Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכירת טסלה 3 ליום אחד.

פוסטים מומלצים

פורסם

(נדמה לי ששאלתי לפני מספר חודשים אך לא מוצא את זה)

הגיעו החגים, שוב נפגשים עם המשפחה המורחבת ושוב מתחילים וויכוחים. אישה בת 50+ רוצה לקנות רכב חשמלי לנסיעה יום יומית, החניה פרטית וניתן להציב עמדת טעינה כך שאין בעייה. משום מה היא החליטה שמה שיתאים לה (כרכב חשמלי ראשון בחיים שלה) היא טסלה 3 משומשת. ניסיתי להסביר לה ששימוש ברכב כזה מאוד שונה מה i20 שיש לה כרגע ואני מרגיש כי היא לא ממש מפנימה את זה...

איפה ניתן לשכור טסלה 3 ליום אחד באיזור המרכז? כשמחפשים ברשת לא ניתן למצוא זאת אלא הפניה לאתרי השכרה בארץ בהם לא ניתן לבחור דגם ספציפי של של רכב.

פורסם

חברת השכרה בירושלים ג'רוזלם השכרת רכב. כנראה שמתחייבים לאופציה של טסלה, אך אינני בטוח בכך ב-100%. מעבר לכך, מומלץ לבדוק שאכן יש להם רישיון השכרה + ביטוחים מתאימים.

https://shevaplus.co.il/השכרת-רכב-חשמלי/

מעבר לכך, אפשר לפנות לשרות לקוחות בחברות ההשכרה הגדולות (ו/או לסניף עצמו), ולנסות לברר אם אפשרי לשריין ספציפית את הטסלה

פורסם

נכון לא,מול אין אף לא טסלה אחת בישראל שרשומה כרכב השכרה.

(אבל זה לא אומר שאין כאלה בליסינג שמשמשות גם כרכב השכרה)

• מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צריך לקחת בחשבון שנסיעת מבחן זה על היילנד שמשווקת בארץ כשנתיים (מאוקטובר 2023), יכול להיות שבתקציב שלה יתאפשר לה לקנות את הדגם הקודם (לא יודע פרטים נוספים מעבר למה שצוין).

לכן נסיעת מבחן לא תשקף את הרכב. הדגם החדש שקט יותר, קצת יותר חסכוני בחשמל, בנתיים נראה שאיכות החומרים גם עדיפה.

לאלדן ולבלו סקיי היו פעם מודל 3, לא יודע אם יש עוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נראה לי שההבדלים בין טסלה לi20 שפות״ש מתייחס אליהם הם העובדה שכל התפעול הוא מהמסך ושהתנהגות של רכב חשמלי שונה לגמרי מהרכב שהיא מכירה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הבנתי. גם בין ההיילנד לבין הדגם הקודם יש הבדלי תפעול.

למשל בדגם הקודם יש ידית הילוכים איפה שברוב הרכבים יש תפעול של וישרים, בהיילנד מעבירים דרך המסך או בפאנל עליון (בגדול זה למקרה חירום שהמסך לא עובד).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בלי להכיר את הטסלה - מדובר בקפיצה גדולה בגודל הרכב, האם זה מתאים לה? וכמובן כל התחשיבים הכלכליים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל הכבוד, חיפשתי עם אוסף שלם של משפטים והגעתי סתם לאתרים של חברות השכרה... (נדמה לי שגוגל השתגע בשנה האחרונה, יותר מדי פעמים קיבלתי תשובות שאינן קשורות לנושא הספציפי)

לפני 3 שעות, stx כתב:

נראה לי שההבדלים בין טסלה לi20 שפות״ש מתייחס אליהם הם העובדה שכל התפעול הוא מהמסך ושהתנהגות של רכב חשמלי שונה לגמרי מהרכב שהיא מכירה.

בדיוק. פחות חשוב לה התת-דגם ספציפי, מבחינתה כל רכב עם הסמל של טסלה נחשב.

לפני שעתיים, sperial כתב:

בלי להכיר את הטסלה - מדובר בקפיצה גדולה בגודל הרכב, האם זה מתאים לה? וכמובן כל התחשיבים הכלכליים.

