Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, DAHUJI כתב:

 

 

 

בעיקרון? - כנראה שכן יהיה נזק לממיר הקטיליטי.

בהכרח? - שום דבר.

מדובר בסגנון/אופי הנהיגה, תוואי הדרך, שעות מנוע וק"מ, תחזוקה שוטפת/מונעת וגם קצת מזל...

2~ ליטר שמן מנוע על כל 7,000~ ק"מ זה אומר 4~ ליטר שמן מנוע בין טיפול לטיפול, נשמע לא משהו בכלל אבל אם זו כל הבעיה, והיא "נתקעה" היכן שהיא כרגע ולא מחמירה מאוד, אז המצב עוד בסדר נראה לי.

חוץ מזה יש עוד דברים?

האמת שאין עוד דברים, אני ממש מרוצה מהאוטו חוץ מהעניין הזה, אבל בינואר יש לי טסט ואני מקווה שלא יהיו בעיות בזיהום אוויר. 

את הטיפולים אני עושה בעצמי אז את ההחלפות שמן אני עושה כשנגמר לי הגלון ואז מגיע עם השמן עד קצת מעל ה LOW ועושה החלפת שמן מלאה. כך שהבקבוק 5 ליטר מחזיקים לי בערך 7000 ק"מ אחרי שמילאתי 2 ליטר נוספים לאחר ההחלפה הראשונית. 

עכשיו השתמשתי ב Liqui moly 5w-30 הכחול. 

 טיפול הקרוב אשתמש ב Motul 8100 eco-lite 5w30 ונראה מה קורה עם הצריכה, עולה/יורדת/אותו דבר. 

לדעתך עליה בצמיגות יכולה לתרום להפחחת הצריכה? אני לא ממהר לעלות ל 5-40 בינתיים. 

  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, abagada כתב:

לדעתך עליה בצמיגות יכולה לתרום להפחחת הצריכה? אני לא ממהר לעלות ל 5-40 בינתיים. 

ל 5W40 יש חסרון וגם ל 5W30 יש חסרון , אין מושלם

(החסרון של 40 זה שהוא מנקה פחות טוב את המנוע ופחות טוב מבחינת קירור המנוע, החסרון של 30 זה שהוא פחות צמיגי ואולי נשרף יותר במנוע)

  • אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני כשעה, abagada כתב:

ואז מגיע עם השמן עד קצת מעל ה LOW

צריך למלא שמן בדיוק בכמות שכתובה בנתוני היצרן על תכולת מערכת השמן. וזה יביא אותך לקו הmax. אם יש לך מנוע שצורך שמן. למה מלכתחילה למלא קרוב לקו הנמוך? אתה מסתכן שלא לצורך להיות עם מפלס שמן נמוך מידי.

  • אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 20 דקות, amosbmw כתב:

צריך למלא שמן בדיוק בכמות שכתובה בנתוני היצרן על תכולת מערכת השמן. וזה יביא אותך לקו הmax. אם יש לך מנוע שצורך שמן. למה מלכתחילה למלא קרוב לקו הנמוך? אתה מסתכן שלא לצורך להיות עם מפלס שמן נמוך מידי.

זה בדיוק מה שקרה לי

מילאתי קצת פחות מהאמצע בין MIN ל MAX ו8K ק"מ אחרי הטיפול קפצה נורה שחסר שמן

פורסם
לפני 22 דקות, amosbmw כתב:

צריך למלא שמן בדיוק בכמות שכתובה בנתוני היצרן על תכולת מערכת השמן. וזה יביא אותך לקו הmax. אם יש לך מנוע שצורך שמן. למה מלכתחילה למלא קרוב לקו הנמוך? אתה מסתכן שלא לצורך להיות עם מפלס שמן נמוך מידי.

כשאני ממלא שמן לאוטו, אני ממלא עד ה MAX. 

כשאני מגיע ליום ההחלפה, אני מגיע עם השמן קצת מעל ה LOW כשהבקבוק שמן נגמר לגמרי ונסעתי עם האוטו עד ה"טיפה האחרונה" - בערך 7000 ק"מ. 

לא חושב שיהיה לי חוסר שמן כי אני בודק כל יום ויודע פלוס מינוס להעריך מתי להוסיף שמן. 

 

פורסם
לפני 3 דקות, abagada כתב:

לא חושב שיהיה לי חוסר שמן כי אני בודק כל יום ויודע פלוס מינוס להעריך מתי להוסיף שמן. 

 

לבדוק כל יום זה משימה מעצבנת לגמרי, לא עדיף פעם בשבוע? אין לך חיווי ברכב שיגיד לך מתי השמן מתחת ל MIN? לא שאני סומך על זה ב 100%.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, גולדן191 כתב:

לבדוק כל יום זה משימה מעצבנת לגמרי, לא עדיף פעם בשבוע? אין לך חיווי ברכב שיגיד לך מתי השמן מתחת ל MIN? לא שאני סומך על זה ב 100%.

