Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?  

144 הצבעות

1. 1. אם היית מוציא רישיון נהיגה היום, האם היית לומד על גיר ידני?

• לא ראיתי רכב עם גיר ידני כבר מעל 20 שנה, זה משהו שעבר מהעולם. לא רואה כל הגיון או צורך להשקיע מאמצים בללמוד להשתמש במערכת עתיקה שיצאה מהשימוש מזמן.
    • בגדול רישיון על ידני מיותר וחסר שימוש אבל בשביל להרחיב את סט היכולות שלי הייתי מנסה, אם לא הולך עובר ללמוד על אוטומטי.
    • לא הבנתי את השאלה. רישיון על אוטומטי זה חצי רישיון, לא יאפשר לי לנהוג בערך ב 50% מהמכוניות שקיימות בעולם, חלקן מכוניות מעניינות. ברור שלומד על ידני.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מנצל יתרונות אחרים של התיבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

עניתי לסקר שכמובן שאם הייתי מוציא רישיון נהיגה היום הייתי לומד על גיר ידני. 

אמנם אני די זקן ודור ישן, אבל מעבר להיבטים הרגשיים/הנאתיים שאני מוצא בגיר ידני  (שיקולים בהחלט סובייקטיביים)  אני מוצא גם הרבה יתרונות ותועלות פרקטיים שהם בהחלט אובייקטיביים. (אפרט בהמשך)

קצת רקע אישי - לימוד נהיגה מעשי התחלתי באמצע שנות השבעים באופן פיראטי (עבירה עם התיישנות.... ).
בגיל 17 עם אחי הגדול על שני רכבים שהיו לו - שונים בתכלית - אך בשניהם  גיר ידני ליד ההגה ! 
האחת - חצי רכב ת"ש שהיה לו בתור קצין בקבע  - טנדר דודג' D200 צבאי - מנוע 3.7 ליטר 6 צילינדר עם גיר ידני 3 מהירויות ליד ההגה. 
השני - הרכב האישי שלו - סופר נדיר - סאאב סונט 97 MK2 - מודל 69' עם מנוע פורד V4 1500 - גיר ידני 4 הילוכים ליד ההגה. (בהמשך עברה לשימושי האישי - רכב נהדר...)
לאחר שכבר התנסיתי די בנהיגה מעשית לקחתי בגיל 18 שיעורי נהיגה פורמליים  עם מורה יקה זקן על חיפושית 1302 (ידנית כמובן). עברתי טסט ראשון עם 18 שיעורים. 

מאז היו לי שלל רכבים - כולם משומשים , רובם  ידניים . הראשון שקניתי  - שנכנסתי לצבא קבע עם מענק שמן - אלפא רומיאו GTV 2000 VELOCE '73 ידנית. אמנם רכב פנטסטי אך עם המון בעיות אמינות  היקפיות -  מצד שני  - המנוע, הגיר והקלאץ' - 0 בעיות. 
בשירות הקבע נהגתי בשלל ידניות של אז - רום כרמל 1301, רנו 4, פיז'ו 404+504 ידניות, פיז'ו 104 +205. לכולן היו בעיות אמינות כאילו או אחרות - אף פעם לא זכור לי בעיות של מצמד או גיר למרות חיים לא קלים שעברו.  
בהמשך לאורך השנים שלל רכבים פרטיים - רובם משומשים -  פיאט 127 ידנית, 2 חיפושיות שונות ידניות, אופל קאדט, פורד פיאסטה, סיאט איביזה,  פיאט פונטו , לנצ'יה איפסילון , פיאט 500S  0.9 -  כ"ס 105 , פיאט פנדה ידנית - בכולן 0 בעיות עם קלאץ' וגיר.
היו לי גם מבחר משומשות אוטומטיות - חלקן אמנם אמינות - אבל גם חוויתי כשלון גיר אוטומטי במגאן אוטומטי ופנדה רובוטית (די חדשה ובאחריות). 

מסקנה ראשונה - בפרט ברכישת רכב משומש - רכב ידני יותר אמין ופחות מועד לפורענויות של תקלות. 

