Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים 

אז אחרי שהג׳מפי שלי הלכה לעולמה

הנקסט לבל שחשבתי זה המיני משאית הזו 

אז שאלה חשובה א מה אני צריך לברר/לבדוק כשאני הולך ליראות כזו יד שניה 

אני הולך על שנתון ישן כדי לשלם קצת ולתחזק אותו טוב - אם יתברר כמוצלח אני מתכנן להחזיק אותו הרבה שנים ואם לא אני ימכור אותו-מדובר על סכומים כשלושים אלף לא בשמיים ככה שאני מרשה לעצמי להיכנס להרפתקאה הזו

בתוכנית אולי לעבוד איתה פה ושם-ליסגור אחורה ברזנט ולטייל כשמאחורה המון מקום לציוד כמו אוטו בית-אוכל כירה-מזרונים לישון-מקלחת וכול מה שצריך יש לה 7 מקומות ככה שאפשר לצאת עד 7 אנשים לטיול  בקיצור ברמת העיקרון היא נישמעת לי מושלמת-אבל מחפש שיאירו את עיניי אם אני טועה במשהו או לא שם לב לאיזה קצ׳

תודה רבה

IMG_1796.png

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

זהו זה חלק מהעניין שהחבילה תפורה לי ליכאורה-אני רשיון ב עד 4000 קילוגרם 

מקבל מנוע 2.3 (או משו דומה-יש כמה סוגי מנועים ) דיזל ידני 6 הילוכים. חלום בשבילי

פורסם

מה לגבי דווקא השימושיות ליום יום? 

חנייה, הגבלות גובה בחניונים למיניהם וכדומה? 

אם זה לא מהווה מגבלה, סבבה (למשל החזקה גם של קטנוע בנוסף לניידות יום יומית), אבל אם זה כן נקודה שיכולה לפגוע בשימושיות, צריך לקחת גם אותה בחשבון. 

הג'מפי יותר קטן דומני. מניח אבל שגם איתו נתקלת בכמה סיטואציות כאלו.

יש רכב שהייתי שמח לנהוג עליו גם בתור היום-יומי שלי, אבל הוא פשוט ענק- מבחינת היום-יום שלי אין לו היתכנות כל כך, מהסיבות האלו. ואני לא תל אביבי, אלא חיפאי. 

באזור המרכז הבעיות האלו קצת יותר קשות למיטב הבנתי. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

בתור רכב ליום יום הוא לא מתאים הוא ענק 

הג׳מפי היה אורך 4.44 וההגה מזיז הרבה את הגלגלים הוא ניכנס לחניות שסדאן רגילה לא ניכנסת זה הקסם שלו והוא היה לגמרי רכב פרטי שלי 

אבל אלה ביד 2 גם שחוקים כבר-גם יש הרבה מקום יחסית לרכב אבל לא מספיק בשביל לטייל עם כול הציוד-

המשאית זה הרפתקאה אחרת יותר לנסיעות ארוכות לטיולים או עמוס כעבודה 

ואת הקטנוע או כול קורקינט אני יכול לקחת איתי כדי לפטרל באזור שאני יגיע אליו

להעמיד אותו באופן קבוע אני יכול ליד איפה שאני מתגורר. יש שם הרבה שטחים פנויים שם 

למעשה אני מתגורר במקום שאין לי מה לחפש שם בסופ״ש אז אני מוכן להשקיע במשאית ולטייל 

אתה נוהג על מיצובישי לנסר לא הסדאן אם אני זוכר אז אני מנחש שהיית רוצה לינהוג על איזה טנדר כמו מיצובישי האנטר- אני צודק?

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

למיטב זכרוני מדובר במנועי טורבו-דיזל, מה שאומר סיכון גבוה להשבתה במקרה של תקלה במגדש. 

לא יודע איזו עבודה אתה מתכנן לעשות עם זה, אבל מבחינת נוחות נסיעה וחיים עם הרכב ביומיום כל מיניוואן נוסעים יהיה הרבה יותר נעים. גם הביטוח כנראה יהיה לא זול, ואני לא יודע איך זה בישראל אבל באירופה המשאיות האלה הן שק החבטות האהוב על הבוחנים במכון הרישוי. 

אם כבר דוקאטו ושות' - למה להסתבך עם משאית ולא ללכת על מסחרית סגורה? הרבה יותר פשוט להמיר אותן לבית על גלגלים במידת הצורך, להכניס את הקטנוע פנימה, ואני מניח שיהיה קל יותר למצוא אקזמפלר שמור במקום הנבלות השחוטות האלה שעבדו בפרך. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 21 דקות, דובצע כתב:

אתה נוהג על מיצובישי לנסר לא הסדאן אם אני זוכר אז אני מנחש שהיית רוצה לינהוג על איזה טנדר כמו מיצובישי האנטר- אני צודק?

