Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?  

144 הצבעות

1. 1. אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?

• לא ראיתי רכב עם גיר ידני כבר מעל 20 שנה, זה משהו שעבר מהעולם. לא רואה כל הגיון או צורך להשקיע מאמצים בללמוד להשתמש במערכת עתיקה שיצאה מהשימוש מזמן.
    • בגדול רישיון על ידני מיותר וחסר שימוש אבל בשביל להרחיב את סט היכולות שלי הייתי מנסה, אם לא הולך עובר ללמוד על אוטומטי.
    • לא הבנתי את השאלה. רישיון על אוטומטי זה חצי רישיון, לא יאפשר לי לנהוג בערך ב 50% מהמכוניות שקיימות בעולם, חלקן מכוניות מעניינות. ברור שלומד על ידני.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקר. 

היון כאלה דיונים בפורום מיליון פעמים והדעות לשני הכיוונים די ידעות, אפשר לחסוך את כתיבת התשובה. 

אבל מעניין אותי לדעת את ההתפלגות בקרב חובבי רכב ב 2026 אז תענו בבקשה לסקר. 

• רעיון טוב! 1

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לנו בבית רכב עם גיר ידני.

אני מחפש דאסטר דיזל ידנית.

אין כאן בכלל שאלה.

מעשית- הבן הגדול הוציא רשיון על ידני כבר לפני 4-5 שנים.

הקטן מתחיל ללמוד נהיגה בדיוק עכשיו- הובהר לו שאם הוא רוצה להשאר לגור בבית ולא לעבור לפנימיה צבאית- שיתכבד ויוציא רשיון ידני.

• מצחיק 17
  • רעיון טוב! 4

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בוקי, העלת שאלה קשה. רוב אנשי הפורום הם עם רישיון להילוכים.

אחרי שאתה יודע לנהוג על הילוכים, קצת קשה לענות על זה שהיית מוותר על רישיון נהיגה על רכב ידני.

אני יכול לומר, כקצין בטיחות בתעבורה של חברה, שאני מקבל את הרישיונות של הילדים של העובדים שכרגע הוציאו רישיון, על כל 100 נהגים רק 5 מוציאים רישיון על גיר ידני. לא יוצא לי לדבר עם הילדים אבל ההורים שלהם אומרים שהילדים התעקשו.

דרך אגב, די קשה למצוא מורה שיש לו רכב ידני. זה כבר לא כל כך נפוץ. 

המגמה עוברת גם לרישיונות למשאית כשאפשר להוציא רישיון c1 אוטומטי ( לדעתי גם C אבל זה פחות נפוץ עדיין).

גם רישיון ל A1 יש אוטומטי ואני מהמר שבקרוב יהיה גם A אוטומטי ( ראיתי שב.מ.וו הוציאו גרסה של GS1300 אוטומטית וגם לימאהה יש גרסה של MT07 אוטומטית וזה מבלי שדיברנו על האופנועים החשמליים).

בקיצור, ככל שעובר הזמן , הולכים ונעלמים הכלים הידניים ורק מי שהעבר ידבר אליו ויהיה משוגע על רכב ותחבורה יוציא רישיון על ידני. מי שרכב זה לקחת אותך מנקודה A לנקודה B באמת שלא יהיה לו את הצורך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אתה פונה לקהל משוחד. יש כאן

1. חובבי רכב ונהיגה, שמבחינתם ההילוכים הם חלק מהחווייה.

2. נהגים שקיבלו את הרישיון בין 1965-2010, שנים בהן היה הכרחי או מקובל ללמוד על ידני.

את המציאות רואים בפורום הייעוץ ברכישת רכב, כששואלים האם ידני בא בחשבון ומקבלים תשובה שלבת הזוג (אף פעם לא הגבר, הוא מתבייש להודות) רישיון על אוטומטי בלבד.

הבנים שלי, שקיבלו רישיון בשנים 2008,2010,2018 למדו כולם על ידני. שניים מהם גם נהגו על ידני ברכבים שכורים באירופה, אבל לפחות בעולם המערבי זה הולך ונעלם. אבל בשנת 2024 ישבתי כמה פעמים כנוסע ברכב ידני - ברכב פרטי במונטנגרו ובאוטובוסים ביפן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 50 דקות, asix כתב:

על כל 100 נהגים רק 5 מוציאים רישיון על גיר ידני

זה יחסית אחוז גבוה, חשבתי אולי 5 נהגים ל 1000...

לפני 22 דקות, sperial כתב:

נהגים שקיבלו את הרישיון בין 1965-2010, שנים בהן היה הכרחי או מקובל ללמוד על ידני.

נכון. אבל כתבתי "אם היית עושה היום רישיון"...

