Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

הגיע הרגע להחליף את המגבים המקוריים על הרכב שלי אחרי שנה וחצי, מבדיקה באינטרנט ולימוד החומר נראה שהמגבים הטובים ביותר הם אייקון של חברת בוש וההפרש במחירים בינהם לשאר המגבים לא גדול במיוחד. 

רכשתי זוג מגבים קדמיים ולמרות שהציעו לי התקנה חינם במקום סירבתי בנימוס ויצאתי לדרכי - איזו טעות. 

לא ידעתי שפעולה שעשיתי כבר עשרות פעמים בחיי יכולה להיות כל כך מתסכלת. 

המגבים מגיעים עם מספר קליפיסים, על המגב עצמו קליפס מספר 2 ובנוסף שקית עם מספר קליפיסים במידות שונות. 

לרכב שלי אני צריך להוריד את הקליפס שמגיע על המגב ולהלביש קליפס מספר 4 (מגיעים כ4 קליפסים במידות שונות). 

בגלל באמת טמטום של היצרן שמשו מה במקום להביא את כל הקליפסים בשקית וכל אחד פשוט ילביש ברגע את מה שהוא צריך הם העלו סרטון נחמד ביוטיוב על איך להחליף את הקליפס בקלות וביעלות:

עזבו שיש הרבה תגובות לסרטון שאנשים סיימו עם אצבעות מדממות - אם הגברת הנחמה הזאת יכולה בלייב להוריד את הקליפס הזה בכזאת קלות אני מוכר את הרכב ועובד לאופניים. 

בכל מקרה פעולה שבדרך כלל לוקחת מספר דקות בודדות להחלפת מגבים לקחה לי 25 דקות ובנוסף סיימתי עם שתי אצבעות מדממות ובאחת מהן כמעט הוצאתי את הציפורן.  גם הכיף של מגבים חדשים עבר לי מייד ( כן כל דבר חדש לרכב זה כיף חח)

אל תשאירו אותי לבד ושתפו על פציעות רכב מגוכחות שקראו לכם בזמן טיפול/החלפה/בדיקה/שטיפה של הרכב שלכם. 

• מעניין 1
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת? לא יודע להחליף מגבים. הנה אמרתי את זה. כול הקלפיסים הללו...

נותן לחנות שממנה אני רוכש וזהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע איך להגיב פה, תשאל כל בנאדם שאי פעם עבד על הרכב ועם כמה פציעות הוא יצא וזה כשהוא מכיר את הרכב/כלים, עם אתה לא מזוכיזט עם חיבה לרכבים אין באמת צורך להתעלל בעצמך, אל תוותר על שירות של בעל מקצוע.

*פשוט תמצא בעל מקצוע הגון שאפשר לסמוך אליו.

פורסם

זה לא ספציפי לבוש, גם בעשרות המגבים הסיניים שרכשתי לגולפים במרוצת השנים זה בדיוק אותו פטנט ואף פעם לא סיימתי עם פציעה.

פורסם

זה בסדר, ככה לומדים לפעם הבאה. 

אני מעדיף להיפצע בעצמי עד שאבין איך זה עובד (אבל לעשות בסוף כמו שצריך) מאשר לבוא לחנות חלפים ישראלית שבה קודם כל שוברים את הקליפס הישן החוצה עם מברג ואז מנסים לקמבן את החדש במקומו. אולי הוא יכנס עד הסוף, אולי יעוף החוצה בגשם הראשון, מי יודע... העיקר לא לקרוא הוראות, בהנחה ולמוצר הסיני שדחפו לך בכלל יש כאלה. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כל הקטע הזה עם המגבים האוניברסיליים, לא משנה אם של בוש או של אחרים,  שמגיעים עם מבחר קליפסים זאת צרה שלא ברא השטן. עוד לא נפצעתי מזה, אבל בהחלט בזבזתי זמן וקללות על השטויות האלה.

כבר שנים קונה רק את המגבים שמיועדים אך ורק לדגם ספציפי של רכב.

אם אני לא טועה יש לך גולף GTi, מה שאתה צריך זה הדגם הזה.

כשקונים את הדגם הייעודי, אין שום קליפסים ושום פצעים. דקה עבודה בלחץ. הם גם יחזיקו יותר זמן.

סיפורים על פציעות יש לי להרבה, אסתפק בטפשית ביותר.

מכיר את זה שבהתחלה של כל סדר עבודה בתא המנוע כתוב לנתק מינוס מהמצבר ומדלגים על השלב הזה?

אז גם אני הייתי מדלג.

ויום אחד כשעבדתי על מערכת השמן, הרצועה של השעון שלי קיצרה את ה+ וה- באלטרנטור. הרצועה של השעון נהייתה תוך שניות בטמפרטורה של מאות מעלות, והיא צמודה לפרק היד שלי. הייתי צריך להוריד כפפות עבודה לפני שיכולתי לתפעל את המנגנון של פתיחת הרצועה ולהוריד את השעון הרותח מהיד.