כשאני מתקרב ל LOW - בודק כל יום, כשאני יודע שעכשיו מילאתי ל MAX נותן לעצמי שבוע שבוע וחצי של שקט חח. 

לא סומך על ההתראה שתגיע, חושש שיכול להיות מאוחר מדי

עריכה אחרונה על ידי abagada
  • אהבתי 1
פורסם

@Tom_22

אין לי מושג למה סימנת לא הבנתי, אבל אני מניח שכולנו, או רובנו, זוכרים שפעם לפני כ-20 שנה ההנחייה של היצרנים הייתה לשים שמן מנוע של 10W40 והנה היום רוב הרכבים צריכים 5W30, קראתי הרבה לאחרונה (ולא דרך AI) ואני מבין שיש מספר יתרונות ל 5W30, שהם גם צריכת דלק מופחתת בקצת, אבל לא רק, ניקוי וקירור יותר טובים של המנוע, ושמישהו יוסיף מה עוד היתרונות.

פורסם

להבנתי אין שום משמעות לצמיגות השמן ולרמת הניקוי שהוא מעניק. בשביל זה יש חבילת תוספים ודטרגנטים, שמשתנה בין שמנים שונים.

 

גם לגבי קירור אני לא בטוח שיש קשר ישיר, או כזה שמתעדף שמן דק יותר דווקא. אבל אהיה פחות נחרץ לגבי זה. 

 

הקישוריות לגבי המלצות עבר של שמנים בכלל מנותקת.

פורסם (נערך)

https://bobistheoilguy.com/forums/threads/10w40-falling-out-of-favor.104308/

 

ציטוט של בחור בשם Tom NJ:

 

"5w30 oils began seriously entering the market in the 1980s when the car manufacturers, needing to comply with the government CAFE (Corporate Average Fuel Economy) requirements or pay heavy fines, had to squeeze every drop of fuel savings from every car component possible. In addition to lighter vehicles with more plastic, they targeted thinner oils as a means of saving another couple percent MPG.

One of the manufacturers (I believe Honda) used a Mobil 1 5W-20 synthetic oil in their CAFE qualification test and was disqualified by the EPA on the grounds that this oil was not sufficiently available or reasonably priced to be considered in general use. That set the car manufacturers off on a crusade to get thinner 5W-X oils properly defined, reasonably priced, and readily available on retail shelves. But there was a technical and a marketing problem.

The technical problem was that the light base oils needed to make the 5W-X oils were in tight supply. They quickly and cleverly fixed that by changing the specifications for 5W to allow slightly heavier base oils to be used.

The marketing problem was bigger. Consumers were thoroughly sold for many years that 10W-40 was the ultimate universal grade of oil for all cars, and retailers stocked what consumers bought. So when the oil companies introduced the new 5w30 oils, they were not well received and not given the retail shelf space needed to be considered "readily available". Even though the new car manuals recommended 5w30s, they still had to allow 10W-40s, and the manual recommendations just did not have the reach and power to dislodge the entrenched 10W-40 concept from consumer’s minds. The car manufacturers needed to get more creative.

Seizing on some studies that showed that VI improvers contributed to ring sticking in some engines, and adding to the mix the fact that 10W-40s had a high level of VI improver and GM was having ring sticking problems, GM took the bold move of outright banning 10W-40 oils. Other manufacturers followed and the word got spread around enough to reduce the sales of 10W-40 and increase the sales of 5w30. This change in demand patterns caused more retailers to carry 5w30 oils, and the EPA became satisfied enough that the new grade was now readily available and reasonably priced to allow its use in CAFE qualification tests. Through these bold and clever manipulations, the auto industry was able to avoid government fines and a new grade of oil was born.

Other problems existed, especially wear, but cooperative efforts with oil companies and engine design changes were eventually able to overcome this. It took another decade for 5w30 sales to overtake 10W-40, but the consumer finally began accepting thinner oils."

 

 

 

 

בגדול, מה שהוא אומר, זה שהיתרון הגדול של 5W30 זה החסכון בדלק, וגם יש ל 5W30 פחות VI Improvers ככה שיש פחות הסתברות שהגומיות במנוע יהיו דביקות - 10W40 גרם לגומיות יותר להידבק.

 

גומיות דביקות יותר = מנוע פחות נקי. אבל זה פרשנות שלי, כרגע. לא סיימתי לקרוא על זה.

 

https://www.machinerylubrication.com/Read/1327/viscosity-index-improvers

 

Disadvantages

Unfortunately, viscosity index improvers do have some drawbacks. The primary disadvantage is they are susceptible to mechanical shearing. When referring to the slinky analogy, it is easy to imagine a stretched-out slinky cut in half by mechanical processes to produce two shorter slinkys.

