Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפורום הזה "אירופה" היא אירופה המערבית, נניח צרפת, גרמניה, הולנד. גם בן מדינות אירופה המערבית שונות גדולה, במיוחד מאז שהרכב החשמלי נכנס בתמיכה חזקה של רשויות המס.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

החלטה מעניינת, אבל לא בטוח שזה היה להיט.

נגיד קניתי c3 חדשה והיה לצידה מנוע דיזל באותו המחיר עם אותה רמת ביצועים. 

למה היה עדיף את הדיזל?

בהחלט עולות בדעתי מספר סיבות להעדפת הדיזל במקרה התאורטי שהעלית :
1. צריכת דלק, בעצם סולר, עדיפה על מנוע בנזין. 
2. מנועים עם ארכיטקטורה מוכחת מבחינת אמינות ושרידות. בטח מול מנועי בנזין 1.2 של תאגיד PSA. וכן, אני יודע שמדובר במנוע בנזין מסוג חדש ומודרני שאינו פיורטק רגיל. עדיין מנוע חסר וותק שעוד צריך להוכיח עצמו לאורך שנים. 
3. בד"כ למנועי דיזל עקומת מומנט יותר שימושית ועוצמתית למול מנועי בנזין. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

1- הבנזין היברדי.

2- גם לדיזל שלהם לא היו חסרות בעיות, מיכל אוראיה, שרשרת דקה מידי שיכלה להרוס מנוע.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 36 דקות, viper83 כתב:

כל אחד ומה שמדגדג לו, אני למשל נוהג בקלנועית עם 320 כ"ס עם הנעה אחורית נהנה מכל רגע, ולא סובל ממה שאתה סובל ולכן יש ויש.

דיזלים מודרניים כבר מזמן לא רועשים, לא רועדים ולא מסריחים כמו שהיה לפני 20+ שנה.

כמו בבנזין, שהתושבות מנוע עייפות מרגישים יותר - ככה זה במנועי בעירה פנימית.

...ולמרות מורכבות מערכת הפליטה בדיזל במיוחד ב 10 שנים האחרונות מאז שהאוריאה הצטרפה לרכבים הקלים - לאורך זמן זה עדיין יהיה יותר אמין בהשוואה לבנזין שמתוח עד הקצה (אם כבר עושים השוואה אז שיהיה מודרני מול מודרני; לא דיזל יורו 6.2 מול סובארו DL 1.6  קרבורטור עם 74 כ"ס).

איציק

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 שעות, שביט כתב:

אצל חלק מהציבור דיזל עדיין נחשב כ"מזהם מלוכלך ומסריח".

במידה רבה של צדק...

זה כמובן תלוי באיך מודדים זיהום.

במדדים המקובלים ברוב העולם היום הדיזל אכן מזהם מאוד.

במשך שנים רבות בעבר הדיזל לא היה נחשב מזהם במערב אירופה כי הגדירו אחרת מה זה "זיהום". באופן כללי היו שנים רבות בהן המדד העקרי במערב אירופה היה פליטת CO2 ובזה הדיזלים (כבר עשורים) מאוד טובים.

לכן במשך שנים הדיזלים לא נחשבו מזהמים במערב אירופה. זאת בעוד במדדים במקומות אחרים בעולם הם כן נחשבו מזהמים. כי הפרמטרים היו אחרים.

זכור לי שלפני כ 15-20 שנה וולוו יצרו מנוע דיזל חדש. בהגדרות הזיהום במערב אירופה קיבל את הציון הכי טוב. לעומת זאת בארץ, באמריקה, באסיה ובאוסטרליה קיבל את הדירוג הכי מזהם...

הכל תלוי בהגדרה ובמדדיה.

במידה רבה האירופים השתמשו במדד של CO2 שטוב לדיזל גם כדי לסייע לתעשיית הרכב שלהם. ובמידה מסויימת זה היה בלוף. והיום גם במערב אירופה משתמשים במדד יותר איכותי והדיזלים נחשבים מזהמים. ולכן מכירת הדיזלים ירדה.   

פורסם (נערך)

סטלנטיס מוציאה מהבוידם טכנולוגיה שאבד עליה הכלח, כי היא לא מצליחה להתחרות בסינים בקטגורית חשמליות. אני לא רואה כמעט שום יתרון למנוע דיזל על פני מנוע היברידי מודרני, פלאג אין או חשמלי. רוב האנשים גם לא קונים רכב כדי לטחון אותו 300–400 אלף ק"מ אז קלף האמינות האבסולוטית (לא באמת) רלוונטי לאחוז קטן מאוד מכלל האוכלוסיה. 

לפני 42 דקות, איציק נ. כתב:

דיזלים מודרניים כבר מזמן לא רועשים, לא רועדים ולא מסריחים כמו שהיה לפני 20+ שנה.

זה נכון, אבל גם מנועי בנזין לא בדיוק קפאו על השמרים בעשרים השנים האחרונות.

עריכה אחרונה על ידי Aizo
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אני מאמין שלכל מטלה יש את הכלי האופטימאלי, יש מקום למנועי דיזל, חשמלי,בנזין וכו'. הבעיה שאנחנו/מדינה/יבואנים/אולי עוד מישהו משקרים במצח נחושה ומסתרים בין עם במכוון או לא את האמתיתות בכל אחת מהטכנולוגיות לרגע זה, ואז יוצא מצב שהכל מעוות וכל פעם רק משנים את הבעיות בחיים. הרנסנס בא כדי לאפשר לייצרנים באירופה עוד אוויר לנשימה כי הם אינם יכולים להתחברות ביצרנים הסינים כי באירופה אין את הטכנולוגיה/כח אדם/מוצרי גלם כמו בסין. 