נשמע שלקחת הכל בחשבון, סבבה וחצי. 

כן, אני מתלבט בין טנדר פיק-אפ (לאו דווקא מיצובישי, לאו דווקא האנטר) לבין רכב שטח (ג'יפ טוב). יש עוד זמן עד שהשאלה תהיה רלוונטית ליישום.

לאחרונה יצא לי לראות מקרוב פיקאפ חשמלי של שברולט. 

דאמניט, זה חמוד הצעצוע. וענק. לא הבנתי עד עכשיו אם הוא יותר חמוד או יותר ענק. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 47 דקות, Derish כתב:

למיטב זכרוני מדובר במנועי טורבו-דיזל, מה שאומר סיכון גבוה להשבתה במקרה של תקלה במגדש.

זהו הכי חשוב לי לדעת מבחינה מכאני מה טוב ומה הרע ולמה לצפות ומה ליבדוק כי שאר ההפתעות לא מפחידות אותי כי אני בגדול מתאר מה יהיה

בכלל הטורבו במנועי hdi נחשבים עמידים-(טורבו שעובד עם ואקום ולא עם פקודת מחשב) אבל בגמפי לא ניגמרו לי התקלות אז אני צריך לדעת ליראות שהאוטו מטופל ושלא יהיה בור כלכלי

לפני 57 דקות, Derish כתב:

הביטוח כנראה יהיה לא זול

באמת זה מעניין. כמה עולה חובה /וכמה צד ג לדבר הזה

לפני כשעה, Derish כתב:

ולא ללכת על מסחרית סגורה

במשאית הזאת יש גמישות מטורפת 

לעומת דוקאטו סגור סגור לוקחים למשימה ברורה או בונים בית או עושים משלוחים

אצלי הוא תחביב אז על ריק הוא שוקל קצת ויש לי שטח יצירה עליו גם על הגג וגם בקופסה

לדעתי אני משיג שטח ריק שיהיה מחופה בברזנט שהוא לפחות פי 2 עד כמה שזה נישמע מוגזם מהשטח שיהיה בדוקאטו סגורה

אלא אם זה דוקאטו מקסי עם רק 3 מקומות והוא עם גובה קבוע של חצי מטר בערך יותר שזה לא עוזר לי בחניות וביציבות ובמישקל  

וגם ברגע שכול השטח הוא ברזנט יהיה יותר נעים בקיץ להיות שם לעומת כלוב ברזל כי מזגן כשהרכב חונה אני לא מעוניין לשים

לפני כשעה, ברווז כתב:

נשמע שלקחת הכל בחשבון, סבבה וחצי. 

כן, אני מתלבט בין טנדר פיק-אפ (לאו דווקא מיצובישי, לאו דווקא האנטר) לבין רכב שטח (ג'יפ טוב). יש עוד זמן עד שהשאלה תהיה רלוונטית ליישום.

לאחרונה יצא לי לראות מקרוב פיקאפ חשמלי של שברולט. 

דאמניט, זה חמוד הצעצוע. וענק. לא הבנתי עד עכשיו אם הוא יותר חמוד או יותר ענק. 

אתה גם לקחת בחשבון שבבריכה מאחורה תוכל לשים מים וברווזים

• מצחיק 1
פורסם

רובם היו רכבים שעשו הובלות.

לפעמים מעל המשקל המותר ולא תמיד טופלו באהבה. 

שקונים רכב רגיל. צריך לבדוק טוב

כאן צריך לבדוק פי כמה יותר טוב.

תבדוק שהרכב לא מעשן.

זה אומר על רוב מכלולי המנוע 

• אהבתי 1

.

פורסם

יש לך 6 חברים שילכו איתך לטיול? וגם אם כן פעם בכמה זמן?

זה לא רכב פרקטי, לעבודה זה סיפור אחר, למגורים זה סיפור אחר - אבל אז כבר הייתי בוחר בדוקאטו הרגיל הסגור.

ביטוח, תדלוק דיזל, היות הרכב פיאט שלך תדע איך טופל אם בכלל.

נשמע כאילו זה חלום שלך, לי היה חלום על הונדה אקורד 95 EX - בדיוק אותו מודל שהיה לאבא שלי - החלום הזה היה הופך לסיוט מאוד מהר ומזל שלבסוף השתכנעתי שלא לקנות, כולם היו גמורים.

• אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

יש המון סרטונים ברשת על אנשים שלקחו ספרינטר\דוקאטו ושות, (סגורות) והפכו אותם לרכב קראוון מטורף,

חלקם עם ספסל אחורי מה שמקנה עדיין אופציה להוביל 6 נוסעים.

