Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שואל בשביל חבר...

סה"כ מרוצה מהסאונד של המערכת המקורית.

רמקול שמאלי לא עובד, הטוויטר כן עובד.  לא ברור אם יש רמקול בדלת אחורית. אם יש הוא גם לא עובד. בדיקה תעשה בערב (שמיעת צד ימין).

על פניו יתכן וזה חיבור שהתנתק. 

ברשת יש שיח מסויים על מקרים דומים - לפיהם בגיל הזה יש רמקולים שמתים.

הרכב מטופל במוסך מורשה - יש אופציה לגשת אליו וכנראה העלות תהיה בהתאם. 

אילו רמקולים יכולים להחליף את הזוג הקדמי במחיר הוגן ומה מחיר סביר להתקנה? אם יש המלצה על מקום בתל אביב....

תודה מראש.

פורסם

לפי המפרט פה, צריכים להיות 8 רמקולים בסה"כ, ככל הנראה בסידור של רמקול וטוויטר בכל דלת.

יש מצב שמדובר במק"ט 5NA035453 (תמיד עדיף לבדוק מה מוטבע על החלק), אז אפשר אולי לשקול רכישה של חדש מחו"ל.

אם החלפה לרמקולים אפטרמרקט, יש מצב שהנ"ל קצת יותר גדול מקוטר 6.5 סטנדרטי ובכל מקרה תידרשנה כנראה מספר התאמות כדי להתקין אותם.

ברר לגבי תקציב מדויק (אולי אפשר לדרדר אותו לשדרוג מערכת כולל 😜). את ההתקנה, גם אם לכאורה פשוטה, הייתי נותן למישהו שמכיר היטב את הרכב.

לציין כי לעיתים קרובות, לאחר החלפה כזו, אנשים מרגישים מחסור בתחום התדרים הנמוך יותר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Tom_22 כתב:

לפי המפרט פה, צריכים להיות 8 רמקולים בסה"כ,

אם כך, אז לפחות 2 רמקולים מתו.

זה תואם דיווחים ברשת שמספר רמקולים מתים בגיל הזה. יתכן והוא לא שם לב כשרק אחד מת וזה לא קרה ביחד אני מהמר על האחורי כראשון שנשמתו פרחה.

חיפוש קצר הוביל לזה: https://www.focal.com/focal-inside/brands/volkswagen/volkswagen-tiguan-2#FIVOWAPOW811815T

הכוונה לאקוסטיק 8.0.

יש סיכוי לדבר כזה בארץ? קראתי חוו"ד טובות. אני מניח שהיתרון של הסט הוא התאמה מבחינת מכלול הנתונים. ממש לא בטוח שזה במסגרת התקציב שלו.

בכל אופן תודה.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

אני לא בטוח אם זמינים בארץ (היה דגם אוניברסלי כללי, 8 אינץ' שלהם שנמכר לפחות בעבר, ISU200. הקדמיים בסט שקישרת אליו הם 7 אינץ', שזה מעל הסטנדרט של 6.5) ובחו"ל די יקרים (כ-500 יורו לפחות, לעומת הרמקול המקורי שראיתי גם ב-50 יורו) כך שאני לא בטוח עד כמה זה באמת משתלם לעומת אלטרנטיבה פשוטה יותר והתקנה מותאמת. 

אולי @lanosforce או @AUDIO KING יודעים מי היבואן או יכולים להציע אלטרנטיבות, אבל בלי תקציב מוגדר למהלך זה יהיה קשה יותר. 

• אהבתי 1
פורסם

אם אני זוכר נכון היבואן של FOCAL הם קארטק - לפחות לתחום הOEM לרכב 

ויש גם יבואן לתחום הביתי - והוא גם מייבא פוקאל וBLAM לרכב - יואן. 

אני חושב שלטיגואן - כמותג מבית VAG הגרמניים יהיו המון פתרונות מסדרת קומפוז של הליקס - מבית אודיוטק פישר וגם כנראה כמה של MATCH מאותו הבית.

ואני לא אתפלא גם אם למוראל היום בסדרות האינטגרציה יהיו פתרונות נגישים מאוד לרכבים גרמניים. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני שעה, מיץ פטל כתב:

איפה ראית מקורי? והאם קדמי ואחורי זהים?

לפני 23 שעות, Tom_22 כתב:

יש מצב שמדובר במק"ט 5NA035453 (תמיד עדיף לבדוק מה מוטבע על החלק), אז אפשר אולי לשקול רכישה של חדש מחו"ל.

מדגיש שוב, שהמק"טים שמצאתי אינם בהכרח נכונים, ויתכנו הבדלים בין רמות גימור שונות (קוד PR).

כמו כן, המק"ט הנ"ל הוא לכאורה של האחורי, קדמי מסתיים ב-4. אבל יש מק"טים אחרים גם.

בחיפוש בגוגל למק"ט הנ"ל, עולות כמה חנויות שמוכרות כאמור סביב 50 יורו. אבל לא יודע מי מהן שולחת לישראל אם בכלל או שתצטרכו להיעזר בשירות תיבה מקומית בעלות נוספת.

תבדקו אם קיים במחירון של צ'מפיון גם. פשוט אין גישה לאתר מחו"ל (ואני לא בארץ...)

