Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

משתמש כיום במדפסת לייזר ש/ל אמינת עם מתכלים זולים.

כעת עלה הצורך בהדפסה של דפים צבעוניים. לא משהו שסביר לעשות בשבילו outsourcing (להדפיס מחוץ לבית כל פעם שצריך)

אז יש 2 אופציות:

1. לרכוש מדפסת צבעונית זולה שתשמש רק להדפסות הצבעוניות. אני פחות מעדיף את האופציה הזאת אבל כן אשמח להצעות. חשוב לי אמינות ומדפסת שתעבוד טוב עם מתכלים חליפים.

2. מדפסת אחת יקרה יותר שתחליף את הלייזר גם. במקרה הזה לדעתי מיכלי דיו עדיפה. העניין הוא שהסתכלתי קצת על ביקורות ברשת. והם גרועות. ממש. 

יש למישהו המלצה? 

תקציב נגיד מעדיף עד 1000. אפשר יותר אם באמת זאת ה-"אחת".

שתעבוד עם מתכלים חליפיים. לא תחסום אותם.

אמינה. אמינה. 

פשוטה.

בקיצור שגר ושכח.

כל שאר התכונות לא מאוד מעניינות אותי. לא אכפת לי אם זה אלחוטי (נחמד לא קריטי בכלל). אם יש סורק. אם יש פקס. 

אהה. ואני מעדיף גם שהמדף שמאחסן דפים יהיה סגור ולא חשוף אבל לא קריטי.

תודות

פורסם

יש לי כבר בערך 6 או 7 שנים מדפסת גנרית של חברת brother שעובדת מצוין עם דיו חליפי. 

החיסרון, הדפסה צבעונית ארוכה מאוד. נגיד דקה לדף. קיבלתי אותה מתנה אחרי שחבר החליף אז לא יודע כמה עולה, אבל אני בספק שהיא לא עומדת בתקציב שלך. 

brother mfc j480dw זה דגם. 

אם הייתי צריך היום הייתי קונה דגם פשוט יותר אפילו בלי פקס או סורק. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יפה,יש לנו את אותה המדפסת ניקו :) (שלנו נקנתה מקרביץ לפני 7 שנים בערך)

חבל שהיא לא מיוצרת יותר..מקווה שבדגם המשך עשו משהו טוב כמו הדגם הזה.

ממליץ עליה בלב שלם..סט דיו עולה גרושים (מחסני דיו באור יהודה..70שקל כולל משלוח..חליפי כמובן עם מעקף לציפים)

בנוסף יש לה תכונה שהיא מרעננת את הדיו פעם בכמה ימים בשביל שלא יתייבש בבית שלא מדפיס הרבה (אצלנו 4-5 דפים בחודש גג).

תבדוק מבצעים בחנות גדולה של קרביץ/באג/חנות מחשבים ותתמקד על ברדר כאמור לדעתי...על hp לא אמליץ לעולם..השאר זה להרפתקנים לטעמי (יש גפ מדפסות דיו עם בקבוקים אם אתה בקטע)

• רעיון טוב! 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

אין מדפסות דיו אמינות. זה לא קיים.

עכשיו תחשב מחדש...

אישית במקומך הייתי פשוט קונה את הזבלול הצבעוני הכי זול שיש ומקווה שישרוד החלפה אחת של דיו לפחות. מתקלקל? לפח וקונים שוב.

מוצר עצוב.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לי מדפסת brother HL-L3210CW ליזר צבעוני שעלתה בסביבות ה 1000 שח לפני 7 שנים.

עובדת דיי מהר ולא היה בעיות מיוחדות.

הייתי באותה דילמה לפני 7 שנים סך הכל מאד מרוצה מההחלטה.

טסלה 3 2022

פורסם
בתאריך 30.1.2026 בשעה 17:32, Nakamichi כתב:

משתמש כיום במדפסת לייזר ש/ל אמינת עם מתכלים זולים.

כעת עלה הצורך בהדפסה של דפים צבעוניים. לא משהו שסביר לעשות בשבילו outsourcing (להדפיס מחוץ לבית כל פעם שצריך)

אז יש 2 אופציות:

1. לרכוש מדפסת צבעונית זולה שתשמש רק להדפסות הצבעוניות. אני פחות מעדיף את האופציה הזאת אבל כן אשמח להצעות. חשוב לי אמינות ומדפסת שתעבוד טוב עם מתכלים חליפים.

