Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?  

144 הצבעות

1. 1. אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?

• לא ראיתי רכב עם גיר ידני כבר מעל 20 שנה, זה משהו שעבר מהעולם. לא רואה כל הגיון או צורך להשקיע מאמצים בללמוד להשתמש במערכת עתיקה שיצאה מהשימוש מזמן.
    • בגדול רישיון על ידני מיותר וחסר שימוש אבל בשביל להרחיב את סט היכולות שלי הייתי מנסה, אם לא הולך עובר ללמוד על אוטומטי.
    • לא הבנתי את השאלה. רישיון על אוטומטי זה חצי רישיון, לא יאפשר לי לנהוג בערך ב 50% מהמכוניות שקיימות בעולם, חלקן מכוניות מעניינות. ברור שלומד על ידני.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, windows כתב:

כן הייתי לומד על גיר ידני אבל במציאות של ימינו לא בטוח שיש כמעט אפשרויות כאלה וחבל.

סביר להניח שמתישהו בעתיד הקרוב לא תהיה אפשרות (כמעט) ללמוד על ידני, גם עבור מי שממש רוצה או צריך כמו נהגים ברכב עבודה ידני שאינו דורש רישיון ב'.

מעניין לדעת אם ההמשך הטבעי יהיה ביטול ההגבלה של רישיון על אוטומט. למדת נהיגה? אתה יכול לנהוג על כל רכב במשקל מירבי של 3.5 טון, גם ככה כמעט ולא נמכרים בארץ רכבי פרייבט ידניים.

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, nadavd4 כתב:

רישיון ב'.

מה הקשר לאופנועים של פעם?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, dorsht כתב:

אין שום פער משמעותי בצריכת הדלק בין הגרסה הידנית לגרסה האוטומטית של האיביזה.

לכן כתבתי איביזה וכדומה כדוגמת אופל קורסה פיאט פונטו סיטרואן סי 1 יונדאי אי 20 וכולי [ולדעתי אפילו באיביזה חדשה 2026 אם גיר דו מצמדי בתנאי דרך מסוימים הידני עדיפה]

לפני 11 שעות, פשטות כתב:

אז יש את כל האיביזות וכדומה

לפני שעה, איציק נ. כתב:

והיתה גם פוקוס סטיישן דור ראשון).

נראה לי אתה מתכון לדור שני לאחר מתיחת הפנים [2008]

עריכה אחרונה על ידי פשטות

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 35 דקות, nadavd4 כתב:

סביר להניח שמתישהו בעתיד הקרוב לא תהיה אפשרות (כמעט) ללמוד על ידני, גם עבור מי שממש רוצה או צריך כמו נהגים ברכב עבודה ידני שאינו דורש רישיון ב'.

מעניין לדעת אם ההמשך הטבעי יהיה ביטול ההגבלה של רישיון על אוטומט. למדת נהיגה? אתה יכול לנהוג על כל רכב במשקל מירבי של 3.5 טון, גם ככה כמעט ולא נמכרים בארץ רכבי פרייבט ידניים.

ולגבי אפשרות ללמוד, לדעתי כן תהיה אפשרות בטווח הנראה לעין אבל בזמינות נמוכה ובמחיר גבוה, נגיד מורה אחד בתל אביב, מורה אחד בירושליים, אחד בחיפה ואחד בבאר שבע שיחזיקו עדיין רכב  לימוד נהיגה ידני ויגבו מחיר גבוה על שיעור, מי שממש ירצה יוכל ללמוד. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Buki כתב:

ולגבי אפשרות ללמוד, לדעתי כן תהיה אפשרות בטווח הנראה לעין אבל בזמינות נמוכה ובמחיר גבוה, נגיד מורה אחד בתל אביב, מורה אחד בירושליים, אחד בחיפה ואחד בבאר שבע שיחזיקו עדיין רכב  לימוד נהיגה ידני ויגבו מחיר גבוה על שיעור, מי שממש ירצה יוכל ללמוד. 

