Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?  

144 הצבעות

1. 1. אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?

• לא ראיתי רכב עם גיר ידני כבר מעל 20 שנה, זה משהו שעבר מהעולם. לא רואה כל הגיון או צורך להשקיע מאמצים בללמוד להשתמש במערכת עתיקה שיצאה מהשימוש מזמן.
    • בגדול רישיון על ידני מיותר וחסר שימוש אבל בשביל להרחיב את סט היכולות שלי הייתי מנסה, אם לא הולך עובר ללמוד על אוטומטי.
    • לא הבנתי את השאלה. רישיון על אוטומטי זה חצי רישיון, לא יאפשר לי לנהוג בערך ב 50% מהמכוניות שקיימות בעולם, חלקן מכוניות מעניינות. ברור שלומד על ידני.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קשה. סימנתי את האופציה השניה.

בזמנו כשהוצאתי רישיון (התחלתי ללמוד ב-2009) לא הייתה לי התלבטות. אמרתי ידני בכל מחיר, גם אם אעבור טסט עשירי.

אז עוד היה קשה להשיג רכבים אוטומטיים בחברות ההשכרה באירופה במחיר סביר, רכב ראשון ידני היה נראה כמו אופציה הגיונית וכו'.

היום - אני חושב קצת אחרת.

בחו״ל אני כבר לא שוכר רכבים ידניים, בעיקר כי ההפרש קטן יחסית וכי אני מחפש את הנוחות. בנסיעה הבאה אתמקד כנראה בקטגוריות גבוהות יחסית, בהן אין רכבים ידניים.

באופן כללי - רק אם ההפרש יהיה מאוד גדול אני אשקול אולי לשכור רכב ידני, אבל זה בנתיים לא קרה. גם זה רק בתנאי שמדובר על מדינה עם נהיגה נוחה.

הפעם היחידה ששכרתי משהו ידני בשנים האחרונות היה יותר בשביל החוויה - נהיגה על פיאט 500 ברומא.

גם בארץ אני לא נוהג על ידני כבר מ-2019. אני גם לא רואה את זה קורה (לפחות לא בשגרה), אלא אם כן אצטרך איזה רכב גישור בזול ואקנה משהו ב-10-15 אלף ש״ח.

אני כן מחפש רכב שמתקרב לגיל אספנות ובמקרה הזה אני מחפש רק רכב ידני. אז זה בונוס שעשיתי רישיון על ידני אי שם ב-2010.

מה שכן - היתרון, זה כשאני נוהג על רכב  עם תיבת הילוכים רובוטית או טיפטרוניק, אני יכול להרגיש ולדעת מתי להעביר הילוכים או מתי להוריד רגל מהגז (במקרה של תיבה רובוטית חד מצמדית בעיקר).

בגדול - ברכבים חדשים (גם בארץ וגם בחו״ל) אני לא ממש רואה עתיד לגיר הידני. 

לפני 15 שעות, sperial כתב:

2. נהגים שקיבלו את הרישיון בין 1965-2010, שנים בהן היה הכרחי או מקובל ללמוד על ידני.

גם אחרי.

אבל כן, איפשהו בסביבות 2010-2011, עושה רושם שהתחילה מגמה יותר חזקה לכיוון רישיון על אוטומט.

היום זה דווקא נראה שאין כמעט מורים על ידני. 

אבל יש הפתעות, יש איתי בעבודה בחור יליד 2000, הייתי מופתע שהוא הוציא רישיון על ידני ויש לו רכב ידני (!)

אבל הוא כנראה זן נדיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שהשנים שצינתי היו כמסגרת, מדובר בתהליך הדרגתי, ראשית התהליכים בעולם הרכב, וכנגזר מכך אצל תלמידי הנהיגה. אבל העובדה היא שלפני 6 שנים בצרפת לא היתה לי ברירה אלא לקחת רכב ידני. אמנם בתחנת השכרה משנית אבל בכל זאת של חברת השכרה גדולה, ובכל זאת, אירופה המערבית. 

