Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני קצת פחות מבין בעלויות וכו'. מה שכן, שמתי לב כי חלקים ופריטים מסוימים עולים במחיר כל שנה, והשנה חלק מהחלפים קפצו ב-100%(!!) לעומת שנה שעברה. בלד ברירה עשיתי את הטיפול, כי הרכב עוד באחריות.
המחירים האלו הגיוניים בכלל? לא מסתדר לי פשוט.

טויוטה יאריס בנזין, 2021 (דצמבר), 47 אלף ק"מ. אני מודע שאפשר מסננים חלופיים. העדפתי להישאר עם מקורי במקרה הזה. מה שכן, כמעט כל הפריטים עלו בין 5% ל-100% במחיר, בשנה. יש חלופות לדעתכם לעתיד?

image.thumb.jpeg.65245db10f0806a6e3394da1759a067a.jpeg

פורסם
לפני 27 דקות, DannyMW כתב:

יש חלופות לדעתכם לעתיד?

לבדוק חלקים תחליפיים? (חלקים מקוריים במוסך מורשה יבואן עולים יותר)

לבקש הנחה? (לפעמים יש הנחות גם אם קטנות).

לעבור למוסך אחר או לבדוק מוסך שאינו מורשה יבואן? 

אשמח לדעת, מה המטרה של השרשור? איך אנו יכולים לסייע? מהניסיון שלי במוסך מורשה יבואן יש הנחה קטנה, וטיפול בסדר גודל הזה, טיפול קטן לסיאט איביזה 2024 עלה לי כמעט 1000 ש"ח.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, saar5555 כתב:

לבדוק חלקים תחליפיים? (חלקים מקוריים במוסך מורשה יבואן עולים יותר)

לבקש הנחה? (לפעמים יש הנחות גם אם קטנות).

לעבור למוסך אחר או לבדוק מוסך שאינו מורשה יבואן? 

אשמח לדעת, מה המטרה של השרשור? איך אנו יכולים לסייע? מהניסיון שלי במוסך מורשה יבואן יש הנחה קטנה, וטיפול בסדר גודל הזה, טיפול קטן לסיאט איביזה 2024 עלה לי כמעט 1000 ש"ח.

שואל מתוך בורות בנושא.
אז שני דברים:
1.האם חלקים תחליפיים *במוסך מורשה*, הם בערך באותה הרמה? נזרק לי שם ע"י נציג כי פחות איכותיים
2.האם אני יכול לרכוש רכיבים עצמאית ולהביא למוסך *המורשה* להרכבה?

*הרכב באחריות, לכן מוסך לא מורשה אינו רלוונטי כרגע.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי DannyMW
  • פיתרון
פורסם

בגדול אתה לא חייב לטפל במורשה של היבואן. גם כשהרכב באחריות.

ברקסים אולי הייתי שוקל לעשות במוסך אחר. שווה לבדוק עלויות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 13 דקות, dorsht כתב:

בדיוק מה שאני צריך לדעת.
תודה רבה

פורסם
לפני 37 דקות, DannyMW כתב:

האם אני יכול לרכוש רכיבים עצמאית ולהביא למוסך *המורשה* להרכבה?

יכול.

עם זאת, במידה ותהיה תקלה אני חושב שלמוסך יהיה קל יותר לומר שאולי החלקים לא נרכשו דרכם. וכו'

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 2 דקות, saar5555 כתב:

יכול.

עם זאת, במידה ותהיה תקלה אני חושב שלמוסך יהיה קל יותר לומר שאולי החלקים לא נרכשו דרכם. וכו'

תודה רבה, טוב לדעת.

לפני 22 דקות, dorsht כתב:

לפני 1 דקה, DannyMW כתב:

תודה רבה, טוב לדעת.

דבר אחרון. אמרו במוסך שאני חייב להחליף את כל הגלגלים. (מידות 185/65/15)
הסתכלתי פה בפורום ושני דגמים נראים מעניינים:
Hankook Ventus Prime 3 K125
Falken Ziex ZE310R Ecorun
בנוסף, ראיתי באינטרנט את זה - Michelin CrossClimate 2.

על מה אתם ממליצים? נוסע כ-15,000 ק"מ בשנה, בנסיעה מהנה ('לא בעדינות'). 

