Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

קניתי רכב חדש ישן I20 דור ראשון

יש שני דברים קטנים לתקן בו - בדלת של הנהג, כפתור של החלון שבור (עובד, אבל הקפיץ לא חוזר) והכפתור של החלון שליד הנהג לא עובד בכלל, עושה טיפה רעש אבל לא זז (החלון עצמו יורד ועולה תקין אם משתמשים בכפתור שלו בדלת השניה)

למישהו יש נסיון עם אליקספרס בעניינים כאלו? מצאתי את כל המודול הזה ב 30 שקל.. https://he.aliexpress.com/item/1005009031052541.html?spm=a2g0o.productlist.main.3.33b0kYJ8kYJ8fW&algo_pvid=ec24fa67-5f65-46e2-b898-0cdb11b6a99a&algo_exp_id=ec24fa67-5f65-46e2-b898-0cdb11b6a99a-2&pdp_ext_f={"order"%3A"8"%2C"eval"%3A"1"%2C"fromPage"%3A"search"}&pdp_npi=6%40dis!ILS!10.58!6.34!!!3.14!1.88!%4021015b7d17611670306543993e3a53!12000047647157303!sea!IL!0!ABX!1!0!n_tag%3A-29910%3Bd%3Af64bc52f%3Bm03_new_user%3A-29895&curPageLogUid=KEmu9jEDoraT&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A|x_object_id%3A1005009031052541|_p_origin_prod%3A#nav-specification

האם אפשר לסמוך על חלקי חילוף משם?

בארץ מצאתי באתר אחד שטוען להיות מקורי ב 1000+ שקל (??) ובאתר אחר משהו תחליפי ב 300, שאני חושד שזה פשוט dropshipping מאלי אקספרס:

https://www.mkmotors.co.il/חנות/פיקודחלונותראשייונדאיi20-2008-2013?srsltid=AfmBOoqYICLHmeus_oFxwZr57dcMlagauzdrJ9zm8HlrFjC9-nyaUMrC

את ההחלפה אני יכול לנסות לבד עם עזרה של אבא שלי או לתת למוסך

או שבכלל אפשר לקנות רק כפתור אחד ראיתי, ולגבי הכפתור שלא עובד בכלל אולי זה רק לנקות מגעים?

בעיה שניה השפריצר של השמשה הקדמית לא עובד (אמור להיות גם באחורית? כי גם הוא לא עובד)

כשמפעילים אותו הוא כן עושה רעש של שאיבה אבל כלום לא יוצא - יכול להיות שסתום? או שמשאבה דפוקה? מאיפה להתחיל להסתכל על זה

תודה

פורסם (נערך)

לדעתי, המודול שציינת זה מודול שמישהו בסגנון של "זה פרקטי" אחד האנשים האלה המליץ על זה באינסטגרם. בעקרון, הסינים נמצאים היום במקום אחר מבחינת אמינות בדברים האלה מלפני 10-15 שנה.

אפשר לסמוך על זה.

פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר מזגן - לרוב ההמלצה תהיה להימנע מעליאקספרס ולקנות ממקום כמו CARS245, אבל בדבר כזה אני חושב שזה סבבה. כאילו, קניתי רכיבים אלקטרוניים מעליאקספרס בעבר והכל היה טוב. לא לרכב עדיין אבל בכללי.

בכל מקרה תשלם עם פייפל ויש לך סוג של הגנה לחצי שנה מרגע הרכישה.. סוג של אחריות

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 8 שעות, גולדן191 כתב:

לדעתי, המודול שציינת זה מודול שמישהו בסגנון של "זה פרקטי" אחד האנשים האלה המליץ על זה באינסטגרם. בעקרון, הסינים נמצאים היום במקום אחר מבחינת אמינות בדברים האלה מלפני 10-15 שנה.

אפשר לסמוך על זה.

פילטר שמן, פילטר אוויר, פילטר מזגן - לרוב ההמלצה תהיה להימנע מעליאקספרס ולקנות ממקום כמו CARS245, אבל בדבר כזה אני חושב שזה סבבה. כאילו, קניתי רכיבים אלקטרוניים מעליאקספרס בעבר והכל היה טוב. לא לרכב עדיין אבל בכללי.

בכל מקרה תשלם עם פייפל ויש לך סוג של הגנה לחצי שנה מרגע הרכישה.. סוג של אחריות

תודה, למה אתה מתכוון ב"זה פרקטי"?

אז CARS245 זה אתר מומלץ? (לא מכיר פשוט אתרים של רכבים, כשהיה לי אופנוע נגיד סמכתי על fc moto)

כי מצאתי את החלק הזה שם ב30 דולר כולל משלוח, של NTY (לא מכיר) עדיין מחיר טוב.

https://cars245.com/en/item/nty-EWSHY051-switch-window-regulator/

בתכלס אני מאמין שזה שטויות כי זה כולה כפתור בלי אלקטרוניקה מסובכת.

אתה חושב שעדיף להזמין מהם מאשר אלי אקספרס?

לפני 7 שעות, גרנד פריקס כתב:

קניתי את כל הפנאל של הכפתורים לסיוויק מעלי אקספרס ועובד טיל
אגב לפעמים המרים שמשות(אם קים) זה בד"כ התקנה מקומית ומחולל צרות רבות בכפתורי החלונות תבדוק את זה מנסיון מר..

