Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על Kleber Dynaxer hp5

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בכדי להמעיט בחשיבות של זה, אבל כמה ימים בשנה (שלא לרדת לרמת הרזולוציה של שעות) יש שיורד גשם כזה באשדוד? או בכל נקודה אחרת בארץ לצורך הענין...

וגם אז, בכל מקרה צריך לנהוג יתרה בהתאם.

פורסם

גרתי בעבר בבאר שבע,

הגשם שיורד פה הוא בכמויות גדולות יותר וגם הכבישים מוצפים בקלות בשנים האחרונות. 

למשל באשדוד כבר כמה פעמים שהכביש שליד. בית העלמין הפך לבריכה בקטעים מסוימים.

הכבישים בין המושבים שליד אשדוד נחסמו בחלקם.

פורסם
לפני 8 שעות, itamarg כתב:

אז זהו שאני גר באזור אשדוד ויורד כאן המון גשם. בסערה האחרונה זו היתה הפעם הראשונה שממש פחדתי לנהוג. אני נוסע הרבה בכבישים דו סטריים ולכן אחיזת כביש בכביש יבש ורטוב מאוד חשובים לי אפילו שאני נוסע רק 35-40 קמ ליום.

מנסיון בגשם עם צמיג חדש קליבר הצמיג אוחז מעולה ברטוב וביבש בכלל רקטה 

אני חושב שכל צמיג עם שם מוכר יעשה את העבודה mid range

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 4 שעות, itamarg כתב:

למשל באשדוד כבר כמה פעמים שהכביש שליד. בית העלמין הפך לבריכה בקטעים מסוימים.

הכבישים בין המושבים שליד אשדוד נחסמו בחלקם.

אתה מבין אבל שמצבי קיצון כאלו לא רלוונטים לבחירת צמיגים, נכון?

ובמצבים שהכביש מוצף (לא בריכה, אלא שכבת מים עומדת), יש חשיבות יתרה לעומק החריצים בסוליה ולמהירות הנסיעה. ובהתאם, הנהג צריך לנהוג אחרת. זה לא שתמשיך לנהוג "כמו נהג מרוצים" במצב כזה. 

אבל כן במצב, שהכביש רטוב (כולל שכבת מים) או כל תנאי לכיוון היבש יותר, יש משמעות לאיכויות הצמיג והיכולות שלו. 

• אהבתי 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 21.1.2026 בשעה 20:10, Tom_22 כתב:

הקלבר או שפחות מענין את הבוחנים מסיבה כזו או אחרת או שפחות דוחפים אותו להיבחן או שהוא איפשהו בתור 😅

והנה זה מתחיל להגיע:

וגם המידע בכתב (מידה 225/45R17, שיחסית עממית) ועוד מבחן בלימה רטוב/יבש (מידה 245/45R19, אז פחות נפוץ).

יש שם גם צמיגים זולים יותר מהפרימיום ושמומלצים לעיתים בפורום/קיימים בארץ, כמו קומהו אקסטה PS72 ודביצ'ה פרסטו UHP2 (אגב, לידיעת @פריג'י הוא מבטא את השם בסרטון כדביקה 😉, מה שלא אומר שהוא לא טועה גם). 

לידיעת @גולדן191 ואחרים.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
לפני 4 דקות, איזהו חכם הלומד מכל אדם.. כתב:

דנלופ יותר נחשב

דנלופ זו חברה מוזרה. יש להם מודלים טובים ולא טובים. אני הפסקתי לקנות אותם.

בסיבוב הקודם היה לי GY אפיגריפ ואהבתי אותם מאוד. החלפתי לקלבר כשלא היה להשיג. האמת, אני לא מרגיש הבדל, גם לא בגשמים חזקים, אבל הנהיגה שלי ברכב הזה מתונה. עדיין הייתי הולך על האפיגריפ (שגם החזיקו 4 שנים וקצת, מעבר לציפיות שלי). אבל ההבדל לא גדול, שניהם טובים. 

הפאלקן היו לי ברכב אחר (914ZE בלי A). סבירים, נטו לקבל פנצ'רים. 

• רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

הביקורות על ה SPFM800 DUNLOP ממש טובות.

מתוך 59 ביקורות, יש 5 לא טובות, אבל יכול להיות שחלק מה-5 האלה קשורות לאחסנה או מכות שהצמיג קיבל בדרך, ולכן לא היה מאוזן. או פאק אחר שאמור להיות מכוסה באחריות, אם צמיג לא מאוזן - יהיו רעשים כשנוהגים בבינעירוני על מהירות גבוהה.

לגבי בלאי מהיר יחסית, יש על זה ביקורות, אבל גם יש מישהו שהיה מרוצה מהם איזה 8 שנים.

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Dunlop/SP-Sport-FM800.htm

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 46 דקות, גולדן191 כתב:

הביקורות על ה SPFM800 DUNLOP ממש טובות.

תמצא מבחנים אובייקטיביים ואז נדבר. 

הביקורות בפורום לאורך השנים היו פחות מוצלחות לרוב, אם כי ניכר שאולי יש הבדל לפי ארץ הייצור (בדומה אגב לאפישנטגריפ פרפורמנס שיובא בעבר גם מטורקיה ולא רק אירופה ממש). 

ודנלופ כבר לא ממש מחדשים (לפחות הדגמים שמגיעים לארץ) כמו בעבר.

פורסם
לפני שעתיים, איזהו חכם הלומד מכל אדם.. כתב:

היה נראה שהתלהבת דווקא HP5 שהיה עליו באתר הנ"ל ביקורות טובות רק שהוא צמיג חדש יחסית

אני הולך עליו בטוח אבל לא הייתי גם אומר שדנלופ אופציה רעה. לצורך הדיון הכוונה. אולי מישהו מעדיף דנלופ בגלל המותג או הסדרה, לא יודע.

חבר טוב שמבין בתחום עם דנלופ וסבבה לו, אבל בפורום קראתי שאנשים מרוצים מ HP5 וגם מהביקורת ששלחו ולכן הולך על זה.

לפני שעה, Tom_22 כתב:

תמצא מבחנים אובייקטיביים ואז נדבר. 

הביקורות בפורום לאורך השנים היו פחות מוצלחות לרוב, אם כי ניכר שאולי יש הבדל לפי ארץ הייצור (בדומה אגב לאפישנטגריפ פרפורמנס שיובא בעבר גם מטורקיה ולא רק אירופה ממש). 

ודנלופ כבר לא ממש מחדשים (לפחות הדגמים שמגיעים לארץ) כמו בעבר.

הביקורות לא אובייקטיביות? ה-59 בלינק ששלחתי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...