Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

5, 4 ועכשיו twingo

מיץ פטל

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 28 דקות, מיץ פטל כתב:

מה קורה ליבואן שנתקע עם מלאי שהגיע ארצה בשע"ח גבוה?

האם החשיפה עליו?

תלוי בהסכם מול היצרן , ואם הוא רוצה לנטרל \ להקטין סיכונים הוא צריך לנקו בצעדים כמו גידורי שער למשל.

פורסם
לפני שעה, 3n כתב:

היה נסיון שלי להיות עדין , אני מבין שהמסר הובן.

מעבר לזה עם שער דולר של 3.2 ואירו של 3.7 , הדבר היה צריך להשפיע על כל היבוא לארץ ולא רק בתחום הרכב, אבל כאשר המונופולים שולטים בכל לא תראה הנחה ואו חלילה הורדת מחירים ...

דוגמא מעולה לניצול הזדמנות והורדת מחיר ביבוא מקביל ראינו לאחרונה עם שיווק האיפונים ברשתות השיווק , חיתוך של מאות שקלים למוצר על ידי זיהוי הזדמנות לטובת הצרכן אשר נעשק על ידי היבואן הרשמי של המכשירים , תענוג.

כבר הספקת לשכוח מה קרה ב-2022 שהמחירים עלו כבר באהלן אהלן כל כמה חודשים בזמן שהשקל מאוד התחזק - שהגיע לרמה של 3.05 ש"ח לדולר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 9 דקות, itsik170 כתב:

כבר הספקת לשכוח מה קרה ב-2022 שהמחירים עלו כבר באהלן אהלן כל כמה חודשים בזמן שהשקל מאוד התחזק - שהגיע לרמה של 3.05 ש"ח לדולר.

זכור לי היטב , סיפורי קורונה ושרשרת אספקות, היום מנצלים מצב ומצמידים מחירים מופקעים לתוצרת סין שלא לדבר על אירופה.

BYD מציעים היום את הסיליון ב 167 ולפתע כולם מציעים רכבים בגירסאת של 170K.

אין תחרות, זה השוואת מחיר ולא מעבר.

פורסם
לפני שעתיים, מיץ פטל כתב:

מה המחיר ההגיוני מזה לארץ כנען?

כנראה תעלה סביב 140-150.
קח אסייתית מקבילה ותוסיף 30-40 אלף שקל. במקרה הזה, הוא מתחרה בגרסת הבסיס של BYD surf (serf).
הסוללה של הסרף כפולה בגודל, אז בכנות, למעט העיצוב היפה והנדסת אנוש, אין לרכב הרבה מה להציע ללקוח הישראלי הממוצע.

מצער מה שקרה עם רנו 5 ולכן אני לא אופטימי לגבי התמחור של הטווינגו.

• מבאס 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

עיצוב חמוד מאוד.

לדעתי זה לא סימן כ"כ טוב ליצרן שהוא צריך "לחלל קברים" ולנגן על הנוסטלגיה כדי למכור מכוניות.

זה אומר שאין יותר חדשנות. איזה רכבים מהשנים האחרונות יזכו למעמד אייקון עם גירסאות רטרו כאלה בעוד 30 שנה? האמת שלא עולה לראש כלום.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, axSupreme כתב:

כנראה תעלה סביב 140-150.
קח אסייתית מקבילה ותוסיף 30-40 אלף שקל. במקרה הזה, הוא מתחרה בגרסת הבסיס של BYD surf (serf).
הסוללה של הסרף כפולה בגודל, אז בכנות, למעט העיצוב היפה והנדסת אנוש, אין לרכב הרבה מה להציע ללקוח הישראלי הממוצע.

מצער מה שקרה עם רנו 5 ולכן אני לא אופטימי לגבי התמחור של הטווינגו.

באירופה הרנו 5 עולה יותר מדולפין סרף או ליפמוטור T03.

אבל מנגד עולה הרבה פחות מקיה EV3 או אטו 3.

מצד שני, התעדוף של היצרן זה למכור יותר רנו באירופה, לסיניות יש פחות בעיה של ממוצע פליטות כי רוב ההיצע באירופה הוא חשמלי/פלאג אין.

זה כנראה הסיבה שסקודה אניאק או איוניק 6 נעלמות בשקט מהאולם תצוגה והסיניות משתלטות על השוק הישראלי.

לפני 42 דקות, 3n כתב:

זכור לי היטב , סיפורי קורונה ושרשרת אספקות, היום מנצלים מצב ומצמידים מחירים מופקעים לתוצרת סין שלא לדבר על אירופה.

BYD מציעים היום את הסיליון ב 167 ולפתע כולם מציעים רכבים בגירסאת של 170K.

אין תחרות, זה השוואת מחיר ולא מעבר.

עוד מעט תגיע האטו 2 שקטנה יותר מהסיליון 5 ותציע גם גרסה היברידית נטענת.

אז מעניין לאן התחרות תגיע.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 55 דקות, itsik170 כתב:

עוד מעט תגיע האטו 2 שקטנה יותר מהסיליון 5 ותציע גם גרסה היברידית נטענת.

אז מעניין לאן התחרות תגיע.

אם תנוע סביב 145-150  לגירסאות הליסינג צפויה לה הצלחה בתחום , אם הסיליון מתומחרת ב 167 האטו 2 צריכה לנוע בטווח של עד 155K לגירסא לפרטים.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Buki כתב:

מעניין אותי לדעת איך הם מגדירים רכב עם זיהום גבוה או גבוה מאוד? נגיד מתחת לירון 4 זה זיהום  גבוה? ומתחת ליורו 2 גבוה מאוד?

