Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר אור ושבוע טוב לחברי הפורום הנכבדים,

רציתי להתייעץ אתכם לפני שאני מזמין טכנאי, אולי תוכלו לשפוך קצת אור על העניין ולקבל מושג ראשוני.

יש לנו מזגן מיני מרכזי של אלקטרה, בהספק של 4 כ"ס. שמותקן כבר כ-14 שנה תחת הנמכת תקרה.
בשנה שעברה, לקראת סוף הקיץ, שמנו לב שהגבס בהנמכה היה קצת רטוב כמה שעות אחרי כיבוי המזגן. הקיץ נגמר ושכחנו מזה...

אתמול, אחרי שהמזגן עבד כמעט יומיים רצוף — מצאנו את כל המסדרון רטוב, כולל התקרה. הצלחנו לאסוף מהשלולית שהתנקזה קרוב ל-2 ליטר מים!

חשוב לציין שאנחנו מקפידים לנקות את המסננים באופן תדיר, והיחידה הפנימית נראית נקייה יחסית, כך שלא ברור מאיפה מגיעים כל המים האלה. התחושה היא כאילו גוש קרח פשוט מפשיר אחרי שמכבים את המזגן.

האם למישהו יש רעיונות או ניסיון עם מצב כזה?

תודה רבה מראש על כל עזרה!

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אוקיי. אם זה כזה פשוט- נקווה שגם הטכנאי יודע את זה.

אגב, לא בטוח שזו הבעיה זה רק מרגיש לי ככה. יש עוד סימפטומים שיכולים לגרום למזגן לנזול כך לאחר כיבוי?

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Muzic4Ever כתב:

יש עוד סימפטומים שיכולים לגרום למזגן לנזול כך לאחר כיבוי?

מנסיון אישי בעבר הרחוק, סתימה בצינור הניקוז של מגש האיסוף כתוצאה מהצטברות לכלוך (אי הקפדה על ניקוי שני המסננים: בהנמכה ועל היחידה).

כשהמזגן פועל, קיימת שאיבת אוויר מעל המגש כך שגם אם הצטברו שם מים, לעיתים לא תראה שם נזילה עד לכיבוי. בכיבוי השאיבה מופסקת והמים שהתעבו על המאייד מתווספים לאלה שכבר הגיעו לסף המגש באין ניקוז.

כמובן שחוסר בגז יכולה להיות סיבה אחרת/נוספת.

אגב, אין טעם לצבוע את גבס ההנמכה בשלב זה, כתם (באם כבר התפתח) יופיע כמה ימים אחרי וגם צביעה נוספת לא תעלים אותו.

קרא גם כאן https://www.pro.co.il/hvac-businesses/guide/ac-water-leak-causes-and-solutions

וכאן גרף מ׳מדרג׳, סטטיסטיקה של בעלי מקצוע

image.thumb.jpeg.5d7a1a7c08180ffb3b3c985bd04e7f79.jpeg

עריכה אחרונה על ידי waterman
הוספת גרף
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

ממה שאני מבין, נזילות קורות כשהניקוז סתום.

אם צינור הניקוז נגיש, קצת לחץ אוויר לתוכו יעזור.

אם לא... זה יכול להיות קצת סיפור.

אם זה לא יעזור, אז לדעתי אפשר לקרוא לטכנאי- אבל קודם לבדוק שזה לא הפתרון הקל יותר...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לבדוק את הניקוז שלא סתום בצינור ובתעלה. ובאלקטרה יש סיפון שצריך לבדוק שגם הוא לא סתום, אם אין את הסיפון אז להתקין אחד כזה.

Screenshot_20250707_073446_Chrome.jpg

פורסם

יש סיפון כזה. פירקתי וניקיתי אותו. הוא אכן היה דיי סתום.

נשפתי בצינור הניקוז ולא נראה כי הוא סתום.

עם כל זאת, לאחר הרכבה והפעלה של שעתיים המזגן המשיך לנזול כרגיל לאחר כיבוי בדיוק כמו קודם..

פורסם

תתחיל מבדיקה פשוטה, תדליק שעתיים ולפני שאתה מכבה תעלה למאייד תפרק את הפילטרים ותצלם כמה תמונות, תראה אם המאייד קופא, תכבה את המזגן ותסתכל מה קורה. 

יכול להיות שזה קורה כשהמאייד סתום וכשהוא מנסה לשאוב אוויר הוא שואב מלמטה וכשזה קורה זה מונע מהמים להתנקז עד הכיבוי.  

המזגן מקרר טוב? 

זה קורה גם כשהמזגן פועל על האוורור הכי חזק וגם הכי חלש? 

פורסם

תעשה מה שהבחור מעלי אמר. בנוסף תנשוף לפיתוח הניקוז במזגן אולי הסתיימה במזגן לפני הצינור ניקוז. 

• תוכן חדש...