Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור האלפיניסטים הרשמי - או שכרתי רכב במינכן

eyalgr

פוסטים מומלצים

כמו שנכתב כאן, הכי חשוב ביטול השתתפות עצמית ובלי פיקדון. מקישים בגוגל car rental no access no deposit  בצרוף שם היעד ומגיעים לרשימה לא ארוכה של משכירים באופן הזה. אמנם יקר יותר, אבל כדאי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנה. בור סוד השלים משהו שהתכוונתי לכתוב ושכחתי.

לגבי לו"ז: היום הראשון יהיה יום קשה אחרי לילה לבן וטיסה מעייפת (מן הסתם אתה לא טס בביזנס). אם אתה נוחת ב-10 בלי איחורים תצא מהשדה, במקרה הטוב, ב-13 ועם טיפה דיליי ב-15. ואז נסיעה לאינסברוק שזה 200 ק"מ בכבישים לא מוכרים, תאורטית שעתיים, מעשית עם טיפה מזג אויר לא נוח יהיה משמעותית יותר. עם העייפות שלך תעצור בדרך פעמיים - שלוש לקפה ואני מקווה שלא תנקר על ההגה.

אישית למדתי מהניסיון לא לשכור רכב אחרי לילה לבן, אלא לישון ליד השדה (או להגיע לעיר הקרובה בתחב"צ), או לבחור בטיסה שמאפשרת לישון כמו בן אדם ולא להגיע ישנוני. אם יש ג'ט לג (לא המקרה שלך) אפילו מתכנן יומים שלושה לפני שכירת הרכב - נסיעה למרחק כזה תהיה גם ארוכה כך שהזמן קיים. זה לא עניין של נוחות אלא של בטיחות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא עברתי על שאר ההודעות אז אולי המליצו על זה לפניי,

שכרתי רכב בשוויץ לשבועיים בחודש ספטמבר - גם מסיקסט. 

מבחינת הגבלות מהירות - מומלץ פשוט להיות עירני לתמרורים + לנהוג עם בקרת שיוט מינוס 5 קמש מהמותר. ככה הרוב נוהגים, מעטים הפעמים שבאמת עקפו אותי או שהרגשתי שאני מעכב את התנועה.

מומלץ להביא 2 כבלים לטלפון - אחד טייפ סי ואחד רגיל - אני עם אייפון 13 פרו מקס והקארפליי עבד רק עם ה USB הרגיל ולא עם ה TYPE C. והקארפליי שינה לי לחלוטין את חווית הנהיגה.

לוודא מול חברת ההשכרה שיש אישור לנסוע על כבישים מהירים של שוויץ, ולהגדיר בוויז שיש לך את האישור הזה (שכחתי את השם שלו אוכל לבדוק אם תרצה) - אחרת, מניסיון מר, זה יקח אותך דרך כפרים וערים ב 9 בערב כשהצ'קאין הכי מאוחר במלון שאתה מגיע אליו הוא ב 22 :-) הגעתי 5 דקות לפני 22, גשם זלעפות, וכל הנסיעה הייתה בלחץ להספיק - זה היה ביום הראשון של הטיול, ורק באותו לילה נזכרתי בהגדרה של הוויז שהצילה לי את שאר הטיול.

לקחתי את כל הביטוחים, לקחתי שדרוג מקפצ'ור ידני לספורטאז' אוטומט - קיבלתי מן הסתם רכב חדש, וכשהחזרתי אותו הייתה תקלה במד הדלק - הראה שיש 99% ולא 100% למרות שתידלקתי בנמל תעופה עצמו. בנוסף, את ההזמנה ביצעתי מסיקסט בארץ, קבלת רכב ב 13 והחזרת רכב ב 18. בחברות השכרה יש עניין שאתה יכול לאחר בשעה או שעתיים, אבל אם תאחר ב-3 שעות זה יום השכרה אקסטרה. כלומר - אם אני מחזיר ב 19-20 לא אמורים לגבות ממני אקסטרה (וגם הנציגה שהזמנתי דרכה אמרה שאני יכול להחזיר עד למחרת ב 13 ולא באמת יחייבו אותי).

בפועל? החזרתי ב 17:30 ורק ב 21:40 קיבלתי מייל שבדקו את הרכב.

לגבי הדלק - הנציג הסתכל ואמר "הכל בסדר", בפועל? קיבלתי חיוב של שמינית טנק דלק.

4 מיילים שמסבירים את הצד שלי + סרטון שצולם בחניון שלהם ב 17:30 + קבלה על התדלוק בנמל התעופה שלהם + שחרור קיטור על העובדים שלהם שאומרים "הכל בסדר" ובפועל גובים ממך אקסטרה 40 פרנק גרם לזיכוי מלא.