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, מיץ פטל כתב:

איפה ראית מקורי? והאם קדמי ואחורי זהים?

קדמי ואחורי זהים מבחינת הגודל ככל הידוע לי ,אני לא מוצא סיבה לחפש רמקול מקורי 

6.5 אינצ סטנדרטי נכנס שם בלי בעיות עם טבעות MDF 

אם הוא מחפש פתרון טוב במחיר זול הוא יכול ללכת על סט קומפוננט כמו JBL STAGE2 604C

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

תבדקו אם קיים במחירון של צ'מפיון גם. פשוט אין גישה לאתר מחו"ל (ואני לא בארץ...)

לפי המק"ט שציינת: מחירון 400 ש"ח. לא ברור אם זה ליחידה או לזוג. ומצויין שאין במלאי. רשום שזה מרובה דגמים.

בחיפוש לפי הדגם טיגואן 2016-2024 יש רמקול שרק לדגם הזה ומחירו 2,633 ש"ח. (5NA035621D) אין במלאי. חיפוש ברשת - מדובר בסאבוופר. אז לא רלוונטי.

פורסם

לדעתי ליחידה. וכן, זה מתאים למלא דגמים מבית VAG.

בקיצור, להחליף למשהו אפטרמרקט. בין אם לפי הצעתו של אודיו קינג או למשהו אחר. כעומק הכיס 😉

רק להקפיד באמת על התקנה נורמלית ולא פרוביזורי עם חיתוך הקיים והתקנה על הפלסטיק שלו. אולי "לזרוק" גם כמה יריעות בידוד בדלת על הדרך.

• אהבתי 1
פורסם

ברור ומן הסתם זה מה שמצופה בפורום הזה,  כשממילא אין ברירה להוצאה, לנצל לשדרוג המצב.

לא יודע מה תהיה ההחלטה.

בכל אופן בידוד אני מניח ייקר את האירוע והשאלה אם יש לו ערך למקרה שבו אין הגברה.

האם יש למישהו ניסיון עם התקנה פשוטה באלכסנדר.

פורסם
לפני שעה, מיץ פטל כתב:

לא בהכרח בהרבה. ולהזיק זה כמובן לא יזיק ורק יתרום. משתלם או לא, סיפור אחר.

תעברו על השרשור הזה לצורך הענין, או שתשחקו קצת עם המחשבון בידוד שהוזכר כאן, או ש- @lanosforce יתפנה שוב להגיב בנידון.

ואם תתקינו דרך אלכסנדר, נראה שיש אצלהם גם יריעות אחרות ולא יקרות מאוד. לא חייבים לקנות באלק שלם. אולי יריעה שתיים לכל דלת ועוד קצת ספוגים, במיקומים אסטרטגיים.

• אהבתי 1
פורסם

אם אתה מתכוון ללכת על להחליף רמקול מקורי תקול ברמקול מקורי חדש. זה רמקול שהותאם במידותיו וביצועיו לדיפון ולדלת עי היצרן.

בידוד באזור הדיפון במקרה כזה לא נחוץ.

מאחורי הרמקול זה תמיד יוסיף לתוצאה.

רמקול משודרג שלא תוכנן מראש לדיפון, בעיני, ללא בידוד ראוי... אתה עלול אפילו לגרוע מהתוצאה.

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 4 שעות, מיץ פטל כתב:

ברור ומן הסתם זה מה שמצופה בפורום הזה,  כשממילא אין ברירה להוצאה, לנצל לשדרוג המצב.

לא יודע מה תהיה ההחלטה.

האם יש למישהו ניסיון עם התקנה פשוטה באלכסנדר.

בידוד בהחלפה של רמקול מקורי לרכב הוא לטעמי מיותר 

אין כאן יומרות כל שהם ,ובידוד כידוע הוא לא זול יעלה אף יותר מהרמקולים עצמם.

אני לא מוצא בעיה להחליף את הרמקול המקורי 

נכון כמעט כל רמקול מקורי מגיע עם מסגרת פלסטיק שמותאמת לדיפון

יש כאלו שניתנים לפירוק מהמסגרת בקלות וניתן להשתמש בה ויש כאלו שבנויים לתוך המסגרת 

שאז נידרש לבצע "ניתוח" להפרדת הרמקול מהמסגרת אך זה לא תמיד יעיל כי לא כל רמקול אפטר -מרקט 

מתאים להתקנה על המסגרת המקורית לעיתים זה פשוט מסובך מידיי ולא כדאי להכנס לזה 

ואז ניתן פשוט להתקין את הרמקול החדש על טבעת MDF מתאימה שמקבילה למידות 

של המקורית זה דורש לעיתים עבודה קוסטום אבל כל מתקין שמכבד את עצמו יודע לעשות זאת.

הרמקולים המקוריים הם 4 אום 

הייתי בוחר בסט קומפוננט שהוא 4 אום נציל ככל הניתן שמתאים להגברה החלשה של יחידת הראש 

הסט שהמלצתי עליו מתאים. 

• אהבתי 1
פורסם

לפני כמה ימים פירקתי מהייטי את הרמקולים המקוריים. (קונקטור 4 פין והרמקול בנוי לתוך ההגבהה).
לדעתי זה אותו הדבר כמו בטיגואן, אם בא לך לעבור ליהוד לקחת ללא עלות אתה מוזמן. ה.פ

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...