופעה החלה לפני כשנה בערך, הרבה אחרי התאונה (כשנה אחרי)

רמי

פורסם

כבר שמעתי על מקרים של רעידות בזמם בלימה שנעלמו אחרי החלפת ג'אנטים קדמיים, לכן העלתי את האפשרות.

בכל מקרה, קח את העצה של איציק ותכניס את הרכב למוסך לבדיקה מקיפה של מערכות ההיגוי והבלימה ברכב.

ציין שכבר הוחלפו כמה פעמים הרפידות והדיסקים והתופעה לא נעלמה וממשיכה לקרות.

קח גם נציג מהמוסך לסיבוב ברכב ותן לו להרגיש בעצמו את הרעידות.

בהצלחה.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

פורסם
כבר שמעתי על מקרים של רעידות בזמם בלימה שנעלמו אחרי החלפת ג'אנטים קדמיים, לכן העלתי את האפשרות.

בכל מקרה, קח את העצה של איציק ותכניס את הרכב למוסך לבדיקה מקיפה של מערכות ההיגוי והבלימה ברכב.

ציין שכבר הוחלפו כמה פעמים הרפידות והדיסקים והתופעה לא נעלמה וממשיכה לקרות.

קח גם נציג מהמוסך לסיבוב ברכב ותן לו להרגיש בעצמו את הרעידות.

בהצלחה.

כבר נעשה...

מנהל המוסך בעצמו נהג על הרכב לאחר ההחלפות הראשוניות, (תמיד אני מטפל באותו מוסך, אולי הזמן הגיע להחליף?!)

לפי עצתו החלפנו את הרפידות והדיסקיות... (אני מרגיש שעבדו עלי, מספר פעמים!)

אולי אנסה להחליף בין הגלגלים בעצמי, קדמיים ואחוריים, לפי הבנתי דבר זה צריך להעשות בהצלבה, לא (אחורי ימני יהיה קדמי שמאלי וכנ"ל ההפך)...

פורסם

יכול להיות שאתה קצת מתבלבל?

תבדוק טוב טוב בקבלה אם החליפו לך דיסקים או לא.

או שהתבלבת בהודעה האחרונה שלך או שלא הבנת נכון את מה שעשו במוסך ובעצם החליפו לך רק רפידות עד עכשיו.

דיסקיות - רפידות בלם בז'רגון המוסכניקים.

לדיסקים במערכת הבלימה ברכב המוסכניקים לפעמים קוראים צלחות.

פורסם

התופעה יכולה לנבוע גם מהבלמים האח'.

בכדי לבדוק זאת, יש צורך במעט נסיון.

במהלך הנסיעה יש למשוך את בלם-היד(בעדינות, לא לנעול גלגלים) ולהרגיש האם הרעידות מופיעות.

תשובה חיובית-הבעיה מאחור.

תשובה שלילית-ראה תשובתו של איציק.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תבדוק את שלמות הגומיות של המשולשים למרות שהמשולשים ניראים בסדר ליהיה את אותו הדבר בדיוק וזה מה שפתר את הבעיה

MIKE 306

• תוכן חדש...