Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאחר תדלוק ב98 אוקטן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צביקה במנועים בעלי טורבו, 20 שסתומים יחס דחיסה גבוה (1\10.5) וחיישן נקישות אין שום חובה להשתמש 98 כי כל הנושא של הצתה מכוון ע"י המחשב לפי נתוני חיישני הנקישות ואז הדבר היחיד שיגרם לך זה שאולי במקום 150 כ"ס יהיה לך 147 כ"ס

אגב המלצת יצרן היא ל95, ניתן אפילו 91 נטול עופרת (רשום בפירוש שלא מדובר בחירום אלא מותר לשימוש - אך מומלץ 95) 98 לא מוזכר בכלל....

מתוך ספר רכב של VW :

עתיד....האם המנוע שלך שופר בצורה כזאת או אחרת?

יחס הדחיסה במנועי טורבו הוא נמוך,או לפחות לא אמור להיות גבוה.

יחס הדחיסה במנועי 1.8T הוא 9.5,שהוא אגב נמוך ממנוע ה 2.0 הרגיל (10.0).

לפחות במקרה של מנועים מוגדשים,יחס הדחיסה לא משנה,ורצוי ואף נדרש סוג הדלק הטוב ביותר.

אצלי בספר הרכב אני נדרש למלא 98.

אם כי בתרגום ספר הרכב לעברית דלק 98 מצויין כמומלץ ולא כחובה.

מאוד מוזר...

ניסיתי 95 מספר פעמים (חוסר ברירה),וההבדל היה מורגש,מזכרוני בעיקר בצריכת הדלק,

לטובת 98.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צודק בקשר ליחס דחיסה : 1:9.5

בקשר לדלק אני לא יודע באיזה ספר אתה מסתכל אבל גם בספר של הGTI וגם בספר של הפאסאט 1.8T בשניהם מומלץ 95

אגב : גם בספר של פאסאט 2005 (אומנם היא TDI אבל זה לא משנה הספר נכון לגבי כל הדגמים:) תחת קטגוריית 1.8T מומלץ 95...ככה ש....

בכל אופן : אם אתה טוען לשיפור בצריכת הדלק אני מוכן לקבל את זה (אפילו שהיצרן טוען בתוקף שאין שום דבר בזה!!) אם אתה טוען לירידה בהספק אני מוכן לקבל את זה (אפילו שמדובר באחוזים מזעריים ולא באמת נראה לי שהרגשת את זה) אבל כל שאר הדברים במנועי VAG פשוט לא יכולים להיות.....צלצולים אם היו לך יש לך תקלה חמורה כי יש knock סאנסור...שתיים למען האמת

אותו דבר לבחור עם הגולף אם הרכב צלצל לך לדעתי יש לך בעיה כלשהי...אלא אם כן בדגמים שלך אין קנוק סאנסור - אגב יפה שטרחת לציין שהרכב גיר רגיל, חבל שלא ציינת אם מדובר ב2.0 ליטר או 1.6 ואם ב8 שס' או 16[

אחרי בירורון אכן קיימים אצלך Knock סאנסור....אני במקומך הייתי מריץ דיאגנוסטיקה על האוטו ולא אתפלא אם יהיו לך תקלות : אגב בדקתי, וגם ב8V\16V וגם ב2.0 ליטר בכולם יש צמד חיישני נקישות ובקר נקישות (שהוא כמובן מובנה במחשב הרכב) ככה ששוב - אם היו לך צלצולים, יש לך תקלה - נקודה !, אולי אלה לא היו צלצולים אלא רעש של מטבעות עודף שנשארו בכיס שלך במקום בכיס של מנהל תחנת הדלק ? כי 95 זול יותר :D

knock.JPG

פורסם

צריך לבוא לאחד מהם בלילה לשאוב לו בשקט את ה98 ולהכניס לו 95...ולשאול אותו שבוע אחרי זה איך האוטו נוסע

יש לי תחושה שהתשובה תהיה : חבל על הזמן מאז המעבר ל98 האוטו סוף הדרך

אגב סתם לנקודת ציון : אני כלכך נחרץ בדיון הזה כי פשוט....אחרי מספר מיכלים של דלק 98 גם בגולף GTI וגם בפאסאט 1.8T פשוט אין שום הבדל לא הרגשתי כזה ובגולף צריכת הדלק השתפרה בכמעט כלום...שאגב את הכלום הזה אני מיחס לזה שכמעט לא לחצתי על המיכל כי הייתי עסוק בלנסות לשמוע אם המנוע עובד יפה יותר - והוא לא

פורסם

אבל אתה חייב להבין, זה מסוג הדברים שמחזיקים אנשים בחיים, זה נותן להם צפייה ליום הבא,בעודם חושבים כי בלילה כשהאוטו חונה בחניה, הוא חולם, יש לו אישיות, ובנוסף לכל זה הוא משתמש בדלק 98 שזה עתה שמו לו כדי להתקלח ולצחצח שיניים ולהבריק את מנועו.

