Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, BoazB11 כתב:

ננסה שוב. מועד ב'...

אבהיר שלעמודים אין אפשרות להסתובב על צירם.

הקורה העליונה מונעת מהם להסתובב נניח, אבל לא מפריעה להם להישלף החוצה, אוקיי?

עדיין אין חיכוך בעולם הזה שיצרנו, לכן נניח שיש רווח של כמה מיקרונים בין הבטון לברזל שתקוע בו.

אנסה גם לצייר לצורך המחשה:

Unt123itled.thumb.jpg.facfb9c067217dea7ff4ad138cdfe3a4.jpg

האם עדיין אתה סבור שעמוד מס' 1 ו-3 יישלפו כשיופעל עליהם כוח משיכה כלפי מעלה?

והאם עדיין יהיה הבדל באחיזה של הברזל בבטון בין עמוד 1 ל-2 ?

אם אתה מסובב את העמוד פנימה, ואז נועל את ציר הסיבוב, העמודים עם הכריכות לא יישלפו כל עוד הכוח המגנטי קטן מכוח הכובד של מה שמונח על הכריכות או עוח הגזירה שדרוש כדי לשבור את החומר... אבל אתה לא מדבר על ברגים יותר אלא על משהו שדומה לטבעת אבטחה כמו circlip

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בורג שמוברג ככה הוא למעשה מוט עם טבעות אבטחה. פשוט הן לא מישוריות אלא ספירליות ומחוברות אחת לשניה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

ד"א, Fs צ"ל אופקי, לא כפי המצויר. אם זה היה בתלת מימד היינו רואים כי  Fs כפול מקדם החיכוך הוא הכח המחזיק את הבורג, אם אחד מהם הוא אפס (אין חיכוך או שהקו הצהוב אנכי) אז הכח המחזיק את הבורג הוא אפס.

אם Fs היה אופקי, הנקודה הייתה מתחילה לנוע שמאלה אופקית. אנחנו יודעים שזה לא מה שקורה. במערכת יותר פשוטה, אם אני שם קוביה על משטח משופע, הכוח Fs יהיה הרכיב לכוח הכבידה שמקביל לשיפוע. זה הכוח היחיד שאין כוח שמתחרה בו (ללא חיכוך) ולכן הוא מניע את הקוביה במקביל לשיפוע. אם הוא היה אופקי - הקוביה תרחף.

במאמר מוסגר ומסנגר - המצב היחיד ש-Fs יהיה אופקי זה אם אבחר להגדיר כך את מערכת הצירים שלי, אבל אז הוא יהיה כוח מאוד מוזר שרק רכיב אחד שלו - המקביל לקו הכתום/למישור עליו הקוביה מונחת - גורם לתנועה.

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

ננסה שוב. מועד ב'...

אבהיר שלעמודים אין אפשרות להסתובב על צירם.

הקורה העליונה מונעת מהם להסתובב נניח, אבל לא מפריעה להם להישלף החוצה, אוקיי?

עדיין אין חיכוך בעולם הזה שיצרנו, לכן נניח שיש רווח של כמה מיקרונים בין הבטון לברזל שתקוע בו.

אנסה גם לצייר לצורך המחשה:

Unt123itled.thumb.jpg.facfb9c067217dea7ff4ad138cdfe3a4.jpg

האם עדיין אתה סבור שעמוד מס' 1 ו-3 יישלפו כשיופעל עליהם כוח משיכה כלפי מעלה?

והאם עדיין יהיה הבדל באחיזה של הברזל בבטון בין עמוד 1 ל-2 ?

למה מועד ב'? וואללק מגיע לי לעבור רק על ההשקעה.

לגבי 'לא יכולים להסתובב על צירם' - זה פרמטר חדש, נכון? כי זה לא הופיע בשאלה המקורית ומן הסתם משפיע על כל התשובה.

במצב המתואר עכשיו (אם הבנתי נכון), אף אחד מהעמודים לא יכול להישלף כי הם לא יכולים להסתובב על צירם. במצב כזה, החיכוך בכלל לא רלוונטי - הקיבוע העליון בין העמודים מונע את כל התנועה של הבורג. למעשה, מספיק שרק עמוד 2 יהיה מקובע למוט האופקי כדי שאף אחד לא ייצא (בהמשך לתשובתי הקודמת). ואם המוט הזה יותר כבד מהכוח שהענן יכול להפעיל על 3 העמודים - אז עדיין הם לא יישלפו.