אגב - הבן הצעיר שלי, יליד 1996, בכלל לא חשב על לוותר על הידני. אבל עוד לא היתה לו הזדמנות לנצל את האופציה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסקר 

ציטוט

לא יאפשר לי לנהוג בערך ב 50% מהמכוניות שקיימות בעולם, 

העניין הוא שאנחנו בישראל, כמה סוגי רכבים עם גיר ידני נמכרים היום בארץ?

בשביל זה לטרוח ללמוד על גיר ידני?

אני מאוד אוהב לנהוג על גיר ידני, בשבילי זה תרפייה (גם בפקקים), עניתי בהתאם. לאחיינים שלי שלמדו נהיגה בשנים האחרונות, אמרתי שילמדו על גיר ידני אבל לא התעקשתי איתם והם בחרו שלושתם בגיר אוטמט, ו... במצב של היום אני לא חושב שהם ממש טעו.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

רוב האנשים לא יפגשו ידנית בחיים שלהם, אין להם אפילו תהייה בנושא.

בני משפחה צעירים שלי שלמדו לאחרונה, אחד אחד שאלו מה אני חושב. 

מכיוון שאין להם שום דבר מוטורי באופק ובאופי, אמרתי להם ללכת על אוטומטי בלי להתלבט.

גם אם יתעורר להם חשק למשהו ספורטיבי, הם מכוסים באספקט הזה כי גם פה הרוב אוטומטי.

בכ"ז יש כאלה שמוצאים עניין בידית הזאת גם בלי להיוולד לאבא שבעניין המוטורי.

וגם אצל כאלה, זה לא אחיד.

הבכור שלי שרחוק שנה ומשהו מרישיון בכלל לא בכיוון המוטורי.

לעומתו האמצעי שלי שכבר מצהיר שייקח את האספנות שלי לסיבוב (ואני משקר לו שברור, סבבה) הוא לגמרי בכיוון הידני (שלא לדבר על דו"ג וגם פה אני משקר לו שברור, סבבה).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

האם היום הייתי עושה עם הידע שיש לי עכשיו? כן בטח.

בזמנו בגיל 16.5-17 כל מה שעניין אותי זה להוציא רשיון, אין לנו רכב ידני בבית אז לא הייתה סיבה באמת להוציא רישיון ידני.

אולי בעתיד אם אני אמצא דיל טוב על רכב ספורטיבי ידני אני אוציא רישיון כדי לנהוג בו, אבל לרוב האנשים בגיל שלי (23) אין באמת שימוש לידני אלא אם מדובר בחובב רכב.

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

אני יכול לתת את עצמי כדוגמא.

בעל רישיון c ועוד מגוון כלי שיט וכלים יעודיים.

נוהג עדיין מדי פעם על רכב ידני בעבודה ( הרכב של המחסן).

שנים הייתי עם רכב עם גיר רגיל עד שב 2013 קיבלתי רכב מהעבודה ומאז הרכבים האישיים שלי הפכו לאוטומטיים.

לאחרונה נאלצתי להוציא רישיון a1 מכיוון שמתוכנן להרכש קטנוע לצי הרכב בחברה.

לא הולך להשתמש בקטנוע אך אאלץ לבדוק אותו ולכן הרישיון.

עולם הדו גלגלי מעולם לא עניין אותי ( אך בשיעורים מצאתי שזה נחמד) ולכן לא מתאמץ להוציא a1 ידני אלא a1 אוטומטי שייתן מענה לדרישות החוק מבחינתי. דיי ברור לי שאני לא ארכב על דו גלגלי אבל אם באמת אתאהב בעולם הזה נשלים ל a ידני ( בשלב זה זה לא נראה באופק).

פורסם

החינוך מתחיל מוקדם. לפני כמה שנים, בטיסה, שמעתי דיון ער בין אבא ושני בנים בני 5 ו-7 על הילוכים ידניים מול אוטומטיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני היום האיתי לומד על אוטומט. אני משנת 2011 אם גיר ידני. הסיבה שהעיתי חוזר לאוטומט. זה בגלל הברך השמלית שכואבת. אחרי נהיגה. בכלל כואבת לפעמים.

אני חי היום וגם אבי בזכות גיר אוטומט. יצאתי מצומת לא טוב. היו לי שתי האפשרויות לבלום או ללחוץ עד הסוף. בחרתי בללחוץ עד הסוף. וככה ניצלנו. אם האיתי נוהג על גיר רגיל. לא חושב שהעיתי צולח תצומת.

