Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב אגיע ל-5 ימים לאוסטריה ואזור האלפים.

שכרתי רכב בsixt munich airport. 

אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים על החוויות שלהם מטיולים דומים.

1. התנהלות מול חברות ההשכרה, יש ממה להזהר אם הרכב מבוטח? 

2. נושאי המדבקות בכבישי האגרה. לפני כמה שנים שכרתי רכב מסיקסט וינה והנציג אמר שאין צורך ברכישה  של מדבקה- הייתי רק באוסטריה. איך זה עובד היום בהנחה שאהיה בגרמניה, אוסטריה, איטליה, שווייץ וליכטנשטיין? 

3. כבישים ומסלולים מומלצים - על מה לא הייתם מוותרים? 

4. אכיפה - האם שווייץ באמת בעייתית כמו שמספרים?

5. האם מבחינת חברת ההשכרה מותר לרכב לעלות לנורבורגרינג? 

6. אזורים מומלצים למלונות.

7. כל טיפ יתקבל בברכה מבעלי הניסיון.

פורסם (נערך)

1. להכנס רק למקומות שמיועדים לרכב, לא לכל מיני שבילי עפר. הביטוח לא מכסה נזקים לתחתית הרכב ולצמיגים. התעמק באותיות הקטנות. כמוכן בדוק האם יש הגבלותֶעל כניסה למדינות מסויימות, לי זכורה הגבלה על כניסה לאיטליה עם רכבים יותר יוקרתיים. בדוק בחוזה ההשכרה. כמוכן יש חברות שמחייבותֶחיוב נוסף על מעבר גבול - וודא זאת מראש כדי שלא תשאר לא מבוטח.

 

2. בגרמניה אין בעיה של אגרת כבישים לרכב עד 3.5 טון. באיטליה משלמים לפי קטע - דאג לכרטיס אשראי או apple pay/google wallet שיהיו זמינים והחזק גם קצת כסף קטן. כשאתה מגיע ל-toll plaza שים לב לסמלים מעל המסלולים השונים - יש המיועדים ל-EZpass בלבד (יתכנו שמות שונים) שזה המקביל לפסקל של כביש 6 - אל תעבור בהם.

 

באוסטריה ושווייץ חייבים וינייט (מדבקה) - באוסטריה יש אפשרות לימים בודדים (סביב 10 אירו) ויש וינייט מיוחד למעבר הקצר בין שוויץ לגרמניה (כלול בוינייט הרגיל), בשוויץ זה שנתי עד סוף ינואר בשנה הבאה (בסביבות 40 אירו). קונים בתחנת דלק סמוכה לגבול ומקפידים לא להכנס בלעדיה לכבישי אגרה. יתכן שאפשר לקנות גם תו אלקטרוני לפי זיהוי מספר הרישוי, בדוק באתרי חברות האוטובאהן בכל מדינה. באוסטריה יש גם מספר קטעי כביש שאינם כלולים בוינייט, התשלום מתבצע בכביש עצמו. בכל מקרה תהיה ערני כי הקנס על העדר וינייט יכול להגיע למאות אירו.

 

כאשר אתה מקבל את הרכב תבקש אחד עם וינייט שוויצרי. יחסוך לך כסף.

 

3. אני לא יוצא לטיולי נהיגה אלא לראות אתרים. ברוח זו לאן שתיסע תהנה. לגבי טיולי נהיגה פרופר שאל חברי פורום אחרים. מכל מקום, תכנן לך את המסלול תוך התחשבות בביקור באתרים, בהפסקות קפה ושירותים, עצירות באתרים לא מתוכננים והתברברות בדרך. כלל האצבע שלי הוא הזמן לפי מפות גוגל פלוס 30%.

 

4. לא. זה הרבה יותר גרוע. לא רק אכיפה נוקשה - יש מקומות בהם סטיה של 2 קמ״ש מהמהירות המותרת תגרום לשליחת מכתב רשמי מהקנטון, והם לא מוותרים גם אם תעבור דירה 3 פעמים וייקח למכתב שנתיים להגיע. כיוון שאינך מכיר את הכבישים והאכיפה בכל מדינות היעד הקפד על החוקים קלה כחמורה בכולן. כמוכן קרא ברשת על הנהיגה בכל מדינה כי החוקים והתמרורים קצת שונים ממקום למקום, בשווייץ אפילו בין הקנטונים. בשווייץ נתקלתי גם ברמזורים מוזרים שלא הבנתי את פירוש האותות בהם (במיוחד באזורים דוברי צרפתית), חפש מידע ברשת. כתבתי על כך גם כאן. בכלל, אכיפת מהירות מוקפדת מאוד בכל אירופה וקיצונית בממיוחד באזורי מיתון תנועה (zone 30) שהם שכונות מגורים או סמוכים לבתי ספר. יש אכיפה נוקשה גם באזורים של עבודות בכביש, ואם באוטובאהן ללא הגבלת מהירות אם יש שלט 70 קמ״ש אז זה 70 קמ״ש ולא אחד יותר.