המצב בשאלה הנוכחית דומה לפין המפציל או מגרעת עם שגם שתיארת מקודם. אלו מערכות שמוסיפות על הבורג עוד רכיב שנועל אותו בשיטה מסוימת. אין ספק שבעולם בלי חיכוך, עדיין אפשר לגרום לבורג לא לצאת, בתנאי שמוסיפים עוד חלקים. אבל כל השיטות האלו רלוונטיות גם במסמרים, וזה בכלל בכלל לא מה שהגבתי עליו מלכתחילה. אם השאלה היא איך בורג לא מסתובב על צירו במערכת פשוטה שבה רק אום/דיבל מחזיק אותו כנגד כוח שמושך אותו אחורה (לכיוון ההוצאה שלו) - התשובה היא עדיין חיכוך.

ברשותך, גם אני אשאל שאלה.

נניח שיש לנו רק שייבה ובורג. לבורג יש ראש כבד במיוחד. אני משחיל את השייבה על הבורג ואז מחזיק אותה אופקית ככה שראש הבורג פונה כלפי מטה. האם הבורג יתברג החוצה? ואם במקום להחזיק אותה אופקית, אני מחזיק בזווית שתהיה בדיוק מקבילה לכריכות של ההברגה בבורג?

עכשיו נניח שבמקום שייבה אחת כזו שמוחזקת במקביל לכריכות, יש לי 2 שייבות כאלו. האם התשובה משתנה?

עריכה:

לפני 13 דקות, BoazB11 כתב:

בורג שהוברג (לתוך אום או לתוך עץ), לא ינשור בעולם ללא חיכוך אם נמנעת ממנו תנועה סיבובית,

ועל כן (בהקשר של הפרופסור של גולדן) לא יהיה חסר תועלת גם אם כוח החיכוך לא קיים.

ראיתי את הציטוט הזה רק אחרי ששלחתי את ההודעה הנוכחית. שוב, הנקודה של מניעה של תנועה סיבובית היא מהותית, בהיעדר חיכוך. כאמור, אין ספק שאם לבורג אין יכולת להתברג, הוא לא יישלף (בהנחה שהחלקים לא יישברו). אבל זה מצב שונה לחלוטין שבו לתבריג אין משמעות, ואפשר באותה המידה להשתמש גם במסמר עם כל מיני נעילות.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם
לפני 10 דקות, daniel.asu כתב:

במצב המתואר עכשיו (אם הבנתי נכון), אף אחד מהעמודים לא יכול להישלף כי הם לא יכולים להסתובב על צירם.

הקורה העליונה לצורך העניין רק מונעת תנועה סיבובית, לא מונעת שליפה,

לכן עמוד מספר 3 יימשך החוצה ללא הפרעה (בהיעדר חיכוך עם הבטון), השניים האחרים לא (בגלל הכריכות).

לפני 12 דקות, daniel.asu כתב:

אין ספק שבעולם בלי חיכוך, עדיין אפשר לגרום לבורג לא לצאת

i rest my case...

לזה התכוונתי בהתייחסות לדברי הפיזיקאי של גולדן:

ציטוט

ד"ר לפיזיקה לימד אותנו בתחילת הדרך, אם עכשיו מבטלים את כוח החיכוך בעולם, אין לברגים ערך כלל. ואפשר למחוק את הברגים מהעולם. אין להם שום תפקיד יותר.

פורסם
לפני 11 דקות, BoazB11 כתב:

i rest my case...

לזה התכוונתי בהתייחסות לדברי הפיזיקאי של גולדן:

מה?

לא...

אתה תוכל לאבטח אבל לא להדק...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, amosbmw כתב:

אמלק

המסקנה מהדפים האחרונים של השירשור:

אם אתה רוצה ללמוד לתלות מדפים, תלמד מאנשים שיודעים לעבוד ולא מתאורטיקנים באוניברסיטה.

יותר מדוייק, "אם אתה רוצה ללמוד לתלות מדפים, אל תבטל את החיכוך". 

