Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב באיטליה - AVIS

פוסטים מומלצים

פורסם

שוכרים רכב לקראת טיול באיטליה

Avis יצאה הכי משתלמת (רכב ללא הגבלת ק״מ, ביטול השתתפות עצמית וכו׳)

לאחרונה ראיתי לא מעט פרסומים על המצב הכלכלי הרעוע של החברה. מה זה אומר על מצב צי הרכבים שלהם באירופה? 

האם שווה להוסיף עוד ~20% בכדי לשדרג ל-SIXT או Hertz?

המלצות (מנסיון) על השכרת רכב באיטליה יתקבלו בברכה

.We apologise for the inconvenience

פורסם

מהנסיון שלי, אחרי כמות מכובדת של רכבים שהושכרו באיטליה בשנים האחרונות ובמילאנו (מלפנסה) בפרט, avis ו-budget יושבים פה תחת אותה החברה, יצא לי לשכור דרכם מספר פעמים, לרוב הרכבים בסדר גמור, פעם קודמת שודרגתי לפולקסווגן טי רוק כאשר הזמנתי רכב בקלאס B. 
לרוב הרכבים לא חדשים לגמרי אבל במצב טוב!

היה לי נסיון פחות מוצלח עם השכרה דרך Sicily by car וגם נסיון רע מאוד עם gold car. 

יצא לי פעם אחת לקחת מהרץ, והרכב באמת היה חדיש יותר. 

בגדול כל עוד תזמין מחברה גדולה לא הייתי צופה בעיות, גם לא הייתי מתפשר על השכרה ללא ביטוח ביטול השתתפות. 

בנושא אחר בכל הקשור בנהיגה באיטליה, ממליץ להזהר מנהיגה במרכזי הערים, יש המון איזורים מוגבלים לתנועה, השילוט מזעזע והכנסות גבוהים.

• אהבתי 2
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)

״טיול באיטליה״ - זה עולם שלם. מציע שתפרט קצת - מתי, היכן תשכרו רכב, המתווה הכללי של הטיול, מתי הטיסות (שעות הגעה ועזיבה), מה הרכב הנוסעים, כמה מטעןאתם לוקחים.

ההמלצות שלי:

1. לשכור רכב דרך הנציגות בישראל או דרך חברה ישראלית. בחלק לא קטן מהן תקבל הנחות בסדר גודל של 15-20% עם כרטיסי אשראי ומועדוני צרכנות שונים. לדעתי עדיף לשכור בחברות הבינלאומיות הגדולות - למרות שמדובר בנציגויות מקומיות הן פחות צפויות לנסות לתחמן אותך. חשוב מאוד ביטול השתתפות עצמית - גם פוטר אותך מהתיחמונים של החברות וגם מאפשר החזרה זריזה של הרכב בלי המתנה לנציג. וחוסך הרבה ביורוקרטיה במקרה תאונה. בחלק מהחברות ביטול השתתפות עצמית מלא אפשרי רק בהזמנה מהנציגות בישראל.

2. להצטרף לתוכנית הנאמנות של חברת ההשכרה. יכול לתת הטבות מעקיפת התור בדוכן ההשכרה ועד שדרוגים.

3. לשכור רכב בדרגת גודל אחת או שתיים מעל מה שאתה רגיל. חשוב מאוד תא מטען גדול ומכוסה כדי להסתיר את המטען, כי פריצות לרכב שכיחות מאוד. (ובהתאמה גם הרבה כייסים וחטיפות תיקים, להחזיק מסמכים חיוניים, כרטיסי אשראי וכסף בצורה נסתרת ולא נגישה, להגן על הטלפון, ואם יש לך שעון חכם - להשתמש בו לתשלומים, כי אותי הכי קשה לגנוב).

4. ללמוד היטב את חוקי התנועה באיטליה, כולל התמרורים (למרות אמנת וינה יש הבדלים מהארץ). אגב, האם נהגת בעבר באירופה ואתה מכיר את נושא הפניה שמאלה ברמזור ירוק ״לא מוגן״? כמוכן את חוקי החניה והתשלום תמורתה - וגם סימוני החניה והתשלום, שיכולים להיות שונים אפילו בין ערים.

5. קיבלת עצה לא להכנס לערים - אם הכלל ברוב העולם הוא לא להכנס לערים גדולות, באיטליה נוספת על זה צרה שקרויה ztl, שקיימת לא רק בערים אלא גם בלא מעט עיירות וכפרים. אלה אזורים מוגבלי תנועה שמצולמים כל העת, והמצלמות מפיקות דו״חות שמנים בכל מעבר, היו בפורום הזה דיווחים על אנשים שצברו ביום אחד דו״חות ב-1,000 אירו. עם זאת, אם אתה לן במלון בתוך האיזור, לפחות בחלק מהערים המלון וכל לסדר אישור כניסה לאיזור. בדוק באתרי העיריה ועם המלון. ההמלצה שלי - ללון בשולי העיר ולהכנס למרכז בתחב״צ (בעיירות אפילו ברגל).

ט. כבישי אגרה - למד את שיטת התשלום, דאג לעבור בשערים הנכונים. עד כמה שזכור לי אין בעיה לשלם בכ״א/ארנק אלקטרוני, אבל אולי דברים השתנו.