בדיוק לזה התכוונתי. משהו שלעולם לא יוכל לפגוש את הביקוש הקטן שעדיין קיים.

לפני 32 דקות, sperial כתב:

מה הקשר לאופנועים של פעם?

טעות הקלדה, רישיון ג' - מעל 3.5 טון ועד 12 טון.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם (נערך)

@nadavd4 התכונת לאופנועים מעל 500 סמ"ק? 

רק כדי לתקן טעויות נפוצות:

עד 2007 דרגת רישיון א' היתה רישיון לאופנוע עד 125 סמק. היום זה A2 (עד 11 ק"ו\14.916 כ"ס)

דרגת רישיון ב' היתה אופנוע עד 500 סמ"ג. כיום A1 לאופנוע עד 35 ק"ו (47.46 סמ"ק).

דרגת רישיון ג' היתה לאופנוע מעל 500 סמ"ק. היום רישיון A.

דרגת רישיון לרכב פרטי היתה 02, כיום B. לבעלי רישיון מלפני 2007 היר עד 4 טון בישראל.

דרגת רישיון לרכב משא קל עד 15 טון היתה 03, כיום C1. לבעלי רישיון לפני 2007 היתר ל-15 טון בישראל.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אור ירוק תלפיות ירושלים

5500 שקל ל28 שיעורים כולל טסט פנימי.

כל שיעור 190 שקל

סנדורו ידנית

מתוך 20 מורים רק 2 מלמדים ידנית

אין דרישה כמעט בירושלים

• מעניין 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 17 שעות, zvit כתב:

לפני 10.5 שנים רכשתי וולוו v40. איש המכירות שמכר לי הוא חבר (וגם גולש פה בפורום) ו/שאלתי את אותה שאלה.

למה לא מביאים ידני.

אז יבואן וולוו הרים את הכפפה והביא 3 וולוו v40 ידניות במחיר פ33ה.

פרסמנו פה בפורום ובעוד מקומות בהן מסתובבים חובבי גיר ידני.

שלושת המכוניות נמכרו רגע לפני גיול במחירים מגוחכים.

צריך להכיר בזה - הגיר הידני מת.

קודם כל הביאו את ה V40 *רק* ברמת אבזור נמוכה (קינטיק ולא RD).

דבר שני, הוצעה רק עם מנוע עם הספק מצומצם T3 כ 150 כ"ס.

אני מניח שהם לא טרחו יותר מדי לפרסם את הרכב אם מראש הביאו רק 3 יחידות (אגב בפועל יש קצת יותר, לדעתי יש כ 5 או 6).

בתור בעלים לשעבר של אחת כזו (V40 ידנית) אני יכול להגיד לך ששילמתי עליה מעל המחירון, וגם מכרתי ככה, באחוזים די גבוהים - הרבה הרבה יותר ממה שמוכרים את הדגם המקביל האוטומטי עם הספק יותר גבוה (190 כ"ס).

VW Golf GTI 2006 Manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסך הכל, יש יחסית מעט אנשים שרוצים רכב ידני.

מתוכם, לא הרבה יכולים או רוצים לקנות רכב חדש.

נוצר מצב שמאחורי כל "פראייר" שמשלם ליבואן על מכונית ידנית עומדים בתור 10 אנשים שממתינים שהמחיר כמשומשת ירד. 

ליבואן קשה למכור את הרכב כי צריך להמתין למשוגע התורן שלא תמיד מגיע אבל אחרי שהרכב עולה לכביש ויש ירידת הערך משמעותית, נוצר ביקוש. לפחות ככה אני רואה את זה.

• רעיון טוב! 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

@nadavd4 התכונת לאופנועים מעל 500 סמ"ק? 

