Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעון דופק?

Ron Poh

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב אולי חרדות מיותרות, שוקל לקנות שעון דופק.

לא מחפש שעון שמשמש גם כטלפון, לא  nfc,  לא מסתכרנן עם הודעות... ועוד,

מה כן... דופק וסטרוציה ברמות דיוק טובות, האם יש אפשרות להסטוריית מעקב על פני שעות?

לא מחפש להשקיע המון כסף, בתחום שקרוב למאתיים ש”ח נשמע לי הגיוני.

ראיתי כרגע שני שעונים שמעניינים אותי.

Samsung Galaxy Fit3 גם בגלל שיש לי טלפון סמסונג, ויש בינהם סינכרון.

Xiaomi Redmi Watch 5

אז בהתחשב שאני מחפש דיוק של דופק וסטרוציה, אפשרי סטייה של אחוזים ממש בודדים. האם יש בכלל טעם לקנות אחד מהשעונים הנ”ל?

המלצה לשעונים אחרים?

פורסם

לי יש galaxy watch 6 ואני מתעלם מהסטורציה, השעון בודק לאט מאוד ונותן ערכים הזויים. אם אתה רוצה לבדוק סטורציה - קנה pulse oximeter מכוייל כראוי.

מבחינת דופק השעון דוגם כל 10 דקות, הרושם שלי שדי מדוייק.

אבל לפנו הכל - מה אתה בדיוק צריך, ומה מטרת הרכישה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי pulse oximeter, (כנראה) מדוייק.

והוא מודד הרי גם סטרוציה וגם דופק.

כרגע השוואתי מדידת דופק שלו מול מדידת דופק במד לחץ שרוול שאני יודע שהוא מדוייק (השוואתי אותו במרפאה מול מד לחץ של הרופאת משפחה וגם של האחות).

ההפרש זניח 72 מול 73.

מדידת דופק כל עשר דקות, נשמע לי קצת לא יעיל, חשבתי שהמדידה רצופה.

כתבתי שאני (קצת) בחרדות... עברתי בימים האחרונים אוטם שריר הלב ולאחריו צנתור טיפולי עם שני תומכנים.

פורסם (נערך)

נתחיל בבסיס - שעון דופק אינו אבזר רפואי ולמעט חריג אחד שאני מכיר שעונים אינם מאושרים ככאלה.

במקרה זה אני מסופק האם השעון יועיל לך. לשעון אין יכולת לאבחן שינויים במצב הלב.

אם אני זוכר נכון אחרי אירוע כלילי מגיע לך שירות ניטור מרחוק לתקופה מסויימת בממסגרת חוק ביטוח בריאות. אחר כך זה בתשלום.

החשוב ביותר הוא למלא את הנחיות הקרדיולוג, להיות במעקב מסודר, ואם יש באזורך - להגיע לשירות שיקום לב. שאל אותם עם אותם אבזרים.

בסופו של דבר ייעוץ רפואי בפורום אנונימי הוא דבר גרוע. אל תסתמך עליו אלא על הרופא (ושאר הצוות) המכירים אותך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש כבר תור לקרדיולוג, לפני צריך לעשות שוב אקו לב ולהמתין לפיענוח, לכן קצת זמן עד שאראה אותו.

לא מכיר ניטור מרחוק, לא בחינם ולא בתשלום. אולי אחרי מעקפים?

יש לי תור לשיקום לב, לצערי קצת רחוק, קצת יותר מחודשיים.

תודה.

פורסם

אתר משרד הבריאות בסל הבריאות מגיע לך ל-3 חודשים, אחרי כן זה תלוי בסוג הביטוח המשלים שיש לך. קיים גם פרטי לחלוטין, יש כמה חברות שכל אחת מהן מציעה שורה ארוכה של שירותים במחירים שונים, ואם אתה מעוניין אתה צריך לבדוק מה מתאים לך.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

נו - מופיע אוטם שריר הלב. לפי מה שכתבת קודם אתה עומד בקריטריון. בדוק במשרד המרפאה שלך. יש סיכוי שהם יוכלו גם לסייע לך לנווט בנבכי המערכת.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 30.6.2025 בשעה 16:52, Ron Poh כתב:

כתבתי שאני (קצת) בחרדות... עברתי בימים האחרונים אוטם שריר הלב ולאחריו צנתור טיפולי עם שני תומכנים

היה לי גם לפני 7 שנים עם שלושה תומכנים. הייתי בשיקום בתל השומר. שם בהתחלה משתמשים במכשיר משותף (מנגבים לפני השימוש) עם רצועה ששמים על חזה והוא מקושר לעמדת האחיות, אבל לוחצים לקנות פרטי. זה הדגם שהמליצו לקנות FT1 (שעון + רצועה):

https://support.polar.com/e_manuals/FT1_FT2/Polar_FT1_FT2_user_manual_English/manual.pdf

כמו שכתבת, בהתחלה בגלל החרדה עושים מה שאומרים לך, ללא שאלות. עם הזמן, כשהפסקתי עם שיקום והמשכתי הליכות בבית, הפסקתי להשתמש בו וגם נגמרה הסוללה. החלפת סוללה אצל יבואן יקרה ולא שאני משתמש בו אבל בהזדמנות נראה ב YOUTUBE איך עושים את זה לבד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ה-FT1 זה דגם מלפני קרוב ל-20 שנה, אני העפתי דגם דומה (טיפה יותר משוכלל) לפני איזה 12-15 שנה, אחרי ששימש אותי כמה שנים. 