בדיוק על זה פסיכולוגים עושים את הכסף, וכמו שעתיד אמר, אם היינו מחליפים לכם את הדלק בלי שתדעו בחיים לא הייתם שמים לב. וזה המדד הכי אמיתי.

על אחת כמה וכמה וכמה וכמה לא בדייהטסו שרייד 1.3!!!

והמזל היחידי הוא שהשרשורים לא עשויים מניר אמיתי, אחרת היינו בלי יערות.

פורסם

אוליי בדייהטסו שרייד לא..אבל יש מכוניות שכן...

98 הוא לא פיקציה.

מכונית כמו ה CTR לדוגמה תנצל היטב את יתרון האוקטן...בשל יחס הדחיסה הגבוהה,

גם קליאו 172 לצורך העניין.

באימפרזה טורבו חדשות לפחות עד כמה שאני יודע,ובמיוחד STI,אוקטן 98 ,חובה.

באשר לריכבי,

ספר הרכב שלי הוא של סיאט ליאון...כך שלא יכול להיות שאנחנו קוראים את הספר

שכן לך יש אחד של GTI ואחד של פאסאט,שני ספרים אלו לא מכסים את שלל דגמי קונצרן VAG.

הוא אינו סטנדרטי כל כך,אולם בשני המצבים אני בטוח שלא דמיינתי,לפחות כשהוא היה סטנדרטי לחלוטין,ההבדל היה באמת לחדי רגש (כמוני),אמנם לאחר שינוי הספק המנוע,היה גם היה.

דווקא במנועים מוגדשים מניסיוני,יותר קל להרגיש שינויים,שינוי של כמה מעלות חום בודדות באוויר,וכבר יורגש הבדל,לטובה או לרעה.

באמת שלא היה אכפת לי למלא 95,הייתי חוסך המון כסף,והייתי מוכן לעשות זאת גם אם היה

כתוב בספר הרכב שהדבר יגרום להפסד של כמה אחוזים קטנים בהספק המנוע.

אבל מעקב שלי בפורומים בחו"ל עם ובלי בעלי מקצוע הביא אותי למסקנה שעדיף ואף רצוי

לשים את הדלק הטוב ביותר וזאת לא רק על מנת לקבל 0.005 כוחות סוס,אלא לטובת חיי המנוע.

ואופי פעולה "בריא" יותר.

לא רק זה,אלא שאני מאלו שגם יבדקו איזה סוג דלק מבין ה 98 מורגש כטוב יותר,ואני חייב לציין

ששל פז...וזאת מבלי לעשות להם פרסומת,י דלק "99" של סונול אם אני לא טועה,איכזב,ואין צידוק להוספת הספרה,אני ממלא 98 כבר 4 שנים ואפשר להגיד שלקח לי לפחות שנתיים להגיע למסקנה הזאת,כי כמובן..לא חשבתי שיהיה הבדל.

ולדור-אלון וכל השאר אני לא מתקרב.

אני יודע שזה נשמע מאוד פלצני.....

מה שכן,אתם צודקים בדבר אחד מאוד חשוב,חובת ההוכחה כמו בכל דבר בחיים.

אני מקווה שבעתיד אוכל לעשות ניסוי קטן עם חיבור VAGCOM ולבדוק באמת את ההבדלים.

אני יכול לומר בוודאות שבחו"ל מבדיקות דיינו רבות שנעשו,ישנו שיפור שנראה על הנייר...יש לציין

לטובת הצדק,שרוב הבדיקות נעשו ברכבים שאינם סטנדרטיים לחלוטין (משמע דרישות דלק גבוהות יותר).

פורסם

אבל אבל! אתה משום מה חושב שהמתדלק בתחנת הדלק מזקק את הדלק בזמנו החופשי בהפסקות ומשתמש בנוסחאות סודיות של אותה חברה ספציפית, המשאית שיוצאת לתחנה של סונול והמשאית שיוצאת לדור אלון, נחש מה....? יוצאת מאותו מקום!!

ומשיחה שהיתה לי פעם עם בעל תחנת דלק של סונול, כששאלתי אותו שאלות בסגנון הזה הוא צחק עליי ושאל אם אני דפוק. הדלק, אותו דלק!

שוב הפסיכולוג שלי משתגע.

פורסם

ההבדל בין התחנות הוא נקבע לפי המיכלים כמה הם נקיים וכמה כל הצינורות שלהם נקיות

לדוגמא פז סביונים עם מיכלים חדשים חדשים מהשיפוץ האחרון דבר שבטח תורם לדלק טוב יותר

פורסם

לכלוכים במיכל שוקעים למטה לא? על כן נקראו "משקעים..."

