Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לקראת נסיעה ואיסוף רכב מנמל תעופה אירופאי מוביל, הזמנתי רכב מחברת השכרה גדולה.

מדובר בBMW סדרה 1 ידני.

הבחירה שקללה את צרכי הנסיעה, וכמובן המחיר. 

ידוע ומצויין כי אין התחייבות לרכב זה, אלא רכב זה או דומה.

מבדיקה, מסתבר שBMW אינם מייצרים יותר את הגרסה הידנית.  נראה לי שב"דומה" אין הכוונה לאוטומטי, אלא פוקוס, גולף וכו'

ברור שBMW הוא מותג נחשק כנראה יותר מכל "דומה" אחר. לכן ההצעה מושכת אותך יותר מלהזמין פוקוס (שממילא אתה עשוי לקבל) אבל מוצעת במחיר נמוך יותר.

דעתכם?

מכיוון שאני מודע לכך שיתכן ואני טועה ויש דגם כזה, אני נמנע מלרשום את שם החברה. זה לא העניין.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

מה זה ״נמל תעופה אירופי מוביל״? יש מדינות בהן לא תקבל רכב בן יותר משנה, יש מדינות בהן אתה עשוי לקבל רכב בן 6 עם 120,000 ק״מ.

ובכל מקרה, לא הייתי בונה על הידני, גם האירופים, לפחות המערביים, נמצאים בתהליך מואץ של מעבר לאוטומטי למינהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מוכן לחתום לך שלא תקבל BMW ידנית.

פעם אחרונה שקיבלתי BMW ידנית היתה ב2008, כשעוד הייתה סידרת E87.

מאז הזמנתי עוד המון פעמים BMW או רכבים ידניים אחרים, ותמיד קיבלתי אוטומטי. זה בסך הכל תרגיל שגורם למי שחייב אוטומטי בגלל מגבלות רישיון או אחרות לשלם מראש את התוספת עבור אוטומטי, כאשר בכלל אין בצי מכוניות ידניות. כמו שמציעים לך לשלם תוספת יומית עבור מערכת ניווט מובנית, בזמן שלמעשה בכל המכוניות יש מערכת ניווט מובנית.

פעם אחת היה לי מצב דומה לשלך, הזמנתי כרטיסי טיסה בלופטהנזה ב2023, וזה הציע לי הנחה בהרץ. הייתי צריך רכב גדול וראיתי שם אופציה לאופל זפירה, רכב ראוי. הזמנתי ואחרי זה נזכרתי שבעצם ייצור הזפירה הופסק ב2019. אומנם השם הועבר לאיזה וריאציה של הסיטרואן ג'אמפי אחרי המיזוג עם סטלנטיס, אבל התיאור באתר של הרץ עדיין התייחס לזפירה C. בכל מקרה רכב מסחרי לא היה בתוכנית שלי. הבנתי שאין מצב שאקבל באמת את הרכב המתואר וביטלתי את ההזמנה.

באופן כללי תיקח בחשבון שאם אתה מזמין מנקודת השכרה בתוך העיר יהיו הרבה פחות אופציות לבחירה מבשדה תעופה.

ב2024 הזמנתי מיני קופר ידנית באמסטרדם, והנציג רצה להביא לי יאריס או רכב חשמלי. הוא גם ניסה לשכנע אותי שMG זה רכב בריטי... סירבתי בתוקף, אבל נאלצתי להמתין ולשלם תוספת על C5 איירקרוס, הרכב האירופאי בנזין היחיד שהצליחו לאתר.

בגדול, אם חשוב לך הBMW או הגיר, אין לך ברירה אלא לשלם תוספת על guaranteed model. לפי היעד אולי אפשר להמליץ לך חברות השכרה נישתיות, אבל המחיר לרכבים מיוחדים הוא בהתאם.

לגבי הF40/F70, הוא רכב טוב ונעים לנסיעה, אבל אני לא רואה סיבה לשלם עליו יותר מגולף או פוקוס כי אין לו הנעה אחורית כמו הדורות הקודמים. אם כבר guaranteed model אז סידרה 3 ומעלה, והמחיר בהתאם.

לפני 7 דקות, מיץ פטל כתב:

מינכן למשל.

ולפני שתשאל, חברה גדולה זה אוויס, יורופקאר, סיקסט, באדג'ט...

במינכן ממליץ אך ורק על sixt, ולשלם את התוספת לVIP service. תוספת התשלום תחסוך לך שעות בתורים.

