Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?  

144 הצבעות

1. 1. אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?

• לא ראיתי רכב עם גיר ידני כבר מעל 20 שנה, זה משהו שעבר מהעולם. לא רואה כל הגיון או צורך להשקיע מאמצים בללמוד להשתמש במערכת עתיקה שיצאה מהשימוש מזמן.
    • בגדול רישיון על ידני מיותר וחסר שימוש אבל בשביל להרחיב את סט היכולות שלי הייתי מנסה, אם לא הולך עובר ללמוד על אוטומטי.
    • לא הבנתי את השאלה. רישיון על אוטומטי זה חצי רישיון, לא יאפשר לי לנהוג בערך ב 50% מהמכוניות שקיימות בעולם, חלקן מכוניות מעניינות. ברור שלומד על ידני.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, nadavd4 כתב:

סביר להניח שמתישהו בעתיד הקרוב לא תהיה אפשרות (כמעט) ללמוד על ידני, גם עבור מי שממש רוצה או צריך כמו נהגים ברכב עבודה ידני שאינו דורש רישיון ב'.

מעניין לדעת אם ההמשך הטבעי יהיה ביטול ההגבלה של רישיון על אוטומט. למדת נהיגה? אתה יכול לנהוג על כל רכב במשקל מירבי של 3.5 טון, גם ככה כמעט ולא נמכרים בארץ רכבי פרייבט ידניים.

אכן. זה יהפוך לנישה נידחת כמו רשיון על טרקטור....(מ. ניידת)

ולגבי ביטול ההגבלה על אוטומט - כשאתה שוכר רכב (ידני) בחו"ל - ממש לא מתעניינים בסוג הרישיון שיש לך...

עריכה אחרונה על ידי yuval1111
הוספת טקסט
  • תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם באירופה יש רישון מוגבל לאוטומטי, זה שבחברת השכרה לא הקפידו זה לא אומר שזה דבר תקין.

ולגבי רישונות לטרקטור ומכונה ניידדת, ממש לא נישה נידחת, קודם כל אלו שני דברים שונים ולשניהם מתקיימים קורסים כל הזמן בכמה בתי ספר בארץ, יש גם קורסי טרקטור לתאילנדים אגב. 

פורסם

היסטורית רישיון 02 בשנות ה-60 כלל גם טרקטור, ובהזמנה לטסט שקיבלתי ב-1976 צויין שעלי להביא לטסט ״טרקטור סוג 2״ למרות שההיתר בוטל. אז להורים שלי היה רישיון שכלל גם טרקטור, לי כבר לא.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, sperial כתב:

בהזמנה לטסט שקיבלתי ב-1976 צויין שעלי להביא לטסט ״טרקטור סוג 2״

עלי ציוו להביא חמור, אבל לא ציינו אם אוטומטי או ידני...🙃

וחדי עין יבחינו בחוסר תאימות מסוים ברישיון

רשיון נהיגה על חמור.jpg

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • מצחיק 8
  • מעניין 1
פורסם

אבא שלי, כמו קיבוצניק טוב בשנות ה-40 המוקדמות, רכב על  חמור בלי רישיון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לכל מי שקונן על מותה של התיבה הידנית... בבקשה:

C3 1.2T חדשה ב-100K₪

ציטוט

הגרסה השנייה, מצוידת במנוע טורבו-בנזין בנפח 1.2 ליטר (בעל שרשרת תזמון), שמפיק 101 כ"ס.

מנוע זה משודך לתיבה ידנית עם שישה הילוכים ויחד הם מאפשרים זינוק מעמידה ל-100 קמ"ש תוך 10.6 שניות,

מהירות מרבית של 160 קמ"ש וצריכת דלק משולבת של 17.9 קמ"ל.

• מעניין 1
פורסם

זה נחמד, להערכתי תמכר בספרים דו ספרתיים מקסימום אבל עדיון טוב שהחליטו לייבא את הגרסה הזו, גם בשביל חובבי הידני יד שניה ההזויים שמסתובבים פה ללא השגחה...

יש גם שמועה שפיאט 500 שלא מזמן הוצגה בגרסה ידנית בנזין, תגיע לישראל.

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

יש גם שמועה שפיאט 500 שלא מזמן הוצגה בגרסה ידנית בנזין, תגיע לישראל.

ביננו, מה יש היום לפיאט להציע? ( אומר את זה בעצב שמה שיש לה בהיצע זה פיאט 500 ופנדה).

פורסם
בתאריך 9.1.2026 בשעה 18:56, natco כתב:

יש לנו בבית רכב עם גיר ידני.

