Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לצערי אני צריך להחליף את שני הפנסים הראשיים ביונדאי טוסון שנת 2018 שלי (לא תאונה חס וחלילה, הם פשוט הלכו והידרדרו עם השנים ועכשיו האוטו לא עובר טסט בגלל אור חלש/לא ממוקד).
במוסך היבואן שבו אני מטפל נתנו לי הצעת מחיר גבוהה מאד ויכול להיות שאני כבר בשל לרכוש פנסים חליפיים שמוצעים באינטרנט בחצי מחיר מהמקוריים. האוטו כבר בן שבע, כבר לא שווה המון כסף ואולי הגיע הזמן להתחיל לחפף (אולי לקראת מכירתו השנה). בענייני ליבה כמו מנוע או גיר אני לא אחפף, אבל פנסים לא אמורים להיות מדע טילים.

יש לי כמה שאלות:

1.  האם יש מקומות מומלצים לקנות מהם חלפים כאלו ? 
ראיתי למשל את האתר של Partclick שבתוספת תשלום מתקינים עד הבית ואם מתגלה שהחלק לא תואם ניתן להחזיר אותו. על פניו נשמע מעולה ואין הרבה סיכון. מישהו מכיר אותם ? הם אמינים ?
לא אכפת לי גם פנסים מפירוק וכאלה כל עוד הם תקינים, אבל לא הייתי רוצה להסתובב שלושה ימים בדרום תל אביב רק כדי להוזיל עוד 200 שקל.

2. במוסך טענו שהם לא מתעסקים עם פנסים כאלו כי הם עלולים לגרום לקצר ולהרוס את מערכת החשמל של האוטו. לי זה נשמע כמו סתם נסיון הפחדה, מה כל כך מסובך לייצר פנס 100% תואם ? האם יש בזה אמת ? האם אני באמת לוקח סיכון ?

תודה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האם ניסית לעשות ליטוש וחידוש לפנסים? לא יודע כמה זה עולה אבל זה בטח יותר זול מזוג פנסים חדשים.

מפארטקליק הזמנתי פעם פנס אחורי אבל הרכבתי לבד. לא יודע לגבי רמת העבודה שלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

האם ניסית לעשות ליטוש וחידוש לפנסים? לא יודע כמה זה עולה אבל זה בטח יותר זול מזוג פנסים חדשים.

מפארטקליק הזמנתי פעם פנס אחורי אבל הרכבתי לבד. לא יודע לגבי רמת העבודה שלהם.

הבעיה אינה הפלסטיק החיצוני אלא כנראה הרפלקטורים הפנימיים. זה לא עניין של ליטוש.

פורסם
לפני 1 דקה, ni4ni כתב:

הבעיה אינה הפלסטיק החיצוני אלא כנראה הרפלקטורים הפנימיים. זה לא עניין של ליטוש.

עשית סיבוב טלפונים לכמה פירוקיות?

יכול לצאת הרבה יותר זול ויחזיק מספיק זמן עד שתמכור.

פורסם

לא בטוח שיש לי כוח לכתת רגליים בכל מיני פירוקיות. הפנסים החליפים האלו הם בפחות מחצי מחיר ממה שהציעו לי במוסך, נראה לי שאני אסתפק בחיסכון הזה.

פורסם

אני מניח שגם חצי מחיר בארץ אומר איזה 1500-2000₪ לאחד?

מה המק"טים המקוריים, לפי הצעת המחיר?

אם בסוף המסקנה היא לקנות, ואין דחיפות, אולי אפשר להזמין מחו"ל.

לפני 3 שעות, ni4ni כתב:

מה כל כך מסובך לייצר פנס 100% תואם ?

אם זה רק הפלסטיק.

לכאורה בסטים מקוריים יכולים להיות גם כל מיני מנגנונים. הפניית כיוון פנס לפי כיוון הנהיגה, אולי כיוון גובה אוטומטי (?), ואולי עוד דברים.

פורסם (נערך)

אתה צודק, יש שם כל מיני מנגנונים.
הצעת המחיר המקורית הייתה כ-3600 שקל לכל פנס, עם העבודה והכל 9500 שקל.

המק"טים הם 92101D7101 לשמאלי ו- 92102D7101 לימני.

החליפי יעלה 1470 כל אחד והתקנה 300 לכל אחד, בסך הכל 3540. הבדל משמעותי. בתכלס אני יכול לקנות שני סטים חליפיים ועדיין לא להגיע למחיר של סט מקורי.

לדברי האתרים הפנס החליפי כולל את כל החלקים/מנועים ומה שצריך וזה אמור להיות תואם במאה אחוז. יש דחיפות מסויימת בגלל שהאוטו בלי טסט ולא יכול לעבור טסט בלי החלפת הפנסים.

עריכה אחרונה על ידי ni4ni
  • מבאס 1
פורסם

אם לא לנסות למצוא רק את התת-חלקים (פלסטיק), ואם מוכרים רק כסט, אולי אפשר להוזיל עלויות ע"י מציאת גרסה שלא כוללת את המנגנונים / מנועים.

בהנחה שטסט לא מחייב הימצאות שלהם אם היו במקור.

פורסם

אישית הייתי מריץ חיפוש באפליקציות קאר פארט וגלגלים, לדעתי תוכל לנגיע להצעות לכיוון ה 2,500 ש"ח לזוג כולל התקנה, אולי אפילו פחות, אפשר גם לנהל מו"מ עם המציעים. 

זה לא דורש כיתות רגליים רק הגעה למקום שבו הם נמצאים. 

לאחר שתקבל את תוצאות החיפוש, תוכל לוותר אם המרחק והמחיר לא שווים עבורך את ההתעסקות. 

פורסם
לפני 48 דקות, elera כתב:

אולי רלוונטיות התביעות הייצוגיות שמתנהלות נגד כלמוביל בנושא:

https://www.c14.co.il/article/1085387

https://thecar.co.il/מה-יהיה-עם-הפנסים-הדפוקים-של-יונדאי-וקי

תודה, לא הייתי מודע לזה. עדיין זה יעזור לי רק בדיעבד במידה שיהיה פסק דין לטובת הלקוחות.

פורסם
לפני שעתיים, ni4ni כתב:

הצעת המחיר המקורית הייתה כ-3600 שקל לכל פנס, עם העבודה והכל 9500 שקל.

אלוהים ישמור... לא ידעתי ששמים פנסים של פרארי ביונדאי.

מחיר הזייה מעל ומעבר לכל הגיון אפשרי. זה פשוט לא הגיוני שזוג פנסים יעלה כזה מחיר.

זה אשכרה לא בסדר המחיר הזה.

לפני שעתיים, ni4ni כתב:

החליפי יעלה 1470 כל אחד והתקנה 300 לכל אחד, בסך הכל 3540

3.5K לזוג פנסים חליפיים, וזה עוד נחשב הזול... בחיי, אני מרגיש לא מחובר לכלום.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...