Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 44 דקות, Doron_Z כתב:

בנוגע לסדאן, אני רואה המון המון אלנטרות היברידיות בכביש, קשה להאמין שהדגם הזה לא הצליח בארץ.

מתחילת השנה עלו על כבישי ישראל 1300 יחידות בלבד. על כל אלנטרה שעלתה על הכביש עלו יותר מ-5 יונדאי קונה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 11 שעות, 3n כתב:

ליפמוטור בהצעה מענינת , לטעמי מעט יקר.

https://wheel.co.il/ליפמוטור-b10-פלאג־אין-בישראל/

כל הפלאג אין הסיני באותו סגמנט אישכהו התקבעו על מחיר אחיד של 155 אלף - אטו 2, דיפאל 5...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

ואיש מקצוע במאזדה אמר לי שיש הגבלה מבחינת כמויות לרכבים מתקינה אמריקאית, שאי אפשר לייבא את אותם המספרים כמו דגמים מתקינה אירופאית, לא יודע עד כמה זה נכון ועד כמה זה בכלל מגביל את ההצלחה. 

כפי שכתבו, זה לא נכון. כן יכולה להיות מגבלה שהיצרן מציב ליבואן זה או אחר מבחינת אילו דגמים וכמה הוא יכול להזמין ממפעל המייצר בתקינה אמריקאית (או אירופאית), אבל אין שום מגבלה מצד הרגולטור על מספר היחידות מתקינה אמריקאית שיבואן יכול לייבא, בטח לא בעידן טראמפ :-) 

אני מניח שאותו איש מקצוע כנראה התכוון למגבלת יצרן וזה דבר שבהחלט קיים, אם ליצרן לדוגמה יש דגם מצליח בארה"ב והייצור שלו מוגבל, הוא יעדיף להקצות את הכל לשוק האמריקאי או להגביל ייצוא למדינות אחרות. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, itsik170 כתב:

כל הפלאג אין הסיני באותו סגמנט אישכהו התקבעו על מחיר אחיד של 155 אלף - אטו 2, דיפאל 5...

מכוונים לליסינג,

למרות שרוב חברות הליסינג עדיין דוחפות את התוצרת הקוראנית

קונה, נירו וספורטג' היברידיות (גם אלנטרה ואוקטביה), זה כנראה בגלל סחירות עדיפה בעתיד.

פורסם (נערך)
בתאריך 9.7.2026 בשעה 12:15, falou כתב:

זה לא על חשבון אף אחד.

הסיפור הזה של "סבסוד צולב" היה רלוונטי בתקופה ששילמו מס נמוך ולא ריאלי על שווי השימוש של הליסינג. אז באמת היו פערים לא מוצדקים, כי הרכב היה זול משמעותית למשתמשי הליסינג, מה שהפך את מתן רכב חברה לחליף שכר כדאי.

היום הפערים משקפים את העובדה שחברות הליסינג מקבלות הנחת כמות, שזה חלק מתמחור של שוק, שקיים בכל שוק רכב (או אחר).

לא הבנתי איך הנחת כמות לחברות ליזינג מצדיקה את ההפרש של אלף שקל בלבד בין דגם המאובזר לדגם הליזינג הרבה יותר פשוט.

עובדה שהבדלי מחיר בין הדגמים האלה בחו"ל הרבה יותר גדולה אפילו לפני המסים בארץ.

סביר לחשוב שזה כדי להגדיל בצורה מלאכותית את הערך של רכבים בספרי חברות הליזינג ולתת להן אפשרות לגזור קופון נוסף במכירה (גם 0 ק"מ וגם אחרי תקופת הליזינג) ללקוח הפרטי.

זה הופך קניית דגמי רכב הבסיסיים ישירות מיבואן, שלא דרך מסלול 0 ק"מ של חברות ליזינג, ללא כדאית ללקוח הפרטי.

לקוח פרטי שמעוניין בדגם בסיסי של הרכב נאלץ לקנות דגם 0 ק"מ משומש עם יד של חברת ליזינג שמגלם ירידת ערך במכירה עתידית.

כל צימצום אפשרויות ללקוח גורם לו לשלם יותר, ז"א סיבסוד צולב של חברות ליזינג ע"י לקוחות פרטיים.

