Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נוהג לצערי על מקסימה אוטומטית. בגיר האוטומטי שלה ישנו מצב שמאפשר נסיעה עד הילוך שני. לפעמים אני משתמש בו כדי לעזור לרכוב להאט (מהירות מתחת ל50-60). זה יזיק לגיר?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא נראה..

שיפוץ גיר עולה מעל 1500 שקל ..

רפידות עולות בערך 200 שקל ... מממממ בוא נחשוב ביחד מה עדיף ...

או בקיצור ... יש לך רפידות, שתמש בהן ! הגיר הוא לא בשביל עצירה, בוודאי שלא באוטומט ! בידני עוד אפשר וגם אז לא מומלץ .. אבל באוטומט בהחלט לא !

ה "2" שיש לך בגיר הוא בשביל עליות (ירושלים, חיפה) ששם צריך כוח ..

פורסם

כאשר בולמים בגיר ידני בעזרת הורדת הילוך מרככים את ההעברה ע"י גז ביניים.

כאשר נהגתי באוטומטית והורדתי הילוך באמצעות הכפתור שעל ידית ההילוכים (וללא גז ביניים), ההעברה היתה לא-חלקה.

איני יודע כמה הילוכים יש למקסימה האוטומטית, אולם אם יש לה ארבעה הילוכים נראה לי שהורדת שני הילוכים בבת אחת וללא גז ביניים תיתן לך מכה רצינית.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אורן,

בהרבה מהאוטומטיות יש כפתור אובר דרייב.

כפתור זה נועד על מנת לעזור לבלום את הרכב, אך אין להשתמש בו בהגזמה.

ולפותח השרשור - חפש כפתור כזה על הידית הילוכים. בזה אתה יכול להשתמש.

אלעד

פורסם
אורן,

אלעד

שיהיה מצידי כפתור טורבו ..זה לא משנה שום דבר, שיפוץ גיר יקר יותר מלהחליף רפידות ! נקודה!

פורסם

אלעד, אני משתמש באובר דרייב באופן יעיל, אבל התפקיד שלו זה להחזיר לשלישי, אני התכוונתי לפחות מהירות.

ירדתי כבר מהרעיון, בגלל שאין לי עצבים לריב עם אבא על גיר:roll:

פורסם
שיהיה מצידי כפתור טורבו ..זה לא משנה שום דבר, שיפוץ גיר יקר יותר מלהחליף רפידות ! נקודה!

בהורדה להילוך שני בסובארו הידנית שלי, זה היה ההבדל בין להכנס לצומת לבין לעצור לפני קו ההפרדה בבלימת חרום :roll:

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני יחדד את מה שאורן אמר,

יש בלמים והם נועדו לבלום ,אבל יש מצבים שמשתמשים בהילוכים במקום בברקס ,מצבים אלה הם לא האטה אלא שמירת מהירות.

למה הכוונה?

בירידות ארוכות (ירושליים -שער הגיא,י-ם -ים המלח ,ערד, צפת כרמיאל ,ירידות הגולן )ואין הרבה כאלה בארץ ,אם נלחץ לכל אורך הירידה על הברקס הוא יתחמם ולא יעצור בשלב מסיום (בד"כ כשממש צריך אותו).

לכן מאיטים מגיעים למהירות שמתאימה להילוך נמוך יותר (לפעמים מספיק 3 לפעמים צריך יותר נמוך)ומשלבים להילוך.

ואני מדגיש עוד פעם קודם מאיטים עם הברקס ואח"כ משלבים להילוך ככה שההילוך רק שומר על מהירות.

לפעמים הרכב יאיץ עד גבול המהירות של ההילוך ואז מאיטים שוב עם הברקס.

ברוב בירידות בארץ לא צריך את זה (ברכבים בהם אני נהגתי)אבל לדעתי זה לא ממש מזיק אז אפשר גם בירידות רגילות להשתמש בזה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לדעתי אתה לא צריך להשתמש בזה בכלל.ההילוכים בגיר אוטומטי נועדו להרים ועליות.בכביש ישר במהירות של 60 אתה יכול לעצור עם הבלמים.אם אתה בהרים תשלב להילוך המתאים ותנסה כמה שפחות להשתמש בברקסים על מנת שלא לשחוק אותם.

פורסם

אורן, אתה צודק בזה ששיפוץ גיר יותר יקר מרפידות וכו'. אבל לברקסים גם יש מגבלות, לגיר זה פחות משמעותי, ופי כמה וכמה לגיר מודרני.

ולפותח הת'רד, האובר דרייב אכן נועל את התיבה לשלושה הילוכים בלבד, ואני אישית משתמש בו להאטות ממהירות 120 קמ"ש.

אני לא ממהר ללחוץ על הברקסים, אבל היעילות של הברקסים עולה ככל שהמהירות יורדת, ככה שבמהירות יותר נמוכה אתה לא צריך להוריד הילוכים.

מה גם שאוטומט שומר על הילוך רביעי כמה שיותר, כנ"ל לגבי שלישי.

בהאטה ממהירות גבוהה אם תנתק את האובר דרייב במהירות 60 אתה גם תרגיש הורדת הילוך

בברכה

אלעד

פורסם
אורן,

אלעד

לחידוד הדברים של אלעד

הכפתור מבטל את ההילוך האחרון בתיבה. זאת אומרת, שאם אתה נוסע בהילוך רביעי (כמובן בתיבה בת 4 הילוכים) ולוחץ אליו הרכב יוריד הילוך לשלישי וע"י כך יעלה הסל"ד שבו נמצא המנוע. משמש למצבים שבהם אתה רוצה כח זמין, למשל בעלייה ממושכת, או לפני עקיפה, או לצורך בלימת מנוע מוגברת בירידה שבה הבלמים עלולים להיתחמם.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...