 

5. לא.

 

6. בערים גדולות חפש מלונות בשולי העיר, אל תכנס למרכז עיר גדולה (ואפילו בינונית) בנהיגה, בוודאי לא במקומות לא מוכרים. יש תחב״צ טובה ובהרבה מקומות מגרשי חנה וסע (מסומנים P+R).

 

7 א. רק עכשיו ראיתי שאתה מתכנן טיול של 5 ימים, ושאין לך שום מושג מה המרחקים והזמנים בהם תתקל. הורד מזה מנסיעה משדה התעופה ואליו ואתה נשאר עם 3-3.5 ימים נטו. אז בחר לך איזור קטן והתרכז בו, כי הזמן שעומד לרשותך קצר מאוד, לא מספיק אפילו ליער השחור. עוד דבר חשוב - שדה התעופה של מינכן גדול, תהליך שכירת הרכב יכול להיות ממושך (לי לקח פעם קרוב ל-6 שעות כי קיבלתי רכב תקול והיתה בעיה בהחלפה). אם אתה טס אל או מטרמינל 1F זה עוד יותר גרוע. אישית, בנהיגה ראשונה, לא הייתי מתכנן יותר מ-200-250 ק״מ ביום, לטעמי אפילו זה הרבה אלא אם מדובר בהעברות, מה שלא יהיה לך. ותביא בחשבון שאפילו נסיעה מנמה״ת של מינכן לעיר זה עניין של שעה. לזלצבורג שלוש. אם אני במקומך אני מוצא חדר מלון בפריפריה של מינכן ומטייל בין מינכן לזלצבורג, ואפילו מקדיש יום או יומיים לעיר הזו שיכולה להציע הרבה בתחום המוטורי (אבל מדובר במוזאונים ואטרקציות, על חשבון שעות הנהיגה שאתה מתכנן). או מוצא איזה חדר במרכז היער השחור ונהנה מהכבישים והנופים בו. אפשרות נוספת - התמקמות באיזור זלצבורג ונסיעות סבהיבה, גם בצד הגרמני של הגבול (אתה מבחין בגבול רק לפי השילוט, צורת התמרורים ותחנת המכס למשאיות בצד הכביש).

 

7 ב. את הפניה שמאלה ברמזור באירופה (ולמעשה ברוב העולם) אתה מכיר? אם יש על הפנס הירוק חץ שמאלה (או ישר ושמאלה) אין בעיה, זה כמו אצלנו. אבל אם אין חץ גם הרמזור בכיוון הנגדי ירוק וצפוי להגיע ממנו רכב. במצב זה מתקדמים ישר לאמצע הצומת וממתינים שם עד שהכיוון הנגדי פנוי, רק אז פונים. נשמע מסובך? לישראלים כן, האירופים נוהגים כך כבר 100 שנה, וגם בארץ זה פעם היה כך (לפני זמני).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

כדאי לוודא שיש ביטול השתתפות עצמית ישירות מול החברה ולא דרך ביטוח הנסיעות (בווינה בדקו את הרכב ואמרו שיש שריטה באחת הטאסות ורצו לחייב אותי - ישר אמרתי את המשפט  I have top cover והכל הסתדר).

 

מומלץ להחזיר את הרכב והמפתחות לנציג חברת ההשכרה שיחתום שהרכב הגיע וכך תהיה הוכחה שהרכב הגיע בזמן (פעם הגעתי לסניף חברת ההשכרה ואמרו לי להכניס את המפתחות לתיבה, אחרי כמה ימים קיבלתי מייל שהחזרתי את הרכב יומיים מאוחר יותר.

למזלי מצאתי את כרטיס החניון שהיווה הוכחה לכך שהחזרתי את הרכב בזמן).

 

גם אם יש ביטוח מלא - כדאי לעבור ולראות שאין פכמים ברכב ושמיכל הדלק באמת מלא.

 

כדאי להביא כבל עם חיבור usb type c  וגם עם חיבור רגיל לקישור הטלפון וגם מטען להטענת הטלפון של הנוסעים האחרים.

 

 

פורסם

הערה נכונה לגבי ביטול השתתפות עצמית. כמוכן בקבלת הרכב לכבור בצורה קפדנית ולחפש פגמים, אפילו פגיעות חצץ זעירות, העלולות לגרור חשבון, שאמור להיות מכוסה בביטוח המקיף ביותר. כמוכן לצלם את הרכב בקבלה ובהחזרה. לשמור את כל המסמכים לפחות שנה ורצוי יותר.

