Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שרשום בצורה ברורה במדבקה:

קידמי 2.3 bar 

אחורי 2.1 bar

אתה קובע במכונת הניפוח בתחנת הדלק את יחידות המדידה.

אפשר גם ביחידות psi

קידמי 33

אחורי 30

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, IsraCar כתב:

אפשר גם ביחידות psi

קידמי 33

אחורי 30

משהו מוזר, האחורי שיש עליו את מיכל הדלק, לא צריך לנפח כמו בקדמי? או כמעט?

אני חושב שהכוונה שאפילו האחורי שיש עליו את מיכל הדלק ינופח יותר מהקדמיים פה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

יש לך 3 שורות:

העליונה - רכב קל (33/30)

האמצעית - רכב עמוס (33/36)

האחרונה - גלגל רזרבי (קטן - בייגלה) - 60.

אלה הערכים ב-psi כמקובל בישראל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

משהו מוזר

מקדימה יש את המנוע ששוקל הרבה יותר ממיכל דלק, בדרך כלל חלוקת משקל במכוניות היא משהו כמו  55%-60% קדימה ו 45%-40% אחורה כשהרכב ריק. 

כשיושבים מאחורה 3 אנשים ותא המטען מלא זה משתנה אז בעומס מלא צריך להיות לחץ יותר גבוה בגלגלים האחוריים. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לגבי מיכל הדלק - הקיבול שלו 35 ליטר, לפיכך משקל הדלק במיכל מלא כ-25 ק״ג. מה משקל המנוע ותיבת ההילוכים שיושבים מעל הגלגלים הקדמיים? אפילו ג׳מיני לא יודע, אבל בטוח שיותר. כמובן תוך התעלמות מכל שאר הרכיבים.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנוע 1.2 שוקל בערך 100 קילו וגיר עוד כמה עשרות. 

הערכה גסה של משכל יחידת הכוח עם כל הציוד הנלווה - 160-170 קילו.

• אהבתי 1

פורסם

אז למה אצלי במדבקה כתוב בעצם שהגלגל שעליו מיכל הדלק צריך להיות מנופח יותר מהצד השני?

מוזר.. 

אבל מה שכתבתם הרבה יותר הגיוני ממה שכתוב אצלי, המנוע והגיר בטוח שוקלים יחד לפחות 120 ק"ג.

פורסם (נערך)

לכל רכב יש את הסטאפ שלו, כפי שקבע הייצרן בניסויי מסלול.

לא רק ע"י מדידת משקל.

(או שקראת לא נכון את המדבקה).

(*)

עובדה מרתקת:   (לפחות אותי)

למינימיינור שנת 1978 שהייתה לי.

מנוע 998 סמ"ק גיר ידני.

משקל רכב 660 ק"ג

משקל חטיבת הכח (מנוע+גיר) 220ק"ג על שילדת משנה קידמית נפרדת.

אוטו, מהקלים שהיו על הכביש.

אבל המנוע?

גוש פלדה כבד.

מפתיע, נכון?

(**) אני מסתכן בציטוט נתונים מהזיכרון. לא מהגוגל ולא מהצ'אט.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 1
פורסם

@גולדן191 לא הבנת.

שני הגלגלים הקדמיים צריכים להיות מנופחים ללחץ 33psi.

שני הגלגלים האחוריים 30-36psi בהתאם להעמסה

הרזרבי הקטן ל-60psi.

שים לב שאנחנו בתקופה של שינויי טמפרטורות, ואם אתה מנפח ביום חם הלחץ ירד ביום קר.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

@גולדן191 לא הבנת.

שני הגלגלים הקדמיים צריכים להיות מנופחים ללחץ 33psi.

שני הגלגלים האחוריים 30-36psi בהתאם להעמסה

הרזרבי הקטן ל-60psi.

שים לב שאנחנו בתקופה של שינויי טמפרטורות, ואם אתה מנפח ביום חם הלחץ ירד ביום קר.

למדתי משהו חדש, תודה

ניפחתי את הקדמיים שלי 35, את האחורי שעליו יש את מיכל הדלק 35, ואת האחורי בצד השני 32. 

• לא הבנתי... 2
פורסם

עודף לחץ קטן לא מפריע, הוא מגן עליך ביום קר. בכלל, עדיף לחץ טיפה גבוה על פני לחץ נמוך.

תקן בהקדם את ה-32. ובאותה הזדמנות בדוק גם את הרזרבי. יש נטיה רעה לשכוח אותו, ודווקא הבייגלה נוטה לאבד לחץ.

אגב, הצטיידת כבר במשאבה לניפוח צמיגים?

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, sperial כתב:

תקן בהקדם את ה-32. ובאותה הזדמנות בדוק גם את הרזרבי. יש נטיה רעה לשכוח אותו, ודווקא הבייגלה נוטה לאבד לחץ.

מילאתי אותו ל 50 psi לפני כשנה ובדקתי לא מזמן, המכונה הייתה מקולקלת בתחנת דלק אבל הוא הרגיש לפחות על 30. ממש מנופח. (רזרבי בגודל מלא)

זה ממש מבאס להוציא את הכל מהבגאז', להוציא את הצמיג, ולגלות שיש איזה חלק בקצה של הצינור מילוי שהיה חסר ואי אפשר היה לנפח.

לפני 4 דקות, sperial כתב:

אגב, הצטיידת כבר במשאבה לניפוח צמיגים?

יש foot pump ידני עם הרגל, יעבוד במקרה הצורך? צריך לבדוק.. הגיע עם הרכב, ענתיקה אבל לא נראה לי שהשתמשו בו אי פעם

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 21 דקות, גולדן191 כתב:

למדתי משהו חדש, תודה

ניפחתי את הקדמיים שלי 35, את האחורי שעליו יש את מיכל הדלק 35, ואת האחורי בצד השני 32. 

מיכל הדלק ממוקם יחסית במרכז הרכב. זאת אומרת לא 100% במרכז, עקב אילוצים מבניים יכול להיות קרוב יותר לאחד הצדדים אבל בגדול הוא במרכז. 

זה שפתח המילוי נמצא מימין או משמאל, לא אומר שמיכל הדלק כולו מימין או משמאל. 

IMG_20251118_191959.thumb.jpg.84f0884d78f37970879d8f573142b0d0.jpg

• אהבתי 1

פורסם

@גולדן191 משאבת רגל מתאימה לאופניים או לבריכה לילדים. לי יש משאבה חשמלית פשוטה שהשתמשתי בה פעם אחת עם פנצ׳ר קשה, לקח איזה 20 דקות להביא את הצמיג ללחץ שבספיק להזיז את הרכב 50 מ׳ למקום מישורי כדי להרים אותו על ג׳ק. עם משאבת רגל לא תגיע לשום מקום.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...