Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי שמן מנוע

מעבר לפיתרון נפתר ע"י נומד,

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, גולדן191 כתב:

יותר רכבים בצפון ארה"ב

שברולט ספארק זה רכב ככ לא מתאים לצרכים האמריקאים שהכמות שנמכרת שם מזערית באופן יחסי (סביב 10-20 אלף בשנה)

אבל אנחנו נכנסים פה כל הזמן לדיונים צדדיים שוליים עם דוגמאות אזוטריות. נשאלה שאלה והשרשור סטה למקום אחר לגמרי.

אם השמן עומד בתקן, זה בסדר. החברה הזו לא מוכרת. רוצה משהו אחר? להבא תמצא מוסך שתוכל להביא אליו את השמן בעצמך בלי שהוא יעשה פרצוף ויתן לך את המשל המעפן של סטייק ומסעדה

• אהבתי 3
פורסם

תזכרו שהיצרן לא יושב באיזה מדינה חמה כמו ישראל ועושה בדיקות למנוע, ויש קשר ישיר בין טמפ' סביבה לטמפ' מנוע/שמן מנוע

בקיץ התקשר אלי ספק משבדיה וצחק עלי שבב"ש יש טמפ' של 40 מעלות בצל, ושבשבדיה יש 25 מעלות.

חותם על זה בכל יום ביוני-נובמבר.

• משעמם 1
  • מצחיק 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם

ברור שצחק עליך. היה יום קריר ונוח.

וברצינות - ישראל חמה, אבל בסביבה יש מדינות יותר חמות, עם שווקים גדולים, והיצרנים מתאימים את ההנחיות לתנאים המקומיים. יותר מזנ, יצרנים מתאימים גם את ה-hardware, למשל התאמת מערכות צינון לתנאים קשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

למשל התאמת מערכות צינון לתנאים קשים.

אני יודע שחברנו אוהב אנקדוטות ודוגמאות ספציפיות שמשום מה בעיניו מעידות על משהו לגבי הכלל, אתן את שלי.

טמפרטורת המים והשמן ב DS3 שהיתה לי, לא עברו את ה110 מעלות גם ביום מסלול בפצאל ביולי. למי שהיה שם, יודע שמאוורר נהפך למפזר חום אחרי 7 בבוקר, הצמיגים וגם הנהג פרשו הרבה קודם.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, nadavd4 כתב:

טמפרטורת המים והשמן ב DS3 שהיתה לי, לא עברו את ה110 מעלות גם ביום מסלול בפצאל ביולי

אתה לא יכול לדעת את זה, כי מדי הטמפ' האלה לא עברו כיול מעולם אני מניח? וזה רכב בן כמה שנים?

יכול להיות 100 מעלות ויכול להיות 120 מעלות.

אני כותב שיש 50 מעלות ברכב כי אני יודע שיש מצב שיש יותר, מרצה בקורס אמרה לנו שיכול להיות גם עד 60 מעלות צלזיוס תחת השמש, באותו קורס שלימדו אותנו למה בגדים מתייבשים בשמש למרות שהטמפ' רחוקה מטמפ' הרתיחה של מים (כמובן שזה היה רק חלק קטן בקורס וזה היה קורס בין הקשים בתואר בכללי, סוג של מבוא למעבר חום וחומר) .

אז אני מרשה לעצמי להגיד 50.. כדי להסביר שטמפ' הסביבה בטוח מעל 40, כי בצל מוגדר 40.

למרות שיש את עניין הרוח, ואפשר להתווכח כמה חום היא מפנה. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

איך אתה מודד 50 מעלות?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם זה אחרי עמידה בשמש המספר חסר משמעות, כי החיישן מתחמם מקרינה ישירה ואינו מייצג את טמפרטורת האוויר. מדידה מכונה מחייבת שהחיישן יהיה בצל או שתביה סביבו זרימת אוויר שתנטרל את השפעת הקרינה הישירה.

פורסם (נערך)

לפני תחילת נסיעה:

המראה מושפעת מ-3 הדרכים שבהם עובר חום: הסעה (טבעית) וקרינה. יש נניח גם הסעה מאולצת כי מכוניות נוסעות אבל זה זניח. 

הדרך השלישית למעבר חום, הולכת חום, קיימת מבחינת החיישן, כי המראה מחממת את החיישן. החיישן לא חשוף לקרינה אני חושב.

אתה מתכוון שאתה רוצה להוסיף הסעה מאולצת? זה מה שקורה כשאני מגיע הביתה(אחרי שנהגתי בעיר כרבע שעה), הטמפ' יורדת לבערך 45. המד לא מכויל אז אולי זה 39 ואולי פחות.

אבל יש כמה דקות שכתוב על הצג שהטמפ' סביב 48-49 בתחילת הנסיעה. למרות ההסעה המאולצת הטמפ' לא צונחת מבחינת המראה.

במנוע בגלל שיש מאוורר זה צונח שם יותר כנראה, אבל לוקח זמן להיפתח וזה. 

