Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

ותפסיק לעבוד עם אימפקט בכל דבר. במיוחד איפה שעדיף קלאצ' (שזה טכנית כמעט הכל, אצל משתמש ביתי ממוצע).

קודם כל תודה על הנסיון לעזרה ואני כבר מצרף תמונה, אבל.. קראת את ההודעות האחרונות שלי בפוסט פה? אני לא עובד עם אימפקט יותר, כבר הרבה זמן.

עבדתי עם אימפקט בהברגת ברגים רק כשהתקנתי את הוילון לראשונה בחיי עשיתי פרויקט כזה, לפני שנה+ (אולי עברו שנתיים) וזה היה הפרויקט הראשון שלי שיצא מפולס.

עם אימפקט עובדים מבחינתי רק כשאתה רוצה להבריג ברגים לעץ קשיח.

לפני 10 דקות, ברווז כתב:

תגדיר "בורג לא יוצא"- הראש תקין או שחוק? יש את הטריק עם גומייה במקרה והראש שחוק "בקטנה", יכול לעזור אולי. 

תודה על העזרה, מצרף תמונה.

IMG_20260316_134851.jpg

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

אני כבר לא ארצה אימפקט שוב נראה לי לכל חיי...

אל תגיד אף פעם 'אף פעם'...

בעבודות אינטנסיביות של מאות ברגים (פרגולה למשל)

המומנט של מברגת קלאץ' לוקח קונטרה משורש כף היד שלך,

וזה מתחיל לכאוב בעבודה אינטנסיבית. אימפקט הרבה פחות.

בגלל שיש לי מפרקים רגישים, גם ברגי פלרם למשל, שאסור להבריג עם אימפקט,

אני כן משתמש באימפקט מהסיבה הזו, ומשתמש בהרבה רגש לא למעוך את הגומייה.

פורסם
לפני 5 דקות, גולדן191 כתב:

קודם כל תודה על הנסיון לעזרה ואני כבר מצרף תמונה, אבל.. קראת את ההודעות האחרונות שלי בפוסט פה? אני לא עובד עם אימפקט יותר, כבר הרבה זמן.

לא זכרתי. אדרבה.

עם אימפקט עובדים מבחינתי רק כשאתה רוצה להבריג ברגים לעץ קשיח.

אוי.

עבודה נכונה היא קדיחת חור עם מקדח ואז הברגה לעץ. 

מבטל את הצורך באימפקט, ומונע פיצוח של החומר בהברגה. במיוחד אם אתה מוסיף שיקוע לראש הבורג ולא "דוחף לו את הצורה לעומק העץ עם כח".

IMG_20260316_134851.jpg

MANGLED! וואו. 

העליון עוד יכול אולי לצאת עם הגומייה. התחתון... קח פלאייר פטנט וסידור תפילות.

לפני 4 דקות, BoazB11 כתב:

אל תגיד אף פעם 'אף פעם'...

בעבודות אינטנסיביות של מאות ברגים (פרגולה למשל)

כתבתי "משתמש ביתי".............

אם אני כמשתמש ביתי אחליט לבנות פרגולה, גם אני אקח אימפקט.

לפני 4 דקות, BoazB11 כתב:

בגלל שיש לי מפרקים רגישים, גם ברגי פלרם למשל, שאסור להבריג עם אימפקט,

אני כן משתמש באימפקט מהסיבה הזו, ומשתמש בהרבה רגש לא למעוך את הגומייה.

אפשרי לעבוד עם אימפקט גם איפה שלא רצוי- מצריך יותר "מלחמה" מאשר שימוש בקלאצ' ופתח ליותר צרות. 

שלא אובן לא נכון. יש לחלוטין שימושים ראויים לאימפקט- אם הייתי צריך להבריג כמה מאות ברגים של 10 ס"מ למשל. בניית פרגולה שאמרת, בניית דק. יש לזה שימושים. 

למשתמש שצריך מדף פעם בחצי שנה? איפה התועלת?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

עבודה נכונה היא קדיחת חור עם מקדח ואז הברגה לעץ. 

מבטל את הצורך באימפקט, ומונע פיצוח של החומר בהברגה. במיוחד אם אתה מוסיף שיקוע לראש הבורג ולא "דוחף לו את הצורה לעומק העץ עם כח".

להבנתי מ-2 אנשי מקצוע שונים זה לא חובה, אפשר ישר להבריג בעץ והכל טוב. הבעיה רק עם עץ זבל להבנתי.

אבל כנראה שעדיף לעשות חורים מובילים, פעלתי ככה כמה פעמים, אנשים עם נסיון אמרו לי שלא.

לפני 3 דקות, ברווז כתב:

סבבה שיישאר ככה, לפחות יש וילון

תודה

לפני 12 דקות, ברווז כתב:

למה לא פלייר רגיל? אין לי פלייר פטנט

פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

אפשר ישר להבריג בעץ והכל טוב. הבעיה רק עם עץ זבל להבנתי.