 

 בקבלת ובהחזרת הרכב לשים לב לאודומטר ולמד הדלק. לשמור חשבוניות דלק, במיוחד של המילוי בנמה״ת לפני ההחזרה. רצוי לצלם הכל.

 

להביא בחשבון חסימות אשראי על ידי חברות ההשכרה והמלונות (משתנה) ולהביא לפחות שני כרטיסי אשראי (אחד ויזה ואחד מאסטרקארד) עם מסגרת אשראי מספקת. בלעדיהם לא תוכל לשכור רכב. שני כרטיסי אשראי שונים למקרה אבדן/גניבה/חסימה/תקלה. לשמור את כרטיסי האשראי, הדרכון ומזומן אם אתה מביא בצורה מאובטחת, גם במדינות ההגונות ביותר יש גנבים.

 

להביא רישיון נהיגה (פלסטיק) וכן רישיון בינלאומי.

 

אם אתה בן פחות מ-30 לשים לב למגבלות שכירת קבוצות רכב מסויימות ולהזמין רכב בהתאם למגבלות אלה, וכן לבחור רכב מספיק גדול לכל הנוסעים ומטענם, אם כי לטיול של 5 ימים טרולי אמור להספיק. לשים לב לעלות מוגדלת של ביטוח נהג צעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני 3 שעות, eyalgr כתב:

2. נושאי המדבקות בכבישי האגרה. לפני כמה שנים שכרתי רכב מסיקסט וינה והנציג אמר שאין צורך ברכישה  של מדבקה- הייתי רק באוסטריה. איך זה עובד היום בהנחה שאהיה בגרמניה, אוסטריה, איטליה, שווייץ וליכטנשטיין? 

 

לגבי אוסטריה - כשיהיה לך את מספר הרישוי - הכי פשוט לקנות "מדבקה" באופן מקוון דרך האתר - https://www.asfinag.at/en/toll/vignette/digital-vignette/ יש לך אפשרות ליום/יומיים/עשרה ימים או יותר

 

  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, eyalgr כתב:

בקרוב אגיע ל-5 ימים לאוסטריה ואזור האלפים.

 בהנחה שאהיה בגרמניה, אוסטריה, איטליה, שווייץ וליכטנשטיין?

אתה מאד מאד אופטימי. תתמקד במקום אחד ותמשיך את תכנון הטיול שם.

הכבישים באלפים צרים מפותלים ואיטיים. אתה לא יכול לעשות שם מה שעושים בעליות לבית אורן.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

הרבה זמן לא נתקלתי בהודעות האלה - בעצם מאז פרוץ מגיפת הקורונה. לפני כן היה נפוץ מאוד שחבר׳ה צעירים רואים מפה וחושבים שמהמבורג למינכן זה כמו מחיפה לבאר שבע. לכן ההמלצה שלי היא לשים לב לקנה המידה במפה, לבנות מסלולים לפי מפות גוגל (או מקבילות) כולל עצירות באתרים מעניינים, ואז להוסיף לזמנים מקדם של 30%. זה לא שאי אפשר לעשות 600 ק״מ ביום - בכבישים המהירים באירופה זה בהחלט אפשרי, ועשיתי זאת מספר פעמים, אחרי שצברתי ניסיון - אבל צריך להביא בחשבון שאלה ימי נהיגה כמעט נטו, עם מעט מאוד זמן לדברים אחרים, ושהנהיגה מעייפת ויש צורך בהפסקות יותר ארוכות מקפה ושירותים. הצד הטוב הוא שבמדינות הגדולות יש כל כמה עשרות ק״מ אזורי מנוחה (אאל״ט בגרמניה מסומנים rast עם הרבה שלטים מקדימים) עם מגרשי חניה נרחבים, תחנות תדלוק, חנויות נוחות גדולות ואזורי אוכל, ולפעמים אפילו מקלחות - מיועדים במיוחד לנהגי משאיות שנוסעים 1,000 ק״מ ביום, אבל כדאי מאוד לנצל אותם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

בתור מי שטייל באיזורים האלה עם רכב, אתה לא תספיק שום דבר ממה שרשמת פה ב 5 ימים. במיוחד לא תגיע לרינג כי זה נסיעה של 18 שעות הלוך חזור, בואוטובאהן, אם יש בדיוק 0 רכבים ועבודות כל הדרך. תתרכז במינכן בלי רכב ואז בבוואריה/אוסטריה עם רכב.

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

תודה לעונים. 

עוד לא סגרתי לינה, כרגע הכוונה לישון בכפר באיזור אינסברוק ולעשות טיולי כוכב. 

לפי גוגל מפות

אינסברוק - מינכן שעתיים וחצי

אינסברוק - בוצלאנו איטליה שעתיים

אינסברוק - גרוסגלוקנר שלוש וחצי שעות

אינסברוק - דאבוס שוייץ שעתיים וחצי

אין כוונה להגיע לנורבורגרינג, שאלתי לידע כללי.