בנוסף,  אני אוהב לטייל בחו"ל  - מספר פעמים בשנה לאירופה.
לעיתים אני שוכר רכב מראש - תמיד רכבים ידניים זולים משמעותית מרכבים אוטומטיים. 
לעיתים אני לא שוכר מראש - מגיע למקום ואם רואה שאכן נחוץ לשכור רכב אני מחפש בשטח - יש תמיד חברות השכרה מקומיות קטנות - אצלם 90% מההיצע כמובן ידניות. רוצה אוטומטית - מחיר כפול...
לכן מבחינת השכרה בחו"ל חד משמעית למי שרוצה לשלם באופן סביר עדיף שיהיה לו יכולת לנהוג בידני. 

כל אלו כלל מבלי להזכיר שאני  מאוד נהנה לתפעל רכב ידני. גם שאני נוהג בדרכים פקוקות זה בכלל לא מפריע לי.  אני יותר נהנה לנהוג בפיאט פנדה מילאנו שלי מאשר בוולבו S80 דיזל האוטומטי מבחינת שליטה בנהיגה. זה מגיע לזה שאני ברכב האוטומטי אני מעדיף לנהוג במוד טיפטרוניק עם שליטה ידנית בהילוכים... 

sonnet97.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • אהבתי 9
פורסם

ככל הזכור לי לD200 לא היה גיר עם סינכרו ככה שגז ביניים וקלאץ' כפול היה חובה...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

אני גם מכיר בן אדם בששנת 2021 רצה לקנות יונדאי i10 ידנית שוהפיעה במחירון היבואן אבל בפועל לא היה בלאי, הגיע משלוח אחד והוא המתין למשלוח הנוסף של כמה עשרות יחידות משהו כמו חצי שנה או יותר. ואני לא יודע אם היו עוד משלוחים, היבוא הופסק. 

בשנת 2023 רכשתי את ה i10 הידנית.

הרכב סופק כשבועים אחרי ממלאי שהיה בארץ.

שנה אחרי זה באפריל 2024 הופסק יבוא הדגם לארץ בגלל החרם הטורקי.

(יש להשיג אוטומט מיבוא מקביל)

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, saar5555 כתב:

אז למה אני לא מצליח להוציא מהסקודה פאביה 1:18 קילומטר לליטר ? מגיע בממוצע ל1:17... 

נתוני יצרן ומבחנים אומרים שהDSG יותר חסכוני מידני. אבל אם אתה מתעקש להתווכח, תהנה.

אני בכלל לא מבין מה זה משנה - בחירה בסוג גיר (בהנחה התיאורטית שזמין גם ידני וגם אוטומטי) צריכה להיעשות משיקולי העדפה אישית במה אתה מעדיף לנהוג, ולא לפי איפה תחסוך כמה גרושים.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• אחראי פורום
פורסם

אם כבר בחירות, ה-240 היא האוטומטית הראשונה שלי אחרי לא מעט רכבים. 

הסיבות פשוטות. בנסיעות המבחן לפני הקניה פשוט התאהבתי ב-ZF8 אך מה שחתם סופית את ההזמנה זו העובדה שהייתי צריך לחכות כמה חודשים טובים לידנית בהזמנה מיוחדת ולא רציתי.

8 שנים עם הרכב הזה ואני באמת לא יודע אם הייתי פועל אחרת.

התיבה הזאת היא יוצאת מן הכלל, מעולה. ויש לי עוד שני רכבים ידניים.

ובכ"ז לפעמים חסר לי.

• מעניין 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, itaysamurai כתב:

התיבה הזאת היא יוצאת מן הכלל, מעולה. ויש לי עוד שני רכבים ידניים.

ובכ"ז לפעמים חסר לי.

Z4 זה הרכב הראשון שגרם לי להאמין שאוטומט יכול להיות כל כך כיף. הכיול האגרסיבי בגרסת ה3 ליטר תואם מאוד לאופי הרכב והמנוע.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בתור חובב רכב הייתי עושה על ידני, אבל נוסע על אוטומט.

אם אין חיבה מיוחדת לנושא מיותר לחלוטין. 

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

נהגתי הרבה על ידני, החלפתי לאוטומט רק כאשר סבלתי מדלקת גיד וכאבה לי מאוד הרגל בפקקים

כיום ב’’ה לאחר טיפול רפואי שוקל ברצינות לחזור לידני, הרבה יותר שליטה בנהיגה, שילוב בלימת מנוע בירידה, ואתה מתקשר טוב יותר עם הכביש וההגה, לא המחשב גיר מחליט במקומך..