הקטן מתחיל ללמוד נהיגה בדיוק עכשיו- הובהר לו שאם הוא רוצה להשאר לגור בבית ולא לעבור לפנימיה צבאית- שיתכבד ויוציא רשיון ידני.

לא צריך פנימיה צבאית. ההגבלה בסופשים מספיקה.

בתאריך 9.1.2026 בשעה 19:09, asix כתב:

דרך אגב, די קשה למצוא מורה שיש לו רכב ידני. זה כבר לא כל כך נפוץ. 

נכון.

יוניון היו מביאים פעם קורולות ידניות למורי נהיגה.

אני חושב שזו הסיבה שאני רואה יותר דאסטרים "ל".

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ובדיוק היום הגיע סיטרואן c3 ידנית במחיר טוב, בואו ניראה איך תימכר.

• מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

להשקה של הסיטרואן הידנית הזאת מגיע יותר מאזכור אגבי בשרשור הזה. 

מתי הפעם האחרונה שהושקה כאן מיני/סופר מיני ידנית? 

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

ובמחיר ממש תחרותי, עם מנוע שסוף סוף אולי במקרה בטעות ולא בכוונה, טיפלו במחלה שלו... מקווה שגם הרינגים התעבו באלפית המילימטר.

לדעתי ימכרו יותר מכמה עשרות. המחיר מאוד תחרותי.

פורסם
לפני 4 שעות, אורי מ. כתב:

להשקה של הסיטרואן הידנית הזאת מגיע יותר מאזכור אגבי בשרשור הזה. 

מתי הפעם האחרונה שהושקה כאן מיני/סופר מיני ידנית? 

דוז פואה לסיטרואן - ממש בול בפוני!

פורסם
בתאריך 12.1.2026 בשעה 18:29, asix כתב:

ביננו, מה יש היום לפיאט להציע? ( אומר את זה בעצב שמה שיש לה בהיצע זה פיאט 500 ופנדה).

לפיאט כבר הרבה שנים אין יותר מידי מה להציע בשוק האירופאי אבל יש לי את הפיאט 500 דור קודם (ידנית אלא מה...) שזה רכב מגניב שעושה מצב רוח טוב. אז נחמד לדעת שתהיה כזאת חדשה שפותחת אפשרות לרכוש אותה גם לאנשים שלא מתאים להם חשמלי ומחפשים את החוויה שהגיר הידני מעניק. 

בתאריך 12.1.2026 בשעה 21:46, EliC25 כתב:

ובמחיר ממש תחרותי, עם מנוע שסוף סוף אולי במקרה בטעות ולא בכוונה, טיפלו במחלה שלו... מקווה שגם הרינגים התעבו באלפית המילימטר.

לדעתי ימכרו יותר מכמה עשרות. המחיר מאוד תחרותי.

אני לא ממש אופטימי לגבי מכירה של כמות משמעותית מהדגם  הזה.

אתן כמה דוגמאות. בשנתי 2018 או 2019, כשהפסק שיווק הגרסה הידנית של סיטרואן קקטוס, מנהל מועדון קקטוס דאז סגר עם לובינסקי שהם יביאו 10 יחידות מהדגם הידני אחר מתיחת פנים אם 10 לקוחות יפתחו הזמנה ללא אפשרות ביטול. 

הבן אדם פירסם את זה בכל המדינות ולא הצליח לארגן 10 לקוחות. 

אני גם מכיר בן אדם בששנת 2021 רצה לקנות יונדאי i10 ידנית שוהפיעה במחירון היבואן אבל בפועל לא היה בלאי, הגיע משלוח אחד והוא המתין למשלוח הנוסף של כמה עשרות יחידות משהו כמו חצי שנה או יותר. ואני לא יודע אם היו עוד משלוחים, היבוא הופסק. 

אבל עדיין אני מקווה שעם C3 החדשה שבאמת מוצעת במחיר מאוד הגיוני, נראה  כמות יותר גדולה של מכוניות על הכביש, מה שגם יזין את שוק היד שניה בו יש הרבה יותר אנשים שמחפשים גיר ידני והאופציות בו הצטמצמו מאוד. 

פורסם
בתאריך 11.1.2026 בשעה 15:16, Buki כתב:

אין שום ויכוח על כך שגיר רובוטי 7 הילוכים חסכוני יותר מגיר ידני 5 הילוכים כי גם יש לו יותר יחסי העברה וגם המחשב מתזמן יותר טוב את ההחלפות והן מהירות יותר עם פחות הפסד אנרגיה.

אז למה אני לא מצליח להוציא מהסקודה פאביה 1:18 קילומטר לליטר ? מגיע בממוצע ל1:17... 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...