Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שלא צלחתי את דרך לרכב ידני (אין שיתוף פעולה במשפחה).

מתלבט מה לעשות, מחפש רכב שהיה מהנה לנהיגה וגם נוח ושיהיה יחסית אמין.

היום יש לי סקודה סקאלה שעברה השקעה רצינית בתיקונים למרות קילומטראז נמוך.

ראיתי היום שהמחירי ביטוח על המאזדות ירדו משמעותית וזה גרם לי לחשוב למה לא מאזדה 6  signature? 

או אולי בכלל עדיף פורד פוקוס 1.5 st? או פגו 308 gt( קשה למצוא).

או שלהישאר עם הסקודה עוד שנתיים? למרות שאני לא נהנה לנהוג עליה, חלשה וגם אני לא מתחבר לגיר הזה. אני לא מחפש לעשות את החלטה הכלכלית הנכונה ביותר אבל בכל זאת אני רוצה להבין פחות או יותר לקראת מה אני הולך. רוב הנסועה ברכב מבחינת זמן היא בעיר בחיפה הרבה עליות וירידות כבישים משובשים בלי פקקים. מידי שבוע נוסעים למשפחה מחוץ לעיר גם בלי פקקים (צפון הארץ). נוסעים סביב ה15 בשנה , בנטרול מלחמות.

הכנתי טבלה של עלויות. והגידול בהוצאות לטובת המאזדה זה משהו שאני מוכן לספוג.

אני יודע מה אני לא רוצה, לא רוצה vag לא רוצה טיוטה או סוזוקי לא רוצה רנו (אין מוסכים) לא רוצה גיר רציף לא רוצה גיר כפול מצמדים (עם 7 הילוכים, מעדיף 6 יותר נעים בעיר) ולא רוצה סיני.

לסיכום מחפש משהו נוח שכיף לנסוע עליו (הכי חשוב) , מרווח, עם פתחי מיזוג מאחורה, תא מטען מעל 400 ליטר ושיפגין אמינות לאורך זמן.

מה דעתכם ? למשוך עוד ולקנות משהו ספורטיבי יותר או להשתדרג כי אני יכול להרשות לעצמי ורוצה שיהיה לי כיף בנסיעות היום יומיות בחיפה... אשמח לשמוע גם עוד הצעות.

IMG-20260502-WA0001.jpg

פורסם

אין כיף בנסיעוות בתוך חיפה. הגיאוגרפיה והטופוגרפיה מונעות זאת - אלא אם בא לך לפגוש את מעקות הבטיחות בפרויד.

אני סקרן איך קבעת את המחירים בטבלה.

אגב, האם הסקאלה אצלך מיומה הראשון? אם לא - מה המקוריות ומה עבר עליה? אני שואל כי גם אני חיפאי, ובמשפחה 3 ואגיות עם מערכת הנעה דומה לשלך (שתי ארונה וסקאלה אחת), ולא נתקלנו בבעיות מיוחדות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, sperial כתב:

אין כיף בנסיעוות בתוך חיפה. הגיאוגרפיה והטופוגרפיה מונעות זאת - אלא אם בא לך לפגוש את מעקות הבטיחות בפרויד.

אני סקרן איך קבעת את המחירים בטבלה.

אגב, האם הסקאלה אצלך מיומה הראשון? אם לא - מה המקוריות ומה עבר עליה? אני שואל כי גם אני חיפאי, ובמשפחה 3 ואגיות עם מערכת הנעה דומה לשלך (שתי ארונה וסקאלה אחת), ולא נתקלנו בבעיות מיוחדות.

הייתה ליסינג, הוחלף קלאץ' ב60, תושבות משאבת מים 4 תותבים וצריך גם סוללת sos, עכשיו על 72, קניתי ב53 אלף קמ.

גם לנו במשפחה יש 2 ארונות וגם רוב חיי נסעתי על vag ודי נמאס לי מהמוסכים, וגם הרכבים נהיו דיי ספרטנים, המאזדה הרבה יותר מפוארת. בכל אופן אני מטפל בצורה הדוקה כל 7 אלף שמנים ולא מושך שום תקלה, ככה שהיה לי ביש מזל עם הסקאלה אני יודע, למרות שהיה לנו עוד vag שעשתה צרות וכל השאר היו אמינות מאוד (היו הרבה חח..)

לגבי המחירים, דלק חישבתי לפי צריכה של 15 אלף קמ בשנה.

ביטוח לפי מחירים שראיתי בבסטי פר רכב.

צמיגים הנחתי 4 שנים לפי גודל הצמיג.

טיפול זה דיי סטנדרטי, ובלתי צפוי, לאורך כל חיי שהחזקתי רכבים בכל שנה היה משהו שהוא מעבר לטיפול, מצבר ברקסים טיימינג משהו שהתקלקל, בממוצע מעל 2000 בשנה, אבל אשמח לחידודים בעיקר המאזדה או הפורד. ב vag מודרני הנחתי יותר ובכל זאת מדובר ברכבים עם הרבה vfm אני מודע לזה, בגלל זה לרוב בוחר בהם, אבל החלטתי שהסקאלה זאת הvag האחרונה שלי בחיים.

