Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מצרף תמונות של הפרויקט. העץ ישן ולא איכותי כזה, נשבר ככה כשישבו על זה. הקורה הזו לא איכותית כנראה.

יכולתי לעשות לבד את הפרויקט, העדפתי שבעל הדירה יעשה (הנדימן יותר ממני)

הוא לא עשה חורים מובילים אבל שם יותר ברגים ממה שצריך.

לגבי חיכוך,

ד"ר לפיזיקה לימד אותנו בתחילת הדרך, אם עכשיו מבטלים את כוח החיכוך בעולם, אין לברגים ערך כלל. ואפשר למחוק את הברגים מהעולם. אין להם שום תפקיד יותר.

כשאתה עושה חור מוביל, אתה מביא לכך שיהיה יותר חיכוך בין הבורג לעץ בפנים. אני כן ביצעתי חורים מובילים בפרויקטים שהייתי צריך.

הוא לא. והכל עובד מעולה. המיטה במצב מעולה.

הסימונים שתראו זה שאני רציתי לעשות חורים מובילים, וחלק עשיתי. הוא אמר שלא בהכרח צריך, והתייחס רק לבערך שליש או רבע מהחורים שיצרתי.

אבל לפי מה שהוא סיפר, בסנדוויץ' שמוברג לאורן כזה, לא צריך מובילים. וצד שני בכלל היה ללא מובילים.

IMG_20260316_152718.jpg

IMG_20260316_152727.jpg

IMG_20260316_152734.jpg

לפני 14 דקות, BoazB11 כתב:

מה שאתה קורא "חוסר חיכוך" זה קדח ש'נחרש' בהברגת יתר, והקדח שלו כבר בקוטר של הספירלה,

ובצורה כזו האחיזה שלו רופפת וחלשה. 

תקרא מה לימדו אותנו בפיזיקה בבקשה

תמחק חיכוך מהעולם ואין לברגים ערך יותר

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, גולדן191 כתב:

קח בורג מתכת ואום. שמן את הבורג, תבטל את כל החיכוך בעולם, וגם את כוח המשיכה אם בא לך...

האום כמעט ולא מתחככת בבורג, רצה חופשי הלוך חזור, נכון?

אבל בשום אופן לא תוכל להחליק את האום החוצה מהבורג. למה? כי הספירלה לא תיתן לך.

אז נכון שבבורג עץ שמוברג לתוך עץ יש גם אלמנט של חיכוך, אבל העיקרון של ההברגה זהה והוא מקור כוחו של הבורג,

אחרת למה לטרוח ולייצר ברגים? מסמר יהיה הרבה יותר פשוט לייצור וליישום.

יותר מזה. בעולם נטול חיכוך לא יהיה מקום למסמרים, ונהיה חייבים להשתמש בברגים...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם (נערך)

כי ברגים יוצרים יותר חיכוך בדיבל או בעץ, מאשר מסמרים.

לפי מה שהמרצה אמר, אם תמחק חיכוך מהעולם, הברגים יוצאים החוצה מהכל, ואין להם ערך יותר בעולם.

הייתי בהלם. אבל לוקח את המילה שלו, או יותר נכון, את ההסבר שלו.

קראתי את העריכה שלך, בעולם נטול חיכוך, אין ערך לברגים יותר. ציטוט של מרצה לפיזיקה מבוגר וותיק מאד.

פורסם
לפני 16 דקות, גולדן191 כתב:

כשאתה עושה חור מוביל, אתה מביא לכך שיהיה יותר חיכוך בין הבורג לעץ בפנים.

הפוך גוטה...

תבריג בורג עם חור מוביל ובלי, ותעשה את זה ידנית כדי להרגיש את הכוח הנדרש,

ואז תחזור להגיד איפה יש יותר חיכוך (קשה להבריג) ואיפה פחות (קל להבריג)

לפני 4 דקות, גולדן191 כתב:

ציטוט של מרצה לפיזיקה

זה ההבדל בין תיאוריה למציאות.

אבל במקרה הזה גם תיאורטית המרצה שלך טועה...

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, BoazB11 כתב:

זה ההבדל בין תיאוריה למציאות.

אבל במקרה הזה גם תיאורטית המרצה שלך טועה...

זה היה מרצה עם תואר 3 בפיזיקה זקן כבר ועם הרבה ידע. לא יודע אם הוא היה 100% שפוי ואני לא פסיכיאטר, אבל יש מצב שהוא לא צדק,

אבל יש הוכחה למה שכתבת בבקשה?

להבנתי, גם מחיפוש בגוגל, אם אין לך חיכוך בעולם אין לך ערך לברגים.