ישראבלוף, כמו תמיד על חשבון הלקוח הפרטי. 

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • רעיון טוב! 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 18 דקות, EvGriga כתב:

לא הבנתי איך הנחת כמות לחברות ליזינג מצדיקה את ההפרש של אלף שקל בלבד בין דגם המאובזר לדגם הליזינג הרבה יותר פשוט.

זה הפער בין מחיר לקונה בכמות לקונה בבודדת. 

לפני 19 דקות, EvGriga כתב:

זה הופך קניית דגמי רכב הבסיסיים ישירות מיבואן, שלא דרך מסלול 0 ק"מ של חברות ליזינג, ללא כדאית ללקוח הפרטי.

כי הדגם הזה נועד לקונה בכמות, אם תרצה למכירה סיטונאית, ולא ללקוח הבודד. 

לפני 20 דקות, EvGriga כתב:

ישראבלוף, כמו תמיד על חשבון הלקוח הפרטי. 

מה הבלוף פה?

למה אתה חושב שהמוכר צריך להציע את אותו מוצר במחיר אחיד לכל הלקוחות, בלי קשר לכמות הנרכשת?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, falou כתב:

זה הפער בין מחיר לקונה בכמות לקונה בבודדת. 

זה לא, תשווה הפרשי מחיר בחו"ל ללקוח הפרטי הבודד בין דגם בסיסי לאותו דגם מאובזר,

הרבה יותר מאלף שקל, 1-5 אלף יורו בדרך כלל, וזה ועוד לפני המסים שמכפילים את ההפרש.

המחיר האמיתי ללקוח בודד זה מחיר המכירה של חברות ליזינג ב-0 ק"מ, אבל הרכב "החדש" כבר עם יד מליזינג.

פורסם
לפני 16 דקות, EvGriga כתב:

זה לא, תשווה הפרשי מחיר בחו"ל ללקוח הפרטי הבודד בין דגם בסיסי לאותו דגם מאובזר,

למה אתה משווה לחו"ל?!

זה אותו מוצר אבל פרופיל צריכה אחר בשוק שונה.

המחיר האמיתי הוא X, אם אתה קונה בודד, ולקונה בכמות הוא 0.7*X.

זה שהקונה בכמות יכול לגלגל את הקנייה שלו לשוק הצרכני (כי הוא קונה סיטונאי), זה חלק מהכלכלה של השוק.

אם היבואן לא היה יוצר לו את התמחור הזה, הוא לא היה קונה ממנו כמות.

זו התאמה של השוק לרגולציה.

מה הבעיה עם זה?

למה אתה חושב שאתה, שבא לקנות יח' אחת, צריך לקבל את אותו מחיר של מי שקונה אלף יח'?

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, falou כתב:

למה אתה חושב שהמוכר צריך להציע את אותו מוצר במחיר אחיד לכל הלקוחות, בלי קשר לכמות הנרכשת?

אני לא אמרתי דבר כזה, איך אתה יודע מה אני חושב? חוץ מזה, אנחנו יודעים רק את המחיר ללקוח הפרטי ומדברים רק עליו.

מחיר דגם בסיסי קרוב מדי למחיר הדגם המאובזר, השווא עם הפרשי מחיר בחו"ל מביאה למסקנה שהפרש נמוך בצורה חשודה ולא מתקיימת בשוק החופשי.

למי יש בעיה לקנות דגם בסיסי? לחברת ליזינג? למכרז ? לא, הבעיה היא של לקוח הפרטי. על מי עושים פה מניפולציות בשוק? מי תמיד האחרון בתור?

אתה יכול לקרוא לזה "התאמה של השוק לרגולציה", אני קורא לזה מניפולציה על השוק וניצול תחרותיות הנמוכה בשוק הרכב הישראלי לצורך סיבסוד צולב של חברות ליזינג ע"י לקוחות פרטיים.

למעשה, היבואן מעביר חלק מעלות המימון הנחת הכמות של חברות ליזינג מעצמו לידי לקוחות הפרטיים כאשר הם קונים רכבים האלה מחב' ליזינג או כחדשים או בתום תקופת הליזינג, ע"י ניפוח מחירם. וזה נחשב "קשר" בארץ, פרקטיקה מקובלת, אבל זה "מה זה מסריח".