משתדל לעזור

פורסם

עשיתי רשיון על ידני בשנת 2025 והרכב שלי ב-12 השנים האחרונות הוא ידני (סקודה יטי תבדל"א), מצד שני יש לי גם 3008 אוטומטית.

האם הייתי מוציא היום שוב רשיון ידני? אני מאמין שכן, למרות שזה בעיקר מסיבות נוסטלגיות - ברור לי שאין ל"טכנולוגיה" הזאת עתיד, למעשה אולי אין לה אפילו הווה - בפעם האחרונה שהייתי במוסך עם הסקודה הם סיפרו לי שבאופן פרדוקסלי הרבה יותר קשה לתקן היום גיר ידני לעומת גיר אוטומט, כי אין כמעט חלפים. מצד שני, יש ביקוש מטורף ליטי ידניות..

אני חושב שגיר ידני מתאים היום לסוגים ספציפיים של רכבים (קרוסאוברים קטנים כמו ייטי או דאסטר, סופר מיני כמו ה-C3 וכו'), אבל אין לי ספק שבעתיד הלא רחוק הוא כנראה ייכחד לחלוטין.

פורסם
בתאריך 13.1.2026 בשעה 10:18, Buki כתב:

אתן כמה דוגמאות. בשנתי 2018 או 2019, כשהפסק שיווק הגרסה הידנית של סיטרואן קקטוס, מנהל מועדון קקטוס דאז סגר עם לובינסקי שהם יביאו 10 יחידות מהדגם הידני אחר מתיחת פנים אם 10 לקוחות יפתחו הזמנה ללא אפשרות ביטול. 

הבן אדם פירסם את זה בכל המדינות ולא הצליח לארגן 10 לקוחות. 

אני חושב שזה היה קשור לשתי סיבות

1. הקקטוס איבדה את העיצוב המיוחד והיפה. אני הגבתי בקבוצה שהקקטוס החדשה לא תהיה המחליפה לקקטוס שלי.

2. המנוע. התחילו כבר השמועות על התפגרותה המתוכננת של הרצועה הטבולה, ולא הביאו דיזל.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מאז שהוצאתי רישיון, היו בבעלותי רק רכבים ידניים. תמיד קניתי רכבים ישנים, הצעיר ביותר היה בן 9 נכון לזמן הקניה, אז הגיר הידני מצמצם את הסיכוי לתקלות ומחלות שונות שגם ככה לא חסרות לדגם. לפעמים אנשים מופתעים מזה שאני נוהג על ידנית, שואלים איך אני יכול ומה עם הפקקים. אני רגיל לגמרי, לא מרגיש את זה ומאוד נהנה.

לאחרונה חושב לקנות רכב נוסף, לא ממש בטוח איזה וכמה להשקיע בזה, אבל לרוב מסתכל רק על הידניות.

לפעמים אני תוהה מי תהיה האוטומטית הראשונה שלי.

אני מכיר כמה שכנים צעירים, בעיניי הם "הדור הבא" (סביב גיל 20) שלמדו על ידני, 

שניים מהם קנו רכבים ידניים אחרי הוצאת הרישיון, אחת מהן למדה על משאית ידנית. בזמנו הפניתי אותם למורה שלי שאני עדיין פוגש על הכביש, אבל הוא כבר לא מלמד על ידני.

רק ידני.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 32 דקות, Pavlik כתב:

לפעמים אני תוהה מי תהיה האוטומטית הראשונה שלי.

את הראשונה והשנייה קיבלתי בליסינג, עכשיו בלי ליסינג קניתי אוקטביה 1 ליטר אוטומטית בגלל ששוק היד2 מזוויע והייתה לי הזדמנות על אוטו שמור ומטופל 20% מתחת למחיר מחירון. 

רוב החברים בסיטואציה קנו חשמלית ב-200-250 אלף שקל. אני לא שם.

חולם למכור אותה ולעבור למשהו קצת יותר מעניין בלי הדוושה החסרה, אבל אם זה יהיה רכב שטח אשאר כנראה עם האוטומט.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...