פורסם

אי אפשר לדבר על אירופה כיחידה אחת...

אבל אם כבר מנסים להכליל אז להרבה מאזרחי מערב וצפון אירופה יש תחושה שכל מערכת בחירות עושים פליפ בתוכניות ואי אפשר ככה לתכנן קדימה...

פעם הדיזל זול ופעם יקר להחריד

פעם מיסים גבוהים ופעם הטבות

שוק האנרגיה באופן כללי ברכבת הרים שכולה נובעת מהחלטות שרירותיות.

פורסם

רק אומר שנכון להיום הלא מסחרית הזולה ביותר המשווקת בישראל היא הסקודה אוקטביה דיזל שמחירה הוא 217000 ש"ח בלבד.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, viper83 כתב:

אני מאמין שלכל מטלה יש את הכלי האופטימאלי, יש מקום למנועי דיזל, חשמלי,בנזין וכו'. הבעיה שאנחנו/מדינה/יבואנים/אולי עוד מישהו משקרים במצח נחושה ומסתרים בין עם במכוון או לא את האמתיתות בכל אחת מהטכנולוגיות לרגע זה, ואז יוצא מצב שהכל מעוות וכל פעם רק משנים את הבעיות בחיים. הרנסנס בא כדי לאפשר לייצרנים באירופה עוד אוויר לנשימה כי הם אינם יכולים להתחברות ביצרנים הסינים כי באירופה אין את הטכנולוגיה/כח אדם/מוצרי גלם כמו בסין. 

מסכים לגמרי עם המשפט הראשון שלך. השאלה היא - האם השוק הגלובלי יאמץ את הרעיון של כלי אופטימלי לכל משימה, כי במשך כל החיים בערך התרגלנו לכלי אחד רב תכליתי שיכול לנסוע ממקום למקום (מאות רבות של קילומטרים) בלי עצירה, ואם כבר עצרת זה ל-5 דקות תידלוק - והמשכת.

מה ש"גמר" על הדיזל והבנזין אלו רק תקני היורו למינהם, והם גם יגמרו את החשמליות כי החשמליות (בזמן הנראה לעין) לא יגיעו לשום טווח נורמלי של דיזל או בנזין עם מיכל דלק סטנדרטי - וזה כרגע מה שמונע מהן את ההצלחה המסחררת והרעיון לחזור אחורה פתאום נראה הכי הגיוני.
בחשמליות הרעיון מצויין, הביצוע מצויין, אבל הטכנולוגיה לא הגיע לרמת בשלות שמאפשרת טווח זהה או משופר לדיזל או בנזין. עם כל הכבוד לגרסאות עם הטווחים המוגדלים, זה עדיין לא משתווה לטווח של בנזין\דיזל עם טנק דלק נורמלי (50-60 ל').
מה שקורה במדינות קרות זה עוד יותר גרוע, שם חלק גדול מהטווח "נגמר" על חימום הסוללה - דבר שאין בארץ אבל קיים בגרסה ההפוכה שלו - חום בקיץ.
לדיזל ובנזין אין את הבעיות האלו, אז בחורף יקח לו עוד 3 דקות או 5 דקות להתחמם - וזהו, סע לשלום. הטווח שלך לא נפגע ברמה של 50%.

...ותאמינו לי שאני האחרון שייצא נגד החשמלי או הדיזל, ההתלבטות שלי לגביהם היא יום-יומית כי לשניהם יש יתרונות אבל מדובר בקווים מקבילים שבינתיים לא נראה שאחד מהם הולך להישבר והם ייפגשו. הסקרנות סביב העניין היא גדולה (אצלי לפחות) ויכול להיות שאעשה את הקפיצה ומקסימום לחזור אחורה תמיד אפשר.
בנוגע להייבריד - זה פלסטר, לא פתרון אמיתי להעברת מנועי ICE לעולם הבא (זו עוד מערכת עם עוד כאב ראש לרשימה כאשר הרכב מזדקן, אז מה הואילו אם לא יהיה שווה תיקון כבר בגיל צעיר יחסית ?).

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 8 שעות, שביט כתב:

בשנים האחרונות החשמליות שולטות. 

מכירת החשמליות עלתה ברוב העולם אבל עדיין ברוב העולם נמכרות יותר מכוניות לא חשמליות מאשר מכוניות חשמליות.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, zvit כתב:

ישראל היא הסקודה אוקטביה דיזל

רק אגיד שאני מכיר באופן אישי סקודה אוקטביה של חבר, שהיתה מונית, ומשנת 2007. דיזל. ידנית. בפעם האחרונה שראיתי היה 385000 קילומטר. 

ולגבי רנסנס,

אני אשמח אם יחזירו את האופציה של גיר ידני. הנה כתבה שגרמה לי לחשוב שאולי זה אפשרי..

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא הבנתי את הקשר בין הכתבה לבין גיר ידני בשוק הישראלי.

מכל מקום - לפני שנתיים - שלוש היו בפורום הזה ידיעות על כך שמותג סיאט עתיד להתבטל סביב שנת 2030. לפי הכתבה הזו יש אופציה להארכה, לא ברור באיזה תנאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

מה ש"גמר" על הדיזל והבנזין אלו רק תקני היורו למינהם

דרך יותר מדוייקת לתאר את המצב הוא שבמשך שנים תקני היורו למיניהם הנשימו מלאכותית את הדיזל. ואז הפסיקו

לפני כשעה, saar5555 כתב:

אני אשמח אם יחזירו את האופציה של גיר ידני. הנה כתבה שגרמה לי לחשוב שאולי זה אפשרי..

לא הבנתי למה כתבה זו גרמה לך להיות אופטימי לגבי שובו של גיר ידני

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...