Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה, לפני כמה ימים הזמנתי זוג רמקולים אחוריים 9*6 של פיוניר 420 וואט (שהם בעצם 80 וואט RMS).

היום הרמקולים הגיעו, התקנתי אותם עם כמה חברים, ונתקלנו במספר בעיות:

קודם כל, ה"חור" בו ישב הרמקול הישן לא מתאים ב-100% ל-9*6, כלומר הרמקולים החדשים בולטים מעט מעל המגש האחורי מפני שחלקם התחתון לא נכנס עד הסוף אל תוך החור... לכן השתמשנו בברגים ארוכים יחסית והברגנו, אממ, לטווח רחוק.

אין לי מושג אם זה פוגם באיכות השמיעה, אשמח לקבל תשובה על כך, אבל הרמקולים יושבים יציבים לחלוטין, רק קצת בולטים. האם יש לכך פיתרון מלבד ללכת למתקין (אני לא הולך לעשות את זה לבד...) ולארגן שיחתוך לי בפח?

בעיה נוספת, שאין לי מושג אם היא קשורה לראשונה או לא, היא העובדה שכאשר הגברתי קצת מעל ה... ממוצע... בקטע מלא באסים יחסית, הרמקול החל להשמיע רעשים מדאיגים... הר"ד שלי הוא של פנסוניק, 4*50 וואט, ולכן אני לא חושב שיכול להיות שהוא העמיס יותר מדי על רמקולים של 80 כל אחד לא?

בכל מקרה אשמח לקבל תגובות, תודה,

רז.

פורסם

זה שהרמקול טיפה באוויר מפחית מעוצמת הבאסים

הברגים הארוכים לא גורמים נזק ( אלא אם יתפס בהם משהו )

והרעשים הם עוצמת באס מוגזמת בר"ד + ווליום גבוהה

זה שהרמקול הוא 80 RMS , זה לא אומר שזה 80 RMS של באס

תנמיך לרמה משביעת רצון ולא מוגזמת

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

רז, אין פיתרונות קלים בחיים. אין לך ברירה אלא לחתוך בפח של הרכב, על מנת שהרמקול ישב באופן מושלם על המגש האחורי. כרגע בעצם החיזוק של הרמקול למגש האחורי, בעזרת ברגים ארוכים עלול הדבר ליגרום לרמקול לעיוות. סיבה נוספת לכך שהרמקול צריך לשבת בצורה מושלמת על המגש האחורי היא האיטום - החלק האחורי של הרמקול צריך להיות בתוך התא מיטען של הרכב. הסיבות הנ"ל עלולות לגרום לכך שהרמקול משמיע את הרעשים שאתה מציין.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

שלום לך רז.

כמו ששלו אמר אתה אכן חייב לחתוך בפח.

ואפ אתה ממש לא רוצה יש אפשרות שנקראת במה.

זה חתיחת פלסטיק עבה בצורת הרמקול שמגביהה לך אותו.

בעיקרון מתאים לבעיה שלך.

אבל יותר מומלץ לחתוך כדי שהרמקולים ישבו באופן מושלם.

בקשר לבעיה השניה לא ממש הבנתי איזה רעשים מדאיגים הרמקולים מוציאים.

כי אחרי הכל גם הרדיו דיסק שלך לא מוציא 50 RMS נקי.

בכל מקרה תנסה להסביר יותר איזה רעשים מוציאים הרמקולים.

תודה.

אודי.

ROVER=~~

פורסם

אוקי תודה לכם... אם אני אכן חייב לחתוך בפח כמו שאמרתם, רק מתקין יוכל לעזור לי, לא?

במקרה כזה, אודי, אם תוכל אולי להמליץ לי על מקום מסויים באשקלון זה יהיה נחמד, כי גם אני אשקלוני.

בנוגע לרעשים, קצת קשה לי לתאר אותם, אבל הם לא בדיוק העיוות בבס שחשבתי שנגרם כתוצאה מהצורה בה הרמקולים יושבים, אלא רעש קצת שונה, אני לא יכול בדיוק להסביר... בכל מקרה אחרי שאצליח לגרום לרמקולים לשבת כמו שצריך נראה אם הבעיה תימשך, אני מקווה שלא.

שאלה נוספת - במה היא באמת אפשרות לפתרון הבעיה? והאם תיבות לרמקולים קשורות לנושא וגם יכולות לעזור?

שוב תודה על העזרה,

רז.

פורסם

רז... המלצה על מקום באשקלון.

מיגון 2000. בעלים חדשים, יחס טוב, ועבודה מעולה.

תיכנס תסביר לו את הבעיה.

הוא ייעץ לך.

יום טוב.

ROVER=~~

פורסם

כמה בערך אמורה לעלות התקנה כזאת? כי באמת שאין לי מושג...

ובעיית המיקום נפתרה, מול המשטרה וליד טוסטעים לפי מה שבדקתי...

פורסם

אני לפי הנסיון ברכבים שלי לא חתכתי וגם לא מתכוון לחתוך מגש מתכת.

מה שכן ניתן לעשות במקרה שלך הוא להכין הגבהה מעץ בעזרת ג'קסון. זאת כדי להושיב את הרמקול בצורה ישרה על המגש ולא לעקם את התושבת שלו חלילה!

פורסם
אני לפי הנסיון ברכבים שלי לא חתכתי וגם לא מתכוון לחתוך מגש מתכת.

מה שכן ניתן לעשות במקרה שלך הוא להכין הגבהה מעץ בעזרת ג'קסון. זאת כדי להושיב את הרמקול בצורה ישרה על המגש ולא לעקם את התושבת שלו חלילה!

הפתרון שאתה מציע אמור לפתור את בעיית הרעשים, כלומר הוא אוטם את חלקו האחורי של הרמקול כמו שצריך?

פורסם

מה יקרה בדיוק אם הוא יחתוך ?! גם אצלי הייתי צריך לחתוך בכדאי להתקין 6X9 , ביג דיל !

אם בודקים קודם את המגש ורואים שלא פוגעים בשום חוטים (שגם ככה בקושי ושיש שם ..) לא אמורה להיות בעיה.

פורסם

טוב נראה לי שאני מעדיף חיתוך בפח אם זה לא יהיה מסובך ויקר מדי, אני יוצא עכשיו אל מתקין ונראה כמה הוא ירצה על זה ומה יש לו להציע... תודה על העזרה ;)

פורסם
טוב נראה לי שאני מעדיף חיתוך בפח אם זה לא יהיה מסובך ויקר מדי, אני יוצא עכשיו אל מתקין ונראה כמה הוא ירצה על זה ומה יש לו להציע... תודה על העזרה ;)

לאחר שתחזור מהמתקין תדווח בבקשה מה עשית.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
לאחר שתחזור מהמתקין תדווח בבקשה מה עשית.

שלו.

בדיוק מה שהתכוונתי לעשות... חזרתי לפני כמה דקות, שומעים מצויין עכשיו, הוא חתך לי בפח והרמקולים פשוט צמודים לפח, כל ההתקנה עלתה לי 120 ש"ח, בדיוק בטווח המחירים שנתנו פה... בכל מקרה אני מרוצה מאוד :)

הצעד הבא - מגבר וקומפוננט (הקדמיים של הלאנסר פשוט זוועה עכשיו יחסית לפיוניר) :)

• תוכן חדש...