לפני 8 דקות, BoazB11 כתב:

כשאתה עושה חור מוביל, אתה מביא לכך שיהיה יותר חיכוך בין הבורג לעץ בפנים. (מה שאני כתבתי, גולדן, )

על זה אני לא בטוח ויש מצב שלוקח חזרה. אבל על הקטע של החיכוך אני לוקח את מה שהמרצה אמר.

חור מוביל = יצירת תשתית לכך שהבורג יוכל להיכנס ולייצר חיכוך עם החומר, בלי ביקוע. על זה אנחנו מסכימים?

אז יש מצב שטעיתי 

@ברווזובועז, איך אתם הייתם מגדירים את הקטע של חור מוביל? יצירת תשתית?

פורסם

זה עדיין חיכוך...

פשוט המבנה של הבורג מעצים את כוח ההצמדה של החיכוך הזה בכך שהיא מייצר כוח מתיחה מוגבר בין הכריכות של הבורג.

זה לא שהחיכוך בבורג זהה לחיכוך במסמר ועוד "קסם שיש לברגים".

הקסם הזה זו גיאומטריה, והכוח הוא חיכוך חזק יותר ובמיקומים אחרים.

פורסם

קרא קצת פה למשל, פה בדיוק מדברים על החשיבות של חומרי סיכה ("ביטול החיכוך").

המרצה שלך כפי הנראה התכוון לברגי מכונה ומתכות, כי נדיר שמדברים על עץ בהקשרים האלו. 

אם יהיו לך עצבים להתעמק, קרא גם פה (באנגלית). בשבילי זה אמ;לק.

גם פה יש מידע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

כל פעם שאני רואה הודעה שלך, @פריג'י, אני תוהה איך אתה כותב את הניק שלך באנגלית? FRIJI? FRIGI? ומשתעשע שאולי זה בכלל FREE G , למרות שיודע שלא :)

יש לנו הסכמה על זה שאם תמחק חיכוך מהעולם אין יותר ערך לברגים והם יוצאים החוצה?

In a world without friction, screws would become entirely useless. Because screws rely on friction between their threads and the material to stay in place, they would immediately slip out, causing all assembled objects to fall apart. Screw-based fastening, such as in furniture or construction, would fail instantly. 

כתוב, בעולם ללא חיכוך אין ערך לברגים.
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

קרא קצת פה למשל, פה בדיוק מדברים על החשיבות של חומרי סיכה ("ביטול החיכוך").

המרצה שלך כפי הנראה התכוון לברגי מכונה ומתכות, כי נדיר שמדברים על עץ בהקשרים האלו. 

אם יהיו לך עצבים להתעמק, קרא גם פה (באנגלית). בשבילי זה אמ;לק.

גם פה יש מידע.

הלינקים שלך לא רלוונטיים, תחפש world without friction how it affects screws

במקרים כאלה ישר תלך על התכלס אל תחפש לצדדים כי יחפרו לך עם מקדם חיכוך עד מחר, ישר לביטול החיכוך

פורסם

מקור בבקשה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

איזה לקנות? 10 אינץ' רגיל יספיק לי? תודה

10 אינץ עם שפתיים ישרות

10 אינץ עם שפתיים מעוגלות

5 אינץ עם שפתיים מעוגלות.

את שלושתם. זה אחד הכלים השימושיים בעולם.

לגבי חור מוביל בעץ עם מקום מיועד לראש הבורג, יש מקדח מיוחד שעושה את זה בפעולה אחת:

17736707875384316786300762974669.thumb.jpg.8561606a37393e46b91c5a8796ff9167.jpg

גולדן, ניסיתי לומר לך כבר בהודעה קודמת: לתקן מיטה או לתלות מתלה זה לא "פרויקט".

פרויקט זה לבנות מטבח או רהיט גדול ומורכב.

כנ"ל בשירשורים בטכני כאן, החלפת מסנן או תיקון חלון חשמל ברכב זה לא פרויקט.

ראש מנוע, או החלפת הגה בלי תיגבור להגה עם תיגבור, זה פרויקט.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

https://www.innovationhub.world/post/what-would-happen-if-we-didn-t-have-friction

Friction is the force that prevents one solid object from sliding or rolling over another. We use and rely on it everyday, whether we notice or not. If we had no friction everything would slide to the lowest point. We wouldn't be able to write without friction, since friction prevents objects from sliding apart. From the most simplest things to the most complex things, everything on this planet requires friction to function. Even with something as simple as walking on the road to keeping asteroids from colliding with Earth - these are all things that require friction to be present. But what’s the difference between these two in reference to friction?

