Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועכשיו- נעבור למשהו אחר לגמרי. 

נתקלתי במקרה במלחציים נאות. מצא חן בעיניי, התעמקתי קצת.

מה שמסקרן אותי פה זה דבר אחד: זה נראה שהמלחציים הללו בנויות עם מיסבים לינארים על המובילים.

image.thumb.png.6a42aac8da2d5c5718b52b4f3692d3af.png

מעולם לא נתקלתי בזה, בטח שלא בטווח המחיר הזה (אני מתעלם באלגנטיות מעלות המשלוח המגוחכת). 

מה הטעם בלהשקיע במיסבים לינארים על מובילי יישור? בכל המלחציים שראיתי עד היום, כולל אלו שרכשתי בעצמי לא מזמן, המובילים פשוט עוברים בחור יעודי וזהו. 

מעניין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 18.5.2026 בשעה 12:54, ברווז כתב:

ביט משולב עם שקען.

אני לא הכי מרוצה מהתוצאה. השרוול מגביל הוא פשוט, פלאח מתכת עגול שמסתובב חופשי. כוונון עומק השיקוע הוא ניסוי וטעייה. 

ושכחתי לציין כשכתבתי את זה, שהוא גם משאיר את חותמו בצורה של עיגול על החומר. כשמדובר על דברים שניתן לשייף אחר כך זה לא מהווה בעייה משמעותית. אבל יש גם דברים שאני לא יכול לשייף (סיבית עם מלמין למשל). 

נמאס לי. 

בתאריך 18.5.2026 בשעה 12:54, ברווז כתב:

הלכתי על משהו במחיר סביר, גבוה ביחס לעלי, אבל שנראה סביר. הגיע. 

נסיון ראשוני איתו אומר שזה מעניין, השיקוע היה מצויין פלוס, נקי ביותר. חששתי קצת מהנקודה הזו. 

המקדח הקטן ביותר הוא 2.8ממ, סבבה, הזמנתי עשירייה. הכלי מגיע כסט עם 4 שקענים וגדלי מקדח.

לא אהבתי את התחושה של הפלסטיק שמגביל את העומק. מרגיש כמו צעצוע. 

אבל מה- לא משאיר חותם על החומר. 

יש מידות עבור הכיוון, ולא "לפי תחושה" על עיוור. נוח. 

בנוי יחסית חכם, אם כי בנוי זול. הבורג קיבוע שמהדק את השקען למקום, מהדק גם את המקדח לשקען. לא ממש אהבתי את החיסכון הזה. 

בינתיים אני מרוצה מהצעצוע, אם הוא יחזיק או לא, אדע בעתיד. 

ואזהרת מסע. 

בתאריך 2.6.2026 בשעה 12:49, ברווז כתב:

אני לעיתים מתקשה להוריד דבק נגרים שהתייבש כי הגישה לא הכי נוחה עם האזמלים. 

יש מקצועות יעודיים (לדוגמא) עם הלהב בחזית, שעולים כמה גרושים. זה יכול להיות פתרון נחמד. 

כן, זה היה יכול להיות פתרון נחמד, אם הייתי שם לב למידות שלו. 

הנבלה בגודל של פקק של טוש לורד. 

אמנם הלינק בציטוט הוא מאמאזון, לא התעמקתי בו- כי מצאתי משהו כזה בעלי, במחיר יותר נוח (כולל משלוח), אבל התמונה באמאזון שהייתה אמורה להסביר לי משהו, אם רק הייתי מתייחס ללינק שאני בעצמי נתתי :lol:

image.png.e85228ea9e028b63d8d191fae716fbca.png

מרוב שצעקתי מהתלהבות "איזה מתוווווק!" על הקטן החמודי הזה, כמה פעמים..., החתול בא בריצה לראות את מי לעזאזל אני מפנק שם בהיעדרו.

ביד שלי, הגדולה מהממוצע, זה בכלל נראה מגוחך.

מתוק שכזה. עוד לא ניסיתי אותו בכלל. 

אהבתי אבל את המנגנון נעילה שלו, בדיוק כמו בתמונה- BRASS עם בורג.

בהזדמנות אכין לו את הלהב לשימוש ואנסה אותו. יש לי פרוייקטים בדרך שאמורים להיות נסיעת מבחן טובה לזה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...