קח בחשבון שבתקציב שלך רוב הכלים יהיו שבורים לחלוטין ואתה תקנה צרות של אחרים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, דובצע כתב:

במשאית הזאת יש גמישות מטורפת 

המשפט הזה נכון גם מבחינה הנדסית - 'גמישות' של השלדה והמרכב הנפרד עם כל החלודה והרעש ועייפות החומר הנלווים, במשאית שמן הסתם כבר בילתה עשור ומשהו על הכביש וצריכה ללכת לפירוק או למדינה אפריקאית. 

נראה שכבר החלטת ובאת לחפש חיזוקים, כמו שקורה לא מעט בשרשורי התייעצות כאלה. עלו פה לא מעט הסברים מדוע זה כנראה לא רעיון טוב, ועם שימוש מינימלי בבינה מלאכותית תוכל לקבל גם פרטים מדוייקים יותר על הסיכונים הטכניים שהוזכרו פה.  

אבל אם אתה מתעקש ללמוד לבד - לך על זה, ואולי תוכיח שכולנו סתם היינו ספקנים ללא בסיס. 

פורסם

נשמע כמו פרוייטק מגניב. 

מזכיר לכולם ש Carsforum הוא פורום לחובבי רכב.

אם בא לכם להוריד למישהו מפרוייקט רכב, אתם לא במקום הנכון. 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 18 שעות, avizaz כתב:

נשמע כאילו זה חלום שלך

אני חושב ששווה לי לבדוק 

בתחלס או יהיה חלום או סיוט אבל לא משהוא שאני לא יעמוד בו

לפני 11 שעות, llaavvii כתב:

יש המון סרטונים ברשת על אנשים שלקחו ספרינטר\דוקאטו ושות, (סגורות) והפכו אותם לרכב קראוון מטורף,

חלקם עם ספסל אחורי מה שמקנה עדיין אופציה להוביל 6 נוסעים.

קח בחשבון שבתקציב שלך רוב הכלים יהיו שבורים לחלוטין ואתה תקנה צרות של אחרים.

תקציב אני יכול להרים כי אני מחפש אוטו מטופל וללא מוזנח-רק השאלה אך לבדוק שהוא כזה

דוקאטו סגור לא מדבר אלי כי אתה כלוא בתוך קופסה - אולי עם בת זוג זה יכול להיות נחמד - וגם מה שבנית שם זה מה יש.  אתה לא תוציא את זה שלא לדבר על סיפור של רשיון רכב למגורים והנזק שמתלווה לזה 

במשאית הזו שהיא רכב בצורת משאית-הנעה קדמית-יש אופציות שאני מעוניין שיהיו לי פתוחות ואין אותם בסגור 

לפני 6 שעות, Derish כתב:

הכביש וצריכה ללכת לפירוק או למדינה אפריקאית. 

אם היא מתוחזקת טוב אז היא מיטב הסחורה הארופאית ולבן אדם שלא סובל חיישנים וציפצופים ורובוטים היא יותר טובה לי מהחדשות 

חדש לא תמיד אומר יש לך מכוניות חדשות ברמלוי 

לפני 6 שעות, Derish כתב:

מדוע זה כנראה לא רעיון טוב

הרעיון מבחינתי מצויין-הדיון הוא אך לזהות משאית במצב טוב ובכלל לחלוק מחשבות 

בהנחה שלא קניתי משאית זבל רקובה מבפנים מה כבר יכול ליקרוא תמיד אפשר למכור אותה באוטו סכום בערך

לפני 6 שעות, Derish כתב:

זה, ואולי תוכיח

זה יש בעיה כי אני לא טיפוס שמוכיח-אולי כשהייתי צעיר חשבתי שאני יכול להביא איזה בשורה בדרך שלי

עם החיים למדתי שזה לא עובד ולא דרך חיים וכול אחד יש לו דרך שהוא צודק בה

אז אני יכול לדבר על המשאית ליקנות לספר אך היא…. כחלק מהחבורה מתוך סקרנות אישית אז בטח שהספקות מוצדקות השאלה אם בסופו של יום אפשר לצאת עם חבילה משתלמת במשאיות כאלו

אגב עם הג׳מפי גם היו לי הרבה בעיות והרבה כיף ולא הייתי מחזיק את הגלגל חזרה אבל אם היה לי את הנסיון של היום אז א הייתי מחפש בזמנו את זאת במצב הכי טוב (אזור ה19.000 ש״ח) לעומת אני קניתי מצב אמצע (11.000 ש״ח)

ב חוסך חידוש שלה (פחחות צבע וכולי) שלא עזר לי בשטח

אז גם פה כול הכיף והאתגר זה להבין מה מי מו 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...