Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, גולדן191 כתב:

את החורים האלה עשה מישהו עם המון נסיון. דיבל 10 אני כמעט בטוח, עמוק מספיק ל-TV שעברה משם לחדר אחר.

אלה חורים של זווית נושא מדף פשוטה, לא של מתקן תלייה ל-TV.

הדיבל הירוק הוא מעולה, והקוטר הוא 7 או 8 מ"מ, לא 10.

מאז שגיליתי אותם לפני כמה שנים, לא נזקקתי יותר לפישר האיכותיים והיקרים.

היישום של הדיבלים לקיר אכן עשוי היטב וביד אמונה.

טיפ קטן בהקשר הזה - 

לפעמים הדיבל מתחיל להתקפל כשכבר רובו נכנס לחור,

אפשר להבריג לתוכו בורג עד האמצע בערך ולדפוק עם הבורג פנימה.

אחרי שהדיבל נכנס כולו, מוציאים את הבורג וממשיכים רגיל.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכאורה נראה לי ממש פשוט לקדוח.

היום אני בטוח שאני יודע לעשות את זה היטב לכל מטרה ובכל סוג קיר.

אבל אולי זה באמת לא כזה פשוט? אני חושב על כל מיני "תקלות" שהיו במשך השנים. אבל מצד שני,  הרוב המוחלט של הדברים עברו בשלום. כשאני מנסה להסביר לבן שלי איך קודחים, אני רואה את הקושי במעבר מתאוריה למציאות, עם האחיזה הלא נכונה של הכלים והעבודה ללא הרגש המתאים.

בגיל 15 עבדתי בלתלות גופי תאורה אצל אנשים (אני הייתי "בעל המקצוע"). מידי פעם התחשמלתי.

קדחתי בקרמיקה, וגם בשיש. עם השנים למדתי את הטכניקות המוצלחות לכל דבר.

לא יודע למה התייחסתם כאן לקוטר ולעומק כמגבלות מי יודע מה, כל עוד שהמקדח והמקדחה מתאימים אין בעיה.

זכור לי שבגיל הזה קניתי מקדח 40 ס"מ כדי להשחיל חוט חשמל לגוף תאורה שיהיה בחדר מדרגות.

הרבה שנים לאחר מכן, כשעברתי להשתמש בפטישון במקום מקדחה בדירות ישנות, כל הזמן היה יוצא לי חור מכוער בצד השני של הקיר. אחרי שנמאס לי, כמו שכבר כתבתי כאן, חזרתי למקדחה רוטטת לקידוחים רגילים. משתמש בפטישון רק כשבאמת צריך.

לפני 12 שנה (בתקופה שהפטישון היה חדש אצלי) קדחתי חור קטן לתוך הקו הראשי של חברת החשמל בבניין. נוצר פיצוץ ושריפות בארונות החשמל בקומה שלי, מעלי ומתחתי. הצלחתי לכבות אותה בעצמי עם מטף הלוקרבון שהיה לי ואז התמוטטתי. אחרי זה הייתי מאושפז שבועיים עם כוויות ומורפיום. סיוט, הצלקות נשארו עד היום.

והשכן המבוגר ז"ל, באותו בניין, רצה לקדוח כדי להתקין איזה שקע לאינטרנט והצליח לקדוח ישירות לתוך צינורות של ההסקה. מאחר והיה עולה חדש, הוא דפק אצלי בהסטריה ואמר "בוא! יוצאים מים מהאינטרנט!"

• אהבתי 1
  • מצחיק 6

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, BoazB11 כתב:

מאז שגיליתי אותם לפני כמה שנים, לא נזקקתי יותר לפישר האיכותיים והיקרים.

מאיפה אני קונה את הדיבלים האלה של VERO בלי לשלם משלוח? נראה אחלה חלופה, שילמתי מחיר יקר על הפישר אבל קיבלתי גם ברגים איכותיים

ברגים של איזה חברה אתה קונה?

אגב, זה היה יציב וחזק לפחות שנה וחצי עם TV על החורים האלה עם מתקן סביב 100 ש"ח של ברקן. 32 אינץ' משנת 2012 בערך שכבר לא רלוונטית היום כמובן.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

אכן בקידוחים "על עיוור" יש מרכיב של הימור.

בניגוד למצופה, קווי חשמל לא הולכים בקווים ישרים.

ועוד יותר בניגוד למצופה, גם קווי מים לא הולכים בקווים ישרים ברוב המקרים (צנרת פקס או SP).