מפה לשם, הלכתי כעבור שבוע לבת מצווה של הבת שלי עם תחבושת על הכוויה בצורת צמיד סביב פרק היד שלי. נשאר לזיכרון עולם בכל הצילמים של האירוע.

• אהבתי 2
  • מבאס 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בזמנו כשהיה לי סיטרואן C4, רציתי לקנות מגבים ויש לזה 30 או 32 אינץ אז לא מצאתי... בסוף קניתי במורשה. הוא סיפר לי שאנשים מגיעים כל הזמן עם חלונות שבורים ושרוטים ממגבים שהתפרקו, חוץ מזה שאנשים באמת נחתכים מכל המתאמים האלה... נדצה לי שזה היה במחיר סביר יחסית לכל מיני בוש שנמכרים בארץ.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

כל הקטע הזה עם המגבים האוניברסיליים, לא משנה אם של בוש או של אחרים,  שמגיעים עם מבחר קליפסים זאת צרה שלא ברא השטן. עוד לא נפצעתי מזה, אבל בהחלט בזבזתי זמן וקללות על השטויות האלה.

אם אני לא טועה יש לך גולף GTi, מה שאתה צריך זה הדגם הזה.

כשקונים את הדגם הייעודי, אין שום קליפסים ושום פצעים. דקה עבודה בלחץ. הם גם יחזיקו יותר זמן.

סיפורים על פציעות יש לי להרבה, אסתפק בטפשית ביותר.

מכיר את זה שבהתחלה של כל סדר עבודה בתא המנוע כתוב לנתק מינוס מהמצבר ומדלגים על השלב הזה?

אז גם אני הייתי מדלג.

ויום אחד כשעבדתי על מערכת השמן, הרצועה של השעון שלי קיצרה את ה+ וה- באלטרנטור. הרצועה של השעון נהייתה תוך שניות בטמפרטורה של מאות מעלות, והיא צמודה לפרק היד שלי. הייתי צריך להוריד כפפות עבודה לפני שיכולתי לתפעל את המנגנון של פתיחת הרצועה ולהוריד את השעון הרותח מהיד.

מפה לשם, הלכתי כעבור שבוע לבת מצווה של הבת שלי עם תחבושת על הכוויה בצורת צמיד סביב פרק היד שלי. נשאר לזיכרון עולם בכל הצילמים של האירוע.

המומלצים בעקרון הם בוש איירומשהו שהם בעצם כמעט זהים למקוריים ומתלבשים גם בהחלקה ובקלות.  

המגבים המקוריים בוודאי, ואז יש את הבוש אייקון שנחשבים למעט טובים יותר. 

עשיתי טעות שלמדתי ממנה והלכתי על המעט טובים יותר אבל עם המון כאב ראש ואצבעות. 

ובזכותך נדע יותר לא לדלג על השלב ה״טיפשי״ של לנתק את המינוס מהמצבר חח

העבודות העיקריות שאני עושה על רכבים זה החלפת שמנים, פילטרים מגבים וגלגלים. 

פה ושם נכנס למשהו מסובך יותר כמו קצת חשמל. 

הגולף היא על סטייג1 אני בדיוק מתחיל לפזול לכיוון סטייג2 והייתי שמח לעשות אותו בעצמי. 

מצד שני גם בסטייג1 אני מפרפר את הגלגלים הקידמיים ושוחט את הצמיגים הקדמיים תוך שנה. 

לפני כשעה, KipodYam כתב:

בזמנו כשהיה לי סיטרואן C4, רציתי לקנות מגבים ויש לזה 30 או 32 אינץ אז לא מצאתי... בסוף קניתי במורשה. הוא סיפר לי שאנשים מגיעים כל הזמן עם חלונות שבורים ושרוטים ממגבים שהתפרקו, חוץ מזה שאנשים באמת נחתכים מכל המתאמים האלה... נדצה לי שזה היה במחיר סביר יחסית לכל מיני בוש שנמכרים בארץ.

יש אנשים שמעלים את הזרוע של המגב מורידים את המגב ואז בטעות בנגיע או מעצמו הקפיץ משתחרר והזרוע פוגעת בשמשה - נזק וודאי. 

אני תמיד אחרי שאני מוריד את המגב בעדינות שם מטלית בין הזרוע לשמשה ומוריד את הזרוע חזרה לחלון. 

לפני שעתיים, Derish כתב:

אני מעדיף להיפצע בעצמי עד שאבין איך זה עובד (אבל לעשות בסוף כמו שצריך) מאשר לבוא לחנות חלפים ישראלית שבה קודם כל שוברים את הקליפס הישן החוצה עם מברג ואז מנסים לקמבן את החדש במקומו. אולי הוא יכנס עד הסוף, אולי יעוף החוצה בגשם הראשון, מי יודע... העיקר לא לקרוא הוראות, בהנחה ולמוצר הסיני שדחפו לך בכלל יש כאלה. 