 

נוחת במינכן ב 10 בבוקר, טיסה חזרה לאחר 5 ימים ב-7  בערב. לכן יש 5 ימים כמעט מלאים.

הכוונה היא נסיעה רגועה משולבת בנופים ולחזור בלי קנסות הפתעה.

 

כחובב רכבים כמוכם מדי כמה שבתות אני יוצא לנהיגה ברחבי הארץ מ-5 בבוקר עד שעות הערב המאוחרות ואני מודע למגבלות שלי. 

 

בכל זאת, רוצה לשמוע מבעלי הניסיון על כל אספקט בטיול מסוג הזה.

פורסם

אין לי מידע על הכל. 

לצלם כל שריטה ברכב, גם אם הנזק מופיע בטופס ההשכרה. 

שכרתי רכב מסיקסט בפרנקפורט לפני שנה ושם ביקשו ממני לשלם 1200 אירו (שהיה גם אומדן הנזק וגם גובה ההשתתפות העצמית שלי) עבור שריטה בטמבון שתועד בטופס ההשכרה. מכתבים לא עזרו. רק אחרי שיחה טלפונית למחלקת התביעות נפתר הנושא.

ביטול השתתפות עצמית - אני רכשתי באמצעות ביטוח הנסיעות לחו"ל של הראל. היה זול יותר ב- 30%-40% מההצעה של rentalcars ובטח משל חברת ההשכרה. החיסרון הוא שבמקרה של נזק אתה נדרש לשלם את ההשתתפות העצמית לחברת ההשכרה ואז לדרוש החזר מחברת הביטוח שלך. לקחתי את הסיכון. 

רגע לפני המעבר לאוסטריה אתה יכול לעצור בתחנת הדלק ולרכוש את מדבקת האגרה. אני חושב שאם אין לך מידע מראש על מספר הרישוי שתקבל מחברת ההשכרה, לא תוכל לבצע רכישה אונליין. 

הייתה לי שהות קצרה בשווייץ ולכן נמנעתי מכבישי אגרה. 

לפני כשנתיים לנתי ב- seefeld, מרחק כחצי שעה מאינסברוק. עיירה נחמדה מאוד בגובה כ- 1200 מטר. זה היה באוגוסט וזכור לי שיומיים אחרי שעזבתי מזג אוויר שם היה מה שבארץ מוגדר חורפי. 

פורסם

אתה מפוזר לגמרי. שעתיים וחצי בכיוון זה 5 שעות. תוספת התברברותֶעוד שעתיים שלוש. זה 8 שעות. מתי תהנה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

כמו שאמרתי, אני מהמשקימים.

אין לי בעיה לוותר על ארוחת הבוקר ולהיות ב5 וחצי על ההגה. 8 בבוקר קפה בבולצאנו ומשם להמשיך לדולומיטים. אני מפספס משהו? אני מתאר פה משהו שלא יכול לקרות? 

מתי אני נהנה? כל דקה מאחורי ההגה. 

פורסם

אם המטרה היא נהיגה, ממש לא מבין למה להשתמש בפורמט כוכב.

הרבה יותר הגיוני לישון כל לילה במקום אחר, יאפשר לך טווחים יותר גדולים.

ממליץ לשלם תוספת על שירות הpriority service של סיקסט, אחרת אתה עלול לחכות 3 שעות בתור לקבלת הרכב בשדה התעופה במינכן.

 

  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מה תקציבך?

 

איזה רכב שכרת? האם שילמת cross border?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני שעתיים, eyalgr כתב:

כמו שאמרתי, אני מהמשקימים.

אין לי בעיה לוותר על ארוחת הבוקר ולהיות ב5 וחצי על ההגה. 8 בבוקר קפה בבולצאנו ומשם להמשיך לדולומיטים. אני מפספס משהו? אני מתאר פה משהו שלא יכול לקרות? 

מתי אני נהנה? כל דקה מאחורי ההגה. 

בוודאי, אתה מפספס אירוע שבארץ הוא נדיר ונקרא "גשם". אז כל המכוניות מאיטות כולל נהג המשאית שתהיה תקוע מאחריו שעה במהירות 30 קמ״ש. אני לא נהנה מנהיגה בתנאים כאלה, אבל אולי אצלך זה שונה.

לישון באיזור איסברוק זה יכול להיות רעיון טוב וגם חוסך לך זמן אריזה. תמצא כמה מסלולים באיזור שימצאו חן בעיניך תכפיל את הזמנים של גוגל בשתיים. ותן לעצמך מנוחה כל ארבע שעות (אלא אם כן יש נהג נוסף בטיול).

שים לב שבעונה הזו הרבה כבישים ומעברי הרים גבוהים סגורים בגלל השלג. תברר את זה מתי שאתה מתכנן.

  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...