יצא לי פעם לקדוח דוך לתוך קו חשמל בתוך הבית. הפחת מיד קפץ, אז לא היה נזק.

אבל זה עשה לי הרבה עבודה לפתוח 'בור' בקיר, לחבר את החוטים, לשים קופסה ולסגור.

בדירה הנוכחית היה לי מזל. בערך 200 דיבלים ואפס פיגועים...

בדירה הבאה כבר לא אקח סיכון, ואצטייד בגלאי.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 1 דקה, BoazB11 כתב:

בדירה הבאה כבר לא אקח סיכון, ואצטייד בגלאי.

כשתוכל להזמין מ amazon.de אחרי המלחמה, אמור להיות שם גלאי איכותי בחצי מחיר ממה שפרסמת. של חברה טובה. לא זוכר איזה, צריך לחכות לראות שיהיו משלוחים.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, גולדן191 כתב:

מאיפה אני קונה את הדיבלים האלה של VERO בלי לשלם משלוח? 

ברגים של איזה חברה אתה קונה?

א. אין לי מושג.

ב. לא יודע...

עד שלא חיפשתי בגוגל "דיבל ירוק" לא ידעתי שזה נקרא VERO.

קניתי אותם בחנות גדולה של חומרי בניין בהרצליה.

ברגים אני קונה במשקל, לפי האורך והעובי הרצוי. לא שמתי לב למיתוג על הקופסה ממנה הוציאו.

Unt77itled.thumb.jpg.b15f5b147666f080540fcd8c22739e8d.jpg

נסה להיכנס לחנות גדולה של מ.נ.מ.

יש להם מבחר גדול ומחירים סבירים גם לכמויות קטנות.

רק שים לב שיש בעייתיות מסויימת בלהיכנס לחנויות כאלה.

זה כמו להיכנס עם ילד לחנות צעצועים גדולה רק כדי לקנות איזה מתנה קטנה.

אתה עלול למצוא את עצמך שכוב על הריצפה,

מנענע ידיים ורגליים באוויר וצורח "רוצה את זה! וגם את זה ואת זה..."

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • מצחיק 3
פורסם

הסחורה של VERO באופן כללי היא מעולה, מהדיבל הירוק 7ממ האהוב עליי (לזכרוני - הוא גם בעל תקן לעבודות גבס בעזרת שימוש בבורג עדש תיקני לקונסטרוקציה) ועד לברגים שלהם (פח-פח, גבס 25ממ וכו') שהם פשוט איכותיים ברמה אחרת.

בגלל שלא בכל מקום אני מוצא את ה VERO 7 מ"מ (נקרא גם טרויה 7 ממ)  אז שאני כבר קונה אני קונה כמה חבילות, יופי של דיבל.

איציק

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

לפני 12 שנה (בתקופה שהפטישון היה חדש אצלי) קדחתי חור קטן לתוך הקו הראשי של חברת החשמל בבניין. נוצר פיצוץ ושריפות בארונות החשמל בקומה שלי, מעלי ומתחתי. הצלחתי לכבות אותה בעצמי עם מטף הלוקרבון שהיה לי ואז התמוטטתי. אחרי זה הייתי מאושפז שבועיים עם כוויות ומורפיום. סיוט, הצלקות נשארו עד היום.

זה נשמע כמו סיפור של @Night Driver 

• מצחיק 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

דווקא בקו מתח עוד לא קדחתי. מעדיף להתחשמל בשיטות שלי כמו למשל להרים מתג של 120 אמפר עם המפתחות ביד.

עלה לי בלרעוד איזה חצי שעה, כויה ביד ומפתח שרוף.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, גולדן191 כתב:

לדעתך אצל בשירי בעיר העתיקה יהיה VERO נכון? יש עוד מקום בסדר גודל שלו בב"ש?

לפי השאלות שלך אתה סטודנט או בשלב של אחרי להיות סטודנט (בהצלחה@!!). בשירי זאת החנות שהם הולכים אליה. אבל למעשה יש עוד הרבה מקומות טובים לא פחות. בשירי אחלה מקום, רק שאני לא אוהב לחפש שם חניה.

די מזמן אני העברתי את הקניות שלי לעמק שרה..למרות שאם אתה צריך איזה ציר למקלחון יש בבשירי ולא במקומות אחרים (זה מהניסיון שלי לקנות לקולגה ציר כזה). 

החל בכמובן בקמחי כלי עבודה, שיש להם אחלה שירות ואחלה אתר אינטרנט.

