Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, waterman כתב:

ההסברים כאן מצויינים ונסיון המשתמשים חשוב מאד.

עם זאת מומלץ לצפות בסרטון הבא היורד לפרטים.

בתמצית, צינור הפליטה הבודד אכן מפנה אוויר חם מהמאייד אך באותה עת חייב להכנס נפח אוויר מקביל במקום זה שפונה (אין קשר לצד המאייד אשר מסחרר אוויר מתוך החדר).

לפיכך, אותו אוויר חיצוני מקביל משפיע לרעה על ביצועי המזגן.

אחד הפתרונות: שני צינורות לפינוי חום מהמעבה, כניסה ויציאה.

להבנתי, אין היצע משמעותי.

@Buki @איציק נ., נא העירו והאירו.

לכן במידה ויש אפשרות, אני סבור שההערה כאן נכונה

כל פעם שמוזכר פה מזגן נייד, מישהו מביא את הסרטון הזה. בסדר, ידוע, מכירים. כמו שכבר נאמר, בתור פתרון זמני כשאין אפשרות אחרת זה עושה את העבודה. 

לפני 5 שעות, Buki כתב:

יש כזה מוצר מוכן כמו כן ראיתי באחד המפרטים שזה מגעי כאביזר ביחד עם מזגן נייד.

https://a.aliexpress.com/_okasfYk

יפה מאוד. המוח הסיני ממציא לנו פטנטים ...

לפני כשעה, ירחמיאל כתב:

☝️☝️

שוחחתי עכשיו עם ספק. אמר לי שנושא פינוי מי-עיבוי מתבצע ידנית: יש מיכל איסוף למטה ופעם בכמה שעות יש לרוקן.
וכאשר שמעתי את זה, מייד עברה לי בראש המחשבה - מדוע לא בונים אותם כמו מקרר? שבו המים מתאדים בגלל קרבה למקור חום (מדחס וכו').

עד כמה שאני זוכר המגירה די קטנה. בלילה תל-אביבי ממוצע המזגן שלי היה מוציא סדר גודל של 2-3 ליטרים של מים. הפתרון שלי היה להעמיד אותו על שרפרף, להוציא צינור ניקוז למטה ולתת לו להשתין לתוך מיכל פלסטיק גדול. לא זוכר אם הייתה פטמת ניקוז מובנית או שאילתרתי משהו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ירחמיאל, בתור עוף צעיר היה לי אחד כזה. 

הצעתי לך- רד מהמחשבה. עדיף משמעותית מזגן עילי פשוט גם מבחינת המחיר, גם מבחינת הרעש (אתה רוצה להרגיש את המזגן? הוא יהיה קרוב אליך. משמע אתה גם תשמע אותו יופי), גם מבחינת אפשרות אטימת החדר כדי שהוא באמת יתקרר (ולא רק איזור ספציפי לא גדול במיוחד, קרוב למשתמש), גם מבחינת הטירחה של הניקוז למים. 

בהוא שהיה לי, הפתרון שנמצא למגירה של המים (שמתמלאת אחת לכמה שעות- הרבה פחות מה-8 שעות המומלצות לשינה, לידיעה) היה הרכבת צינור לניקוז אוטומטי. 

אני באמת לא ממליץ לך על זה. 

הדרך היחידה שאני יכול לחשוב על יתרון כלשהו למזגן נייד זה אם מארגנים פתח ייעודי ליציאת הצינור בפורמט של חור דרך הקיר, כדי שיהיה אפשר לאטום את החדר. ובמקרה של חור בקיר, כבר שוב עדיף מזגן עילי וזהו זה. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, ירחמיאל כתב:

נפלה החלטה במשפחה לרכוש אחד.

בבקשה תעזור לעוזרים פה לעזור לך ותסביר לנו בבקשה האם יש אפשרות בכלל להתקין מזגן עילי או שזה לא בא בחשבון?

כי לא ציינת כלום לגבי זה, ביקשת עזרה ומנסים לעזור לך.

מזגן נייד מתוך בחירה כהחלטה או מתוך אילוץ ואין שום אפשרות למזגן עילי אז אין מה להתקרב לאופציה הזו בכלל?...

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, DAHUJI כתב:

בבקשה תעזור לעוזרים פה לעזור לך ותסביר אם יש אפשרות בכלל להתקין מזגן עילי או שזה לא בא בחשבון.

כי לא ציינת כלום לגבי זה, ביקשת עזרה, מנסים לעזור לך ואתה לא מתייחס.

מזגן נייד מתוך בחירה או מתוך אילוץ ואין שום אפשרות למזגן עילי?

היי,
לא הבנתי היכן אני לא מתייחס. מתנצל אם זה הרושם שהתקבל.