עריכה אחרונה על ידי Eyal Amzleg
פורסם
לפני 3 דקות, Eyal Amzleg כתב:

הייתה ליסינג,

זה לפחות חלק מהסיפור - רכב שלא ננהג נכון ואולי באגרסיביות. אולי גם לא טופל בדיוק לפי הספר. תעקוב אחרי שרשורים מקבילים לגבי ה-dsg, ותראה בכולם המלצה לברר מתי הוחלפו מצמדים והכנסת הצורך בהחלפתם לתחשיב הרכישה. 

מצבר זה בלאי נורמלי - לאשתי מת מצבר בארונה בפתאומיות לפני 3 שבועות (היה כן 6). ביטול ה-s&s פתר את הבעיה לכמה דקות עד שהגיעה לחשמלאי (למזלה התקלה קרתה ברמזור של נחל הגיבורים, והחשמלאי במצה עובד בשבת). זו תקלה שיכולה להתרחש בכל רכב.

משאבת המים זו תקלה (כנראה מוכרת במנועים האלה),

בשרשור הקודם ציינת ילדים צעירים. תבדוק במועמדות איך הגישה למושבי הבטיחות ולתא המטען. מניסיון עם מאזדה 3 בעבר הגג המשתפל הפך את המושב האחורי למאוד לא נוח (אמנם לא לילדים, אבל אותו עקרון), והפתח של תא המטען היה זוועתי. אז לפני שאתה מתלהב מה-6 בדוק את שני הדברים האלה, הם יכולים לפגוע משמעותית באיכות החיים, בייחוד כשאתה רגיל לתא המטען הנפלא של הסקאלה.

אני מבין שאתה רוצה לגוון, אבל בגילך ומצבך המשפחתי הפרקטיות מעל הכל. אפילו מעל חסכון מסויים בעלויות. אם מצבך הכלכלי שפיר עדיף להוציא קצת יותר ולא להתקע בדרך עם הילדים. העניין הוא שבתקציב נתון חלקבמהרכבים שבהם אתה מתעניין יהיו יותר ישנים, גם זה משפיע על האמינות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אלוף אתה תודה, כן לקחתי בחשבון קלאצים כשרכשתי אותה לפני שנתיים בערך. אפילו לקחתי בחשבון קלאצים ומכטרוניקס. וכן הסקאלה פרקטית בטירוף. הפוקוס והפגו דומות בפרקטיות. 

יש 2הילדים קטנים אחד על בוסטר והשני על כיסא בטיחות הסיבה שלא כללית מאזדה 3 זה בגלל המרחב מאחורה, הסקאלה והמאזדה 6 בעלות מימדים דומים מאחורה. אבל טרם בדקתי 

פורסם

שים לב שהמספרים עלולים להטעות. למשל - נפח תא המטען: במכוניות עם דלת חמישית הגישה לתא המטען יותר נוחה, וחוץ מזה בדרך כלל בפרסום מצויין הנפח עד המדף - כך שמעשית הנפח יותר גדול (המספר השני - הנפח עם ספסל מקופל - רלוונטי רק במצבים מיוחדים כמו הכנה לביקור באיקיאה בלי הילדים).

אני לא מכיר את המאזדה 6 מקרוב, מה שציינתי הוא נקודה שעליך לבדוק.

לגבי הפיג׳ו והפורד - איני מתייחס אליהן כי איני מכיר אותן. אבל מציע לך להריץ חיפוש בפורום (ולא רק בו), מן הסתם תהיה התייחסות ליתרונותיהן וחסרונותיהן.

פורסם

תודה לא נוגע ביונדאי או קאיה, לא התחברתי אם כבר כל הבלגן של טורובו DCT מעדיף VAG.

אלך לראות השבוע מאזדה 6 ואעדכן, אשמח אם משהו עם מאזדה 6 יעדכן פה על איך הרכב לאורך זמן בכללי.

אני שם לב גם שהן נמכרות יחסית נמוך מהמחירון.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מאזדה 6 ירדה מהפרק בגלל הגודל והמושבי עור. כחלופה ניסיתי מאזדה 3 זה נחמד אבל לא משמעותית עדיף מvag הנוכחית בהרגשה, המנוע 2000 מרגיש עצל. בידוד רעשים טוב לרכב בגודל הזה.

ניסיתי טיוטה קורולה ומאוד לא אהבתי.

ניסינו mg4 חדשה דווקא הייתה לא רעה מספיק רכה, אבל היגוי מוזר מניח שזה עניין של הרגל אבל אשמח לשמוע דעות.

טרם ניסיתי את הפורד פוקוס.. 

ואת הפגו קשה למצוא.. 

דעות נוספות ? אולי איזה bmw ? או וולוו? 

פורסם (נערך)

עשיתי סיבוב על סובראו קרוסטרק והרגיש לי ממש אחלה, הם יחסית יקרות ביחס לתמורה אבל הרכב מרגיש טוב.
גיר לא צורח למרות ש CVT, יחסית נוח בכביש משובש, בידוד רעשים לא כזה טוב. אין לי צורך ביכולות שטח למרות שזה אופציה שיכולה להיות רלוונטית בעתיד.
האם זה שווה את ההשקעה ?
יכול להיות שהוא הרגיש לי זריז יותר ונעים יותר מהמאזדה או שנסעתי על מאזדה 3 שהייתה לא במצב טוב (קצת הייתה נראית כזו)?

עריכה אחרונה על ידי Eyal Amzleg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...