Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לי היתה בעיה כזאת לפני כמה וכמה שנים.

כמה שכנות חלקו דירה ועשו מסיבות ורעש באמצע היום, כולל שבתות.

פניות אליהן לא הועילו.

בסוף עשיתי משהו שאני לא שלם איתו:

התלוננתי למשטרה שיש משם ריח מוזר ועשן לבן (והיה).

אחרי שעתיים הגיעו שוטרים, והכל נגמר.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם לא תצליח להגיע להסכמות בדרכי שלום, שווה לפנות למומחה למדידת רעש ואם הוא יתעד רעש מתמשך מעל לסביר (הם מניחים ציוד למדידה למשך שעות או אפילו יממות), ניתן יהיה להגיש תביעה למתן צו מניעה כנגד השכן. אם יופר הצו ניתן יהיה לבקש סעד לפי פקודת בזיון בית המשפט

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לרשויות מקומיות קשה מאוד להתמודד עם מקרים כאלה, כשהייתי סטודנט עבדתי ברשות מקומית ואני זוכר שהיו כמה מקרים דומה לשלך וכולם נגמרו בזה שהמרעיש עזב מסיבותיו שלו ובאף מקרה הרשות לא הצליחה לתת מענה.

משום מה לאנשים מאוד קל להמליץ להיכנס לביף בלי לדעת מי הצד השני, אולי כי יש להם איזה פנטזיה בראש שהצדק ינצח והרשע יתקפל ויחשוב לעצמו "חבל שהתעסקתי עם הבחור ההוא, מעכשיו אני אפסיק להיות רשע כי זה לא משתלם" - בפועל הרשע בדרך כלל יכנס אול אין כזה שאתה תצטער שהתחלת את זה מלכתחילה (אחרת הוא מלכתחילה לא היה יוצר סיטואציה כזאת).
אני לא הייתי נכנס איתו לביף, בדרך כלל מי שמנצח בביף זה זה שיש לו פחות להפסיד או הטיפש יותר, לא נראה לי שאתה עונה על ההגדרות האלה.
המסלול של המודד רעש מהנסיון שלי גם לא יוביל לפתרון, לפחות לא בטווח הנראה לעין כי אתה תצטרך לשלם למודד, למדוד הרבה פעמים, בהרבה שעות ביום, לתבוע, לזכות גם בכסף ובגם בשקט וסביר שלא תראה אף אחד מהם (מהניסיון שלי זה המצב).

הכיוון היחידי שלדעתי יעבוד - 

לפני כשעה, ntd כתב:

גם לי היתה בעיה כזאת לפני כמה וכמה שנים.

כמה שכנות חלקו דירה ועשו מסיבות ורעש באמצע היום, כולל שבתות.

פניות אליהן לא הועילו.

בסוף עשיתי משהו שאני לא שלם איתו:

התלוננתי למשטרה שיש משם ריח מוזר ועשן לבן (והיה).

אחרי שעתיים הגיעו שוטרים, והכל נגמר.

להפליל במשהו אחר שלרשות המקומית (ובכלל עדיף למשטרה) יהיה קל יותר ואינטרס חזק יותר לטפל.
אם הוא מסומם זה אמור להיות יחסית קל, אם אנשים נכנסים ויוצאים מהדירה זה אפילו קל יותר...
ממליץ להתלונן בעילום שם, ברשות המקומית אני לא בטוח שיתייחסו ברצינות לתלונה בעילום שם, במשטרה אני רוצה להאמין שכן.

פורסם

אתן רעיון שפעם יישמתי.

לך תדפוק לו על הקיר ותעיר אותו ב 1 בלילה, 2 בלילה, 3 בלילה

דפיקות קבועות מונוטוניות ומעצבנות.

עד שיבין את הרמז.

אני בעד להנות עם מוזיקה וגם לפעמים אני שם מוזיקה חזקה, אבל מדי פעם ובטח שעם התחשבות בשכנים.

פורסם (נערך)

תקנה משדר ir מאליאקספרס, תתקין אותו מחוץ לחלון שלך כמה שיותר קרוב לחלון שלו, תשחק קצת עם הדגמים השונים של הרסיברים שיש בספריית השלטים המובנים באפליקציה של המשדר עד שתמצא שלט ששולט על הרסיבר/מערכת/טלויזיה שלו, ותתחיל להנמיך לו כשהוא מגזים.

אפשר גם להדליק לו מזגן על חום בקיץ או על קור בחורף באמצע הלילה 🙂

עריכה אחרונה על ידי Step
  • אהבתי 2
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם

השנקל שלי?

או לחילופין:

image.thumb.png.aa5b18fe6ea61208fe3bdd0a21771f5d.png

או, תמיד אפשר לחפש רעיונות גם פה בפורום, כבר היו כמה טובים פה כמו בשירשור הזה.

מעבר לזה, אני זוכר שכשהתנדבתי לפני שנים רבות במשמר האזרחי, נקראנו גם לטיפול בתלונות על רעש פה ושם. היום לא הייתי בונה על זה. 

