Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרק הבכורה של "יצאת צדיק" בהנחייתו הדרמטית והמותחת של חיים הכט, הערב בערוץ 2

בשעה 20:45, חובה לצפות!

והערב פרק הבכורה עוסק ב"צדיקים" הרבים , שנמצאים כבל מוסך בארץ, ואת הרשת שזורק חיים הכט,

כיצד ללכוד אותם... נדמה לי שהוא לא מתאמץ למוצאם!

הפרק עוסק הפעם במוסכים באזור נתניה הידיעים כאמינים וצדיקים גדולים!

מומלץ לצפות ולהקליט!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עיניכם הרואות אינן טועות סאנשיינז. אני כבר מחכה בקוצר רוח לשיעור היידיש השבועי שלי (ביידיש אומרים על התכנית הנ"ל אייצם פאראווז).

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

אני לא מבין איך מתוך 11 הוא טוען שהיו 7 צדיקים, אני ספרתי רק אחד, וגם הוא לא צדיק, אלה עשה את עבודתו נאמנה.

לפי דעתי יותר קל לקרא לתוכנית יצאת רמאי, גם 10% צדיקים זה בהגזמה פראית, אני מוכן לערוב לכך שאם היו בודקים 100 מוסכים, אולי 5 היו צדיקים, ושוב, לא צדיקים, אלה עושים את העבודה שלהם כמו שצריך.

הייתי מעוניין שיעשו את אותו הדבר גם במוסכים מורשים - שכולם ייראו שמוסך מורשה אף יותר גרוע ממוסך רחוב.

בושה, פשוט בושה=כך אנחנו ניראים, ולא רק במוסכים.

פורסם

צביקה, שמתי לב שאתה ממש אוהב את התוכנית הזו..

כרגיל, הקלטתי גם את הפרק הזה.

לא ברור לי העיניין עם הונטיל. היה צריך להחליף או לא היה צריך להחליף?!

המוסך שהחליף את המדחס של היונדאי- פשוט גועל נפש. בושה שיש מוסכים כאלו.

המצב עם הפיאט לא היה יותר טוב. "יש צינור קרוע" עוד לפני שהוא הסתכל!!!

ככה נראית ישראל 2005.

פורסם

המצב עם הפיאט לא היה יותר טוב. "יש צינור קרוע" עוד לפני שהוא הסתכל!!!

ככה נראית ישראל 2005.

מה ציפית מ"מוסך ויקטור" שכל פתח-תקוה מלוכלת במודעות שלו המציעות טיפול 10000 ב-160 ש"ח.

הטיפול אכן עולה 160 ש"ח וכל ה"צרות" הנלוות שהוא מוצא על הדרך - עוד 10000 ש"ח...:-D

ב"מוסך ויקטור" אני חושש שזה לא מקרה - זאת שיטה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני פספספתי את הפרק..

איזה בעסה

למישהו יש מושג איך אני יכול לראות אותו בשידור חוזר

או אולי למישו יש אותו במחשב..?

פורסם

היות ואני קרוב מעט לענף, אני יכול לציין שמה שעשה הפעם חיים הכט הוא שערורייתי. כמה עובדות-

1. את אלישע אני מכיר. האיש הוא לא טכנאי מזגנים וה"מוסך" שלו זה לא מוסך מורשה! להכניס רכב לתיקון מזגן למקום כזה, זה כמו לתת את האוטו למכונאי חאפר ברחוב ולחפש צדיק ב"מוסך מדרכות"! אלישע הוא חשמלאי רכב ולא יותר מזה. כל חייו עסק בהתקנות של מערכות שמע סטנדרטיות ואזעקות במוסך "פליקס" כקבלן חיצוני עד שנפרדו דרכיהם לפני מס' שנים. המדובר בחנות שהתפתחה ל- 3 חנויות צמודות ומבצעת עבודות התקנת מערכות שמע, אזעקות, מרימי חלונות, אימובילייזרים, נעילות מרכזיות - על המדרכות שמול החנויות ובסביבת הרחבה שמול המחסנים של תנובה ממול. זה חאלטורה, לא מוסך!

במשך הזמן הם התחילו להחליף גם מצברים ולעשות כסף ממילוי גאז למזגנים. התגובה הראשונה שנתן לתכנית היא הנכונה- בעל המקצוע הוא שותפו ולמעשה אסור היה לו לאבחן את התקלה!

עובדתית- אכן החליף מדחס חדש. הוא פשוט לא מבין בתחום וכאן חטאו. חאלטוריסט שניסה לעשות כסף על חאלטוריסט שניסה לחסוך כסף במוסך מדרכות.