עד כמה שידוע לי ומהבדיקה האחרונה שעשיתי אין כיום מערבולות בתוך מיכל הבנזין אשר יושב בתוך האדמה... אולי פעם היה..., ותחנה שמתדלקת רכבים באופן שוטף, הלכלוך שאולי קיים בצינורות (?) לא יוצא במכה אחת, ואם אכן היה תדלוק שוטף אז הוא פשוט לא קיים בצורה כזאת שעלול ל"השתחרר" פתאם ללא הודעה מוקדמת, ולמלא את מיכל הבנזין ברכב שלך ב"לכלוך-צינורות-של-תחנות-דלק".

היה וכן עשה זאת!! יש לך פילטר באוטו אני מקווה...

לא שכנעתם אותי.

פורסם
אבל אבל! אתה משום מה חושב שהמתדלק בתחנת הדלק מזקק את הדלק בזמנו החופשי בהפסקות ומשתמש בנוסחאות סודיות של אותה חברה ספציפית, המשאית שיוצאת לתחנה של סונול והמשאית שיוצאת לדור אלון, נחש מה....? יוצאת מאותו מקום!!

ומשיחה שהיתה לי פעם עם בעל תחנת דלק של סונול, כששאלתי אותו שאלות בסגנון הזה הוא צחק עליי ושאל אם אני דפוק. הדלק, אותו דלק!

שוב הפסיכולוג שלי משתגע.

אותי דברים כאלו לא מעניינים...דעתי פחות מוסחת מעובדות.

אולי כמו שעתיד אמר....פז דואגים יותר לאיכות הדלק שלהם מאחרים.

בכל מקרה הייתי לוקח בעל תחנת דלק בערבון מוגבל מאוד.

לי למשל אמר בעל תחנה מסויימת שהדלק שלו ("שלהם") הוא הכי טוב בארץ...האמנם?

וזה שהדלק מגיע מאותו מקום...

דבר אחד יש לי להגיד על זה...כל הדלק בארץ מזוקק מנפט שמגיע מרוסיה...נו אז מה?

אז הוא אותו דבר?

הדלק שמגיע לארץ אומנם מגיע מאותו מקור,ועליו לעמוד בתקנים מסויימים,אך לכל חברה יש את היכולת לעשות בו או להוסיף לו כרצונה לאחר מכן,שכן הוא לא מגיע מזוקק.

פורסם

פה אתה טועה

חברות הדלק אינן מזקקות את הדלק!!!

ואין להם מחסנים מלאים בבנזין! שבהם הם מוסיפים שיקויים נסתרים!

לא! הם פשוט שולחים משאית לבתי הזיקוק, ומשם היא נוסעת לתחנת הדלק ישירות, ונחש מה? גם שם לא שופכים שיקויים סודיים לדלק! משם....הדלק נכנס לאוטו שלך!

והוא אותו דלק במדוייק, כמו הסיפור עם הגולדיזל, נו באמת, שומר על המנוע בתחת שלי... (זה ביטוי! לא למחוק!)... וזהו.

פורסם
פה אתה טועה

חברות הדלק אינן מזקקות את הדלק!!!

ואין להם מחסנים מלאים בבנזין! שבהם הם מוסיפים שיקויים נסתרים!

לא! הם פשוט שולחים משאית לבתי הזיקוק, ומשם היא נוסעת לתחנת הדלק ישירות, ונחש מה? גם שם לא שופכים שיקויים סודיים לדלק! משם....הדלק נכנס לאוטו שלך!

והוא אותו דלק במדוייק, כמו הסיפור עם הגולדיזל, נו באמת, שומר על המנוע בתחת שלי... (זה ביטוי! לא למחוק!)... וזהו.

אני מסכים עם כל עניין השיווק...

לגבי הזיקוק,לא ידוע לי,אני אברר שוב,ביקרתי במקום מסויים שלא אציין את שמו והבנתי שלפחות חלק

מסויים בהכשרת הדלק נעשה בארץ,אני אוכל לבדוק את זה יותר לעומק,דווקא מעניין ברמת הסקרנות,שכן אם אכן מה שאתה אומר הוא נכון,אני בטוח שאמנון לוי\חיים הכט ואחרים ישמחו לעשות מזה סקנדל תקשורתי.

אבל מוטב לנו ולחברי הפורום אם נחזור לנושא העקרי...98 זה לא 95.

ולא משנה מי מזקק אותו,זה שאני בוחר למלא בתחנה כזאת או אחרת...צודק..אין כאן שום דבר

מלבד העדפה אישית שלי,המבוססת על מה שאני חושב שטוב בשבילי בלבד.

נושא התר'ד הוא לגבי עדיפות דלק 98 (לא משנה של מי) על 95.

הטיעון שלי הוא שמלבד העובדה שהבדל כלשהו יורגש במכוניות מסויימות

אני חושב שיש יתרונות ל98,שלא קשורות לשינויים בהספק המנוע,ושוב.. יתרונות אלו יופיעו

רק באפליקציות מסויימות.

• תוכן חדש...