פורסם

המחיר של רכב הליסינג מנופח כדי לשמר את ערך הרכב כמשומש בעת המכירה , וחשוב יותר שמירת ערך המלאי של חברת הליסינג אשר הינה יצור ממונף להפליא .

כל פילפולי הקניה המרוכזת וכוח קניה הם BS אחד גדול בריבוע , כולם מכירים את המשחק , חישוב משוער של ערך הרכב כמשומש בתום תקופת החכירה מול תזרים ההכנסות בגין השכרת הרכב ומשם מחיר היעד ליבואן .

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 41 דקות, 3n כתב:

המחיר של רכב הליסינג מנופח כדי לשמר את ערך הרכב כמשומש בעת המכירה , וחשוב יותר שמירת ערך המלאי של חברת הליסינג אשר הינה יצור ממונף להפליא .

כל פילפולי הקניה המרוכזת וכוח קניה הם BS אחד גדול בריבוע , כולם מכירים את המשחק , חישוב משוער של ערך הרכב כמשומש בתום תקופת החכירה מול תזרים ההכנסות בגין השכרת הרכב ומשם מחיר היעד ליבואן .

כיצרן שעובד גם עם סוחרים וגם עם קבלנים סוחר יקבל מחירים יותר נמוכים משמעותית.

חוסך לי שיווק, חשבונית וגבייה אחת, לוקח כמות בלי בלבולי מוח (במונחי עולם הרכב בלי אולמות תצוגה אלא אדם אחד לכל ציי הרכב) והדברים האלה שווים כסף 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 24 דקות, Night Driver כתב:

כיצרן שעובד גם עם סוחרים וגם עם קבלנים סוחר יקבל מחירים יותר נמוכים משמעותית.

אבל זה לא המצב.

אתה לא מוכר את אותו מוצר ללקוח ואותו מוצר לחברת ליסינג עם הנחת כמות. אלא יצרת ורסיה מיוחדת לחברת הליסינג במחיר מופקע על הנייר, על מנת שהיא לא תתחרה בך ישירות ב-0 קילומטר, וכך גם תוכל בעתיד למקסם את הרווחים שלה על סמך אותו מחיר מנופח. 

זה דופק בעמיים את הלקוח- הוא לא יכול לקנות את הגרסא הפחות מאובזרת במחיר נמוך כי היא לא באמת קיימת עבורו במחיר ריאלי, ופעם שניה שהוא בא למכור את הרכב וצריך להתחרות בחברות הליסינג שיש להם תמרון אפילו גדול יותר בעת מתן הנחה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

אני לא אמרתי דבר כזה, איך אתה יודע מה אני חושב? חוץ מזה, אנחנו יודעים רק את המחיר ללקוח הפרטי ומדברים רק עליו.

כי זה בדיוק מה שאמרת, כי זה מה שמשתמע ממה שאתה כותב: למה לליסינג מחיר אחד וללקוח פרטי מחיר אחר, גבוה יותר.

אנחנו יודעים שהליסינג מקבל מחיר נמוך יותר, כי מכאן הוא מרוויח גם אם הוא מוכר באפס ק"מ

מחיר דגם בסיסי קרוב מדי למחיר הדגם המאובזר, השווא עם הפרשי מחיר בחו"ל מביאה למסקנה שהפרש נמוך בצורה חשודה ולא מתקיימת בשוק החופשי.

מה בדיוק לא חופשי?!

לקבל את המוצר שאתה רוצה במחיר שאתה רוצה, זה לא חופש.

אולי בכלל הדגם היוקרתי יותר מתומחר נמוך...?!

למי יש בעיה לקנות דגם בסיסי? לחברת ליזינג? למכרז ? לא, הבעיה היא של לקוח הפרטי.

כי הוא קונה יח' אחת. אז הוא לא מקבל מחיר של קניין סיטונאי.

בשוק חופשי, מי שקונה יותר, מקבל מחיר יותר טוב. 

הליסינג מקבלים מחיר עדיף כי הם קונים הרבה. 