@shakedi אוויס ובאדג׳ט הם חברה אחת כבר הרבה שנים. יש עוד כמה צמדים כאלה, בחלקם השמות השונים גם ממותגים בדרגות שונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוויס היא חברת ההשכרה שבהסכם עם מקום העבודה שלי ואני שוכר מהם בין 4-5 פעמים בשנה.
אין שום בעיה, כלי רכב על הכיפאק כמו כל חברה נורמלית.

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יש דבר מאוד חשוב בחב' השכרה אירופיות, לצלם טוב את הרכב מכל הצדדים

שלא יחייבו אותך על שריטות שאתה לא עשית. [מנסיון של חבר ותיק שטס רבות]

יש כאלו שיש להם טאבלט כזה שמסמנים ידנית על המסך מיקומי שריטות, להקפיד על זה.

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם

הטבלט זה ב-Enterprise, למיטב ידיעתי אוויס עוד לא שם. כל הצילומים האלה לא יעזרו אם יוחלט לדפוק אותך, משום שאין להם תוקף חוקי או דרך להוכיח מתי והיכן צולם (את התאריך בקובץ הדיגיטלי ניתן לזייף בקלות ולכן זה לא קביל). זה עוזר בעיקר לתחושה של הלקוח, כי זה נותן אשליה של שליטה במצב. לפעמים אפשר לפנות עם התמונות למטה בארה"ב ולקבל מענה, אבל בפועל (ובעיקר במקומות כמו איטליה) אם סומנת כמטרה - אתה תידפק ולא תוכל לעשות עם זה כלום. חבל על האנרגיה. 

גם המעסיק שלי עבד באופן בלעדי עם אוויס ויש לי עשרות השכרות איתם ברזומה. איטליה הייתה המדינה היחידה באירופה שבה הסוכנים בנמלי התעופה היו מזהים את כרטיסי האשראי שלנו ותמיד מוצאים דרך לייצר נזקים פיקטיביים, למרות שגם אנחנו היינו מטיילים מנוסים וחכמים מספיק, או כך חשבנו. במילאנו ובמקומות מפתח אחרים במדינה הם פשוט עובדים כמו ארגון פשע ואין מה לעשות נגד זה מלבד לקחת ביטוח איתם או באופן פרטי דרך ספק צד ג'. נמה"ת מלפנסה היה המקום היחידי באירופה שבו הנציגים בחניון קילפו לי מהאוטו מדבקת אגרה של שווייץ תוך זמן קצר מהחזרת הרכב, ללא ספק בשביל להשתמש בה על אחת המכוניות הפרטיות שלהם.

זה לא אומר שחברות אחרות שם מתנהגות יותר טוב, או שהמכוניות עצמן לא בסדר. היה לי נסיון חיובי עם אוויס (כששילמתי את הפרוטקשן ולקחתי ביטוח), עם סיקסט, עם מז'ורה, ולמיטב זכרוני גם עם יורופקאר. פשוט צריך להגיע מוכן נפשית ולא לצפות שישחקו לפי הכללים, כי באיטליה הכללים האלה גמישים יותר מבכל מדינה מערב-אירופאית אחרת, ולבעלי הזכיון המקומיים של החברות האמריקאיות הגדולות אין שום פחד או כבוד לבוסים. מהרץ הייתי מתרחק כרגע, בין הבעיות הכלכליות לבין הבלאגן שהם עושים עכשיו במדינות מסויימות עם סורקי ה-AI ה'חכמים' שלהם. 

• מעניין 2
פורסם

לא להתקמצן על ביטול השתתפות עצמית בחברה (וגם שאר כיסויים, למשל שמשות). כפי שכתב דריש - פרוטקשן, אבל זו הדרך היחידה להמנע מהתרמיות, במיוחד באיטליה. ומניסיון עם תאונה בשווייץ ופריצה לרכב בצרפת - זה חוסך לא מעט ביורוקרטיה, והרי בטיול בחו״ל הדבר היקר ביותר הוא זמן. וגם מצמצם את בעיית חסימת מסגרת האשראי.

הפתרון של ביטוח על ידי צד ג׳ - בדרך כלל חברה המתווכת את השכירות או ביטוח נסיעות - בעייתי, כי הוא מוגבל (כלומר אי אפשר לוותר על ביטוח בחברת ההשכרה, אלא להסתפק בצמצום השתתפות עצמית), ובמקרה נזק צריך לשלם השתתפות עצמית ואז לתבוע את החברה האחרת.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על כל התגובות

אשאר עם ההזמנה לאוויס (דרך הנציגות הישראלית, כולל ביטול השתתפות עצמית)

.We apologise for the inconvenience

פורסם

יש לך ניסיון בנהיגה בחו״ל?

פורסם
בתאריך 26.4.2026 בשעה 23:18, PASHUT כתב:

יש דבר מאוד חשוב בחב' השכרה אירופיות, לצלם טוב את הרכב מכל הצדדים

שלא יחייבו אותך על שריטות שאתה לא עשית. [מנסיון של חבר ותיק שטס רבות]

יש כאלו שיש להם טאבלט כזה שמסמנים ידנית על המסך מיקומי שריטות, להקפיד על זה.

זה למה אני תמיד לוקח ביטול השתתפות עצמית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...