2. מדפסת אחת יקרה יותר שתחליף את הלייזר גם. במקרה הזה לדעתי מיכלי דיו עדיפה. העניין הוא שהסתכלתי קצת על ביקורות ברשת. והם גרועות. ממש. 

יש למישהו המלצה? 

תקציב נגיד מעדיף עד 1000. אפשר יותר אם באמת זאת ה-"אחת".

שתעבוד עם מתכלים חליפיים. לא תחסום אותם.

אמינה. אמינה. 

פשוטה.

בקיצור שגר ושכח.

כל שאר התכונות לא מאוד מעניינות אותי. לא אכפת לי אם זה אלחוטי (נחמד לא קריטי בכלל). אם יש סורק. אם יש פקס. 

אהה. ואני מעדיף גם שהמדף שמאחסן דפים יהיה סגור ולא חשוף אבל לא קריטי.

תודות

מה כמות ההדפסות שלך?

בכמויות גדולות - מחיר המדפסת הוא לא דווקא החלק המהותי.

פורסם

בדיוק השאלה שעמדתי לשאול.

מידע שיכול לעזור להחליט:

למדפסות הזרקת-דיו יש תכונה בעייתית:

אתה חייב להדפיס איתה כמות בכל הצבעים , לפחות פעם בשבוע.

אחרת, הנוזל שבמדפסת מתייבש במעברים של הדיו, ואז המדפסת לא עובדת טוב.

יש פתרונות של ניקוי בחלק מהמקרים, ובחלק אחר (בעיקר במדפסות הזולות) - להחליף ראש או מדפסת.

אז אם יש לך מדפסת הזרקת דיו, וגם אם אין לך מה להדפיס - חייב איזה test page מאסיבי של כל הצבעים לפחות פעם בשבוע.

בחלק מהמדפסות האלה, יש שירות שמדפיס דף ניסיון כזה פעם בשבוע, וכך שומר על המדפסת.

יש גם מדפסות הזרקת דיו יותר יקרות מסוג 

super tanker

ששם אתה ממלא את הדיו מבקבוק, וכל בקבוק יכול להחזיק אלפי דפים.

כל דף יותר זול, אבל זה לשימוש כבד של אלפי דפים.

במדפסות לייזר אין את הבעיה הזאת - גם מדפסת שעמדה כמה חודשים תוכל להדפיס בהצלחה, כי פה יש אבקה שלא מתייבשת, ולא דיו.

מה שכן, נתקלתי במקרים שהמדפסת עומדת תקופה ארוכה, ואז האבקה הופכת לגושים.

בחלק מהמקרים אם מדפיסים מספר דפים זה עוזר, בחלק אחר צריך לשחרר את התקיעה בטונר, ובחלק אין ברירה אלא להחליף טונר.

בנוסף, כמעט תמיד מדפסת לייזר תהיה מהירה יותר (בעיקר בהדפסות מורכבות), כי היא מדפיסה דף במכה, בעוד שמדפסת הזרקת-דיו מדפיסה שורה-שורה.

אז לשיקולך.

בהצלחה

פורסם
לפני 16 שעות, hans כתב:

אין מדפסות דיו אמינות. זה לא קיים.

עכשיו תחשב מחדש...

... 

מוצר עצוב.

אני אוהב את הנחרצות של האנס, אפילו שהוא טועה לפעמים (ר' חתימה שלו). 😉

לענייננו; גם אצלי מדפסת בראדר mfc j480dw כנ"ל בת לפחות 11, וזאת חתיכת מדפסת אמינה. כמה אמינה? העברתי אותה לאמא שלי לפני חמש שנים כשנתנו לי מהעבודה בראדר אחרת, כביכול דגם עדיף ומשודרג. אז ההיא לא הייתה שדרוג במיוחד, וכל מיני פיצ'רים שלה לא עניינו אותי. אחרי שאמא נפטרה לפני כשנה, החזרתי את הבראדר ההיא אלי והיא ממשיכה לתת עבודה, הפעם הדפסות עבור ביה"ס של הילדים. וכן, היא באמת מבצעת תחזוקה עצמית / שימוש בראשים אם לא הדפסת מזמן. 

אז אני ממליץ, לא עליה כי כבר לא נמכרת, אבל על משהו שנראה כמו היורש שלה, נגיד כזה

פורסם

הבראדר הזאת ^ הייתה גם אצלי בשלב מסוים, התפגרה כמו כולן כעבור מספר שנים בודדות.

