Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפלה החלטה במשפחה לרכוש אחד.
גודל החדר כ- 10 מ"ר. הוא יופעל בקיץ רק בלילות שבהם תהיה לחות בלתי נסבלת, כלומר הוא לא יפעל כל הזמן, כמו מזגן רגיל. 
אשמח לתובנות, רעיונות, הארות וכול מידע אחר.
תודה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזגן נייד צריך שרוול יציאת אוויר חם שאמור לצאת החוצה מהדר, יש אפשרות לסדר את זה?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא בטוח אם חרך בדלת זה מספיק. 

אם מדובר במזגן באמת עם מדחס (ולא במצנן) 

אז מתקיימים בו שני תהליכים. 

1. איוד קרר במאייד. בתהליך זה הקרר הופך מנוזל לגז וקולט חום מהסביבה, אוויר חם מהחדר זורם דרך המאייד ויוצא אוויר קר. 

2. עיבוי קרר שיוצא מהמדחס כגז בלחץ גבוה והופך במעבה מגז לנוזל. בתהליך זה נפלט חום. במזגן רגיל זה האוויר החם שיוצא מהיחידה החיצונית. 

במזגן נייד האוויר הזה יוצא מהפתח מאחורי המזגן, אם לא תוציא אותו החוצה מהחדר דרך צינור כמו של מייבש כביסה, אז אתה מחמם בחזרה את האוויר שבחדר. 

זה לדוגמא פתח שאליו אמורים לחבר את הצינור הזה.

IMG_20250629_205551.thumb.jpg.a66e29591944b336dfe4d0f17405cff6.jpg

פורסם

בהנחה וזאת דירה שלך (ולא שכירות)

זה לא משתלם כלכלית לקנות אחד כזה.

מזגן 1 כס אינוורטר+ התקנה יעלה כמו אחד נייד.

רק שיצרוך משמעותית פחות חשמל. יהיה שקט יותר ויקרר טוב יותר.

• רעיון טוב! 3

.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ירחמיאל כתב:

אשמח לתובנות, רעיונות, הארות וכול מידע אחר.

המזגנים הניידים שנמכרים היום, ושמגיעים בחתיכה אחת (עם צינור להוצאת אוויר החוצה - כמו מייבש כביסה), רועשים למדי בקטע מפריע ביותר לדעתי... קח את זה בחשבון.

אם אתה מתכוון לישון עם מזגן נייד כזה בלילה - תחשוב שוב (!) ותברר טוב טוב לפני שמזמין באינטרנט. יש מצב שלא תצליח לישון איתו בכלל.

לי אישית - לא מפריע (אבל אני שריונר לשעבר), לכל האחרים כמעט שאני מכיר - מאוד מפריע.

בנוסף, המזגנים הניידים שנמכרים היום, ושמגיעים בחתיכה אחת,  לא מקררים חזק ויעיל כמו מזגן רגיל באותו הספק/גודל בערך. לא יודע לכמת את זה.

אבל מנסיון שלי, הם מקררים לא משהו בכלל... למה?

כי היום כל המזגן הנייד מגיע ביחידה אחת ואין הפרדה בין היחידה החיצונית לשעבר (מדחס? מעבה?) לבין כל השאר...

פעם כן הייתה הפרדה והיום לא וזה אכן יותר נוח, אבל יותר רועש ופחות מקרר טוב.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לא יודע איך בישראל, אבל בברצלונה הנ"ל פופולרי עם תושבים ארעיים שנוטים לעבור דירה בתדירות גבוהה, ולכן גם יש שוק מפותח של יד שניה. אם זה המצב גם בארץ, אולי רכישה כזאת יכולה להיות רעיון טוב כדי לבדוק את הקונספט לפני שמחליטים על מכשיר חדש או התקנה של מזגן רגיל לחלופין.

פורסם

אני בעד המזגן הנייד. 

היה לי כזה לפני שנים. למרות כל מגרעותיו, הוא עושה את העבודה, ומאפשר לצלוח את חודשי הקיץ הקשים בצורה סבירה. לגבי רעש - יש המצאה נהדרת מה קוראים אותה אטמי אזניים. 

לגבי הוצאת הצינור החוצה, הכי טוב, אם יש חלון הזזה, להשיג לוח קרטון עבה או דיקט, לחתוך מלבן שייכנס לתוך מסגרת החלון, ולפתוח בו חור בשביל הצינור השרשורי.  

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

ההסברים כאן מצויינים ונסיון המשתמשים חשוב מאד.

עם זאת מומלץ לצפות בסרטון הבא היורד לפרטים.

בתמצית, צינור הפליטה הבודד אכן מפנה אוויר חם מהמאייד אך באותה עת חייב להכנס נפח אוויר מקביל במקום זה שפונה (אין קשר לצד המאייד אשר מסחרר אוויר מתוך החדר).