2. נושא "מילוי גאז למזגנים" הפך להיות עסק רווחי למדי למוסכים רבים. "מנש" הוא הדוגמא הרווחת. מוסך למכונאות רכב כללי שאין לו מושג במיזוג אוויר, קונה מכונת ואקום בתשלומים ומתחיל לעשות כסף ממילוי גאז. יש למוסכים אלה פרנסה רבה מטיפוסים כמו חיים הכט. ישראלים שכל מה שמעניין אותם זה לפתור את הבעיה ולא לחפש את הגורמים לבעיה. "מלא לי גאז. אל תבדוק למה חסר לי ואל תבלבל לי את המוח". אם הגאז יברח שוב תוך כחודש, נמלא שנית ושוב ושוב ושוב, עד שנמכור את האוטו. במוסכים אלה אם המילוי המיידי לא פותר את הבעיה, מפנים לטכנאי מזגנים, בדר"כ, לא מתעסקים עם המערכת עצמה. זאת עזרה ראשונה- לא יותר מזה.

3. דליפת גאז ממערכת מיזוג אוויר לא מתרחשת מעצמה. המדובר במערכות בלחץ גבוה אטומות האמורות להישאר אטומות לאורך כל חיי הרכב. כאשר בא לקוח ומתלונן על חוסר גאז בעל המקצוע ינסה לאתר את המקור. בשלב ראשון יחפש מקור דליפה, אם לא ימצא- ימלא חומר פלואורסנטי למערכת ויבקש מהלקוח לחזור לאחר מס' ימים, אם לא ימצא- ימלא חנקן ויחפש עם מכשור מיוחד לאיתור הדליפה. כך פועל מקצוען וכך פעלו כמה מבעלי המקצוע שביקרו אצלם. ה"צדיק" שקיבל מדליה על מילוי גאז ללא ניסיון לאתר דליפה- הוא חאלטוריסט, ממש כמו מר חיים הכט! היה שם מי שלא הבין מדוע דלף הגאז. לאחר שחיפש ולא מצא מקור לדליפה, סבר שהבעיה נעוצה בונטיל. עלות נמוכה לטיפול מונע. ליתר ביטחון הוא החליף אותו. כל הכבוד על המקצועיות! מר הכט חשב שהוא רק "חצי צדיק"...

הערת אגב- אני מתפלא על מר דוד נמרי שהיה מוכן לתת יד לכל החאלטורה הזו. מי שמציג עצמו כמהנדס רכב ויועץ בתחום, לא יכול היה להסכים לנ"ל.

פורסם
היות ואני קרוב מעט לענף, אני יכול לציין שמה שעשה הפעם חיים הכט הוא שערורייתי. כמה עובדות-

מושיקו, אני מסכים עם רוב הדברים שלך, במיוחד עם מספר 3, אבל בהנחה ואתה מתכוון למה שאני חושב במספר 1, אז אני מצטער, זה פשוט לא נראה כך בתוכנית, ואני לא רואה כיצד זה היה יכול להיראות כך. אני מדבר כמובן על המוסך הראשון שהחליף מדחס. אם האלישע הזה הוא רק חשמלאי רכב ואין לו מושג בטיפול במזגנים, אז הוא צריך להגיד לבחורה "אני מצטער, לא התחום שלי", ולא להחליף לה מדחס באלפי שקלים על תקלה שעלותה מאות בודדות. שיתקין מערכות שמע ואזעקות ולא ירמה אנשים בגלל בצע כסף, כי זה בדיוק מה שהוא עשה, וכל ניסיון להציג אותו כמישהו שאיננו שקרן ורמאי פשוט נופל עקב העובדות הברורות והמצולמות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בהמשך לדברים של רוני...

מושיקו, אני מסכים לגמרי עם סעיף 3. מעבר לכך, בתגובה של אחד המוסכים נאמר שהוצאת גז ממערכת המיזוג בכוונה מ"הדלת הראשית" היא בגדר הכשלה. גז, כמו שכתבת, לא נעלם סתם ככה ביום בהיר. גז נעלם בגלל דליפה. רוב הדליפות נגרמות מדליפה איטית משסתום הכניסה וטוב עזה המכונאי שהחליף אותו.

אי אפשר לצפות ממומחה למיזוג אויר לצפות הכשלה מכוונת מצד חיים הכט, אם לקוח אמיתי לא קם בבוקר ומוציא ביוזמתו את כל הגז מהמזגן ואם כן הוא צריך להשלח להסתכלות פסיכיאטרית.