מזגן נייד מתוך אילוץ.
טכנית - לא ניתן להתקין מזגן עילי. טכנית.
לא אכנס לפירוט הסיבות אבל הן רבות וכאמור טכנית לא ניתן.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
שגיאת הקלדה
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם כך גם רצפתי כנראה לא יעזור. 

לפחות תחשוב על לבנות איזה שהוא "תותב" לצינור הולכת החום החוצה שיוכל לאפשר לך לסגור עליו את הדלת כדי שהחום לא ייכנס לחדר.

עם המייבש עשיתי משהו כזה- לקחתי קרש באורך של החלון, חור בקוטר של הצינור, ואת כל היחידה אני תופס בין החלון והמסגרת. קור לא חודר בצורה הזו מהחלון הפתוח. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 1 דקה, ירחמיאל כתב:

מזגן נייד מתוך אילוץ.
טכנית - לא ניתן להתקין מזגן עילי. טכנית.
לא אכנס לפירוט הסיבות אבל הן רבות וכאמור טכנית לא ניתן.

מעולה. תודה רבה. מובן מאוד.

אז אין שום עניין או טעם להציע לגבי מזגן עילי כי זו לא אפשרות כלל...

אז בעצם נשאר לך להתלבט רק איזה מותג של מזגן נייד לרכוש, איזה דגם, האם אינוורטר או שלא, וכמה תהיה מוכן להשקיע בו.

לפי מה שאני זוכר אין הבדלים מטורפים בין המזגנים הניידים. אין אחד שהוא "פרימיום" והאחר שהוא תת-רמה מאושר עד (הגם שגם הוא יעשה את העבודה).

יש את האלקטרה, תדיראן, טורנדו וכל השאר וכולם מיוצרים בסין.

נדמה לי שפחות או יותר זו כבר שאלה של העדפה ומחיר.(מתקרב כבר ל- 1,800 ש"ח לדגמים הטובים והחזקים באמת).

לא מכיר ולא היה לי מזגן נייד אינוורטר.

פורסם
לפני 17 שעות, Derish כתב:

לא יודע איך בישראל, אבל בברצלונה הנ"ל פופולרי עם תושבים ארעיים שנוטים לעבור דירה בתדירות גבוהה, ולכן גם יש שוק מפותח של יד שניה. אם זה המצב גם בארץ, אולי רכישה כזאת יכולה להיות רעיון טוב כדי לבדוק את הקונספט לפני שמחליטים על מכשיר חדש או התקנה של מזגן רגיל לחלופין.

כנראה שבאירופה הוא יותר פופלארי בגלל שיש הקפדה על התקנת יחידה חיצונית של מזגן מפוצל, במקום שלא פוגע בנראות הבניין, ולכן משתמשים במזגן נייד שבו רק זורקים צינור החוצה.

במדינת הלבנט הקרויה ישראל, מסתכלים על בניינים מבחוץ וכל המזגנים והצינורת שיורדים מוסיפים ממש יופי (צוחק כמובן) לבניין.

פורסם

אצל חמי וחמותי  במרתף יש אחד כזה פשוט וסיני שנקנה מאיזה סופרמרקט ולהפתעתי עובד ממש אחלה ועושה את המקום מאוד נעים לשהיה (יש שם בעיה להתקין מזגן קבוע), באופן מפתיע גם איכשהו לא צריך לנקז לו מים, אף פעם לא מצטברת כמות משמעותית

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 22 שעות, ירחמיאל כתב:

נפלה החלטה במשפחה לרכוש אחד.
גודל החדר כ- 10 מ"ר. הוא יופעל בקיץ רק בלילות שבהם תהיה לחות בלתי נסבלת, כלומר הוא לא יפעל כל הזמן, כמו מזגן רגיל. 
אשמח לתובנות, רעיונות, הארות וכול מידע אחר.
תודה.

קראתי חלקית את התגובות.

1. יש מזגנים שאין צורך לרוקן מיכל עיבוי מים - הם מאיידים אותם על המעבה\מדחס - כמו זה:
https://hashmal-price.co.il/product/מזגן-נייד-1-כס-tornado-דגם-tornado-to-go-14/

הדגם הזה נמכר בשלל שמות: טורנדו, מולר, נורמנדה, וכו' וכו' וכו'.

הוא חזק מאוד (10000-11000BTU), יעילות אנרגטית גבוהה אודות לשיפור העיבוי באמצעות מים (זה יתרון וחיסרון - צריך למלא לו מים).

שים לב -

למרות שצריך למלא מים, זה לא צ'ילר. זה מזגן. 

יתרון נוסף: הוא גם מחמם בחורף.

2. כל מה שרשום @Buki בנוגע לאויר הנכנס לחדר - זה נכון. המזגנים האלו משתמשים באויר בתוך החדר בשביל לקרר את המעבה, כולל צינור אויר חם שאתה חייב לשרשר ה-ח-ו-צ-ה. אם אין לך אין להוציא אויר חם החוצה - תשכח ממזגן נייד.

