Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור האלפיניסטים הרשמי - או שכרתי רכב במינכן

eyalgr

פוסטים מומלצים

לפני 3 שעות, eyalgr כתב:

כמה עומס תיירותי יש באמצע חודש מאי?

אין. תקופה ריקה. 

אתה לבד? אתה רוצה לנהוג? נשמע לי כמו טיול רוד טריפ קלאסי. אז לא הייתי חושב בכלל על כוכב. סתם בזבוז זמן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל מקרה מומלץ.להזמין מלון ללילה הראשון וללילה האחרון, ואם לפני הטיסה אינך לן קרוב לשדה לקחת מקדם היסטריה גדול ביציאה לכיוון השדה. גם באוטובאהנים יתכנו פקקי ענק. אישית היה לי (בבריסל) מצב של כמעט פספוס טיסה בגלל פקקים וטעות בניווט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, yoni162 כתב:

80 יורו ללילה, זול זה בטוח לא. בנוגע להערה מקודם - צ'ק אין/אאוט כל יום זה ממש, אבל ממש, בקטנה. 

עומס תיירותי במאי/יוני - זניח. אחרי היום הראשון שתראה באמת מה הקצב/ק"מ יומי שלך, יכול לסגור כל לילה מלון למחרת. יוריד לך סטרס במהלך היום הידיעה שיש נק' סיום ויחסוך בלת"מים. לא אומר שלא יכולות להיות הפתעות, אבל בשיטה הזו כמעט תמיד שתסתדר, וגם יותר לכיוון ה-50 יורו כנראה (בממוצע). נסה לישון מחוץ לשוויץ.

50 יורו? נשמע מעולה. 

זה מחירים שלא נתקלתי בהם בחיפוש מלון בגוגל מפות - שם מרוכזים כל הספקים כמו בוקינג אגודה וכו וכו. 

זה מחיר שמוצאים באינטרנט בלייב? או במיקוח בקבלה של המלון ואז כמו ישראלי טוב בהודו אתה אומר לו: גיב מי איזראלי פרייס? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקינג לרוב. היה פעם פילטר כזה, עד 50. פשוט מסמן את זה, כולל חניה ומחפש מה סביר. פאר כנראה לא תמצא, אבל אלו לרוב המקומות שאני ישן בהם וזה המחיר הממוצע. סביר לגמרי.

אם אתה לבד/זוג וגמיש זה אחלה. גם יכול לוותר על הביטול חינם במקרה הזה שמייקר.

כן אציין שבכל השנים שאני עושה ככה, פעם אחת נתקעתי (יוון דווקא). 

עריכה אחרונה על ידי yoni162
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב אז אין ספק שהסיעור מוחות פה עזר לי להתגבש.

בניתי מסלול - שעדיין לא סגור לחלוטין. אבל בגדול ובלי לרדת לרזולוציות: מינכן - אינסברוק - דולומיטים - גרוסגלוקנר - זל אם סי - קיצביל - טירת נוישוונשטיין - מינכן.

כולל סימון מלונות פוטנציאלים בדרך שלא אסגור מראש. 

שוויץ כרגע לא חלק מהמסלול, אולי בטיול הבא...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסלול הרבה יותר הגיוני. שים לב שלמרות שהגרוסגלוקנר כבר נפתח (אבל אתה כנראה נוסע בתוך מנהרה של שלג) יש אפשרות שהוא ייסגר בהתאם לתנאי מז״א. תסתכל באתר ותכין תכנית חליפית.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 23.4.2025 בשעה 23:03, eyalgr כתב:

בניתי מסלול - שעדיין לא סגור לחלוטין. אבל בגדול ובלי לרדת לרזולוציות: מינכן - אינסברוק - דולומיטים - גרוסגלוקנר - זל אם סי - קיצביל - טירת נוישוונשטיין - מינכן.

כולל סימון מלונות פוטנציאלים בדרך שלא אסגור מראש. 

יכול להעלות פה אם רוצה טיפים. בדולומיטים יש אחלה פאסים אבל גם כאלה שלא הייתי עושה עם אוטו.

מלונות פוטנציאליים בגדול קצת בזבוז זמן, אלא אם כן ראית משהו שממש מצא חן בעיניך - עד שתגיע יכול להיות שלא יהיו זמינים, ושאחרים שעכשיו לא זמינים יתפנו (ביטולים). זה באמת סיפור של חצי שעה גג בערב שלפני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי יוני,

זה המסלול שמתוכנן לדולומיטים.

יש כבישים שאתה ממליץ עליהם יותר או פחות?

חוץ מזה אשמח לכל טיפ.

תודה.

דולומיטים.png

עריכה אחרונה על ידי eyalgr
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההמלצה החשובה שלי היא להכין plan B ולבדוק את מזג האויר ומצב הדרכים 24 שעות, 12 שעות וחצי שעה לפני היציאה לדרך, ואפיללו במהלך היום. באזורים האלה מזג האויר יכול להשתנות תוך דקות בלי התראה.

