Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

לא מבין משהו, האם ה PZ המדובר הוא ה Pozidriv מהתמונה למעלה?

נכון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 55 דקות, Night Driver כתב:

ומה ההבדל בביט עצמו?
הרי הוא אמור להעביר לבורג רק מומנט.

יש ברגי טורקס שהם "קוניים", בחלק הפנימי (שמקבל את הביט). קונוס "ננעל" יותר טוב בתוך החומר (תחשוב כמו החיבורים שקשורים למחרטות, מקדחות עמוד וכדומה- כולם טייפר). מאפשר העברה של יותר מומנט לפני שהביט מתחיל להיזרק החוצה מהבורג. 

לא שאני מבין איך ביט טורקס יכול להיזרק החוצה, זה יושב מעולה גם ככה, אבל ניחא. אני לא מתעסק מספיק עם ברגי טורקס (ובטח שלא גדולים דיים להצריך מברגה- רוב הקשר שלי לברגים האלו זה T5 או T7) בשביל לדעת את זה לעומק ומהתחושה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם יש הבדל בסוקט בבורג לא יכול להיות ביט שיתאים לשניהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

את ה"מתאים לשניהם" אני מקבל עם טיפונת סקפטיות, אבל לא מתווכח. אני לא עד כדי כך מומחה. 

זה משהו די נדיר ממה שהצלחתי להבין (לפחות בזמנו). 

כמו שאמרתי, קשה לי לראות את היתרון המובנה- טורקס לא ממש אוהב לצאת מהבורג בזמן השימוש, אבל אני לא מומחה מספיק כדי לתת דיעה מקצועית בנידון. 

אני יודע שזה קיים; אני יודע שאין לי צורך או שימוש בזה בשלב זה של חיי; דיינו.

אם הייתה לי גישה לחומר הייתי בודק את זה יותר לעומק, אני לא זוכר איך קראו לביטים האלו. אני חושב שקראו להם IP, אבל אני לא משוכנע. פשוט לא זוכר, אחרי כל כך הרבה שנים שלא נגעתי בזה...

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

ומה ההבדל בביט עצמו?
הרי הוא אמור להעביר לבורג רק מומנט.

ההבדל הוא אם הביט ישרוד את האימפקט כתוצאה מהריאקציה עם המשטח, מושפעת מסוג השטח. זה מה שמוסבר בסרטון שלהם.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

נכון.

אז מה האסון הגדול בשימוש במברג פיליפס? מברג תקין (גודל מתאים, ראש לא "חרוש") יתפקד ללא גרימת נזק אם המומנט אינו גדול מדי (דובר על בורג עץ). אני גם בדעה שצריך להשתמש בכלי המתאים בהתאם ליעודו (לא לחצוב עם מברג למשל...) אך במקרה מוגבל כגון הרכבת ספריה לא חושב שהייתי עוצר הכל ומחפש מברג שכזה.

מצטער פריג'י, כרגע במשרד ולא יכול לשמוע את הסרטון. אפשר הפנייה להסבר בטקסט?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם
לפני 3 דקות, פריג'י כתב:

ההבדל הוא אם הביט ישרוד את האימפקט כתוצאה מהריאקציה עם המשטח, מושפעת מסוג השטח. זה מה שמוסבר בסרטון שלהם.

מהסירטון שלהם עולה שההבדל הור בחוזק של הביט.

כל נושא הראשים זה עניין של מיתוג. נכון שבורג ראש זנג דורש יותר מומנט בגלל החיכוך של הראש אבל בגלל שיש סוגי ברגים שונים בעלי חוזק שונה לא רואה פה משהו מעבד לסדרות שונות ומיתוג אחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פיליפס לא יושב טוב בתוך בורג פוזידריב. מורגש במיוחד בשימוש במברגה אבל אפילו בכלי ידני.

גם הפוך, ביט פוזידריב לא תופס טוב בורג פיליפס.

אחרי שפעם אחת הבנת את ההבדל ועבדת עם הכלים הנכונים, לא תתפשר.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נכון.

עמוס

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

מהסירטון שלהם עולה שההבדל הור בחוזק של הביט.

כל נושא הראשים זה עניין של מיתוג. נכון שבורג ראש זנג דורש יותר מומנט בגלל החיכוך של הראש אבל בגלל שיש סוגי ברגים שונים בעלי חוזק שונה לא רואה פה משהו מעבד לסדרות שונות ומיתוג אחר.

אבל אז הבורג היה זה שנהרס, הם מראים מצב שבו ביט אחד נהרס על בורג מסוג אחד והשני נהרס מבורג מסוג אחר.

זה שהסיפור הוא גם מאוד שיווקי - זה ברור.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

הכוונה שהצלב בפוזידריב שונה בעומק/זווית מפיליפס סטנדרטי?

בפוזי יש עוד "מיני" צלב. גם בברגים יש חריצים מיניאטורים בהתאמה. עוד נקודות אחיזה, מעבר להבדל בצורה הכללית.

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

אז מה האסון הגדול בשימוש במברג פיליפס?

לא אסון- אבל גם מאד לא נוח ולא שימושי כמו שיכול להיות. 

המונח בלעז הוא CAM OUT דומני (ביט שבורח מהראש). זה קורה בשימוש שתיארת הרבה מאד. 