יש גם את ברגי דרום..  יש את א.ד מגן ופשוט עוד חנויות כלי עבודה בעמק שרה. אם תעשה שם סיבוב זה ייגמר כנראה בטלפון ממנהל הבנק 😁

יש חנות טובה נוספת שנקראת מרזבית. יש להם סניף בבאר שבע. יצא לי לקנות שם. העניין שתלוי מה אתה צריך. 

כמובן שזמין לעוד שאלות. ורק להגיד שאי שם כמעט לפני 20 שנה (תחפש כאן בפורום). תראה הודעות שלי קונה כלי עבודה.. 😁 ושם רק התלהבתי מההתחלה. היום אחרי הגילוי של אמאזון יש לי מספיק מפתחות צינורות ומפתחות שוודי לפתוח מוסך מצ'וקמק או להיות אינסטלטור חובב.

מרגיש זקן עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 2

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

וואו, מה אני אמרתי- ומה אנשים הבינו...

אמרתי: ניסיון עוזר להבין את הקיר ולשפר את הקדיחה כי לא כל הקירות נולדו זהים.

לפני 16 שעות, גולדן191 כתב:

אפשר ללמוד לקדוח 100% לבד. יכול להיות שתיכשל בהתחלה (כמו שקרה לי ב-2018, שגם לא היה מפולס וגם החור היה עקום וגדול מדי)

...

אבל אתה יכול ללמוד 100% לבד, חוזר על זה.

...

יכול להיות שבחורים הראשונים שמישהו קודח בחייו, יצא לו לא מושלם.

אבל הוא ילמד ויעשה טוב להבא. אבל זה לא מה שאתה מתאר.   

כן! אפשר ללמוד לקדוח לבד! מיוטיוב רחמנה ליצלן!

אבל צריך ניסיון וחוש כדי להבין את הקיר, ולדעת שכנראה פה תצטרך מקדח קוטר קטן יותר, פה מספיק לקדוח עם מברגה ולא צריך משהו גדול יותר, וכולי וכאלה. 

בלי אותו החוש, מישהו לא מנוסה לא יפרש את הקיר שמגיב כמו חול נכון מראש, גם אם קדח בו בעבר והסתבך, וימשיך כנראה לנסות את אותן השיטות ולקבל את אותן תוצאות גרועות בלי להבין. למשל. 

לפני 13 שעות, saar5555 כתב:

נכון, לא בעיה של ממש לקדוח בקיר. אבל יש הבדל בין קירות.. ויש הבדל בין קידוחים.

קדחת פעם בקיר טרומי עם ברזלים בפנים? ויש קירות בלוקים ישנים שאתה קודח ויכול להגיע לשכנים. 

עדיין מיומנות שמצריכה תירגול ודיוק. 

110% מדוייק. 

לפני 12 שעות, גולדן191 כתב:

כי הוא סוג של PRO בקדיחות

מה??!?!

לא הבנתי... 

אתה הגדרת אותי כפרו בקדיחות הרגע? :rofl:

קשה לו שמישהו יכול ללמוד בלי שום הדרכה פרונטלית.

המשפט הזה פשוט פוגע ידידי. 

יותר הפוך מזה, תמצא רק באוסטרליה.

כמו שכבר הגבתי לך פה- גם אני לומד את הרוב מיוטיוב, בעצמי, בלי הדרכה. 

אני אוהב! את זה, ומעריך! את זה, ומנסה לעזור בצורה הזו בעצמי! להרבה אחרים, שלא לדבר על הערוץ יוטיוב שלי שעושה בדיוק את זה- להסביר לאחרים בלי הדרכה פרונטלית :lol:.

הלוואי ויותר אנשים היו מסוגלים ללמוד ככה. או מעוניינים בכלל. 

אתה אומר שקשה לי עם זה???? בוא, תתאפס על המציאות בבקשה.

אני לא מדבר על קירות בעייתיים כמו שסער תיאר - קיר בלוקים רגיל, אמנם בן 35-45 שנה, לא יודע כמה, אבל לא ממ"ד ולא משהו מיוחד.

אחרת ברור שצריך יותר ייעוץ ואולי גם הכוונה אחרת.

בדיוק מה שאני אומר פה, לא כל הקירות נולדו זהים... 

לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

אבל אולי זה באמת לא כזה פשוט? אני חושב על כל מיני "תקלות" שהיו במשך השנים.

כמו הרבה דברים- שילוב של טכניקה נכונה, תיאוריה נכונה ותכנון מוקדם נכון. 