בקשר למוסכים שלא מבינים הרבה במערכות מיזוג ורק ממלאים גז....מצטער, פה אני לא סלחן. רכשת מכונה למילוי גז, אל תמלא גז לכל אחד כאילו זה יפתור את הבעיה, אם אתה עושה זאת אתה פועל ללא יושר מקצועי!

במקרים מסובכים מוסכים כאלו צריכים לשלוח את הלקוח למומחה למיזוג אויר לרכב ולא לטפל ע"י טלאי.

ברור לי שככה הם לא ירויחו כסף מהמכונה הזאת...חבל שככה זה עובד.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

רוני,

קרא שוב מה שכתבתי, לנוחיותך-

"חאלטוריסט שניסה לעשות כסף על חאלטוריסט שניסה לחסוך כסף במוסך מדרכות."

אם לא הבנת, אז שוב- "העסק" של אלישע הוא לא מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה! המדובר ב-3 חנויות צמודות. כלי הרכב חונים על הכביש הציבורי בניצב להן. אם אין לו די מקום, הוא עובד על המדרכות בסביבה! המדובר בעסק להתקנת מערכות אזעקה, למעשה.

אדם סביר לא נכנס למקום כזה לבצע תיקון במזגן. אתה לא היית נכנס אליו, אני משוכנע. כל עניין הטיפול במזגנים אצלו הוא לא חוקי והוא לא שונה בזה ממוסך מדרכות לא חוקי. לבוא ולבצע בדיקת "צדיקות" על עסק לא חוקי? מה הלאה? הוא יבדוק את רמת השירות ב"בנקומטים" של ג'ואריש ברמלה?

מאות בתי עסק מסוגים שונים מציבים היום מכונות לשאיבת ואקום ומילוי גאז מזגנים. הפעולה היא אוטומטית ועושים 250 ש"ח על כלום עבודה. להערכתי, 80% מהם הם לא בעלי מקצוע בתחום ולרובם אסור בכלל לתקן כלי רכב, על פי חוק. כל מי שנכנס למקום כזה על מנת לאבחן תקלה ולתקן מזגן הוא משת"פ עם הקומבינה. אני מתפלא על דוד נמרי שנתן יד לזה.

בדיקות צדיקות? בבקשה- על עסקים לגיטימיים!

פורסם
מה ציפית מ"מוסך ויקטור" שכל פתח-תקוה מלוכלת במודעות שלו המציעות טיפול 10000 ב-160 ש"ח.

הטיפול אכן עולה 160 ש"ח וכל ה"צרות" הנלוות שהוא מוצא על הדרך - עוד 10000 ש"ח...:-D

ב"מוסך ויקטור" אני חושש שזה לא מקרה - זאת שיטה.

מסכים בהחלט! מוסך ויקטור פשוט גועל נפש של מוסך .. בפעם היחידה שחשבתי להיכנס , בחור שבדיוק יצא אמר לי לברוח כמה שיותר מהר משם..
פורסם
בקשר למוסכים שלא מבינים הרבה במערכות מיזוג ורק ממלאים גז....מצטער, פה אני לא סלחן. רכשת מכונה למילוי גז, אל תמלא גז לכל אחד כאילו זה יפתור את הבעיה, אם אתה עושה זאת אתה פועל ללא יושר מקצועי!
"יושר מקצועי"? אצל מי? האיש לא בעל מקצוע והמקום לא מתמחה במזוג אוויר. טכנאי מזגן אוויר נמצא במקום גבוה בפירמידת המזון של העוסקים בכלי רכב. לא רבים מבינים בזה. אבל אם יש בעל רכב ישראלי שמחפש קומבינה - יש מי שיספק לו אותה!

אתה רוצה משל? בבקשה. אם אתה הולך לתקן את המחשב שלך אצל הבן של השכנים כי הוא "מבין במחשבים", האם יהיו לך טענות על "יושר מקצועי" כשיתברר לך שהוא טעה באבחנה?

בעל הרכב הישראלי מחפש קומבינות- חסר גז? אז תמלא! כל העניין הוא למלא גז? בבקשה- אתן לך ואגבה 250 ש"ח. חיים הכט ייצג את בעל הרכב הישראלי עם הראש הקטן והחשדן. דוד נמרי היה חייב לתקן אותו ולהסביר לו את ההבדל בין חאלטורת מילוי גאז לבין עסק מתמחה במיזוג אוויר.

הבעיה שלי היא עם בעלי המקצוע האמיתיים שלא טרחו לברר מה מקור הדליפה. מי שטרח וחיפש - הוא המקצוען האמיתי. זה שחיים הכט לא מעריך אותו, זה כבר ענין לפסיכוזה הישראלית.

• תוכן חדש...