אולי אם תתקשר למשטרה ותסביר להם שיש הפגנה של 0מולנים בדירה לידך, משהו יזוז. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 23 שעות, Alkash כתב:

את הדירה הצמודה לדירתי, החולקת איתי שני קירות, רכש בחור צעיר שנראה כי אינו עובד. מאז שעבר להתגורר בנכס החדש שלו, הוא משמיע מוזיקה בעוצמה גבוהה מאוד ממערכת עם סאב-וופר שהתקין בביתו, ועוד על הקיר המשותף בינינו.

המוזיקה בעוצמה בלתי סבירה מתנגנת החל משעה 7:00 בבוקר ועד 22:00 בלילה, עם הפסקה קלה בין 14:00 ל-16:00. לכאורה, הוא פועל לפי החוק, אך החיים בדירתי הפכו לבלתי נסבלים – גם עבור אשתי, שכבר בפנסיה, וגם עבורי בימים שבהם אני עובד מהבית.

כל הבית רועד, ובכל החדרים נשמעים רעשים מטרידים של "בומים". גם המעבר לחדר המרוחק ביותר בבית לא עוזר, מאחר שהרעש והרעידות מורגשים באופן תמידי. במיוחד בחדר הצמוד לשכן, שבו הרעידות כה חזקות עד שאפשר להרגיש אותן גם כאשר מניחים יד על הארונות.

ניסיתי לדבר איתו, אך נראה שהוא מנותק מהמציאות ואפילו מסומם רוב הזמן. הוא מגיב ב"אוקיי, אוקיי", אך למחרת בבוקר הכול חוזר בדיוק כפי שהיה.

אין לי טעם לפנות למשטרה, מכיוון שהם לרוב אינם עושים דבר, אפילו במקרה של רעש לילי, ובוודאי שלא יגיעו בשעות היום. גם פנייה לשכנים אינה אופציה ממשית – רוב הדיירים הם פנסיונרים עולי ברית המועצות, שיעדיפו לסבול בשקט כדי להימנע מעימותים.

מה ניתן לעשות במקרה כזה? האם יש בכלל פתרון לבעיה?

תודה מראש.

אין פתרון קסם לבעיה.

אתה יכול לפנות לשיטור קהילתי שזה תפקידו, ואם אתה חושב שזה מקרה של הרווחה אז לפנות לעירייה. אלו כנראה הדברים הכי אפקטיביים.

אתה יכול להשקיע כסף בבידוד של הדירה שלך

אתה יכול להחזיר לו

פורסם

הסיפור הזה הזכיר לי מקרה.

קיימת ברחוב שלנו מצוקת חנייה נוראית. חניית הבניין בנויה בצורה מעגלית.

תמיד חנו במעבר ואחד השכנים שעכשיו צריך לעשות רוורס קטן החליט להתקטנן ובכל פעם שמישהו חסם מעבר הוא שלח הודעות והציף את קבוצת הוואצאפ של הבניין בתמונות ואיומים.

הזמין משטרה, פיקוח עירוני, הדביק שלטים -עשרות פעמים. ממש מלחמת חורמה אבל בכל פעם שהמעבר התפנה אחד השכנים חנה שם. בקיצור כולם צפצפו עליו.

היום אחרי שנים מי חונה בחניה הזו? הוא בעצמו. הבין שאם אי אפשר נגד הזרם פשוט כדאי להצטרף ולפחות להנות מחניה צמודה לבניין.

רוצה לומר, הרשויות לא ממש מועילות וכנראה שריב בין שכנים זה הדבר האחרון שמתחשק להם להתעסק איתו. ידיהם מלאות עבודה גם בלי זה.

אז אין הרבה ברירה וממש כמו בג'ונגל - החזק שורד.

• מבאס 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

?

זה של המטבח או זה של האטיופים?

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Step כתב:

תקנה משדר ir מאליאקספרס, תתקין אותו מחוץ לחלון שלך כמה שיותר קרוב לחלון שלו, תשחק קצת עם הדגמים השונים של הרסיברים שיש בספריית השלטים המובנים באפליקציה של המשדר עד שתמצא שלט ששולט על הרסיבר/מערכת/טלויזיה שלו, ותתחיל להנמיך לו כשהוא מגזים.

אפשר גם להדליק לו מזגן על חום בקיץ או על קור בחורף באמצע הלילה 🙂

משדרג את ההצעה, שולח אליו בלש שיבדוק איזה דגם יש לו וגם איזה מזגן, אמור לעלות באזור ה400 שקל אולי 600 שקל.

זה עבודה קלה אז מניח שהבלש יקפוץ על המציאה.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אם ביכלל איכשהו המוזיקה תידלק בשעות הלילה... זה כבר קייס ...😈

• מצחיק 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אתה יודע אם מדובר במוזיקה דרך בלוטות'? יש לינוקס קאלי שאולי יוכל לעזור 

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 16 שעות, GTאי כתב:

אין פתרון קסם לבעיה.

אתה יכול לפנות לשיטור קהילתי שזה תפקידו, ואם אתה חושב שזה מקרה של הרווחה אז לפנות לעירייה. אלו כנראה הדברים הכי אפקטיביים.

אתה יכול להשקיע כסף בבידוד של הדירה שלך

אתה יכול להחזיר לו

איך הרווחה קשורה לזה?

מה הסמכויות שלהם?

• תוכן חדש...