[כמו שעושים ברוב השאלות הטכניות בלימודים :lol:]

לפני 12 שעות, BoazB11 כתב:

אבל בחוקי הפורמט של המשחק הזה "עולם ללא חיכוך"

אין סעיף שמונע ממך למנוע מהבורג תנועה סיבובית, ע"י פין מפציל למשל,

או מגרעת ששגם נכנס בה. 

פין פציל\שגם\בורג קיבוע (SET SCREW), כולם עובדים על חיכוך... בלי חיכוך הפין יישלף בקלות. השגם לא יישאר במקום, והבורג קיבוע- כבר אמרנו שהברגים חסרי ערך בעולם ללא חיכוך :rofl:.

לפני 11 שעות, גולדן191 כתב:

חייב לשאול אותך משהו,

אתה אומר בעצם שלקדוח בקירות כדי לייצר חור מדויק זה לא בעיה, וקל, מצד שני קנית מקדחים שעולים פי 2.5 ממקדחים של בוש.

השאלה למה? זה סוג של פרדוקס

אם זה קל לקדוח בקיר, קנה מקדחים של בוש ב 60 ש"ח גג (ל-4 טיפים ולא לוידיה רגיל)

למה להשקיע פי 2.5 כסף?

כי בעצם אתה אומר, זה קל רק אם יש לך מקדחים טובים?

הוא אומר, ונחזור טיפה אחורה, ש"צריך חוש" :lol:

למה לא? מה רע במקדחים טובים? 

יש חברה שאני אישית מאד! אוהב, פרוטוטיפ (היו בעבר טיטקס). יקר יחסית, אבל מהונדס מעולה, עובד פראי, לעילא ועילא. מאד אוהב את המוצרים שלהם. 

יש לי טעם כחובב לקנות אותם? לא. האם אני מעדיף לעבוד איתם? כן. עלות תועלת אומר לי, אלפן עדיף לי. 

שורה תחתונה, זה קל, גם אם יש לך מקדחים שהם רק "סבירים". על זבל, אני לא מדבר כי שמח שאין לי ניסיון. אבל זה נהיה קל רק אחרי שמבינים את הטכניקה ומה עובד הכי טוב עבורך, מניסיון. 

חוץ מזה, כסף זה לא הכל בחיים. 

שעון של רולקס מראה את אותה השעה כמו שעון של דורה החוקרת שמקבלים באריזת קורנפלקס או משהו כזה, למה לקנות את הרולקס?

יש כאלו שמעדיפים, שיכולים להרשות לעצמם וכולי וכולי. 

הנה דוגמא מאצלי, התלבטות קשה שהייתה לי בעבר. HACKSAW: אחד איכותי ויקר, או אחד "סטנדרטי" מאלו שעולים סביב 30 ש"ח? 

קניתי בסוף אחד יקר (סביב 150 ש"ח אם אני זוכר נכון עלה לי). לא מסתכל אחורה מאז. 

יכלתי להרשות לעצמי; אני מעדיף את האיכות; אני צריך שהכלי יעבוד "בלי לשאול שאלות" או להתייאש כשאני צריך אותו, לאורך זמן; עלות תועלת טובה עבורי. קניתי. 

מקדחים איכותיים נמדדים גם במהירות שבה הם נשחקים. 

השימוש המרובה שלי במקדחים בעבודות עץ, הוא דווקא עם זבלונים HSS מעלי (סט של 8 מקדחים דומני, קנה משושה). 

90% מהזמן אני לא צריך משהו יותר טוב מזה. עולה גרושים. אבל החוד נשחק מהר (והמקדחים האלו יותר שבירים מסוגים אחרים, שעולים יותר). כבר קניתי מספר סטים כאלו לאורך השנים כי הם נשחקים והשחזה מבחינתי למשהו זול, לא שווה את זה (מעבר למיומנות הנדרשת, שאין לי, השחזה של חומר דרעק לא נותנת תוצאות טובות לאורך זמן). 

