Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ניצן.

מה הבעיה? אולי תוכל לפרט,

בכל אופן , אם אתה נכנס למזגניסט, ולצורך בדיקה או כל סיבה שהיא הוא מוציא עם מכונת מיחזור את הגז מהמערכת, ובסיום הבדיקה או WHATEVER , הוא לא מכניס את הגז חזרה, אז או שהוא שכח או שהוא לקח לך את הגז בלשון המעטה.

בכל אופן צריך מכשיר מיחזור ייעודי.

אני לא יודע אם לזאת התכוונת, זה מה שהבנתי בכל אופן.

פירוט כאמור יעזור יותר.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
הכל בסדר ?

זה לא כלכלי , גם אם אפשרי.

הסבר לשאלה:

ביום שישי בדקתי בעינית האם הגז שמולא לפני שלושה שבועות עם החלפת המדחס עודנו במקומו ונמצא שכן.(בועות בהתחלה שנעלמות)

(זאת עקב בעיה אחרת שפירסמתי כאן אתמול-חוסר מיתוג מדחס).

היום הבאתי א הרכב למוסך "נחלת יצחק" על הבעיה הנ"ל.

בסופו של דבר נתגלה בית פיוז מזגן ראשי שרוף(אין סכמות למזגן ולא עליתי על זה SHIT-תקלה פשוטה ביותר).

השארתי את הרכב והלכתי לעבודה(ברגל-קרוב).

ב-11 התקשר אלי המוסכניק והודיע שהתקלה תוקנה-הוחלף בית פיוז-150 ש"ח.

"וחסר לך גז האם למלא?"-אמרתי שלא ושלמיטב ידיעתי אין מחסור בגז.

הגעתי לשם-אכן בית הפיוז הוחלף אך כשהופעל המזגן נראה מחסור רציני בגז מה שעורר את חשדי

(במיוחד שמות הגז נמצאה תקינה שילשום).

ניסיתי לתחקר אותו וכו' אך הוא התחיל "למכור לי" לוקשים. ועבור מילוי גז R-12 ביקש 120 ש"ח כולל(זול בצורה מחשידה).

לבסוף הסכמתי כיוון שזו היתה האופציה הזולה להשארת גז במערכת.

בבדיקה הוא טען שנשארו רק כ-80 גרם גז מתוך 600 בערך שיש במערכת מלאה=חשוד ומוזר במיוחד שקצב אובדן הגז במדחס הישן שדלף היה כזה בחודש ולא כיומיים במיוחד עם מדחס חדש.

קשה לי לחשוב על אפשרות אחרת זולת ניסיון ניבזי לעשות עוד כמה שקלים על לקוח חדש(פעם ראשונה אצלו) ע"י גניבת הגז מתוך המערכת ו"מכירתו מחדש", לאור מחיריו שהאמירו לאחרונה.

בסופו של דבר ע"מ למנוע עימות, וכיוון שלא יכולתי להוכיח דבר,שילמתי את מה שביקש(270 כולל) .ויצאתי משם בהרגשה נוראית,לא בגלל ה-120 ש"ח(נצא מנקודת הנחה ש 150 ש"ח כולל זה מחיר סביר להחלפת בית פיוז עקב הצורך בזמן לאתר את התקלה=ידע שווה כסף וכו', ולא היה אכפת לי לשלם למרות שלדעתי מחיר זה גבוה מהממוצע .) אבל הגניבה המיותרת הזו של הגז...:evil:

שיוציא את ה-120 ש"ח על תרופות :evil: .

ניצן

פורסם

לדעתי מה שכתבת פה הוא על סף הוצאת הדיבה.

בעצמך כתבת שאין לך הוכחה , ולכן - במקום בעל המוסך , אם הייתי קורא כאן - הייתי שוקל לתבוע אותך.

אם אין לך הוכחה , עדיף שלא תכתוב סתם.

פורסם
אם אין לך הוכחה , עדיף שלא תכתוב סתם.
דני זומרשטיין כתב כי זה אפשרי.

היי ניצן.