הרכב הקודם שלה היה פוקוס כך שזה לא יפריע לה, בנוסף יש לה חניה פרטית בבית ובעבודה כך שהגודל פחות קריטי. התקציב המדובר הוא כ 120-140 אש"ח ומדובר על רכב משומש בן שנתיים-שלוש. הנסועה היא בית-עבודה-בית 60 ק"מ כל יום.

מבחינה כלכלית זה לא מהווה איזה שהוא יתרון אך מה שחשוב לה זה רכב חשמלי (מסיבותיה) לא סיני וחכם ככל האפשר (מזדקנים, ל עלינו...)

פורסם
לפני 3 דקות, Haim_gds כתב:

.

הרכב הקודם שלה היה פוקוס כך שזה לא יפריע לה, בנוסף יש לה חניה פרטית בבית ובעבודה כך שהגודל פחות קריטי. התקציב המדובר הוא כ 120-140 אש"ח ומדובר על רכב משומש בן שנתיים-שלוש. הנסועה היא בית-עבודה-בית 60 ק"מ כל יום.

התייחסתי ל-i20 שהוזכר בפתיחה, ולא פירטת על ההיסטוריה ושאר הצרכים. 

מבחינה כלכלית זה לא מהווה איזה שהוא יתרון

צריך לבחון עלויות מול אפשרויות אחרות., למרות שאני מבין שלא מדובר בעניין קריטי.

אגב, היא הספיקה לבקר באולם תצוגה ולהתרשם מהממשק? לבצע נסיעת מבחן כדי להרגיש האם היא מתחברת, גם אם בסופו של דבר תרכוש את הדגם הקודם?

אך מה שחשוב לה זה רכב חשמלי (מסיבותיה) לא סיני וחכם ככל האפשר (מזדקנים, ל עלינו...)

אוי, לא.

למדתי פעם מרופא מנוסה מיהו פציינט צעיר:

Anybody younger than me.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מישהו שאני מכיר שכר מודל 3 (פרפורמנס) בישראל לכמה שבועות, אז אפשר.

לך על זה, אבל אני לא מבין מה הבעיה בדיוק. כן זה רכב מתקדם יותר, כן התפעול הוא ממסך והוראות קוליות. אבל כל השאר אותו דבר, במיוחד שלא מדובר בדגמים החדשים (כלומר עדיין מתפעלים את המגבים והאיתות כמו ברכב סטנדרטי במקום כפתורים).

50 זה לא קשישה - לדעתי מתרגלים לזה, אבל עדיין אין פסול לבדוק. אי אפשר לשאול את חנות הטסלה אם אפשר לקבל את זה ליום? בארה"ב אפשר לפעמים.

מאז שעברתי לחשמלי (בין היתר מודל Y) אני לא יכול לגעת ברכבי דלק. לוחצים על הדוושה ומחכים לתגובה, רועש, מתנדנדים מצד לצד והתנהגות כביש גרועה. שכרתי לא מזמן מיצובישי היילנדר דגם 2025 עם כ-25 אלף קילומטר. אם לא הייתי מכיר, הייתי חושב שזה מודל 2013.

לא יודע איך אפשר לסבול רכבי דלק סטנדרטיים (לא מדבר על דברים מיוחדים) אחרי שמנסים אפילו פעם אחת חשמלית.

מצד שני, אני אודה שהטסלות הישנות הן לא בדיוק כליל השלמות - החדשות (היילנד וג'וניפר) מושלמות.

• מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כמו רוב רוכשי המכוניות בעולם, נשמע שהיא כבר החליטה משלל מניעים לא רציונליים שהיא רוצה 'כזה'. במצבים כאלה כבר למדתי לפני שנים רבות לא לבזבז את האנרגיה שלי על נסיונות להסביר או לשכנע, אלא מקסימום לשאוף למזער את גובה שכר הלימוד אם הרעיון לא יוכיח את עצמו. פשוט תעזור לה למצוא אקזפלר מוצלח מיד נמוכה שאפשר יהיה למכור אח"כ בקלות, ותן לה להתמודד עם ההשלכות החיוביות והשליליות של הבחירה שלה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...