אני מתקשה להבין מה הבעיה עם זה...

אתה יכול לקרוא לזה "התאמה של השוק לרגולציה", אני קורא לזה מניפולציה על השוק וניצול תחרותיות הנמוכה בשוק הרכב הישראלי לצורך סיבסוד צולב של חברות ליזינג ע"י לקוחות פרטיים.

אתה יכול להסביר לי איפה מה שכתבתי למעלה לא נכון?

ובאותה הזדמנות להגדיר מהו "סבסוד צולב"?

למעשה, היבואן מעביר חלק מעלות המימון הנחת הכמות של חברות ליזינג מעצמו לידי לקוחות הפרטיים כאשר הם קונים רכבים האלה מחב' ליזינג או כחדשים או בתום תקופת הליזינג, ע"י ניפוח מחירם. וזה נחשב "קשר" בארץ, פרקטיקה מקובלת, אבל זה "מה זה מסריח".

אני לא מבין איך הצרכן מפסיד כאן, בטח ובטח אם בסוף הוא יכול לקבל את הדגם שקונות הליסינג במחיר מופחת...

אצל מוכר, מי שקונה בכמות מקבל מחיר יותר טוב. זה לא אומר שהמחיר הנמוך שלו מממן את הלקוחות שקונים בכמות פחותה, במחיר גבוה יותר. 

באמת לא מבין מה קשה להבין פה...

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, falou כתב:

אולי בכלל הדגם היוקרתי יותר מתומחר נמוך...?!

זאת הטעיה של צרכנים, שקר, לא משנה באיזה מילים תלביש אותו.

לפני 49 דקות, falou כתב:

אני לא מבין איך הצרכן מפסיד כאן, בטח ובטח אם בסוף הוא יכול לקבל את הדגם שקונות הליסינג במחיר מופחת...

הוא לא מקבל דגם ליזינג במחיר מופחת. הוא מקבל שאריות מלאי, לפעמים שישב הרבה זמן בשמש והתיישן, עם יד מחברת ליזינג, עם אחריות שחלק ממנה כבר עבר.

הרבה צרכנים לא מבינים את זה בגלל שהם משווים ל "מחיר מחירון" המנופח של היבואן שמוצג להם ע"י חברות ליזינג וסרסורי ליזינג למינהם כאילו זה אותו רכב, רק עם הנחה, וזה לא.

הם לא מבינים ש"עובדים" עלהם.

פורסם
לפני 22 דקות, EvGriga כתב:

זאת הטעיה של צרכנים, שקר, לא משנה באיזה מילים תלביש אותו.

מה השקר פה?

מה ההטעיה?

מה לא נכון עובדתית?

לפני 23 דקות, EvGriga כתב:

הוא לא מקבל דגם ליזינג במחיר מופחת. הוא מקבל שאריות מלאי, לפעמים שישב הרבה זמן בשמש והתיישן, עם יד מחברת ליזינג.

הרבה צרכנים לא מבינים את זה בגלל שהם משווים ל "מחיר מחירון" המנופח של היבואן שמוצג להם ע"י חברות ליזינג וסרסורי ליזינג למינהם כאילו זה אותו רכב, רק עם הנחה, וזה לא.

הם לא מבינים ש"עובדים" עלהם.

אתה עדיין לא עונה לעניין.

מה זה "סבסוד צולב"?

למה זה לא צודק שחברת הליסינג מקבלת מחיר יותר טוב, כי היא קונה כמות יותר גדולה?

בינתיים נראה לי שאתה זורק קלישאות ששמעת במקום אחר ואתה לא מבין במה דברים אמורים.

לגבי מחיר המחירון, הוא אכן לא מציג את המחיר הריאלי. אבל זה נכון לכל מוצר שיש לו מחירון...

יש מחירון ויש מחיר בפועל. למכור ביותר אסור, אבל למכור בפחות... מותר.

אתה פשוט לא מבין שאתה, כצרכן בודד, לא יכול (וגם לא אמור) לקבל את המחיר שמקבלת חברת ליסינג, כשהיא קונה את הרכב. 

מה לא צודק בזה?

זה נכון, דרך אגב, לגבי כל חברת ליסינג בכל מקום בעולם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...