As the additive is repeatedly sheared, it loses its ability to act as a more viscous fluid at higher temperatures. Higher molecular weight polymers make better thickeners but tend to have less resistance to mechanical shear. Lower molecular weight polymers are more shear-resistant, but do not improve viscosity as effectively at higher temperatures and, therefore, must be used in larger quantities.

 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 6 שעות, abagada כתב:

כשאני מתקרב ל LOW - בודק כל יום, כשאני יודע שעכשיו מילאתי ל MAX נותן לעצמי שבוע שבוע וחצי של שקט חח. 

לא סומך על ההתראה שתגיע, חושש שיכול להיות מאוחר מדי

כשאתה מתקרב, תמלא. אתה לא רוצה בכלל להגיע לlow, ואז כבר תחסוך כמה ימים של בדיקה.

 

לגבי בחירת סוג השמן - אם קיים בתקן שנדרש למנוע שלי, משתמש ב5w40.

למנוע אחר אין, אז משתמש ב5w30.

לצערינו בגלל תקנות זיהום יש היום כבר מנועים שמשתמשים ב0w20.

בכל אופן הכי חשוב להשתמש בתקן הנדרש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

ציטוט של בחור בשם Tom NJ

הציטוט הוא מ-2006, השרשור הוא מ-2009. הטכנולוגיה התקדמה מאז. גם של המנועים וגם של השמן.

הבחור גם בן 87 (לפי הודעה אחרת שלו ממש מאתמול) ולכן גם אם עסק בתחום ועם כל הכבוד לנסיון שלו (ובפרופיל רשום משהו שקשור לחברת ציוד למזון, אבל בהודעות אחרות שלו, יתכן שאכן עבד עם שמנים), הוא כנראה כבר מחוץ ללופ. גם לפני 20 שנים הוא כנראה היה כבר בפרישה.

 

בכל מקרה אין בדברים שלו שום דבר שתומך בטענה שלך ששמן צמיגי יותר פוגע בניקוי וקירור המנוע.

הענין של משפרי צמיגות הועלה אנקדוטלית לגבי מנועים ספציפיים וכחלק מהסיבות שדחפו בין השאר למעבר לשמנים דקים יותר.

בסיפא שלו הוא גם מדבר על שיפורים שהוכנסו בשמן הדק יותר כדי לשפר בעיות של שחיקה שהיו בתחילת דרכו - משמע שיפורים טכנולוגים שבאו עם הזמן, מה שמחזיר למשפט הראשון שכתבתי לעיל. וזה נכון גם כלפי אותם משפרי צמיגות והצורך בהם.

 

תהליכים דומים למתואר בציטוט שלו קורים אני מניח גם עם השמנים הדקים יותר של ימינו, 0W20 ומטה.

 

אגב, אין גם שום התייחסות לשמנים קונבנציונאליים מול סינטטיים (וגם בקבוצה הזו יש הבדלים), כאשר מרבית ב-10W40, בטח לפני 20 שנה ויותר היו קונבנציונאליים, והדקים יותר סינטטיים למיניהם.

 

לפני 9 שעות, גולדן191 כתב:

עוד משהו שנכתב מזמן. 2008 כפי הנראה.

 

 

ממליץ לך על הערוץ הזה בהקשר של שמנים.

  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

הציטוט הוא מ-2006, השרשור הוא מ-2009. הטכנולוגיה התקדמה מאז. גם של המנועים וגם של השמן.

 

יש לי כל מיני שאלות ואני לא רוצה להכביד על הפוסט פה,

השאלה הכי חשובה עבורי - מה השתנה מבחינת טכנולוגיית המנועים ב-20-30 שנה האחרונות?

זה שאין יותר קרבורטור ויש הזרקות?
מה עוד?

 

לגבי ניקיון מנוע, יש להניח שאם הגומיות היו דביקות יותר עם 10W40, גם המנוע היה דביק יותר. אבל עוד בבדיקה.

 

לגבי שמן סינטטי לעומת חצי סינטטי או לא סינטטי, הסינטטי פשוט יותר אמין. אם כתוב 5W30 זה באמת 5W30 לכל הנפח, אין הפתעות

עם הלא סינטטי יכולות להיות הפתעות להבנתי

 

יש סיכוי שאפתח פוסט גם בפורום של Bob is the oil guy ואעדכן פה לגבי הממצאים.

פורסם

בשביל מה הכנסת את הפורום לשאלה שלך שם...זו שאלה נטו שלך. אתה מכליל את כולנו פה, סטייל "שואל בשביל חבר". 🤦‍♂️

בכל אופן, כבר הגיבו לך שם קצר ולענין.

ואת השרשור הנוכחי הספמנו מספיק.

  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...