Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפיטה מודל 79

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלפתא סדאן אוטו יפהפה ? צריך טעם מאד מיוחד כדי לטעון את זה, אבל נניח...
תשמע, אתה מכיר את זה שיוצא לך ז**ן עם איזו "מאותגרת ויזואלית" ואתה נהנה איתה כמו שלא עם אחלה כוסית, ואז אתה רואה פתאום את הסקס אפיל מאחורי הקוים התמוהים ולנצח היא תישאר בתור

זכרון מדהים, אז ככה בשבילי עם האלפטא, כבר שנים שלא יצא לי ל**ן אחת, אבל תמיד אזכור אותה

בתור שוברת בתולים שלי.

אופנוען

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האוטו מודל 79 צבע לבן זקוק לשיפוץ

תמונה זאת בעיה

אולי יום ראשון שני אני יוכל לארגן תמונה עדכנית

הכל מקרה המחיר הוא 3500 גמיש

הרישיונות מוקפאים טלפון

קוראים לו שלומי 0507405864

תגידו שסהר נתן לכם תמספר שלו

שבת שלום

אונו 94 1.6 הזרקה יחידה בארץ

פורד שנהייתה לבאגי

עובד במוסך מורשה מיצובישי יונדאי

פורסם
וואלה ???

ראה הסבר של אישפוז

וואלה !!!

כאמור, זה עניין של סמנטיקה, אבל בכל זאת:

כנס בבקשה לחנות לקרבורטורים באיטליה (יש שם כאלו בכל פינה...) ובקש "1 קרבורטור WEBER 40". האם תקבל "לוע אחד, חצי מצוף וחצי מיכל"? אולי, אבל רק אם ינסרו את הקרבורטור לפני שתיקח אותו. אתה תקבל יחידה אחת, שקוראים לה "קרבורטור", ובתוכה יש שני לועות, שני פרפרים, שתי דיזות, מצוף אחד, תא אחד וכו'. באלפטא יש שתי יחידות כאלו, ולכן לפי ההגיון שלי, זה אומר שבאלפטא יש שני קרבורטורים כפולים. אם אתה רוצה להיות נורא דייקן, אולי צריך לומר "שני קרבורטורים כפולי-לוע". בדוק בספסיפיקציות של המנועים האלו - תמצא תמיד משהו כמו "2 WEBER 40" (או סולקס או דלורטו).

רק תזכור, שאם תזמין פעם באינטרנט קרבורטורים עבור מנוע DOHC של אלפא, בקש רק שני קרבורטורים. אם תבקש 4, יהיו לך שניים ס?פ??ר בבגז'.

השורה התחתונה היא ששנינו מתכוונים לאותו הדבר, אבל חלוקים בסמנטיקה. לא נורא.

שבוע טוב,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קובי המתחיל במיצווה אומרים לו......ספר לנו בבקשה איך זה לכוון אחד כזה, או את ה-וובר 45 ולמה ל---ל כל פעם שלוחצים עליו בנהיגה הוא בורח מהכיוון?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כך נראית אלפטה 4 דלתות:

alfetta%20blu%20pc.jpg

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
קובי המתחיל במיצווה אומרים לו......ספר לנו בבקשה איך זה לכוון אחד כזה, או את ה-וובר 45 ולמה ל---ל כל פעם שלוחצים עליו בנהיגה הוא בורח מהכיוון?-רן
הכיוון פשוט למדי.

מתחילים לכוון עם מד כספית וממשיכים "לפי האוזן".

הבעייה מתחילה שמיתפתחים חופשים בצירים,ואז הרבה יותר קשה לתאם אותם.

בעיקרון,הקרבורטורים האלו יוצאים די מהר מכיוון וזקוקים לכיוון ואיזון מעת לעת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ברכב שלנו ידעתי לזהות אל תחנות הדלק שמרמות לפי הצילצולים במנוע....ולחובבי המוסיקה שביננו

אין דבר שנישמע טוב יותר כאשר נפתחים כל הפרפרים בוובר בפול גאז... חור באגזוז עוזר......רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
האמת? הדחקתי את הטראומה...בסוף שנות השמונים היתה לי אלפטה 82, וכל יום שישי, ללא יוצא מן הכלל, הייתי עומד מתחתיה במוסך... עבדתי אז במפעל לציוד צבאי, והחבר'ה של בית המלאכה לדגמים חרטו לי בוקסות מפלדת אל-חלד קשיחה (17-4PH למי שמכיר...) עבור השטנגה המחורבנת של הגיר, כדי שהחלפת ההילוכים לא תיתן תחושה של ערבוב דייסה. קניתי אותה עם שסתום שרוף, וטקס הורדת ראש המנוע לקח 12 שעות של עבודת פרך עם אפ-צירים... אבא שלי ניחם אותי שלפעמים זה גם לוקח שבוע, והוא יודע על מה הוא מדבר - המוסך שלו היה המורשה הראשון בארץ לאלפות, אי-שם בשנות השישים.

לגבי הקרבורטורים - אני הייתי משחק בעיקר עם הטורים, כדי לקבל עבודה "חלקה" ככל האפשר, ותוך ניתוק לסרוגין של אחד הפלגים ע"מ לאתר צילינדר שלא עובד בסרק. את הכיוונים המסובכים יותר, הייתי משאיר לאבא שלי - הוא היה דוחף צינור דק לפתח היניקה, צד שני לאוזן, ולפי הרעש היה משווה בין ארבעת הלועות (של שני הקרבורטורים). טוב, זה לא חוכמה - לאיש יש שמיעה מוזיקלית אבסולוטית, וחוץ מלכוון אלפות הוא גם ניגן על עשרה כלי נגינה שונים...