לפיכך, אותו אוויר חיצוני מקביל משפיע לרעה על ביצועי המזגן.

אחד הפתרונות: שני צינורות לפינוי חום מהמעבה, כניסה ויציאה.

להבנתי, אין היצע משמעותי.

@Buki @איציק נ., נא העירו והאירו.

לכן במידה ויש אפשרות, אני סבור שההערה כאן נכונה

לפני 8 שעות, om2 כתב:

מזגן 1 כס אינוורטר+ התקנה יעלה כמו אחד נייד.

רק שיצרוך משמעותית פחות חשמל. יהיה שקט יותר ויקרר טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי waterman
  • רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 7 שעות, קורן בן אשר כתב:

הכי טוב, אם יש חלון הזזה, להשיג לוח קרטון עבה או דיקט, לחתוך מלבן שייכנס לתוך מסגרת החלון, ולפתוח בו חור בשביל הצינור השרשורי.  

יש כזה מוצר מוכן כמו כן ראיתי באחד המפרטים שזה מגעי כאביזר ביחד עם מזגן נייד.

https://a.aliexpress.com/_okasfYk

• אהבתי 3

פורסם
לפני 4 שעות, waterman כתב:

אותו אוויר חיצוני מקביל משפיע לרעה על ביצועי המזגן.

נכון רק האוויר הנוסף הזה שנכנס במקום מה שיצא דרך צינור אוויר חם, לאו דווקא יכנס כולו מבחוץ. 

הוא יכנס דרך כל הפתחים הפתוחים שיש בחדר. חלקו מסביב לדלת כנסיה מהחדרים האחרים בבית שאולי גם שם יש מיזוג, חלקו מהחלון. 

אבל ברור שזה משפיע לרעה על ביצועי המזגן, זו גם הסיבה שמזגן נייד פחות אפטקטיבי, הסיבה השניה לדעתי זה שטח מעבה ומאייד יותר קטנים מאשר במזגן מפוצל קונבנציונלי. 

אבל לפעמים אין ברירה, למשל אין איפה להתקין את היחידה החיצונית בגלל אילוצי מיקום או גישה או שצריך חציבה בקירות בכל הבית בשביל להוציא את הצנרת למרפסת שרות. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, Buki כתב:

אבל לפעמים אין ברירה, למשל אין איפה להתקין את היחידה החיצונית בגלל אילוצי מיקום או גישה או שצריך חציבה בקירות בכל הבית בשביל להוציא את הצנרת למרפסת שרות. 

☝️☝️

שוחחתי עכשיו עם ספק. אמר לי שנושא פינוי מי-עיבוי מתבצע ידנית: יש מיכל איסוף למטה ופעם בכמה שעות יש לרוקן.
וכאשר שמעתי את זה, מייד עברה לי בראש המחשבה - מדוע לא בונים אותם כמו מקרר? שבו המים מתאדים בגלל קרבה למקור חום (מדחס וכו').

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

כי אז הם יתאדו לך בחדר ויהיה לא נעים.

אחד הפעולות של מזגן חוץ מקירור המקום הוא גם הורדת אחוזי הלחות. (זאת הסיבה שיש צנור שמוביל במזגן רגיל את המים שמתעבים אל מחוץ לבית)

לחות גבוה תורמת להרגשת אי נוחות.

• אהבתי 2

.

פורסם
לפני 3 דקות, om2 כתב:

כי אז הם יתאדו לך בחדר ויהיה לא נעים.

אני חושב שגם בגלל כמות המים.

מזגן 'מייצר' הרבה  יותר מים ממקרר שעובד בסביבה קטנה וסגורה הרמטית כמעט.

מקרר עם גומייה פגומה למשל, או שנשאר בטעות פתוח לא יצליח לאדות הכל וייצור שלולית ו/או קרח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

המשך חפירה:
עכשיו הבנתי שבכלל עדיף נייד שהוא אינוורטר.
הבעיה היא שהם לא כל כך נפוצים.
אמשיך לחפש ולחקור... 🙃

בנתיים יש לי הסיכומים הבאים:
12,000 BTU לחדר המדובר אצלי. גם 10000 יהיה טוב (מישור החוף, כ- 10 מ"ר, תקרת בטון, בנין ישן ללא בידוד מודרני).
מומלץ להיות עד כ‑55 dB או פחות. עדיף אפשרות אינוורטר או sleep mode.
מומלצת פונקציית Dry Mode לסילוק לחות.
אופציות ניקוז המים:
מיכל פנימי שדורש ריקון 
צינור ניקוז מובנה
אידוי מים דרך צינור הפליטה (נשמע עדיף)

• תוכן חדש...