3. תכל'ס ? זה עושה עבודה ובהחלט עדיף על כלום. אממה, כן זה מרגיש ולא נעים (בטח שלא לישון עם זה בלילה).

4. האם יש אפשרות לעשות את הבלתי אפשרי להתקנה ל: כן אפשרי ?
    יש בעיה של ניקוז ? זה ממ"ד ? אולי נוכל לעזור לך בפתרון...

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דעתי, 

אם אין ברירה, תקנה!! 

על תסבול. 

מה הניסיון שלי עם נייד? 

הרבה מאוד חודשים!! בתוך מבני בטון,

מבנים יבילים, אוהלים, צמוד למיטה, חמ"לים למיניהם וכו'...... 

מתוך כ 350 יחידות ביחידה,מ( טורנדו נדמה לי, עם שלט) שרדו פחות ממאה.... 

בעיקר בגלל התיזוזים והעברות ממקום למקום. 

על תסבול. 

תקנה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 שעות, Ron Poh כתב:

כנראה שבאירופה הוא יותר פופלארי בגלל שיש הקפדה על התקנת יחידה חיצונית של מזגן מפוצל, במקום שלא פוגע בנראות הבניין, ולכן משתמשים במזגן נייד שבו רק זורקים צינור החוצה.

במדינת הלבנט הקרויה ישראל, מסתכלים על בניינים מבחוץ וכל המזגנים והצינורת שיורדים מוסיפים ממש יופי (צוחק כמובן) לבניין.

יותר סביר שמדובר בבעלי בתים שלא רוצים/לא מרשים להתקין מזגן.

אני יכול לעשות סיבוב ולצלם מראות דומים. (אולי אלון מזרחי צדק בסופו של דבר, וספרד לא באירופה.)

חזיר דיזל

פורסם
לפני 20 שעות, Ron Poh כתב:

במדינת הלבנט הקרויה ישראל, מסתכלים על בניינים מבחוץ וכל המזגנים והצינורת שיורדים מוסיפים ממש יופי (צוחק כמובן) לבניין

אבל מה האלטרנטיבה? 

לשים מיני מרכזי 4 כ"ס ולהפעיל אותו כל הזמן גם כשצריך מיזוג בחדר אחד?

או להתקין VRF שעולה בכיוון 15 אלף ש"ח פלוס?

אני מסכים שזה מכוער ולא אסטתי. אבל בוא נגיד עכשיו רוצים להתקין מזגן קטן ולא לתלות את המעבה על הקיר החיצוני. לך תחצחב בקריות, תפרק אריחים באמטיה וארונות במטבח בשביל לצאת עם הצנרת למרפסת שרות, מי יעשה כזה דבר אם זה לא במסגרת שיפוץ דירה?

פורסם

זה היה נראה קצת יותר נורמלי, אם כולם היו ממקמים באותו צד וגובה של החלון. ולא כשמסתכלים, אחד שם מתחת לחלון, השני בצד ימין, ועוד אחד בצד שמאל.

בנוסף לא טורחים לקשור את צינורות הניקוז וכולם מתנפנפים ברוח.

אחרי כמה שנים (לא מעטות יחיסית) הגישטלים מחלידים ואז הכל נראה זוועה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתם מדברים על בניה ישנה, בבניה חדשה הנושא הרבה יותר מפוקח. 

יש אצלנו גם דודי שמש. לא אסתטי במיוחד, עדיין מאוד פונקציונאלי.

ובעיית המזגנים על קירות חיצוניים נפוצה במדינות חמות. באירופה לא תראה את זה פשוט כי אין להם מזגנים, ואנשים מתים מחום,ליטרלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני 9 דקות, Ron Poh כתב:

אם כולם היו ממקמים באותו צד וגובה של החלון. ולא כשמסתכלים, אחד שם מתחת לחלון, השני בצד ימין, ועוד אחד בצד שמאל.

בנוסף לא טורחים לקשור את צינורות הניקוז וכולם מתנפנפים ברוח.

עם זה אני מסכים, קיים זלזול מוחלט בקטע הזה. יש גם מתקינים כאלה שמתקינים בקומה 8 ולא מורידים בכלל את צינורית הניקוז עד למטה אז יורד גשר כל הזמן מסביב לבניין. 

לפני 4 דקות, sperial כתב:

בבניה חדשה הנושא הרבה יותר מפוקח. 

הבניה החדשה תהפוך עם הזמן לישנה, תסתכל על בניינים שנבנו לפני 20 שנה פלוס מינוס, לא מאוד ישנים עדיין וכשהיו חדשים היו ללא מזגנים  על הקירות החיצוניים. אבל היום כבר שליש או חצי מהדיירים התקינו על הקיר החיצוני.

• תוכן חדש...