מה הבעיה? אולי תוכל לפרט,

בכל אופן , אם אתה נכנס למזגניסט, ולצורך בדיקה או כל סיבה שהיא הוא מוציא עם מכונת מיחזור את הגז מהמערכת, ובסיום הבדיקה או WHATEVER , הוא לא מכניס את הגז חזרה, אז או שהוא שכח או שהוא לקח לך את הגז בלשון המעטה.

בכל אופן צריך מכשיר מיחזור ייעודי.

אני לא יודע אם לזאת התכוונת, זה מה שהבנתי בכל אופן.

פירוט כאמור יעזור יותר.

דני

המערכת היתה מלאה ביום שישי כשהמדחס עדיין פעל.

1+1=2

אם הוא עשה זאת בכוונה או לא,לא יודע לא השארתי שם מצלמת מעקב.

אך ישנן ראיות "נסיבתיות".

סייגתי את דברי,אך אינני יכול להתעלם מהעובדות.

ניצן

פורסם

הוא יכול גם סתם לרוקן את המערכת ולמכור לך גז שלו, הרי גם ככה הוא מרוויח, בטוח לו עולה יותר זול הגז כי הוא קונה בכמויות ולך מכניס קצת...

פורסם

היי ניצן:

כל זמן שאינך בטוח, אל תלכלך עליו, ובכלל, היום תביעות דיבה זה מסוכן.

בכלל, אני לא מזלזל בכסף שלך, אבל לא הוצאת אלפי שח, סה,כ 270 שח.

אם יצאת בהרגשה רעה אתה רשאי לא לחזור אליו, ואני בטוח שההרגשה הרעה כואבת יותר מה120 שח שאתה חושב שלקחו לך סתם.

אל תשכח שאולי לא לקחו סתם, והיה חסר גז.

לגבי מחירי מילוי גז ו/או תיקון מזגנים של הרכב, יש לציין, עונת המזגנים חלפה לה, ואין ספק שמחירי תיקון מזגן בעונה זו שאינה עונת המזגנים יורדת לעיתים בעשרות אחוזים, אצל מוסכי מיזוג אוויר, שפשוט אין להם מה לעשות עם עובדי מיזוג האוויר שעומדים /יושבים בחוסר מעש לפחות עד חודש מרץ -תחילת אפריל 2006 .

ולכן חברי הפורום, לדעתי זה הזמן לקבל הצעות מחיר לתיקון המזגן ברכבכם ולא להמתין לאביב בשום פנים ואופן.

כמובן לא לשכוח הצעות והשוואות מחירים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אה, לא אמרת שהאוטו היה אצל מזגניסט, סליחה.

בכל מקרה, רצוי שתחכה שוב כמה ימים ותדווח האם שוב חסר גז, גז לא נעלם פעם כן ופעם לא. אם הוא נעלם מתקלה, הוא יעלם שוב.

פורסם
דני זומרשטיין כתב כי זה אפשרי.

המערכת היתה מלאה ביום שישי כשהמדחס עדיין פעל.

1+1=2

אם הוא עשה זאת בכוונה או לא,לא יודע לא השארתי שם מצלמת מעקב.

אך ישנן ראיות "נסיבתיות".

סייגתי את דברי,אך אינני יכול להתעלם מהעובדות.

ניצן

העובדות לא נסיבתיות כי אם עובדות,

'לקחו' לך גז חד וחלק.

יום שישי אתה עם גז מלא ברכב ויום ראשון אתה בלי? כאשר התקלה נמצאה כתקלה חשמלית.

עבודה בעיניים לכל דבר.

יתכן והבדיקה הראשונה של איש המיזוג היה לבדוק כמות גז, שראה שהיא תקינה המשיך הלאה ומצא את הנתיך הבעייתי, ואז הוא רצה לחייב אותך על הזמן שבזבז בבדיקת כמות הגז במערכת.

פורסם

אין מה לעשות... אסור להשאיר אוטו במוסך ללא השגחה של מבין בעל עניין....

ועוד במוסך שאתה לא מכיר...

