Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום רב לחברי הפורום
יש לי רכב מהדגם הנזכר לעיל בראש הכותרת.
בעוד חודש אני אמור לעשות לו טיפול ראשון (אמורים לעשות כל 15K או שנה ועברו 11 חודשים ו-11K)
על איזה מוסך הייתם ממליצים?
אני גר בגוש דן.
וכמה אמור לעלות טיפול כזה ועל מה צריך להקפיד שיטופל?
האמת, שחשבתי אולי לפתוח שרשור תחזוקה על הרכב כי לא ראיתי עדיין שרשור תחזוקה
על הדגם הזה(אולי לא חיפשתי מספיק טוב)
אשמח לעצות בנושא גם.
כמו"כ, אם מעניין מישהו מידע כללי על הרכב וכו' אשמח לשתף.
תודה רבה מראש.
פורסם

למנוע 1.2 יש רצועה בעייתית שיכולה להתפורר, לכן מומלץ החלפת שמן כול 10 אלף ורצועה כול 4 או 60 אלף ק״מ.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה

האמת שבתור כותב אני חדש כאן אבל אני עוקב בפורום כבר שנה וחצי.

הספקתי כבר לראות את השרשור הארוך בנוגע למנוע הפיורטק הבעייתי משהו.

הרכב שלי בן פחות משנה כך שאני חושב שזה פחות רלוונטי לי ואם כן, האחריות תכסה😉

בכל מקרה, האם לא אמורים להחליף בטיפול הקרוב שמן וכו'?

פורסם

שמן ופילטר שמן כול שנה מחליפים.

לגבי שירשור תחזוקה, זה מעולה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרכב שלך תחת אחריות יצרן, ולכן מומלץ מאוד ללכת לאחד ממוסכי היבואן שבאזור שלך, לאו דווקא בגלל שהם מומחים גדולים אלא בגלל נושא הרצועה והתביעה הייצוגית שמתנהלת בימים אלו ממש כנגד היבואן והיצרן.

בסופו של דבר תביעות כאלה נסגרות בפשרה, אבל מהניסיון של השנים האחרונות ישנו סעיף קצת בעייתי בפשרות מסוג אלו שמחייבת אותך להציג היסטוריית טיפולים מקיפה כולל מקט"ים ופירוט מדוייק של החלפים/ חלקים/ נוזלים ששמת באוטו, ולבינסקי אלופי העולם בלנסות להתחמק מהאחריות במקרים כאלו.

נושא הרצועה פחות אמור להטריד אותך בטיפול 15000 אבל כשתתקרב ל60000 אתה כבר חי על הקצה ברכבים האלו, ולא בטוח שתהיה בטווח האחריות אם אתה עושה 15000 ק"מ בשנה.

אם אתה מאזור תל אביב אני ממליץ לך לתאם טיפול במוסך המרכזי של היבואן בשורק (ליד איקאה ובדרך לחוף פלמחים), אתה נוסע בבוקר נגד התנועה מתל אביב דרומה וטיפול כזה אם תיאמת מראש לוקח שעתיים וחצי שלוש, יש להם חדר המתנה נעים ואפילו תקבל וואוצר לכריך/ קפה בקפיטריה שנמצאת במתחם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 23.2.2025 בשעה 23:10, yulianx כתב:

למנוע 1.2 יש רצועה בעייתית שיכולה להתפורר, לכן מומלץ החלפת שמן כול 10 אלף ורצועה כול 4 או 60 אלף ק״מ.

הסיפור הזה עוד לא נגמר עד 2024?

לפני 22 שעות, Roycohen1979 כתב:

טיפול כזה אם תיאמת מראש לוקח שעתיים וחצי שלוש

למה טיפול ראשון לוקח שעתיים וחצי שלוש?

פורסם

הרצועה השתפרה לאורך השנים אך הבעיה עדיין יכול. להיות, לכן מקדימים כדאי שלא תגיע למצב של התפוררות.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, mcaspi כתב:

תמיד זה ככה במוסכי יבואן, בטח במוזך המרכזי של לובינסקי.

עד שאתה מגיע, ונתיג שירות, ולוקחים את האוטו, ואז הם שמים על הליפט, והולכים וחוזרים ומעליםפ את הליפט, והולכים וחוזרים ופותחים בורג, והולכים וחוזרים...

היתה לי אופל שלקחתי לשם לטיפול 15000 ובלמים, קבעתי 7:30, הגעתי 7:30, האוטו נכנס לרחבת טיפולים רק ב8:30, עלה על הליפט ונשאר בלי שנגעו בו עד 9:15, סיים טיפול אחרי שעה ונשאר על הליפט עוד שעתיים עד שהתחילו לעשות בלמים...

מפה לשם יצאתי ה12:30 עצבני ונשבע שאני בחיים לא חוזר לשם.

לפני 28 דקות, mcaspi כתב:

מישהו כאן לא מעודכן?

AI: 

2022 and Beyond: By 2022, the 1.2L PureTech engine transitioned from a timing belt to a timing chain system, eliminating the wet belt issues entirely.