הרכב הרישון שקנו לי היה אוטומט. אחרי זה גיר רגיל. וחזרה לאוטומט. וחזרה לידני.

אחותי למדה על גיר רגיל. נכשלה בטסט. ועברה לאוטומט. ועברה תטסט. יש לי אחיינים ואחייניות שלמדו על גיר רגיל. מתוך רצון.

יש אחיין אחד שלא הצליח ללמוד על גיר רגיל. היה צריך להסתכל על הדבשות. עבר לאוטומט בגלל זה.

גיר רגיל נותן להיות יותר מחשבתי. לתכנן תנהיגה. חושב שהו כייפי.

אבל אם הפקקים של היום זה יכול להיות סיוט.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

האירופאים קנו (ועדיין קונים) רכבים ידניים למרות שלחלק מהם יש פקקים שלא מביישים את איזור המרכז.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לאירופים יש אפשרות בחירה. גם מדינות יותר גדולות.  גם אפרש במחיר משמעותי.

אבל יש הצלם גם מגמה. שעוברים לאוטומט. לא נהגתי מחוץ לישראל. ולא האיתי מעבר לים.

• מעניין 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

נכון, יש מגמה בשנים האחרונות עם עליה משמעותית במכירות של רכבים אוטומטיים.

ויש מדינות סקנדינביות שהאוטומט מככב אצלהן כבר שנים.

במדינות כמו אנגליה וגרמניה לפני כמה שנים היחס היה 1:1, אני משער שזה השתנה לטובת אוטומט ביחס של 1.5:1 או 2:1. לא בדקתי, רק משער.

חלק מהמגמה הזו גם לדעתי קשורה לרכבים חשמליים, יש רק אוטומט. גם היברידיים חוץ מאיזה דגם של יונדאי, כמדומני הרוב הגדול אוטומט. (הכוונה להיברידי אמיתי ולא מיילד הייבריד)

פורסם
לפני 48 דקות, dorsht כתב:

האירופאים קנו (ועדיין קונים) רכבים ידניים למרות שלחלק מהם יש פקקים שלא מביישים את איזור המרכז.

המגמה התהפכה. מה שהיה נכון לפני 10-15 שנה כבר לא נכון היום.

לפני 42 דקות, yor2 כתב:

לאירופים יש אפשרות בחירה. גם מדינות יותר גדולות.  גם אפרש במחיר משמעותי.

אבל יש הצלם גם מגמה. שעוברים לאוטומט. לא נהגתי מחוץ לישראל. ולא האיתי מעבר לים.

כיום רוב המכוניות שנמכרות באירופה הן 75-80% אוטומטיות.

מבחינת נתח שוק - הסטטיסטיקה מצביעה על כך שמבחינת נתח שוק האוטומטיות כבר עברו את הידניות (ז"א מעל 50%)

דוגמאות:

image.thumb.png.34726ebffd5fba639040abdbbb71ad27.png

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 דקות, איציק נ. כתב:

המגמה התהפכה. מה שהיה נכון לפני 10-15 שנה כבר לא נכון היום.

אתה צודק. כתבתי שעדיין קונים, אבל לא כתבתי כמה :) 

זה כבר לא המספרים שהיו פעם, כתבתי את זה קצת לפניך.

פורסם

האירופאיים מחזיקים במכוניות הרבה שנים ולא ממהרים להחליף, כמובן בשנים האחרונות רוב המכוניות שעולות על הכביש הן אוטומטיות אבל אם מסתכלים על כל צי הרכב באירופה (זאת אומרת כל המכוניות שנוסעות על הכבישים) הוא עדיין ברובו ידני, זה כמובן משתנה מאוד מהר ותוך 7-8 שנים זה כבר לא יהיה במצב. 

פורסם

יש מצב שאלו שענו 2 (כמוני) גם עושים זאת באופן לא מודע מאזור הנוחות שלהם עכשיו: שיש להם רישיון. "למה לא, יהיה כיף..."
אבל כשאתה בגיל העשרה, חסר רישיון, אתה כנראה תיקח את הדרך הכי פשוטה ולא תקשה על עצמך רק בשביל הרחבת אופקים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...