פות"ש חיפש שעון למעקב 24 שעות, שעוני הספורט מתאימים למעקב תוך כדי אימון (כדי להשאר בטווח הדופק המומלץ). בימים אלה אישית אני מעדיף לצורך זה שעונים "חכמים" שכוללים עוד הרבה פונקציות. אם תבדקו שעונים של פולאר (היו לי במהלך השנים לפחות 5-6) או גארמין תמצאו שהם הרבה יותר ממדי דופק. שעונים סופר בסיסיים יש בדקאטלון, אין לי מושג מה הם שווים.

השעונים עם רצועות החזה נעלמו לפני די הרבה שנים לטובת מוני דופק אופטיים (עם הלד הירוק). עוד יש לי בבית 2-3 שעונים כאלה (פולאר ישן), כולל המשדרים והרצועות. לא יודע מה הם שווים (את הסוללה ברצועה צריך להחליף עם איטום ואיני יודע מה מצב הסוללות הקיימות). אם מישהו רצה כזה - מוזמן. (אני בחיפה).

עריכה: השעוניםמשיש לי הם m200 שנטענים מכל מטען usb-a ובעלי חיישןנאופטי. יש לי גם רצועות חזה משעונים יותר ישנים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

השעונים עם רצועות החזה נעלמו לפני די הרבה שנים לטובת מוני דופק אופטיים (עם הלד הירוק).

הם לא. 

מי שמתעסק בספורט באמת יודע שיש עדיפות לרצועות חזה מבחינת דיוק וכו'

וגם, החיישנים האופטיים משתפרים כול הזמן, אין מה להשוות בין מה שיש עכשיו למה שהיה לפני 5+ שנים. לא שאני מאוד מבין מה פותש צריך. עם החיישנים משתפר גם האלגוריתם, ולכן לא בטוח שתראה מה קורה בדיוק אם משהו יוצא דופן קורה [למשל מניסיוני הם עדיין לא מצליחים יותר מדי לעקוב אחרי הדופק אם אתה מתחיל אימון עצים מישיבה (לזהות לבד, כי יש קפיצה מהירה מאוד מדופק מנוחה לדופק עבודה גבוה). אבל אולי בחדשים חדשים זה יותר טוב.] 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

השעונים הזולים כנראה מודדים כל 10 דקות, גם אלו של דקטלון כנראה שלא במצב אימון.

גרמין שעולה בין 500 ל-1000 מודד בצורה רציפה, גרמין 45 או 55, גם לא בתוך אימון.
מה שטוב בגרמינים האלו שהבטריה מחזיקה איזה 10 יום ללא טעינה, בתנאי שאתה לא מפעיל מצב אימון, שמפעיל GPS שגומר בטריה.

לי יש שעון כזה שלא חיברתי את ההתרעות, ובאפלקציה הוא מראה דופק למשל כל היום וגם מראה לך איך ישנת, ואני לא מוריד מהיד (רק במקלחת), ומטעין פעם ב-10 ימים.
הוא גם סופר צעדים, טוב לאפליקציות שנותנות פרסים על צעדים.

לאמא שלי קניתי שעון venu, גם נראה טוב וגם היא רצתה שיספור צעדים, עלה לי 900 שקל בחו"ל.
יש לו אוקסמטר, אבל לא יודע כמה מדויק, צריך לא לזוז.
שהיא לא הרגישה טוב לפני שנה, היא הסתכלה בשעון וראתה שהדופק היה ממש נמוך 30, אז זה עזר ללכת מיד לקרדיולוג.
שהיא הייתה מחוברת בבית חולים למכשיר בשביל בירור, השעון הראה דופק כמו הלוח במחלקה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

פות״ש צריך מד דופק לתוכנית שיקום אחרי אירוע לב. מדובר בפעילו מתונה מאוד, בוודאי בתקופה הראשונה.

לגבי מוני צעדים - אישית אני מתיחס אליהם בחשדנות. באימון על מכשיר הליכה הם כלל לא יודעים לספור כי האקסלרומטר לא מוצא תנועה לפנים. גם בהליכה ״טבעית״ הם מפקששים.

יש שעונים שיודעים לתעד אקג - במקרה של אימך שימוש בפונקציה כזו בזמן שחשה ברע או שהשעון התריע על דופק חריג מאפשר לאבחן בצורה מדוייקת ולהתאים טיפול. שעוני אפל וגאלאקסי שומרים קטעי אקג של 30 שניות על הטלפון ואם הם מתוזמנים בזמן הבעחה הם יכולים לפתור חידות.

• תוכן חדש...