קדיחה עם הכלי הלא נכון (מקדחה רוטטת, קיר בטון) למשל, מוציאה הרבה מהחשק. כל חור זה מטלה. לא כל החורים יוצאים כמו שצריך.

קדיחה בלי מודעות (לא מחזיק את הכלי יציב\מיושר ובמודעות ליישור) למשל, גם תוציא הרבה מהחשק... 

מורכב. שילוב. והרכיב הכי מרגיז פה הוא בלתי נראה, הקיר עצמו ואיך הוא יגיב. פה בדיוק נכנס הניסיון והחוש, קיר "חול" הוא קיר "חול". יגיב באותה צורה גם אם זה קיר "חול" בדירה אחרת... 

לא יודע למה התייחסתם כאן לקוטר ולעומק כמגבלות מי יודע מה, כל עוד שהמקדח והמקדחה מתאימים אין בעיה.

אמר, ואז מיד המשיך לדבר על

מקדח 40 ס"מ

:rofl:

מאמין שהתכוונת מ"מ. 40 ס"מ זה יותר גדול מסרגל, 40 מ"מ זה מסור כוס חמוד. 4 ס"מ.

הקוטר לפעמים מהווה מגבלה בקירות שהם זוועה. יש לי קיר אחד כזה שאני לא מעיז להתחיל מהמידה הסופית אלא קטנה יותר וגם אז זה לא תמיד יוצא פרפקט. העומק לא מהווה מגבלה, אם שמים מגביל עומק... כדי לא לבקר אצל השכנים לכוס שמן. או משהו.

הרבה שנים לאחר מכן, כשעברתי להשתמש בפטישון במקום מקדחה בדירות ישנות, כל הזמן היה יוצא לי חור מכוער בצד השני של הקיר. אחרי שנמאס לי, כמו שכבר כתבתי כאן, חזרתי למקדחה רוטטת לקידוחים רגילים. משתמש בפטישון רק כשבאמת צריך.

למה אתה צריך חורים עוברים? נתחיל מזה. 

נמשיך ב: כדי למנוע את הפיצוץ הזה, צריך לשים משהו שיקבל את המקדח ביציאה מהחומר הניקדח- פלטת עץ או משהו, אחרת תמיד יהיה לך "פיצוץ" בחומר. בגלל זה תמיד תראה אנשים שעובדים עם מקדחות עמוד לקדיחה בעץ, מניחים פלטה מתחת למקדח- זו בדיוק הסיבה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, ברווז כתב:

מאמין שהתכוונת מ"מ

לא טעיתי. אורך 40 ס"מ, קוטר 8 מ"מ. להשחיל חוט חשמל דרך קיר בעובי 30 ס"מ.

כלומר, חוט חשמל נכנס בצד אחד של החור ויוצא בצד השני.

מזכיר לך, הייתי בן 15 בערך.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 13 דקות, amosbmw כתב:

לא טעיתי. אורך 40 ס"מ, קוטר 8 מ"מ. להשחיל חוט חשמל דרך קיר בעובי 30 ס"מ.

כלומר, חוט חשמל נכנס בצד אחד של החור ויוצא בצד השני.

אכן, בדיוק בשביל זה. הקדמת אותי...

ואחרי הקידוח משחררים את המקדח מהמקדחה/פטישון, מדביקים את הכבל למקדח ומושכים החוצה (או פנימה).

ככה הכבל לא הולך לטייל בחלל של הבלוק, ולא נתקע או מתעוות בתוך הקדח הארוך.

לגבי ה"בור" או הפיצוץ של הטיח ביציאה, אם אין מי שיתן קונטרה בצד השני עם קרש או משהו דומה,

לסמן את העובי של הקיר על המקדח, ואת הס"מ האחרון לעשות באיטיות וללא רטט. זה ממזער את הפגיעה.

Untitl55ed.jpg

פורסם

בתעשייה נהוג להגדיר את המקדח לפי קוטר ואז אורך.

היית אומר "מקדח 8 40 ס"מ", ברור כשמש.

אמרת מקדח 40... המספר הראשון מסמל את הקוטר בתעשייה :lol:, במיוחד אם אין אחריו עוד מספר.

הזכרת לי.

כשנתקלתי בזה בפייסבוק:

image.thumb.png.b720c5c5fcfc131976239c6cc8b245fb.png

אמרתי לבחור שיש לי מפתח אלן עבור ה SET SCREW, קטנצ'יק- 35 ממ. 

אין לי תמונה בשלוף. הוא בערך בעובי של הקנה של המקדח הזה.

• מצחיק 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...