תהנה מכל רגע!

Ford Fiesta 2014 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגדרות וייז משתנות בכל טריטוריה. יש מדינות בהן אתה צריך להגדיר מנויים לכבישים, דרגות זיהום אוויר וכו'. חוץ מזה, בכל מעבר גבול (בשוויץ בין הקנטונים) השפה קופצת למקומית ואתה צריך לחזור ידנית לעברית.

לגבי איחור בהחזרה - בד"כ נותנים גרייס של 15 דקות, אחר כך מחיר שעתי ל-2-4 שעות ואחרי זה גובים יום השכרה שלם. אבל צריך להבין את התנאים בחוזה ההשכרה שלך, כי יש הרבה וריאציות.

מילוי דלק - יש אופציה לקנות מראש החזר במיכל שאינו מלא, זה אף פעם לא כדאי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, sperial כתב:

מה תקציבך?

איזה רכב שכרת? האם שילמת cross border?

תקציב? אין הגבלה על הדלק, פשוט לא מעוניין בקנסות מיותרים. 

שכרתי ב.מ.וו 430 ללא הגבלת קילומטר, כיסוי ביטוחי מלא ו cross border. 

תודה על כל המידע ששיתפתם, אקח לתשומת ליבי את כל מה שנכתב. אם יש עוד אינפורמציה אשמח לקרוא. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה נק' בקטנה כי כיסו כבר הרבה:

• גם את ה-vignette השוויצרי אפשר להזמין אונליין, גגל. לא יודע מה המסלול שלך, אפשר לתכנן מסלול שלא עובר בכבישי האגרה השוויצרים, אם גם ככה המטרה שלך היא כבישי נהיגה/הרים. כי כמו שאמרו, זה 40 CHF.
  • רשמת "בקרוב", לא יודע מתי זה. לא כל הפאסים נפתחים בו"ז, יש כאלה שנפתחים רק באיזור יוני. גגל Alpine Pass Status וכו', יש לא מעט אתרים שמרכזים סטטוס פאסים (למשל https://alpen-paesse.ch/en/)
  • כמו שאמרו, טיול כוכב פחות אפקטיבי לטיול כזה. סתם לבזבז זמן על הלוך חזור. בטיול מתגלגל (ישן כל לילה במקום אחר לאורך המסלול) תספיק יותר (או תבזבז פחות זמן על לצאת/לחזור מנק' המוצא). מצד שני, מצריך קצת יותר תכנון, אז זה טרייד אוף.
  • תראה שלא משחילים לך במעמד לקיחת הרכב כל מיני כיסויים שלא בחרת להוסיף. גם אם הוספת ביטול השתתפות, יש כל מיני שטויות שיכולים להעמיס עליך (ביטוח אישי, mobility וחרטא כאלה).
  • כבישים מומלצים - באמת שיש טונה חומר באינטרנט, אבל ממש בקצרה - Grossglockner. יקר ושווה את זה. רק וודא מזג אוויר לפני.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מנצל את השרשור כדי לשאול גם. 

אני גם צפוי לטוס למינכן בעוד שבועיים ומתכנן להיות יומיים באוסטריה (זלצבורג/טירול) חשבתי לסגור את השכרת הרכב דרך אופרן, יש באתר אופציה למעבר בין מדינות וביטול השתתפות עצמית. 

ממליצים לסגור דרכם או שיש המלצה אחרת?

אגב, הרכב שחשבתי לשכור הוא סיאט לאון.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

היום: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

הקודם: אאוטלנדר פרימיום 20' (ליסינג זמני) / הונדה סיוויק האצ'בק 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משיטוט באתר שציינת המבחר נראה יחסית דל והמחירים יקרים. 

אין לי המלצה ספציפית, chat gpt ממליץ על אתרים להשוואת ספקים כמו rentalcars, auto europe, discover cars, kayak. 

בהצלחה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לבדוק איזה. חברות הם מתווכים. חשוב לשכור בחברה גדולה עם פרישה נרחבת של תחנות השכרה, למקרה שיהיה צורך להחליף רכב. זה ממש קריטי.

להרחיב כיסויים כולל ביטול השתתפות עצמית, כולל שבר בחלונות פנסים ומראות, לא ידע מה עוד הם מציעים.

לעשות סקר שוק ולבדוק את כל החברות  המיוצגות נממה״ת הרלוונטיים. לבדוק בכל חברה את האתר הישראלי, את. האתר המקומי ביעד ואת האתר הבינלאומי. הם יציעו מחירים ותנאים שונים. בהשכרות האחרונות שלי האתרים הישראליים נתנו את הכיסויים הטובים ביותר.