פורסם

דיברת על עליית מחירי חלקים - אולי תעלה חשבוניות קודמות להשוואה.

לגבי הצמיגים - 4 שנים ו-60,000 ק״מ הם ותק סביר לצורך בהחלפה. האם יש צמיגאי שעליו אתה סומך? אם כן, גש אליו ובדוק מצאי (פיזי אצלו או אפשרות השגה מהיבואן). לא כל מה שמפורסם ברשת זמין לרכישה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרכב שלי בן 11 ועבר 44K ק"מ, הרוב בינעירוני. הורדתי גלגל קדמי וצילמתי את הרפידות, אפשר לראות שלא צריך להחליף השנה אלא עוד שנה-שנתיים או יותר, כי יש להם עובי של הרבה יותר מ-2 מ"מ, אולי 6 מ"מ או משהו כזה,

אתה יכול לראות את העובי, סימנתי

לא בטוח שהיית צריך להחליף צלחות ורפידות, תבדוק בעתיד 

אין סיבה שהפילטרים יהיו כ"כ יקרים, תלמד להחליף לבד כשתיגמר האחריות, ותזמין לבד, ככה אני עושה

588219721_704702086027924_2721.jpg

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 2.12.2025 בשעה 14:41, DannyMW כתב:

הסתכלתי פה בפורום ושני דגמים נראים מעניינים:
Hankook Ventus Prime 3 K125
Falken Ziex ZE310R Ecorun
בנוסף, ראיתי באינטרנט את זה - Michelin CrossClimate 2.

הפאלקן ה310 (לפחות המודל הקודם, שהחליף את ה-910) הם "חביבי הפורום" וממליצים עליהם כצמיג בינוני פלוס, במחיר טוב. אני חטפתי איתם כמות לא הגיונית של פנצ'רים אבל זה לא מדגם, יכול להיות מקרי לגמרי. המודל החדש (מה שכתבת) כנראה יותר טוב. 

המישלין נמכרים בקשת רחבה של מחירים, מכמעט כפול ועד כמעט אותו דבר. אבל אם אתה נוסע בסגנון ספורטיבי (יאריס, אוקי) אתה תרגיש את ההבדל. 

צמיג שאני אוהב לסופרמיני הוא גודייר אפיגריפ (גילוי נאות: יש חבר פורום וותיק שכתב נגדם לא מזמן). המחיר שלהם בערך באמצע. 

בתאריך 2.12.2025 בשעה 14:00, DannyMW כתב:

האם אני יכול לרכוש רכיבים עצמאית ולהביא למוסך *המורשה* להרכבה?

עקרונית כן, אבל לא תקבל עליהם אחריות מהמוסך. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 9 דקות, Jack457 כתב:

הפאלקן ה310 (לפחות המודל הקודם, שהחליף את ה-910) הם "חביבי הפורום" וממליצים עליהם כצמיג בינוני פלוס, במחיר טוב. אני חטפתי איתם כמות לא הגיונית של פנצ'רים אבל זה לא מדגם, יכול להיות מקרי לגמרי. המודל החדש (מה שכתבת) כנראה יותר טוב. 

החליף את ה-ZE914

הוחלף בעקרון כבר לפני שנה וחצי בערך ע"י ה-ZE320 שלא מיובא ארצה. כנראה כי מיוצר רק/בעיקר בטורקיה. 

ה-ZE310R שציינת איננו זהה ללינק שנתת, שם מדובר ב-310 הרגיל. ה-R מיובא מהמזרח גם בצל המלחמה (ייצור תאילנדי אם לא טועה) ובחלק מהמידות אולי בעל דירוגים נמוכים יותר ועמידות/התנהגות ארוכת טווח טרם נרשמה בפורום. כמה אזכורים לשימוש קצר טווח לא ידעו להבדיל.

לגבי הקרוס-קליימט של מישלין, זה צמיג כל העונות שפחות מתאים לישראל. אני גם לא בטוח שמשווק בארץ. ומעבר לכך באירופה יש כבר גרסה 3 ו-3S.

אאל"ט המידה נידונה בחודשים האחרונים לפחות פעם-פעמיים. פשוט לחפש. ההמלצות כמעט תמיד זהות. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...