לא חושב שיש לי מרימי שמשות. אבל מעודד לשמוע שמשהו מעלי אקספרס עובד טוב :) השאלה היא אם זה מחזיק או שנדפק אחרי חודשיים

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, גרנד פריקס כתב:

קניתי את כל הפנאל של הכפתורים לסיוויק מעלי אקספרס ועובד טיל

מעולה כן, זה יכול לעבוד וזו הייתה הבחירה שלי עד שהכרתי את הפורום ואת CARS245

לפני שעתיים, whiterabbit כתב:

כי מצאתי את החלק הזה שם ב30 דולר כולל משלוח, של NTY (לא מכיר) עדיין מחיר טוב.

כן, אם בפורום ממליצים לקנות אפילו פילטר אוויר משם ולא מעליאקספרס, אני מניח שאם מדברים על רכב בגלל שזו מכונה כל כך יקרה (ביחס למחשב נניח)

לך תמיד עם CARS245. 

"זה פרקטי" זה מישהו שמעלה סרטונים בנושאי DIY לאינסטגרם. יש כמוהו לפחות 5 אנשים שכל אחד מעלה סרטונים כאלה, גם כדי לעזור לאחרים וגם כדי להתפרנס. (נניח תיקון של ארון בגדים, איך לצבוע על חלודה, איך לתקן חורים בקיר וכו', ויש לו גם סרטונים שקשורים לרכב ברמה בסיסית)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני שעתיים, whiterabbit כתב:

השאלה היא אם זה מחזיק או שנדפק אחרי חודשיים

בינתיים מחזיק כבר קרוב לשנה ואין סימנים שהוא הולך למות

לפני 53 דקות, גולדן191 כתב:

זו הייתה הבחירה שלי עד שהכרתי את הפורום ואת CARS245

עכשיו פתחתי את האתר הזה לראשונה נראה סבבה אבל כל המשלוחים עולים הרבה כסף שלא כמו בעלי אקספרס שאפשר לחפש עד שמוצאים מוכר שעושה חינם

פורסם

אני החלפתי פנל כפצורי חלונות מאחי אקספרס, עובד מעולה. מחזיק יפה כבר מעל שנתיים. ההחלפה פשוטה אם יש לך חוש טכני בסיסי. הייתה לי גם בעיית השפרצת מים לחלונות. זה היה כתוצאה מהגבשות של נוזל השמשות הכחול ביציאת המים מהמשאבה. נדרש לנקות והכל יחזור לעצמו. במקרה הזה חבר ניקה לי את זה כך שאני לא זוכר את התהליך, אבל זה היה פשוט יחסית. נדמה לי שהגיע למשאבה מהלמטה של הרכב. 

• אהבתי 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן אם זה מעניין מישהו - הזמנתי את המודול מפה

https://aliexpress.com/item/1005006883951373.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.1f5e1802AgRsu7&gatewayAdapt=glo2isr

חייב לציין בכללי שעלי אקספרס באמת נהיו אקספרס.. פעם היה לוקח חודש + , הגיע לי תוך שבוע

עובד טוב חוץ מהbacklight שנראה לי לא עובד, או חלש שאני לא רואה, אבל לא אכפת לי

מה שכן, ההתקנה של זה מעצבנת, המהנדסים הגאונים של יונדאי שמו 4 ברגים, שמתוכם אחד במקום קשה ועוד אחד במקום ממש לא נגיש, באיזה וידאו ביוטיוב הוא מפרק את הפלסטיק ואחרי זה מלחים את זה כדי להוציא את כל התושבת, ככה גם אמר לי איזה מוסך שצריך לעשות (ורצה על העבודה הזאת 200 שקל), לא רציתי להתעסק עם זה, מצד שני לא מצאתי איזה מברג זויתי בשום חנות וכבר הייתי בעצבים ורציתי להחליף את זה (הכשילו אותי בטסט על זה🙄) בקיצור בסוף מצאתי איזה מיני מברג קטן כזה שמישהו נתן לי לפני 6 שנים ולא השתמשתי בו אף פעם 😄לקח לי איזה חצי שעה להוציא ולהחזיר את הברגים כי אין שם מקום לזוז, אבל הצלחתי, בלי לפרק את כל תושבת של הידית

צירפתי תמונות של הגאונות ההנדסית

מוסר השכל, כלים זה דבר חשוב

WhatsApp Image 2025-11-17 at 22.11.49 (1).jpeg

WhatsApp Image 2025-11-17 at 22.11.49.jpeg

לגבי השפריצרים, במוסך ניקה לי את המיכל, אמר שהנוזל שמשות הופך לזחלע שסותם את המשאבה.. זה עבד פעם פעמיים וזהו, אז חזרתי אליו, הוא החליף את הצינורות ועכשיו זה עובד סביר (גם לא מדהים אבל לפחות עובד)

וגם כל האיזור איפה שהווישרים היה מלא בטינופת, ענפים ועלים אז כבר ניקיתי הכל

השפריצר האחורי עדיין לא עובד, אבל עזבתי את זה.

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...