ואולי המתכות במנוע לוקח להם יותר זמן להתקרר כי ערך ה cP של מתכות נמוך מזה של המראה הלבנה שהחיישן נמצא בה.

לגבי הנושא שלנו,

אני חושב שאם נמצא מקור שבו שברולט טוענת שהיא ביצעה בדיקות של השמן 0W20 בפלורידה, בקיץ, לתקופה שנחשבת רצינית ועומדת בתקנים הבינלאומיים, אז אפשר להשתמש בשמן הזה גם בישראל.

אבל אני לא בטוח שיש מקור כזה. רוב הלקוחות של שברולט להבנתי רחוקים מקו המשווה ביחס אלינו, ולכן קר שם יותר.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, גולדן191 כתב:

זה מה שכתוב על הצג. שוב, מד טמפ' שלא כוייל מעולם. אבל גם של נדב לא כוייל מעולם.

מד טמפרטורת מים ושמן דרך OBD? אתה צוחק נכון...

אם החיישנים האלה לא היו מגיעים מכוילים בכל רכב שעולה על הכביש, תהיה בטוח שהיית נתקל באיזושהי תביעה ייצוגית עקב התחממות מנועים או התראות שווא.

אלה חיישנים קריטיים שמשפיעים על אמינות ותפקודו השוטף של המנוע.

אבל עזוב את זה, זו דוגמה (אנקדוטלית) נגדית לשטויות שכתבת.

אין קשר בין 208 לספארק ובינתיים מכל מה שכתבת ראיתי רק תיאוריות ואפס סימוכין לגבי הוראות היצרן, נתחי שוק או מה לא.

במידה ואני טועה - שלח קישור להנחיות רשמיות של היצרן, דוחות מכירות, דברים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, nadavd4 כתב:

במידה ואני טועה - שלח קישור להנחיות רשמיות של היצרן, דוחות מכירות, דברים כאלה.

1. אני מצרף קודם כל את הישראלי ואז את האמריקאי, שים לב שמדברים פה עד 38 מעלות צלזיוס נכון? אז הם לא מודעים לחום בישראל כנראה, צריך להתקשר למספר החינמי שלהם 1800 מסקייפ ולדבר איתם, אולי אנסה עוד מעט:

2. שים לב שהתרגום איננו אחד לאחד. מה זה הדבר הזה? למה?

3. איך SAE 0W20 אם טמפ' הסביבה לא בצל היא משמעותית מעל 38 מעלות צלזיוס? איך?

הישראלי:

image.thumb.png.d0bec3fe0c55444a293d4b1dbbcd5cc5.png

האמריקאי:

image.png.81f96556586f082fecf12c960fc7b99a.png

ספארק-2021.pdf 21_CHEV_Spark_OM_en_US_U_84732004C_2021FEB01_3P.pdf

• רעיון גרוע 1
פורסם

הסימון של 38 הוא שרירותי ונובע מהשימוש בתמונה הגנרית של מד חום שמציג טמפרטורה עד 100 מעלות פרנהייט שהן.... *תופים* 38 מעלות צלזיוס (ואם נשתמש במונחים תאורטיים מדויקים בדומה אליך אז 37.778 😉)

פורסם
לפני 9 שעות, TZR84 כתב:

לא מכיר שום יצרן ... מורה על שגרת טיפולים שמזיקה לרכב

אולי לא ביודעין, אבל יש לא מעט,

טויוטה עם ה0-16 שהוזכר פה,

החלפת טיימינג מקורית בפיורטק, שנחתכה דרסטית מאוחר יותר,

לא חסר עוד דוגמאות.

גם לא מייצרים רכב לא אמין במכוון,

אבל כן מנסים להנדס כל רכיב בצורה כזאת שיהיה הכי זול לייצר מבלי לפגוע ביכולת שלו לחזיק מעמד לפחות לתקופת האחריות+.

• רעיון טוב! 1

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

בתמונה אתה רואה שמסומן יותר מ 38, יותר מ 100F:

אבל זה לא מגיע ל 50 מעלות

וגם לא ל 60 כמו שהמרצה אמרה

אבל אולי היא הגזימה? יש 60 מעלות לא בצל? נניח הסעה טבעית ממוצעת

image.png.d3ac98b5ab0d78a3727b18a68ca0bc72.png

לפני 47 דקות, nadavd4 כתב:

אם החיישנים האלה לא היו מגיעים מכוילים בכל רכב שעולה על הכביש, תהיה בטוח שהיית נתקל באיזושהי תביעה ייצוגית עקב התחממות מנועים או התראות שווא.

אלה חיישנים קריטיים שמשפיעים על אמינות ותפקודו השוטף של המנוע.

הם לא עוברים כיול שנתי. מד טמפ' אמור במצב אידיאלי לעבור כיול שנתי. זה לא קורה, כי הדיוק פה לא חשוב, לאף אחד לא אכפת אם הטמפ' הייתה 120 או 110. משנה אם זה 120 או 140, ואז באמת יש בעיה.

יצרן בתעשיה מכייל את מדי הטמפ' שלו כל שנה כי הוא חייב. ברכבים לא מחייבים כי הדיוק לא משנה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...