Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתנצל אם זה לא המקום, פוסט ראשון שלי

יש לי סובארו אאוטבק 2002, מאוד אוהב אותה,
אבל הלוח שעונים "משעמם" בשבילי,

תמיד חלמתי על החלפה ללוח שעונים "דמוי" הלוח בניסאן 280zx (מצורפת תמונה),

חושב לקחת את זה כפרויקט- הדפסות תלת מימד והתאמות אלקטרוניקה,

השאלה היא, לפני שאני משקיע זמן, מאמץ וכסף-

עד כמה זה חוקי, ועד כמה זה אפשרי?

בהנחה שהלוח יתאים מבחינת גודל פיזי, צריך אחרי זה ללכת למוסך או למכון התקנים שיאשר? או שאסור בכלל לעשות דבר שכזה?

תודה מראש לכולם, ואם יש לאנשים עם רכב דומה טיפים לאקססוריז כאלה ואחרים שיכולים לשפר את האסתטיקה של הרכב, אני מאוד אודה לכם, מחפש קצת להתעסק בו בחודשים הקרובים

6v58nzhwrrp71.jpg

פורסם

מבחינת חוקיות אין בעיה.

לא פרויקט פשוט אבל גם לא בלתי אפשרי

זה דורש ידע והבנה בחשמל, אלקטרוניקה מכניקה, כלים וכד...

בהצלחה 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

אין לי מושג באלקטרוניקה אבל יש לי קצת מושג בהדפסת בתלת מימד, וחשוב לומר שהדפסת תלת מימד היא לא קסם, היא לא פשוטה ודורשת הרבה עיבוד.

קודם כל אם אתה מתכנן פרוייקט ביתי בעזרת מדפסת משלך או של חבר אתה צריך לקחת בחשבון כמה דברים:

1. סוג החומר:

אתה צריך לבחור סוג פלסטיק מתאים לתנאי המז"א שלא יתעוות מהחום ולא יתפורר מקרני השמש אחרי כל המאמץ שתשקיע, מינימום ABS, כנראה PC או משהו יותר רציני אם זמין, אני פחות מבין בשלל החומרים אבל ההיצע לא גדול.

2. הדפסת החומר שבחרת:

לא פשוט להדפיס כל חומר, חומרים כמו ABS ידועים כבעיתיים להדפסה ודורשים להדפיס בתוך תא או כיסוי ששומרים על החום ורוח אבל בתוך חדר מאוורר בגלל גזים רעילים שמשתחררים.

3. תכנון הדפסת חלק גדול או מסובך במדפסת ביתית:

אם הפרוייקט מכיל חלקים גדולים מהמשטח של המדפסת או מסובכים (עיקולים/קימורים, חלקים מרחפים וכן הלאה) אתה צריך לדעת למדל את הפרוייקט כך שהמדפסת תהיה מסוגלת להדפיס אותו, דוגמה נפוצה זה לחלק את החלק לכמה חלקים ולחבר אחרי הדפסה.

4. עיבוד לאחר הדפסה:

בחלקים פשוטים עם זוויות ישרות המדפסת לא מתאמצת, כשאתה מתחיל להוסיף קימורים או קיעורים זה מתחיל להיות פחות יפה ופתאום רואים את השכבות ואת הפסים של החומר המודפס, תצטרך לשייף את ההדפסה עם מגוון ניירות שיוף ואז לצבוע אותה אם תרצה גימור חלק ויפה.

מאמין שמקום מקצועי יידע לתת לך מענה להכל אבל בתור פרוייקט אישי זה לא יהיה קל, מאחל לך הרבה בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי עצלן
פורסם

לא חושב שיש בעיה חוקית.

החלק של הפלסטיקה וההתאמות נראה לי פחות קשה.

אבל הרכיבים האלקטרוניים יכולים להיות בעיה. ניקח לדוגמה את מד המהירות באיזה רכיב אתה מתכוון להשתמש?

ההתאמה שלו לסובארו יכולה להיות מאד מורכבת זה לא רק הלחמה של כבלים, לפעמים צריך לעשות התאמה בcanbus או במקרה יותר קיצוני לקחת mcu ולתכנת אותו כך שיעשה את ההתאמות הדרושות.

לא משהו שאי אפשר לעשות באופן תיאורטי אם יש את הידע והכלים, אבל זה יכול להיות מאד מורכב.

אולי יהיה יותר פשוט למצוא לוח שעונים של סובארו אחרת שיהיה לטעמך, כאן הסיכוי להתאמה יהיה הרבה יותר גבוה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...