אגב, הנוכחית בראדר, אבל לא בגלל שאני מזוכיסט, אלא כי עברתי ללייזר שחור ולבן 

והודעתי חגיגית לילדים שאם הם רוצים צבעוני שיקחו לורד/טושים/צבעי עיפרון.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

צרכיו של פות"ש לא לגמרי ברורים לי.

אני עברתי ללייזר מונוכרום ב-2008. משך עוד כעשור עמדה לידה מדפסת הזרקת דיו צבעונית שמא יהיה בה צורך. עמדה ולא עשתה כלום, עד שהעפתי אותה. אחרי כן אחד הבנים נזקק להדפסת כמה דפים בצבע עבור התיזה שלו - עשה זאת בטכניון. 

אבל צרכיו של פות"ש לא ברורים. והשאלה היותר חשובה - באיזה טווח זמן מדובר - האם הצורך בהדפסה צבעונית הוא לפרוייקט בודד או שהצפי הוא צורך בהדפסות כאלה לטווח ארוך.

לפי אפ מחירי מדפסות לייזר צבעוניות מתחילים ב-800 ש"ח, ושל המותג החביב עלי - בראדר - טיפה מעל 1000 ש"ח. אז אם מדובר בצורך לטווח ארוך נראה לי שבחירה כזו היא ההגיונית. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין צרכים קבועים.

אני יכול להדפיס 500 דפים בשבוע (כן זאת לא טעות) ו-5 דפים בחודש. 

תלוי בצורך של העבודה שלי ושל אשתי או אם הילדים צריכים הדפסות.

מה שכן לצבעוני אני לא מאמין שאעבור את ה50 בחודש. לא יודע במדויק. 

לייזר צבעוני זה נחמד אב להטיונרים הצבעוניים יקרים להחריד. ולמיטב זכרוני חובה שגם הטיונר השחור וגם הצעוני יהיו מלאים על מנת להדפיס אפילו רק בשחור לבן

לגבי הבראדרים החדשים יותר - אני יודע שחלקם לא מקבלים כבר דיו חליפי.

אז אני אמקד את השאלה.

מכירים מדפסת מיכלי דיו מומלצת?

פורסם

לא יכול לעזור. אבל ברוח השרשור המקביל אני מתחנן:

טונר (toner) מלשון  tone - גוון. זו אבקה שמגוונת (צובעת) את הנייר.

זה בניגוד לטיונר (tuner) - ובעברית מכוון, מנגנון המשמש לכיוונון התדר במכשירים אלקטרוניים כגון רדיו או טלוויזיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ההמלצה הכללית כרגיל היא שאפשר לקנות מדפסת של כל יצרן בתנאי שכתוב עליה brother.

ממליץ בכ"ז להתמקד בלייזר צבעונית, לי יש MFC L3750 שכנראה מחוץ לתקציב וגם אוברקיל מבחינת התכונות. יכול להעיד שעובדת בלי בעיות עם טונר חליפי סיני שמחזיק כבר די הרבה זמן. הרושם שלי לפחות הוא שבראדר יצרן יחסית שמרן שלא ממהר כל שנה להוציא דגמים עם מיטב הקשקושים הנוצצים, אבל מעבר לזה אני לא יודע אם יש שינויים לרעה מבחינת תאימות טונרים תחליפיים.  

אם לא צריך את הסורק אז אני מניח שיש דגמים שאינם MFC במחיר שקרוב יותר למסגרת התקציב. 

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 1.2.2026 בשעה 13:05, hans כתב:

הבראדר הזאת ^ הייתה גם אצלי בשלב מסוים, התפגרה כמו כולן כעבור מספר שנים בודדות.

אגב, הנוכחית בראדר, אבל לא בגלל שאני מזוכיסט, אלא כי עברתי ללייזר שחור ולבן 

והודעתי חגיגית לילדים שאם הם רוצים צבעוני שיקחו לורד/טושים/צבעי עיפרון.

כמעט אותו סיפור אצלי.

בראדר צבעונית, אולי אפילו אותו דגם, עבדה לא רע אפילו עם דיו לא מקורי מעליאקספרס, רק בני הבית האחרים לא הסתדרו איתה.

הוחלפה בבראדר שחור-לבן (טונר כמובן).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...