• מצחיק 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 27.4.2025 בשעה 05:25, eyalgr כתב:

יש כבישים שאתה ממליץ עליהם יותר או פחות?

טוב באיזור הזה יש ריכוז גבוה של פאסים שווים אבל קשה לתפור את כולם בלי לעשות איזה לופ או לחזור על כביש או שניים. מקסימום פעם הבאה.

אם כן יבוא לך טיפה עיקוף, Passo Fedaia שווה. רואה שהוא מסומן לך אבל לא עובר דרכו.

טיפ כללי - פאסים איטלקים לרוב צרים יחסית, נגיד Gavia Pass (דוגמא קיצונית) לא הייתי עושה עם רכב. יכול לבדוק מראש עם גוגל סטריט וויו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתעלק ושואל

בעבר פורסם פה מסלול תפור ל 5 ימים שיוצא ממינכן עם אחלה פאסים, בגוגל מפות נקרא ultimate euro trip p או משהו בסגנון, אשמח לדעת אם מישהו מוצא

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, yoni162 כתב:

טוב באיזור הזה יש ריכוז גבוה של פאסים שווים אבל קשה לתפור את כולם בלי לעשות איזה לופ או לחזור על כביש או שניים. מקסימום פעם הבאה.

אם כן יבוא לך טיפה עיקוף, Passo Fedaia שווה. רואה שהוא מסומן לך אבל לא עובר דרכו.

טיפ כללי - פאסים איטלקים לרוב צרים יחסית, נגיד Gavia Pass (דוגמא קיצונית) לא הייתי עושה עם רכב. יכול לבדוק מראש עם גוגל סטריט וויו.

הייתה התלבטות בין passo pordoi לבין passo fedaia לבין san pallegrino 

בסוף נבחר passo pordoi, נראה שהפיתולים שלו הכי מעניינים וגם יש לו פוטנציאל להיות עם תנועה דלילה.

וכמו שאמרת, מקווה לעשות את הטיול הזה פעם בשנה ולגוון עם הכבישים לפעמים הבאות.

עם ה-street view אני עושה הרבה בדיקות, אני מקבל הרבה החלטות איתו.

עריכה אחרונה על ידי eyalgr
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

ניצלתי את השרשור לשאלה אז לפחות אכתוב עדכון, אולי בהמשך אכתוב פוסט מסודר. 

שכרתי שבוע שעבר רכב באוסטריה דרך בוקינג, כמובן לקחתי כיסוי מלא מורחב, ללא הגבלת קמ וכולל נסיעה בכבישי אגרה. 

הרכב הוזמן ממגה דרייב להבנתי חברת בת של יורופקאר, סה"כ היו בסדר לא מעבר. 

הוזמנה סקודה סקאלה בפועל קיבלתי אאודי Q2, נאלצתי להפקיד כ1000 יורו בקבלת הרכב לדוחות ונזקים אם יהיו וזאת על אף שלקחתי ביטול השתתפות עצמית. 

אין לך ממש עם מי לדבר, ההחזרה של הרכב הייתה בסניף אחר, ניסיתי לחייג כמה פעמים כדי להבין את תהליך ההחזרה, רק במוקד תאונות עונים ולא יודעים לתת תשובות, בסוף השארתי מפתח במעטפה ושה' יעזור, לא היה נציג בסניף. 

לגבי הנהיגה באוסטריה לא התרשמתי שבאמת האכיפה כל כך קשוחה כפי שתואר פה, לרוב נהגתי במהירות המקסימלית שמותרת ולא מעט עקפו אותי, גם ההתראות על מצלמות היו לעיתים רחוקות באופן יחסי, מקווה שלא אשלם על זה תרתי משמע. 

סה"כ הייתי מרוצה מהשדרוג של הרכב אבל החברה עצמה בינונית מאוד, לא חושב שאסגור דרכם בעתיד.

20250506_112148.jpg

היום: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

הקודם: אאוטלנדר פרימיום 20' (ליסינג זמני) / הונדה סיוויק האצ'בק 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המקומיים מכירים את האכיפה האלקטרונית והאנושית, אתה לא. אז בנהיגה בארץ זרה אתה צריך להתנהג כמו בטסט. אוסטריה היא בין המדינות שבעבר אסרו על התראה על מצלמות אכיפה, עד כמה שהבנתי הם שינו את המדיניות וכיום יש מפות התראה חוקיות (כולל אלקטרוניות).

לגבי החזרת הרכב ללא נציג - הנוהל הוא להשאיר את המכונית במשבצת החזרות ולהשאיר את המפתח, יחד עם חוזה השכירות, בתיבה ייעודית. המלצה חמה לצלם את הרכב במקום הן ל(העדר) נזקים והן כהוכחה שהושאר במקום הנכון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה לא השתנה, מ-2022 וייז ידע להתריע על כל המצלמות. אישית, לא קיבלתי אף דו"ח מהירות משבועיים באוסטריה.

שם גם נתקלתי לראשונה במצלמות מהירות שאוכפות עפ"י מהירות ממוצעת - בשתי מנהרות שונות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...