מצד שני, המידות הכי נחוצות לי, נרכשו בנפרד וברמת איכות גבוהה משמעותית. כמו ה-2 ממ שאני משתמש בו לברגים. הלינק שבשרשור לא קיים כבר, ואני לא זוכר מה התוצרת של המקדח- או בוש או אלפן. לא נשחק כל כך מהר (אבל כן נשבר לי פה ושם, שמח שרכשתי כמה כאלו במכה. השבירה האחרונה הייתה לא מזמן, בקדיחה במתכת- לפחות החלק השבור נתקע בתוך האום ושימש בתור הפין נעילה שעבורו קדחתי :lol:, מה שנקרא "תאונה שמחה").

לפני 5 שעות, zaf כתב:

אז לא הבנתי, bosch או dewalt ? 

😂

רק דהוולט. 

די השרשור הזה סיבב אותי כבר. למרות החיכוך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 22 דקות, ברווז כתב:

ציל\שגם\בורג קיבוע (SET SCREW), כולם עובדים על חיכוך... בלי חיכוך הפין יישלף בקלות. השגם לא יישאר במקום, והבורג קיבוע- כבר אמרנו שהברגים חסרי ערך בעולם ללא חיכוך 

פין פציל לא עובד על חיכוך אלא על זה שכופפת את הפינה.

גם שגם עובד על גזירה ולא על חיכוך.

פורסם (נערך)

לגבי פין פציל, אני עוד יכול לקבל במקרים מסויימים (כל עוד קצה הפין - הטבעת, לא החלק הפציל - בקוטר גדול יותר מהחור).

שגם, בלי חיכוך, מה יחזיק את החלק במקום? תחשוב רגע על פולי שמתחברת למנוע חשמלי עם שגם. למה שהיא לא תחליט יום אחד אולי לפרוס כנפיים ולפצוע אותך בדרך? 

Motor Pulley Variable Pitch 105mm 5/8 inch Bore - Gamato Manufacturing

חוץ מזה, בחייייייאת, MOOT POINT כל הדיון הזה. 

עם כל זה שאני לחלוטין מוריד את הכובע בפני המומחים שיש פה, ובהחלט יש פה קליברים רציניים שגורמים לי להרגיש חסר ביטחון, חובבן מושלם, שאני לא מבין כלום מהחיים שלי ורגשות נחיתות,

בעולם בלי חיכוך בני האדם לא היו יכולים ללכת, שלא לדבר על לבנות את המכונות שמייצרות ברגים. 

Thats all folks! Looney Tunes - YouTube

Fin Stock Vector | Adobe Stock

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 44 דקות, ברווז כתב:

למה שהיא לא תחליט יום אחד אולי לפרוס כנפיים ולפצוע אותך בדרך? 

יש כל מיני שיטות.

חריץ סגור משני הצדדים, בורג בשגם, פין בשגם, לוקטייט, סימרור.

פורסם (נערך)

לפני 21 דקות, פריג'י כתב:

נקודה סימן קריאה...

אתה מוכן בבקשה להפסיק לשייך את ה, אה, אהם, נו, איך נקרא לזה- "פעילות אירובית ספציפית" הזו לשירשור הזה בכח? אז מה אם מדובר על חיכוך וסיכוך, חפצים עם צלעות, והצורך במיגון אישי בזמן העבודה?! תתבגר! 

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

חריץ סגור משני הצדדים, בורג בשגם, פין בשגם, לוקטייט, סימרור.

לא דובר על דבקים בשום מקום. 

ולמיטב זכרוני, לוקטייט עובד על חיכוך ולא על הדבקה, אגב. הדבק "מתנפח" לסתימת המרחב בין הספירלות. 

פורסם (נערך)

ערכתי, דיברתי לפריג'י ואתה פשוט נכנסת עמוק בפנים :lol:

אני פשוט לא גומר לכתוב מהר.

• מצחיק 1

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, ברווז כתב:

לוקטייט עובד על חיכוך ולא על הדבקה, אגב. הדבק "מתנפח" לסתימת המרחב בין הספירלות. 

ומה זה חיכוך? כוחות אדהזיה בין 2 חומרים יוצרים משיכה - שניתן לתרגם אותה למקדם מספרי. מספר מאוד גבוה זה שווה ערך בעצם ל... הדבקה.

מספר מאוד נמוך זה אומר מגבלה על הערך המקסימלי של כוח החיכוך.

לך תנסה להדביק טפלון...

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תוכן חדש...