אוויס/באדג'ט בדוכן משותף עם שירות נוראי.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

אוויס ובאדג׳ט זו אותה חברה. יש עוד כמה מיזוגים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה עמוס על התייחסותך והתובנות. לגבי הציפיות שלי מהרכב הן מציאותיות לחלוטין. מודע לכל מה שציינת.

עניין השירות בדלפק זו נקודה חשובה. מניח שתחילת אוגוסט זו תקופה מאוד בעייתית במיוחד כשנוחת מטוס מלא בישראלים... 

פורסם

תעשה חברות במועדון הנאמנות של חברת ההשכרה. בהרבה מקומות זה מאפשר גישה לדלפק בתור נפרד וקצר יותר. המחיר הוא הסגרת שם וכתובת, אפילו לא חייב למסור מספר כרטיס אשראי.

הניסיון שלי במינכן רע מאוד, אבל לא מעודכן. לפני די הרבה שנים היה לי מקרה בו הייתי צריך לחזור מהרכב לדוכן ההשכרה 3 פעמים (ומדובר בהליכת מאות מטרים לכל כיוון) עד שקיבלתי רכב תקין, יחד עם השירות של טרמינל 1F לקח לי לא פחות מ-6 שעות מהנחיתה עד היציאה מהשדה.

• מבאס 2

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

פעם אחרונה שקיבלתי BMW ידנית היתה ב2008, כשעוד הייתה סידרת E87.

אני רק אציין שקיבלתי BMW ידנית (סדרה 1) ב-2017, בצרפת, בחברת השכרה גדולה. לא פוסל שאין יותר כאלה, אבל בהחלט היה לפני עשור. יצא לי לקבל "שדרוג" לרכב אוטומטי מאז, אבל זה היה נדיר (פעם-פעמיים גג). יחד עם זאת, כשבאתי להזמין רכב לחופשה הקרובה (במערב אירופה), ראיתי לדאבוני תמונת מצב די עגומה: בהיצע הרכבים, היו פחות מ-10 מכוניות ידניות, אל מול קרוב ל-80 אוטומטיות :(

פורסם

שכרתי לפני שנה ב.מ.וו. סדרה 5 ידנית בלונדון. קיבלתי ידנית. היה קשה לנהוג עם זה בגלל הצד ההפוך. לנסיעה הקרובה השבוע בעזרת השם הזמנתי משפחתית אוטומטית, ליתר בטחון.

פורסם

לפני כ-4 שנים בחרנו אותה אופציה כשטסנו לחו״ל… 

בשדה כשהגעתי אמרו שאין להם את הרכב והציעו ״שדרוג״ אחר במקום… לא זוכר בדיוק מה לדעתי זה היה c4 air cross אוטומטית או משהו בסגנון…

פחות התלהבתי ואמרתי שאני מעדיף לקבל את מה שהזמנתי… מפה לשם מצאה מרצדס סי קלאס ידנית זמינה אבל ביקשה תוספת מכובדת והבת זוג לא זרמה… בסוף יצאנו משם עם אודי q2 ידנית.

לא בדיוק רכב מלהיב מאוד, אבל בדיעבד התברר אחלה אופציה כי באחד הימים שהיינו שם היו הצפות מטורפות בכבישים ובעזרת האודי המוגבהת והידנית הצלחתי (בקושי רב) להגיע חזרה למלון.

נ.ב, גם טיול אחר כמה שנים לפני המצב לא היה טוב יותר גם כשבחרתי פורד … הזמנתי פוקוס ידנית ונתנו דאצ׳יה דאסטר…. היה חברת השכרה קטנה יותר שהייתה בהסדר בטיול מטעם מקום העבודה, היו נוכלים לגמרי, לא היה מקום לרכב טוב יותר, גם על הרכב שהזמנו עקצו תוספות תשלום(ביטוח גג שמשות גחון ומראות)… 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, דניאל1983 כתב:

גם מכוניות משפחתיות ידניות, כמו גולף, כבר לא קיימות בחברות ההשכרה האירופאיות?

הזמנתי כמה פעמים מכונית משפחתית או סופר מיני ידניות וקבילתי שדרוג לאוטומטית, שאלתי אם יש ידני אמרו שאין. כמובן זה לא תקף לכל המדינות ולכל החברות ורוב הסיכויים שעדיין יש פה ושם משהו ידני אבל זו המגמה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

פעם אחרונה ששכרתי רכב בחו"ל הייתה ב-2023 בנאפולי מחברה גדולה. הזמנתי אופל קורסה ידנית וקיבלתי... אופל קורסה ידנית.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...