תחכה 3 ימים , אם הגז לא "נעלם" אז כן, הגז עשה דרכו למכונת המיחזור גז

המכונה מרוקנת את הגז, מסננת ממנו את השמן, ומכניסה אותו לבלון.

גז לא נעלם, או שהוא דולף, או שהוא רוקן מהמערכת ע"י המכשיר.

פורסם

אני לא בטוח שבדיקת ה"עינית" מדוייקת דיה כדי לקבוע אם היה מספיק גז או לא.

שיהיה ברור -אני לא טוען שלא בוצעה "העלמת" הגז , אבל אני לא חושב שיש לו מספיק הוכחות , ובגלל זה - אני אישית לא הייתי רושם בצורה כה נחרצת.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר המקרה מילאתי גז שהחזיק במערכת כשלשה חודשים בערך

בתחילת אפריל מילאתי שוב והגז החזיק חודש בערך עד שדלף בכמות שנראו בועות "רצות" בכמות גדולה בעינית ורמת הקירור ירדה באופן מורגש.

חזרתי למזגניסט שמש בפ"ת שמילא לי את הגז בפעם האחרונה, והוא בדק עם זרחן ומנורה אולטרא סגולה ואיתר את מקור הדליפה שכמעט הוא תמיד אותו מקור:

חיבור קידמי בין צינורות הלחץ הגבוה בקירבת הרדיאטור.

הוא החליף אטם -חיזק-מילא גז וצבע את האזור בצבע ספריי מתכתי ע"מ לאתר דליפה עתידית אם תקרה משם.

כמו כן הוא צבע את אזור המדחס שדלף בפעם הקודמת(והוחלף ללא הצנרת -שנשארה המקורית).

נכון להיום חודשיים וחצי אחרי הטיפול-המזגן מקרר מצוין ואין שום סימנים אף לדליפה הקטנה ביותר.

המסקנה היא שאכן "נגנב" לי גז בטיפול שעשיתי אצל המזגניסט בת"א(כיוון שהגז נעלם מיידית תוך יום ואילו לאחר מכן לקח לו חודש.

אליו אני לא חוזר.

מה שבטוח שהחלפת המדחס(1000 ש"ח)+200 ש"ח מילוי גז עשו את שלהם,(ובנוסף עוד 200 ש"ח שעלה לי איתור ותיקון הדליפה והמחיר הוא זול עקב העובדה שכבר היה קיים זרחן בתוך המערכת שגם הוא יקר כשלעצמו).

1400 ש"ח וזכיתי במזגן חדש לרכב לימי הקיץ החמים :smile: .

היה כדאי

ניצן

פורסם
היי ניצן:

כל זמן שאינך בטוח, אל תלכלך עליו, ובכלל, היום תביעות דיבה זה מסוכן.

בכלל, אני לא מזלזל בכסף שלך, אבל לא הוצאת אלפי שח, סה,כ 270 שח.

אם יצאת בהרגשה רעה אתה רשאי לא לחזור אליו, ואני בטוח שההרגשה הרעה כואבת יותר מה120 שח שאתה חושב שלקחו לך סתם.

בברכה

דני

ראשית,

דני, גם 120 זה כסף. ואני לא מכיר הרבה מזגניסטים שמחכים "לעשות את המכה" ולפרוש על לקוח עם לאדה שבא למלא אצלם גז.

אני כן מכיר הרבה חארות שייקחו לה-ר-ב-ה אנשים 50-100-120 שקל על גז למזגן ויוציאו את זה על תרופות...

דבר נוסף - לניצן, לא ברור לי למה להשאיר את הרכב לבד במקום שאתה לא מכיר.

פעם ראשונה במוסך שאין לך נסיון איתו ואתה משאיר את האוטו והולך?

רון.

-ואם כבר אני כותב פה, אז ביום רביעי היה לי נסיון מענג [!!] עם הרכב של בת זוגי המדהימה שעשה לנו צרות והתחמם באופן מחשיד, וגרם לנו לבקר את תותח העל הבינתחומי, הגדול בתורה, האדמו"ר משיכון המזרח... בני ל. בקיצור - מומלץ בחום, אבל זה סתם נצל"ש טיפוסי-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...