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

ברור. אבל מי שכבר למד משוחד. אז אני עונה בחיוב. אבל אילו אישתי היתה עונה אין ספק שהיתה עונה בשלילה. היא נהגה בידני מ-1979 עד 2001, אבל מאז היא מסרבת לנהוג בידני - ולכן כשאני נוסע איתה לחו״ל אני שוכר אוטומט (לא שהיא נוהגת בחו״ל אבל רוצה לשמור על האופציה למקרה הצורך).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עברתי לאחרונה לגיר אוטומטי אחרי שנים עם ידני. לפעמים מתגעגע, אבל הנוחות מנצחת.

היום לא רואה סיבה ללמוד על ידני.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 59 דקות, sperial כתב:

בשנת 2024 ישבתי כמה פעמים כנוסע ברכב ידני - ברכב פרטי במונטנגרו ובאוטובוסים ביפן.

הקטע של אוטובוסים יפניים חדשים ומודרניים עם תיבה ידנית שהנהג שלהם מתפעל בדרך הררית, גשומה ומפותלת ברמה טכנית של מינימום טייס מסוק פעלולים זה פשוט דבר מדהים. 

• אחראי פורום
פורסם

אני גר קרוב למורה נהיגה שמחזיק רכב אחד ידני ואחד אוטומטי.

חלוקת השימוש שלו מן הסתם נוטה לאוטומטי אבל הידנית המון בשימוש ואני רואה גם לא מעט בנות לומדות עליה.

הגדיל לעשות בן של חברים שלומד אצלו על ידני, שאלנו אותו למה (אין בבית עניין במוטוריקה והרכבים סטנדרטיים ואוטומטיים), ענה "איתי והמכוניות שלו סיקרנו אותי ורציתי גם" 🥰

• אהבתי 9

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הפעם האחרונה שרגל שמאל שימשה לקלאץ' הייתה לפני 12-15 שנה. צריך ממש להתאמץ כדי לאתר רכב ידני היום. אם מדברים על הרחבת מנעד - בתחום המקצועי לדוגמה אין שום כלי ידני מזמן - משאיות/מלגזות/טרקטורים/מה שתרצו.

היום זו תכונה דרושה בערך כמו לדעת לרכוב על סוס. מבחינה גופנית/שכלית אני עושה דברים הרבה יותר מורכבים ביומיום מאשר תזמון קלאץ' בעלייה בפקק אז אין פה שום "ניוון מחוסר אתגר".

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 דקות, hans כתב:

בתחום המקצועי לדוגמה אין שום כלי ידני מזמן -

זה דווקא לא נכון. רוב הפיאט דוקטו ידניים, יש גם לא מעט טרנספורטרים וקרפטרים ידניים, יש עוד לא מעט משאיות ידניות (לא מאוד חדשות אבל יש) וגם טרקטורים ידניים קיימים.

מלגזה ידנית זה באמת משהו נדיר ואולי כבר לא קיים בשימוש בארץ. 

פורסם (נערך)

הייתי מנסח מחדש את ההודעה שלך ככה - מחליף כל פעם שכתוב "לא מעט" במילה "מעט".

יש. מעט. חדשות? כלום כבר שנים.

אילו תיאורטית הייתי בחור צעיר שמוציא היום רישיון זה לא היה מהווה גורם מגביל לכניסה תיאורטית לשוק עבודה תיאורטי.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בתור אחד שבדיוק הרגע קנה רכב ידני, אני חושב שאי אפשר כבר למצוא מורי נהיגה על ידני, השכן שלי מורה נהיגה והוא מכר את האוטו הידני שלו לפני כשנתיים.

אולי שווה לתת את האפשרות "להשלים" רשיון לידני בלי לעשות טסט מחדש.

מכוניות חשמליות תופסות תאוצה יותר ויותר, אני לא רואה הרבה עתיד לידני.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אני חושב שהיום אם אתה לא חולה הגה, אין לך מה לחפש עם גיר ידני, גם התירוץ של השכרת רכב באירופה כבר לא תופס, גם בפעם שלקחתי ידנית, אמרו שאין והציעו אוטומט (איטליה).

למעשה גם לא כל חולי ההגה נוהגים על ידני, אפילו לא האליטה של חובבי הנהיגה בישראל, שמחזיקים קיימן או 911 (כמובן שיש ידניות, אבל בודדות)

Miata ND2

פורסם

לפני 22 דקות, hans כתב:

הייתי מנסח מחדש את ההודעה שלך ככה - מחליף כל פעם שכתוב "לא מעט" במילה "מעט".

כמו שכתבתי בפוסוט הראשון, המטרה שלי בשירשור הזה היא לא להוכיח עד כמה רישיון לידני עדיין נחוץ בתחום המקצועי אלא לדעת מה האנשים חושבים.

אפשר לשבת כמה דקות ולהביא נתונים, כמה פיאט דוקטו או פולקסווגן טרנספורטר או משאיות איסוזו עם גיר ידני נגיד מהעשור האחרון יש על הכביש אבל זו לא המטרה שלי פה. 

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...