תקרא את ההודעה האחרונה שלי.
הכוונה לזה, בסלנג נקרא "רישיון ג'":
image.thumb.png.ebb6e4f2453d4c4f0383a4883947dc93.png

ובלי קשר ל typo שהדיון עליו לא תורם לשרשור בכלום, מה דעתך על עתיד הגבלת הרישיון לאוטומט למי שלא למד על ידני?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 6 שעות, dorsht כתב:

אין שום פער משמעותי בצריכת הדלק בין הגרסה הידנית לגרסה האוטומטית של האיביזה.

אני לא מסכים איתך. 

איביזה 2024.. ממלא דלק פול ורואה שהאוטו במקסימום "חוזה" שהוא יעשה 540 קילומטר.

איביזה 2018 ידנית (נכון, מנוע 95 כ"ס) ממלא דלק והאוטו מראה במיכל מלא שהוא יעשה 690 קילומטר.. ואפילו יותר.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

בסך הכל, יש יחסית מעט אנשים שרוצים רכב ידני.

מתוכם, לא הרבה יכולים או רוצים לקנות רכב חדש.

נוצר מצב שמאחורי כל "פראייר" שמשלם ליבואן על מכונית ידנית עומדים בתור 10 אנשים שממתינים שהמחיר כמשומשת ירד. 

ליבואן קשה למכור את הרכב כי צריך להמתין למשוגע התורן שלא תמיד מגיע אבל אחרי שהרכב עולה לכביש ויש ירידת הערך משמעותית, נוצר ביקוש. לפחות ככה אני רואה את זה.

בדיוק.

קהל הקונים ב 50-60 אלף ש"ח הוא קהל אחר לחלוטין מקהל הקונים ב 180-200 אלף ש"ח, אלו הראשונים אנשים יותר צעירים, פחות מיושבים ומקובעים וברור שאצלם יהיה יותר ביקוש לגיר ידני. 

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, saar5555 כתב:

אני לא מסכים איתך. 

איביזה 2024.. ממלא דלק פול ורואה שהאוטו במקסימום "חוזה" שהוא יעשה 540 קילומטר.

איביזה 2018 ידנית (נכון, מנוע 95 כ"ס) ממלא דלק והאוטו מראה במיכל מלא שהוא יעשה 690 קילומטר.. ואפילו יותר.

אין למספרים אלה שום משמעות.

מנועים שונים.

אלגוריתמים ונתוני פתיחה שונים של מחשב הדרך.

אולי מפלס מילוי שונה של מיכל הדלק (בהנחה שהמיכל זהה).

צריכת דלק בודקים במשאבה. ולאורך כמה אלפי ק״מ כדי ״לגהץ״ שינויים בתנאי הנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אין שום ויכוח על כך שגיר רובוטי 7 הילוכים חסכוני יותר מגיר ידני 5 הילוכים כי גם יש לו יותר יחסי העברה וגם המחשב מתזמן יותר טוב את ההחלפות והן מהירות יותר עם פחות הפסד אנרגיה.

יתרון משמעותי בצריכת דלק לגיר ידני היה בתקופת תיבות פלנטריות עם 4  הילוכים, שם ממיר מומנט ומספר קטן של יחסי העבר היו מבזבזים 20%-30%  יותר  דלק בהשוואה לידני. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

פורסם

אני עשיתי את הרישיון שלי- על ידני. מאז יצא לי לנסוע מטעם העבודה למספר שליחויות על קנגו ידני.

רחמנה ליצלן אני אפילו נהנה מזה יחסית. בתור שבירת שגרה, כחיפאי רכב ידני זה לא משהו שאני באמת רוצה... עליות, פקקים, והכי גרוע זה פקקים בעליות. באיזור מישורי, זה דווקא יכול להיות נחמד. 

אבל הנהיגה העיקרית שלי? אוטומט. 

ובכלל. בקרוב (הכל יחסי), לאחר כניסה מוחלטת של החשמליות, נושא הידני לדעתי ייכחד לחלוטין. מדברים על זה שרוצים להעביר את העולם לחשמליות עוד בתקופת חיינו (אם כי כל הזמן נותנים עוד ועוד הארכות למועד המקורי). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...