להביא בחשבון שבדרך כלל החברות מתחייבות על קבוצת רכבים, ואתה עלול לקבל רכב שלא מתאים לצרכיך. להיות אסרטיבי ולדרוש החלפה. עד כמה שאני זוכר במינכן זו בעיה כי מרחק ההליכה בין המשרדים לרכבים עצום (בניגוד לשדות אחרים בהם המשרדים צמודים למגרשי החניה).

לשכירה באופרן או בנציגויות בישראל יתרון - במקרה הצורך דיון משפטי יהיה בישראל.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, yoni162 כתב:

כמו שאמרו, טיול כוכב פחות אפקטיבי לטיול כזה. סתם לבזבז זמן על הלוך חזור. בטיול מתגלגל (ישן כל לילה במקום אחר לאורך המסלול) תספיק יותר (או תבזבז פחות זמן על לצאת/לחזור מנק' המוצא). מצד שני, מצריך קצת יותר תכנון, אז זה טרייד אוף.

זה נכון, אבל גם לארוז לעשות צק אין ולפרוק כל יום יומיים גובה מחיר

לפני 12 שעות, daniel204 כתב:

ממליצים לסגור דרכם או שיש המלצה אחרת?

אמנם אני לא גר בישראל אבל אני מקפיד להזמין רק ישירות דרך חברות ההשכרה הגדולות גם אם המחיר מעט גבוה יותר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נו, באמת. לפרוק ולארוז את מברשת ומשחת השיניים? מה זה משנה האם הבגד למחר יוצא מהמדף או מהטרולי? אם נשכר רכב עם תא מטען מספק, ולא סוחבים ציוד מיותר, התהליך של פריקת ואריזת המזוודות הוא עניין של דקות, החסכון בזמן נסיעה יכול להגיע לשעות.

כמובן שאם אתה עם 3 ילדים צעירים המצב שונה, וכך גם אם מדובר במוקד לנסיעות ברדיוס לא גדול.

אישית, בטיולים לא עירוניים ארוכים, אני נוטה לשלב את השיטות, כלומר מספר מוקדים לביצוע כוכבים. אבל, שוב, זה תלןי בתוכנית הכללית, וכבר היו לי טיולים בהם נדדתי בין 10 בתי מלון וכלל לא חשתי קושי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 21.4.2025 בשעה 07:24, eyalgr כתב:

בקרוב אגיע ל-5 ימים לאוסטריה ואזור האלפים.

שכרתי רכב בsixt munich airport. 

אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים על החוויות שלהם מטיולים דומים.

1. התנהלות מול חברות ההשכרה, יש ממה להזהר אם הרכב מבוטח? 

2. נושאי המדבקות בכבישי האגרה. לפני כמה שנים שכרתי רכב מסיקסט וינה והנציג אמר שאין צורך ברכישה  של מדבקה- הייתי רק באוסטריה. איך זה עובד היום בהנחה שאהיה בגרמניה, אוסטריה, איטליה, שווייץ וליכטנשטיין? 

3. כבישים ומסלולים מומלצים - על מה לא הייתם מוותרים? 

4. אכיפה - האם שווייץ באמת בעייתית כמו שמספרים?

5. האם מבחינת חברת ההשכרה מותר לרכב לעלות לנורבורגרינג? 

6. אזורים מומלצים למלונות.

7. כל טיפ יתקבל בברכה מבעלי הניסיון.

ענו לך אבל אתן נק׳ מבט ממי שעשה טיול דומה (קצת יותר ימים), ובדיוק כמוך קם ב 5 בבוקר, אין לו בעיה לנסוע אלפי קמ ביום וכו׳

1. אם הוא מבוטח באופן מלא אין ממה להזהר... הכל מכוסה, אולי איבוד מפתח לא מכוסה. אם טרם סגרת, העצה שלי היא לסגור מ sixt ישירות יחד עם הביטוח השתתפות עצמית הכי בסיסי שיש, כלומר כן לבחור שם ב protection אבל בהכי זול, ואז לסגור ביטול השתתפות עצמית עם rentalcover, ככה עשיתי וחסכתי לא מעט, וכשהיה אירוע (שריטה) שעלתה כ 400 יורו, צירפתי את כל המסמכים הרלוונטים וקיבלתי מיד את ההחזר.

