Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני כמה חודשים המזגן ברכב התחיל לקרר פחות ופחות עד שהפסיק לקרר בכלל. חשבתי לעצמי שכנראה כנראה חסר גז.
הלכתי לאיזה עסק של מיזוג אוויר לרכב, מילאו גז ונסעתי לשלום. חודשיים לאחר מכן הבעיה חזרה והבנתי שיש דליפת גז כלשהיא.
מכיוון שלא היה לי זמן להתעסק עם זה, ואני במילא רוצה למכור את האוטו אז העדפתי פתרון "פלסטר" זול וזמני והלכתי לאותו מקום ושוב מילאתי גז. בכל פעם הוא לקח ממני 350 שקל ובשלב הזה הכלל לא ידעתי שיש גז "ישן" וגז "חדש.

מפה לשם נסעתי לחו"ל, היו כל מיני בעיות בריאות ולא התקדמתי עם מכירת האוטו.
רמת הקור של המזגן שוב ירדה לאט לאט. לפני כמה ימים הייתה לי נסיעה דחופה לנהריה, משהו כמו שעה וחצי הלוך ושעה וחצי חזור ובמהלכה המזגן שוב הפסיק לקרר לגמרי. בנהריה קפצתי למישהו שעוסק במיזוג לרכב (סתם חיפשתי בגוגל) במטרה ששוב ימלא גז עשר דקות וישלח אותי לדרכי.

סיפרתי לבחור את הסיפור בתקווה שהוא ימלא לי גז וייתן לי לעוף משם ולהפתעתי הוא הסתכל על המדבקה באוטו, שאל כמה שילמתי על המילויים הקודמים וכששמע שזה 350 שקל הכריז ששמו לי גז ישן, שגז חדש עולה הרבה יותר והוא מוכן למלא רק גז חדש. שאני אסע עם זה שבועיים ואחזור אליו והוא יראה מאיפה הדליפה. אמרתי לו "אחי, תמלא גז ותן לי ללכת מפה. אני גר 200 קילומטר מפה ואני לא יכול לחזור אליך. אני רק רוצה שיהיה לי קריר בדרך הביתה". הוא לא הסכים ושלח אותי כמו שבאתי...

היום לקחתי את האוטו למזגניסט באיזור מגוריי (לא הראשון שמילא לי בפעמים הקודמות, כי הוא מילא לי גז "ישן"). הוא מייד אמר שהוא ממלא לי גז "ישן". כששאלתי אותו למה לא גז חדש הוא טען בתוקף שההבדל היחיד זה שהגז החדש פחות מזיק לסביבה אבל מבחינת האוטו אין שום הבדל ואין טעם שאשלם יותר סתם. מילא לי גז ואף מצא את הדליפה (מהמעבה). נתן לי הצעת מחיר של 4000 שקל להחלפת המעבה. אמרתי יפה תודה, שילמתי על הגז והלכתי משם.

עכשיו מי צודק ? האם ההוא מנהריה הזוי שהוא סירב לשים לי גז ישן או שהשניים מהמרכז הזויים ששמו לי גז ישן ? מה הדבר הנכון לעשות ?

תודה

• פיתרון
פורסם (נערך)

אפשר לשים גז ישן (קרי R134a) במערכת עם גז חדש (קרי YF1234) הרבה בתי עסק עוסקים את זה מהסיבה הפשוטה שלמרות שהגז החדש מזהם הרבה פחות מהישן, הוא גם עולה הרבה יותר. אין הבדל בביצועים.

זה מבטל את האחריות על המערכת אבל אין בזה בעיה, כמובן אסור לערבב ויש לשאוב את כל הגז הישן ולמלא בוואקום גז (מילוי בוואקום זה אומר שעושים וואקום למערכת ורק אז ממלאים גז ככה מוציאים שאריות של לחות וכו'...) היום המכונות עושות את זה באופן אוטומטי.

הבחור שסירב למלא לך גז ישן כנראה רצה למכור לך ביותר כסף גז חדש. למיטב ידיעתי המכונה ששואבת וממלא גז R134a שונה מהמכונה של YF1234 אבל אם הוא היה מוכן למלא לך חדש זה אומר שהוא היה צריך לשאוב את הישן אז כנראה שיש לו את הציוד המתאים. (אי אפשר פשוט לתת לגז להתנדף לאטמוספרה כי הוא מזהם ממש וזו עבירה פלילית)

אגב, לא רשמת איזה דגם הרכב אבל 4000 שקל להחלפת מעבה נשמע מחיר מגוכח. מעבה לרוב הרכבים עולה באזור ה1000 שקלים ממה שאני מכיר, כולל עבודה לא אמור להיות מעל 1500 גג גג 2000 ופירגנתי. אולי מעבה מקורי עולה סכום כזה עם עבודה, אבל זה מיותר בעיניי. כמו כן, חבל למלא גז כל פעם מחדש אם יש דליפה, תתקן את הדליפה (אם אתה אומר מעבה, אז תחליף מעבה) ורק אז תמלא גז. 

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
  • אהבתי 4
פורסם

כמובן שיש לך מדבקה באוטו שאומרת איזה גז יש במערכת המיזוג. 

או בספר הרכב. 

כך תדע מי צודק. לפי סדר הפעולות. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

שמעתי שמועה ואני לא יודע עד כמה היא נכונה -

שבגז החדש יש בו או שמוסיפים לו חומר שמונע דליפות קטנות, ולכן אם שמו גז ישן והוא לא הועיל הגז החדש יכול לעזור

פורסם
לפני 16 דקות, shlomiko כתב:

שמעתי שמועה ואני לא יודע עד כמה היא נכונה -

שבגז החדש יש בו או שמוסיפים לו חומר שמונע דליפות קטנות, ולכן אם שמו גז ישן והוא לא הועיל הגז החדש יכול לעזור

זה לא נכון, אפשר לשים תוספים כאלו שנמכרים בנפרד, אני לא בקיא בזה אבל אני לא הייתי ממהר לשים אף תוסף כזה. אם יש דליפה אני דוגל בלהחליף את החלק שדולף. כל תיקון אחר הוא פלסטר זמני בעיניי שעלול לעשות הרבה יותר נזק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...