כשהתעצלתי פעם אחת (לפני הרבה שנים) לקחת ביט פיליפס (היה הפוזי מורכב על המברגה... התעצלתי...) בשביל לפתוח כמה ברגי פיליפס (נירוסטה), אחרי ההרוס השלישי הלכתי בבושת פנים לקחת את הביט פיליפס הנכון. ופלאייר פטנט להוציא את ההרוסים. כך שייתכנו באגים נוספים בדרך, בהחלט הגדלת הסיכוי לשחיקה (בין אם של הבורג או של הביט), למשל. 

להגנתי אומר שזו הייתה הפעם הראשונה שעבדתי עם ברגי נירוסטה. היום אני לא מעיז להתעצל להחליף ביט, בשום מקרה.

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

מברג תקין (גודל מתאים, ראש לא "חרוש") יתפקד ללא גרימת נזק אם המומנט אינו גדול מדי (דובר על בורג עץ).

לא תמיד ולא בהכרח. אל תשכח שיש הבדלים באיכות בין הברגים השונים... לצערי. 

המקום החביב עלי החליף את הסוג של הברגים שהייתי קונה, ואני לא יכול לגעת בהם עכשיו. בעעע. שוקל לקנות את המידה החביבה עלי בכמות של סיטונאות (קופסה שלמה של אלפים, לא זוכר כמה בדיוק יש בה). 

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

אך במקרה מוגבל כגון הרכבת ספריה לא חושב שהייתי עוצר הכל ומחפש מברג שכזה.

MOOT POINT. הרוב המוחלט של הרהיטים להרכבה עצמית מגיעים עם ברגי אלן או עם פרזול יעודי להרכבה מהירה שמצריך פיליפס דווקא (וגם שטוח גדול)...

כן, במקרה המוגבל האחד הזה, תוכל להסתדר עם פיליפס- רק תילחם הרבה יותר בעבודה עצמה. פחות סימפטי, ואתה בהחלט עשוי למצוא את עצמך עם בורג שחוק אחד לפחות.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 10 דקות, ברווז כתב:

כשהתעצלתי פעם אחת (לפני הרבה שנים) לקחת ביט פיליפס (היה הפוזי מורכב על המברגה... התעצלתי...) בשביל לפתוח כמה ברגי פיליפס (נירוסטה), אחרי ההרוס השלישי הלכתי בבושת פנים לקחת את הביט פיליפס הנכון.

להשתמש בביט פוזידרייב על בורג פיליפס זה יותר גרוע מאשר להשתמש בביט פיליפס על בורג פוזידרייב, אז זו לא בדיוק דוגמה רלוונטית. 

זה לא סותר את העובדה שאני כמובן מסכים לחלוטין עם הקביעה שהדבר הנכון הוא להשתמש בביט המתאים. 

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

שאלה,

אם משתמשים עם ביט PH2 על בורג PZ2 אפשר להרוס אותו?

יש לי בורג אחד בהתקנת וילון שלא יוצא החוצה. זו אולי הסיבה?

גם לא ידעתי לעבוד אז (שנה++) והברגתי מהר מדי. עם אימפקט

פורסם
לפני 13 דקות, שחר 1 כתב:

להשתמש בביט פוזידרייב על בורג פיליפס זה יותר גרוע מאשר להשתמש בביט פיליפס על בורג פוזידרייב, אז זו לא בדיוק דוגמה רלוונטית. 

סוג של, כן. מסכים :lol:

אמרו לי כבר שאני לא טוב בדוגמאות :rofl:

לפני 11 דקות, גולדן191 כתב:

שאלה,

אם משתמשים עם ביט PH2 על בורג PZ2 אפשר להרוס אותו?

יש לי בורג אחד בהתקנת וילון שלא יוצא החוצה. זו אולי הסיבה?

גם לא ידעתי לעבוד אז (שנה++) והברגתי מהר מדי. עם אימפקט

Well there's your problem | Picture Quotes

כן. שחיקת ראש הבורג. 

תגדיר "בורג לא יוצא"- הראש תקין או שחוק? יש את הטריק עם גומייה במקרה והראש שחוק "בקטנה", יכול לעזור אולי. 

ותפסיק לעבוד עם אימפקט בכל דבר. במיוחד איפה שעדיף קלאצ' (שזה טכנית כמעט הכל, אצל משתמש ביתי ממוצע).

אמרתי את זה כבר הרבה פעמים פה בפורום- אחזור על זה שוב: אין לי אימפקט. יש לי רק מברגות קלאצ'. 

הייתה פעם אחת (אחת!!!! בלבד) לאורך כל השנים שבהן אני נהנה מ DIY שאמרתי לעצמי "*חבל שאין לי אימפקט", זה היה כשנאבקתי לפתוח בורג משושה (ראש משושה) אחד ספציפי בדוד החימום. וגם זה היה רק לפני פחות משנה. 

עד אז מעולם לא חשבתתי על זה אפילו- להיפך, המחשבה שיותר עוברת לי בראש זה "כמה שאני שמח שיש לי קלאצ'". 

*וגם. זה בגלל שהמברגה החזקה שלי, לא הכי חזקה בעולם- 14.4V ישנה של בוש. אולי 30 ניוטון ביום טוב. 

בהזדמנות אתארגן על תפלץ של 120 ניוטון (חושב על דהוולט), קלאצ' כמובן. אני כבר לא ארצה אימפקט שוב נראה לי לכל חיי...

• תוכן חדש...