אחת ההמלצות עם המגבים של בוש זה אכן להשתמש במברג להורדת הקליפס ואז להסתכן בלשבור או לגרום נזק לקליפס או לחיבור על המגב. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

בר שנים קונה רק את המגבים שמיועדים אך ורק לדגם ספציפי של רכב.

הולך עם העצה הזו של עמוס כבר הרבה זמן, עוד כשכתב אותה בשרשור מגבים אחר. לפני כשלושה חודשים רכשתי מגבי בוש למאזדה CX-5 לפי המדריך הזה של בוש, שמספק מק"ט מקורי. מכאן הדרך היא לרכוש בחנות חלפים החביבה עליך. התקנה פשוטה ומהירה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

זו אמנם המלצה טובה וגם אני פועל כך, אבל אתם בטוחים שלכל רכב בעולם יש דגם מגבים ספציפי של בוש? במיוחד בשנים האחרונות עם כל המותגים הסיניים. 

אני לא מכיר את התחום לעומק, אבל מתרשם שמדובר בסופו של יום באותם 3-4 סוגי מגבים שפשוט נארזים בהתאם לאורך הנחוץ ומזוודים עם הקליפסים הנכונים. כלומר ההבדל הוא ב-kitting ולא במוצר עצמו. 

אם מישהו מעוניין להשיג את החדש והטוב ביותר, וזה בינתיים מגיע רק בקיט אוניברסלי, האם זו סיבה מספקת לרדת מהרעיון? אצלי ביונדאי 2009 כן, אבל אצל חובב רכב אמיתי עם דגם מודרני יותר אני לא בטוח. 

אני גם לא יודע איך זה היום בישראל, אבל בתקופתי מגבים של בוש עלו פי שניים ומעלה מכל מיני הדר-רוזן וגנריים אחרים. באירופה וארה"ב ההפרש הוא 20-30% אז זה no brainer, אבל בתנאי כלכלת האי של המזרח התיכון ההחלטה לא כזו פשוטה. 

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

זו אמנם המלצה טובה וגם אני פועל כך, אבל אתם בטוחים שלכל רכב בעולם יש דגם מגבים ספציפי של בוש?

בטוחים כמובן שלא, אבל לכן בודקים במדריך שקישרתי ורואים אם יש או אין. 

אני רק אציין, למי שלא הבין:

המגב שמגיע (כמגב), הוא אותו דבר. מה שכן, ההתאמה ליצרן הרכב מתבטאת בכך שהוא מגיע עם סוג החיבור הנדרש לזרוע הרכב כבר כחלק ממנו, ללא מתאמים או קליפסים למיניהם. זו הכוונה ל"מקורי". זה והאורכים הנדרשים כמובן. 

פורסם

או מיי גוד רק שנהג לילה לא יראה את השרשור....

לא יודע, לא זוכר שנפצעתי אי פעם במשהו שעשיתי על הרכב שלי. 

המגבים שאני קונה הם לרוב סינים זולים ופשוטים, אבל הקונספט דומה מאד עם הקליפסים הארורים האלו. 

לוקח לי זמן להבין ולעשות, מודה, אבל כל עוד אני קונה את אותו הסוג זה הרבה יותר קל, הכל כבר מוכן וההחלפה נהית "שחרור מהיר". 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני היחיד שקונה את הגומי מעליאקספרס ומחליף רק אותו? 

גם חוסך התעסקות עם קליפסים ומתאמים, וגם משמעותית יותר זול (לא מדובר בסכום דרמטי בכל מקרה, אבל עדיין). 

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אני נותן למוסכניק להחליף מגבים בטיפול השנתי. עוד 20מש״ח ואני רגוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 7.4.2026 בשעה 16:44, Derish כתב:

אני מעדיף להיפצע בעצמי עד שאבין איך זה עובד (אבל לעשות בסוף כמו שצריך) מאשר לבוא לחנות חלפים ישראלית

בול. אם לא הולך חלק נושמים עמוק, מכינים קפה, מביאים עוד איזה מברג ופלייר וצופים ביוטיוב. למוסך אני מעביר את מה שבאמת אני לא יכול לעשות בבית, שזה בערך כל דבר שנוגע לתא מנוע מודרני לצערי.

לגבי בוש - אני חושב שאתה צודק, הבעיה היא שאין לי מושג איזה "מותג" סיני אחר הוא טוב באותה מידה. ניסיתי פעם valeo כשלא מצאתי בוש, היה מעולה.

לפני 28 דקות, שחר 1 כתב:

אני היחיד שקונה את הגומי מעליאקספרס ומחליף רק אותו? 

יש לך המלצה לפריט? יש לי ניסיון רע מאוד עם מגבים "מקומיים".

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...