חירטוט, תכנס לקבוצת תשאל מכונרי בפייסבוק, תכנס לקבוצה של בעלי אופל בישראל בפייסבוק (אותו מנוע), תכנס לקבוצה של "מטה המאבק של מאוכזבי לובינסקי", תראה אילו תלונות של בעלי פזו ואופל יש עם מנועי פיורטק 1.2 ליטר, חלקם עם מנורת לחץ שמן כשהרכבים לא עברו 60000 ק"מ.

האחרון עם 2008 בת שנתיים שנשאר בלי רצועה.

לפני כמה חודשים שאלתי נציג מכירות כשהתענתי באופל קורסה לאשתי, הוא ציפה לשאלה ואמר שהם החליפו לרצועה משודרגת, בדיקה אח"כ מול איש שירות מעלה שהרצועה הישנה וה"משודרגת" בעלות אותו מק"ט כלומר מדובר באותה רצועה, למעשה הוא חיפש ולא מצא שום רצועה "משודרגת" במערכת ואמר שזהו רצועת הטיימינג המקורית שהם שמים.

אגה עדיין יש רצועת טיימינג, המעבר לשרשרת טיימינג הוא רק במנועים ההיברידיים בלבד. לפיורטק 1.2 יש עדיין רצועת טיימינג.

עריכה אחרונה על ידי Roycohen1979
פורסם
לפני כשעה, mcaspi כתב:

מישהו כאן לא מעודכן?

AI: 

2022 and Beyond: By 2022, the 1.2L PureTech engine transitioned from a timing belt to a timing chain system, eliminating the wet belt issues entirely.

השרשרת עוד לא הגיע לכול הרכבים.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים

בתאריך 23.2.2025 בשעה 23:21, yulianx כתב:

שמן ופילטר שמן כול שנה מחליפים.

לגבי שירשור תחזוקה, זה מעולה.

אני עכשיו באמצע לכתוב את ההודעה הראשונה בשרשור כזה, אם יש עצות או דגשים שמומלץ לכתוב אשמח לעזרה.

בתאריך 24.2.2025 בשעה 15:32, Roycohen1979 כתב:

הרכב שלך תחת אחריות יצרן, ולכן מומלץ מאוד ללכת לאחד ממוסכי היבואן שבאזור שלך, לאו דווקא בגלל שהם מומחים גדולים אלא בגלל נושא הרצועה והתביעה הייצוגית שמתנהלת בימים אלו ממש כנגד היבואן והיצרן.

בסופו של דבר תביעות כאלה נסגרות בפשרה, אבל מהניסיון של השנים האחרונות ישנו סעיף קצת בעייתי בפשרות מסוג אלו שמחייבת אותך להציג היסטוריית טיפולים מקיפה כולל מקט"ים ופירוט מדוייק של החלפים/ חלקים/ נוזלים ששמת באוטו, ולבינסקי אלופי העולם בלנסות להתחמק מהאחריות במקרים כאלו.

נושא הרצועה פחות אמור להטריד אותך בטיפול 15000 אבל כשתתקרב ל60000 אתה כבר חי על הקצה ברכבים האלו, ולא בטוח שתהיה בטווח האחריות אם אתה עושה 15000 ק"מ בשנה.

אם אתה מאזור תל אביב אני ממליץ לך לתאם טיפול במוסך המרכזי של היבואן בשורק (ליד איקאה ובדרך לחוף פלמחים), אתה נוסע בבוקר נגד התנועה מתל אביב דרומה וטיפול כזה אם תיאמת מראש לוקח שעתיים וחצי שלוש, יש להם חדר המתנה נעים ואפילו תקבל וואוצר לכריך/ קפה בקפיטריה שנמצאת במתחם.

אכן, אולי זה לא היה מובן ממה שכתבתי אבל ברור שאני מתכוון ללכת רק למוסך יבואן.

היות ויש שם רשימה מכובדת למדי של כאלה ומסתמא יש הבדלים בין מוסך אחד לשני לכן חיפשתי המלצה ספציפית על אחד מהם.

בתאריך 24.2.2025 בשעה 17:57, outnex כתב:

אם אתה מחליף כל ארבע שנים רכב אל תשבור את הראש לגבי טיפולים. תמצא מוסך יבואן שנוח לך ותטפל.
הבעלים הבא יסתדר.

התוכנית כנראה להחליף אחרי 3/4 שנים.

לפני 8 שעות, mcaspi כתב:

עקרונית ברכב שלי כבר אמורה להיות רצועה חדשה ומשופרת וכו'.

היות ועוד לא מצאתי במרשתת רכבים מהשנתון שלי עם ק"מ גבוה מספיק בשביל לבדוק תקלות

אני מעדיף לנקוט בגישת כבדהו וחשדהו.

פורסם

כשאתה כותב שירשור תחזוקה, מתחילים דווקא מדוע רכשת את הרכב, מה אתה אוהב ולא אוהב בו. כמובן פרטים כמו שנה וק״מ. עלויות וטסט וביטוח, תקלות אם היו, עלויות טיפול.

• אהבתי 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בהמשך לאותו נושא, המוסך המרכזי של לובינסקי בשורק, איך הוא?

ועל מה צריך לשים דגשים שהם מחליפים לי?

שמן וכו', אפשר להניח שהם שמים, משהו טוב, לא?

הם אמורים גם לעשות עדכון תוכנה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...