כל עבודת הפרך של התחזוקה, נשכחה ברגע שהמנוע המתוק הזה היה נדלק, והטורים היו עולים בששון. כשהמכוניות האלו היו בנות 5-10, המחיר שלהן כמשומשות היה נמוך בטרוף, וזו היתה קומבינציה נהדרת של מכונית ספורטיבית, מרווחת (4 דלתות), זולה ועם מזגן - פריט נדיר למדי במכוניות מתחילת שנות השמונים.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
וואלה !!!

כאמור, זה עניין של סמנטיקה, אבל בכל זאת:

כנס בבקשה לחנות לקרבורטורים באיטליה (יש שם כאלו בכל פינה...) ובקש "1 קרבורטור WEBER 40". האם תקבל "לוע אחד, חצי מצוף וחצי מיכל"? אולי, אבל רק אם ינסרו את הקרבורטור לפני שתיקח אותו. אתה תקבל יחידה אחת, שקוראים לה "קרבורטור", ובתוכה יש שני לועות, שני פרפרים, שתי דיזות, מצוף אחד, תא אחד וכו'. באלפטא יש שתי יחידות כאלו, ולכן לפי ההגיון שלי, זה אומר שבאלפטא יש שני קרבורטורים כפולים. אם אתה רוצה להיות נורא דייקן, אולי צריך לומר "שני קרבורטורים כפולי-לוע". בדוק בספסיפיקציות של המנועים האלו - תמצא תמיד משהו כמו "2 WEBER 40" (או סולקס או דלורטו).

רק תזכור, שאם תזמין פעם באינטרנט קרבורטורים עבור מנוע DOHC של אלפא, בקש רק שני קרבורטורים. אם תבקש 4, יהיו לך שניים ס?פ??ר בבגז'.

השורה התחתונה היא ששנינו מתכוונים לאותו הדבר, אבל חלוקים בסמנטיקה. לא נורא.

שבוע טוב,

קובי

אתה צודק זה באמת עניין של סמנטיקה - אבל אם כבר הזכרת איטלקים - בוא נלך עם זה עוד צעד - לאלפא סוד היה דגם עם קרבורטור כפול (כדי שנהיה בטוחים על מה אנחנו מדברים - מדובר בשני שלבים) - והיה דגם עם ארבעה קרבורטוים ( מה שאתה מכנה שניים כפולים) - אלה שהאיטלקים הוסיפו בכיתוב הדגם את המונח 4C - שזה ארבעה קרבורטורים - אפילו לא אני המצאתי את זה.

סמנטיקה זה גם להגיד של דה שבו סהרה היה מנוע כפול (השד יודע מה זה ) ולא שני מנועים, שרק במקרה חלקו מיכל דלק משותף

ובכל מקרה גם לא מדובר בסמנטיקה - קרבורטור כפול הוא קרבורטור דו שלבי שמזין את כל הצילנדרים אליו הוא מחובר - בריבוי קרבורטורים לכל צילנדר קרבורטור אחד - פרפר אחד

שבוע טוב גם לך

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

האלפטא כמו בתמונה רק בצבע לבן וזקוקה לשיפוץ רציני

אונו 94 1.6 הזרקה יחידה בארץ

פורד שנהייתה לבאגי

עובד במוסך מורשה מיצובישי יונדאי

פורסם
ובכל מקרה גם לא מדובר בסמנטיקה - קרבורטור כפול הוא קרבורטור דו שלבי שמזין את כל הצילנדרים אליו הוא מחובר - בריבוי קרבורטורים לכל צילנדר קרבורטור אחד - פרפר אחד

שבוע טוב גם לך

מכיוון ששנינו כנראה טיפוסים שאוהבים לומר את ה"מילה האחרונה", השירשור הזה הולך להיות ארוך...

שוב, המבחן האולטימטיבי, לעניות דעתי, הוא מה תקבל כאשר תזמין קרבורטורים חדשים לאלפטא (או גולייטה, ברלינה, ספיידר וכו'). לשיטתך, צריך להזמין 4 קרבורטורים, ואז תקבל 4 קרבורטורים עם 8 לועות (או 8 ונטורים) בסה"כ. פי שניים ממה שצריך. סמנטיקה מגדירה את המושג שבו כולם משתמשים כדי לתאר משהו. למיטב ידיעתי, WEBER 40 בעולם הגדול נקרא "קרבורטור אחד".

עכשיו תורך, ושבוע טוב.

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

בכדי לפתור את הוויכוח הארוך והמיותר - אזי בכל מקרה מדובר בקרבורטור כפול בדיוק כפי שיש קליפר עם שתי משאבות (בכל צד, משמע סה"כ 4 משאבות) - אותו הדבר עם הקרבורטור הכפול - אומנם שני לועות, אולם קרבורטור אחד!!

מי שמבין - בכל מקרה מגדיר אותם כ-שני קרבורטורים כפולים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אוקיי. בא לי לסבך אתכם קצת...

איך תקראו לקרבורטור\ים בתמונה המצורפת?

אשתי עד עכשיו לא מבינה מה גרם לי לבהות בהם תוך הזלת ריר ולחטוף לה את המצלמה...

IMG_3966.JPG

• תוכן חדש...