2.באוסטריה צריך, קונים בתחנת דלק לפני הכניסה לאוסטריה, זה תקף רק לנסיעה בכבישים מהירים, בכבישי b אין צורך, אבל אני קניתי ליתן בטחון, קונים אחד כזה שבתוקף לשבוע וזה עולה מעט. שמעתי שגם בשוויץ צריך ולא רכשתי, כי שם ידעתי שבוודאות לא אסע בכבישי אגרה, איטליה אין צורך כי כבישי אגרה משלמים בכניסה, לגבי ליכטנשטיין לא יודע, גרמניה זה חינם.

3. עלה פה google maps בעבר של מסלול ל5 ימים שמתחיל ומסתיים במינכן, יש לך שם המון רעיונות לכבישים מעולים, אני לצערי לא הצלחתי למצוא את זה שוב, אבל אם תחפש טוב או מישהו ישלח לך לינק זה יהיה מעולה, חיפושים בפורום בסגנון ״טיול נהיגה אירופה״ וכו׳, יש גם ברשת המון מידע, לעשות לך מסלול בגוגל מאפס

4. בכבישי b בשוויץ הבעיה זה בכניסה לישובים, אתה יכול להגיע ב 150 מנהיגה בכביש מעניין, יש בדיוק יישוב ובכניסה יש מצלמה, בשאר הזמן בכבישי b שלא בתוך ערים אין כלום.

5.לא ואל תעשה את זה, יש להם צלמים ברינג שמחפשים כאלו נהגים, תשכיר רכב מאחת החברות או מפיליפ, חוויה בלתי נשכחת. בדרך תבחר בכבישי b לרינג ותהנה מכבישים מעולים ביער השחור.

6. אל תסגור מראש זו עצתי, כל המלונות הם אחלה לשים את הראש וגם מעבר בכל אזורי האלפים והדולמיטים, ובערים יותר גדולות למשל בולזנו זה בכלל מצויין.

7. אם אתה נוהג מהר ולא רוצה להתקע בפקקים לקום סופר מוקדם, כמו בארץ ואפילו יותר, לישון בקרבת הכבישי נהיגה של היום הבא, אחרת גם אם תקום מוקדם עד שתגיע אליהם יהיה כבר מאוחר. באיטליה נתקלתי בהכי הרבה מכמונות מהירות בכבישי b, כמובן גם שם באזורים מיושבים ולא סתם בהרים, אבל לשים לב ולהיות חד על זה. האזור שהכי אהבתי זה sud tirol, כבישים מדהימים.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שים לה שבשווייץ המצלמות מוסוות כמו מטעני צד של החיזבאללה, כל פח אשפה או שובךֶיכול להיותֶמצלמה. ובשווייץ מוצהר שזב מקור הכנסה חשוב…

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

העניין אם לסגור מלונות/מלון מראש או לא - עדיין משהו שאני מתלבט לגביו.

אם אני מחליט שאני עושה טיול כוכב מאיזור אינסברוק אני סוגר מלון חדש עם הרבה המלצות באחד הכפרים ב80 אירו ללילה עם חניה חופשית ויוצא בזול פה.

אם אני מחליט שאני לא עושה טיול כוכב אלא מסלול מעגלי למינכן - אני זורם עם הכבישים עד שאני מחליט שדי. ולקראת ערב אני מחליט לחפש מלון בגוגל מפות ברדיוס של חצי שעה נסיעה -כאן נכנס החוק הראשון בכלכלה - מחיר שנקבע לפי היצע וביקוש. וכאן נשאלת השאלה, כמה עומס תיירותי יש באמצע חודש מאי? אני הולך לקבל זבנג במחיר או שהמחירים יהיו סבירים? מישהו יודע לענות על זה?

אני לא מפונק ולא מחפש מלונות מפונפנים, רק מקום נקי עם חניה לשים בו את הראש ללילה.

בנוגע למצלמות, הן מסומנות בוייז?

עריכה אחרונה על ידי eyalgr
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

80 יורו ללילה, זול זה בטוח לא. בנוגע להערה מקודם - צ'ק אין/אאוט כל יום זה ממש, אבל ממש, בקטנה. 

עומס תיירותי במאי/יוני - זניח. אחרי היום הראשון שתראה באמת מה הקצב/ק"מ יומי שלך, יכול לסגור כל לילה מלון למחרת. יוריד לך סטרס במהלך היום הידיעה שיש נק' סיום ויחסוך בלת"מים. לא אומר שלא יכולות להיות הפתעות, אבל בשיטה הזו כמעט תמיד שתסתדר, וגם יותר לכיוון ה-50 יורו כנראה (בממוצע). נסה לישון מחוץ לשוויץ.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...