נושא כואב העלית פה... הסיווג בספרד הוא שרירותי למדי, ע"פ קריטריון יורו ושנת יצור. אבל זה משאיר הרבה מאד מכוניות מחוץ לגדר בניגוד לשכל הישר, כך שלמשל הטווינגו שלי הייתה ללא סיווג בכלל בספרד (כלומר מזהמת מדי) ובאותו זמן זכתה לסיווג הכי גבוה בגרמניה (כי שם מודדים זיהום אוויר בפועל ולא סתם מניחים על בסיס נתונים חלקיים). על אותו משקל, מסתובבים פה כל מיני מרצדסים ובנטלי V8 עם 600 כ"ס ודרגת זיהום 'אקו' בגלל שיש להם מנוע חשמלי קטן עם טווח של כמה עשרות ק"מ. זה נע בין פארסה ללעג לרש, אבל הספרדים הם עם צייתן ולכן מקבלים כל גזירה שמוטלת עליהם. 

ולאחר ההקדמה הזאת, להלן הפירוט: 

image.thumb.png.f4ed15049da4007cdd7212626a94c22a.png

image.thumb.png.8c5adb295ff6da4f6fa70e3c4b3fad46.png

בפועל - נכון להיום, רק C ומעלה הם כלי רכב כשירים ב-100% שיכולים להיכנס לכל עיר בכל שעה ביממה. כל השאר הם פסולי חיתון או בדרך לרשימה השחורה, וגם אם אתה לא יוצא איתם מגבולות הכפר הנידח שלך בפירנאים זה רק עניין של זמן עד שהאיחוד האירופי ימצא אותך ויטיל עליך סנקציות. 

כל הכפייה האקולוגית הזאת היא תרגיל ציני במיוחד (לא סרקסטי, ציני) במדינה שרק לפני עשור וחצי 75% מהמכוניות החדשות שנמכרו בה היו דיזלים, בתמיכה ובעידוד הממשלה. עכשיו הם החליפו תקליט ורוב המכוניות האלה לא מסוגלות לקבל סיווג גבוה יותר מ-B, מה שכבר מגביל את כניסתן למדריד ולברצלונה מינואר 2026, ובהמשך יתפשט בוודאות גם לפריפריה. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
בתאריך 11.11.2025 בשעה 22:21, Derish כתב:

אם היא עדיין הייתה אצלי, הייתי זכאי להנחה של 7K מהמחיר לעיל תמורת שליחתה לגריטה,

תיאורתית מה עוצר אותך עכשיו לקנות טווינגו ישנה באלף יורו, לגרוט ולקבל הנחה אפקטיבית של 6 אלף יורו?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

שום דבר. תוך חצי שנה אפשר להיות עם החדשה (אחרי הנחה) בחניה, והישנה אפילו לא חייבת להיות טווינגו. 🙂

לקבל את המענק/החזר מהממשלה יכול לקחת שנה-שנתיים, אבל רוב היבואנים נותנים 'הלוואה' ללא ריבית על הסכום הזה ואז אפשר לשלם להם כשהוא מגיע. 

פורסם
לפני 13 שעות, מיץ פטל כתב:

מה המחיר ההגיוני מזה לארץ כנען?

140 אלף שקל לפני הנחות

ואני דווקא רוצה לראות גיוון אירופאי בכל הסיניות שמסתובבות פה בארץ עם תגי מחיר שלא מבייש בוואריות אחרי שנה בשמש הישראלית..

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הייתה לי טווינגו דו ראשון ירוקה שנת 96 שהחזקתי כמה שנים, היא היתה כל כך קלילה ומהנה לנהיגה בזמנו (גיר ידני). את הדור השני (שדווקא יש לו לא מעט מעריצים למרות העיצוב המשעמם משהו) פספסתי אבל את הדור השלישי, שחלק פלטפורמה עם סמארט פורפור ויוצר בסלובניה באותו מפעל, קניתי ונהניתי מאוד מהרכב. כן, הוא לא "טווינגו" קלאסי אבל רכב פצפון 5 דלתות, קוטר הגה מגוחך שהופך את התמרון בעיר לכיף גדול, מנוע 0.9 טורבו נמרץ וחסכוני, וגם גג ברזנט נפתח, כל זה היה VFM מטורף. חיכיתי שתגיע הטווינגו RS (בהבטחות חסרות תוכן של היבואן שאכן תגיע) ובסוף התייאשתי מלחכות. בכל מקרה הטווינגו החדשה באמת חוזרת לעיצוב המקורי ביג טיים. אישית, אני מאלה שדווקא פחות מתחברים אליו.

פורסם

בתור פרנקהוליק, אני אוהב את העיצוב של הרכב.

עיצוב שהולך לדגם הראשון וגם מדגיש כמה זמן עבר מאז וכמה הזדקנתי.

היו במשפחתי כמה וכמה רכבי רנו.

בכמה מהרכבים האחרונים היבואן, קרי קרסו, התנהג בצורה מחפירה ואף טען שאני משקר בבית המשפט.

לצערי הרב, התנהגות של היבואן, גרמה לכך שלא אקנה שוב רנו וזה מעצבן כי אני אוהב את רכבי רנו.

רק לחשוב על הרכבים שהיו.

רנו 5 1.4 ידני

רנו אקספרס 1.6 ידני

2 רנו קאנגו 1.9 דיזל ידני

רנו מגאן 1.6 ידני

רנו מגאן 2 1.6 אוטו

רנו סניק 2 2.0 אוטו

רנו סניק 3 2.0 אוטו

פרנקופיל מושבע!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...