Well, one has a higher level of friction while the other one has a lower level of friction. Some substances cause more friction than others. Slower moving surfaces are described as having high friction, while those which allow for more movement are described as having low friction. Rough surfaces cause more friction than smooth surfaces. There are mainly four types of friction: static friction, sliding friction, rolling friction, and fluid friction.

תמחק חיכוך מהעולם, הברגים מחליקים החוצה. כל בורג. בכל חומר שהוא מוחזק בו.

לפני 3 דקות, amosbmw כתב:

גולדן, ניסיתי לומר לך כבר בהודעה קודמת: לתקן מיטה או לתלות מתלה זה לא "פרויקט".

פרויקט זה לבנות מטבח או רהיט גדול ומורכב.

כנ"ל בשירשורים בטכני כאן, החלפת מסנן או תיקון חלון חשמל ברכב זה לא פרויקט.

ראש מנוע, או החלפת הגה בלי תיגבור להגה עם תיגבור, זה פרויקט.

לא יכול להסכים איתך, כי יש אנשים שהיו מחליפים בסיס מיטה. פרויקט היה חוסך להם את זה.

ועל כן יש הגדרות, כגון: פרויקט קטן, פרויקט בינוני, פרויקט גדול.

אנשים כמוך וכמו אלי, הם מבצעים פרויקטים גדולים, קרי: החלפת קלאץ' ברכב. או דברים שאתה עשית,

או פרייסה למשל, שפירק את כל הדשבורד.

איזה פרויקט גדול אתה עשית? שכחתי :) סורי

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, גולדן191 כתב:

עשה ניסוי מחשבתי:

-קח בורג בקוטר 1 ס"מ ובאורך 100 ס"מ עם לולאה אחת, מה יהיה מה יהיה שיפוע ומהלך הלולאה לכל ס"מ בורג? 

-קח בורג בקוטר 1 ס"מ ובאורך 100 ס"מ עם 100 לולאות, מה יהיה מה יהיה שיפוע ומהלך הלולאה לכל ס"מ בורג? 

מבין?

שים לב כי מדובר כאן רק בשיפוע והמהלך, כלומר לאום המוברג עד לאמצע הבורג. הברגה מלאה+הידוק לעתים יוצרות דפורמציה שתוסיף התנגדות גם ללא החיכוך. 

ד"א, לאיזה תואר למדת?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Haim_gds כתב:

-קח בורג בקוטר 1 ס"מ ובאורך 100 ס"מ עם לולאה אחת, מה יהיה מה יהיה שיפוע ומהלך הלולאה לכל ס"מ בורג? 

-קח בורג בקוטר 1 ס"מ ובאורך 100 ס"מ עם 100 לולאות, מה יהיה מה יהיה שיפוע ומהלך הלולאה לכל ס"מ בורג? 

ברור שאם יש לך 100 לולאות יש יותר חיכוך עם העץ

אבל זה לא עונה על השאלה

האם תמחק חיכוך מהעולם, האם יש ערך לברגים? התשובה שאני קורא היא שלא, כל הברגים יוצאים החוצה

אם הבורג ללא שיפוע כלל, הוא לא ייפלט החוצה בגלל גרביטציה אולי, אבל לא יחזיק יותר את העץ, אין חיכוך.

פורסם
לפני 12 דקות, גולדן191 כתב:

תשובה שאני קורא היא שלא,

זה מה שניסיתי להראות, שים לב כי מדובר על אובייקטים תיאורטים מושלמים עם חיכוך אפסי וקשיחות אין סופית.

לפני 15 דקות, גולדן191 כתב:

אם הבורג ללא שיפוע כלל, הוא לא ייפלט החוצה בגלל גרביטציה אולי, אבל לא יחזיק יותר את העץ, אין חיכוך.

ללא שיפוע? אני מתייחס לשיפוע ביחס לציר הבורג, ללא שיפוע הכוונה שהסליל הוא קו אנכי מקביל לציר. אם הבורג (ללא ראש) מונח/"מוברג" בתווך בכל זווית הגדולה מ 0 (0=אופקי) הוא יפול החוצה עקב הגרביטציה.

פורסם
לפני 20 דקות, Haim_gds כתב:

זה מה שניסיתי להראות, שים לב כי מדובר על אובייקטים תיאורטים מושלמים עם חיכוך אפסי וקשיחות אין סופית.

איזה חיכוך אפסי? כשאתה מבריג בורג בתוך עץ, יש שם חתיכת חיכוך... זה כל המטרה של בורג

• תוכן חדש...