לאו דווקא.

עץ מלא קשה ואיכותי יהיה רגיש יותר להברגה ישירה, מבחינת התבקעות, במיוחד אם אתה קודח בקצה או בדופן.

במקרה שמתי לב פעם שבורג עם ראש קטום, כלומר שחתכו או שייפו לו את השפיץ,

הסיכוי שיבקע את העץ קטן בהרבה לעומת בורג שלם...

די הגיוני תכלס, כי הראש השטוח יוצר באופן עצמוני מעין קדח מוביל.

Unt77itled.jpg

לפני 16 דקות, גולדן191 כתב:

פלייר פטנט

פלאייר פטנט הוא פריט חובה. זה מולטיטול אמיתי...

• רעיון טוב! 2
פורסם

מסכים של90% מעבודות הבית עדיפה מברגת קלאצ'. משתמש בהן המון. אפילו ברכב על ברגים פיליפס וטורקס.

אבל גם לאימפקט יש את השימושים שלה. את האימפקט שלי קניתי כשמפתחות רטיטה היו יקרים מידי. ועד היום משתמש במטען/סוללות 18V שהגיעו יחד איתה במבצע למגוון כלים. מאז יש לי 2 מפתחות רטיטה וראטצ'ט חשמלי ככה שאני כבר לא מתשמש באימפקט ברכב.

אבל פעם בהרבה זמן יש לה שימושים. פעם אחת בניתי פרגולה. והשנה תליתי מצלמות אבטחה, כשאני על סולם בגובה 3 מטר. פשוט תקעתי את ברגי הפוזידריב ישר לתוך עמוד עץ של בזק עם האימפקט.. אלה לא תנאים שאפשר קודם למדוד, לקדוח, ואחר כך להבריג עם כלי אחר.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 35 דקות, גולדן191 כתב:

שמע ישראל, איך יכול להיות?

לפני 35 דקות, גולדן191 כתב:

להבנתי מ-2 אנשי מקצוע שונים זה לא חובה, אפשר ישר להבריג בעץ והכל טוב. הבעיה רק עם עץ זבל להבנתי.

לא מדויק, ברוב המקרים (עץ אמיתי, בניצב לסיבים ורחוק מהדופן) אכן אין צורך. במקרה קצה כגון הברגה באלכסון או בין הסיבים יש לקדוח חור מוביל והמהדרין משתמשים בוואקס או ווזלין.

דיר באלק אם מישהו מצטט את זה לחתימה שלו

• מצחיק 2
פורסם
לפני 43 דקות, גולדן191 כתב:

כי הצביתות שלו באצבע (אלה שמשאירות שלפוחית דם) כשהוא מחליק כואבות רצח ובבורג כזה יהיו לך כמה עד שהבורג ייצא.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, גולדן191 כתב:

כי פלייר רגיל לא ננעל על מה שאתה מבריג שם.

ההמלצות הן על eagle grip אם עדיין יש באמאזון. של חברה שנקראת malco. 

ה vice grip המקוריים עדיין טובים מאוד, אבל יש הטוענים שאיכות הייצור היום ירדה. פינישים פחות טובים אולי ופחות חומר. וארץ ייצור לא ארה"ב.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Haim_gds כתב:

לא מדויק, ברוב המקרים (עץ אמיתי, בניצב לסיבים ורחוק מהדופן) אכן אין צורך. במקרה קצה כגון הברגה באלכסון או בין הסיבים יש לקדוח חור מוביל והמהדרין משתמשים בוואקס או ווזלין.

ראיתי עבודה שעשינו בלי חור מוביל והכל טוב, כי בתכלס שמישהו עושה עבודה בעץ הוא נותן עוד 2-3 ברגים שיהיה יציב ולא צריך חור מוביל

Just now, saar5555 כתב:

ההמלצות הן על eagle grip אם עדיין יש באמאזון. של חברה שנקראת malco. 

עד שאמזון יגיע יקח חודש++ אבל תודה, אדע לעתיד

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 54 דקות, גולדן191 כתב:

אבל כנראה שעדיף לעשות חורים מובילים, פעלתי ככה כמה פעמים, אנשים עם נסיון אמרו לי שלא.

הבעייה עם אנשי המקצוע היא שמשלמים להם פר עבודה ולא פר תוצאה. אז הם יעשו את מה שיגמור את העבודה יותר מהר, ולא בהכרח את הדבר הנכון. זו דעתי ומסננת שאני מפעיל.

נדיר וחצי שאני מבריג ללא חור מקדים. יוצר יותר בעיות מהכמה שניות של הקדיחה.

לפני 54 דקות, גולדן191 כתב:

אפשר גם, אתה לא בעל נטייה לפציעות כמו נהג לילה למשל או משהו, נכון?

עם הפטנט זה יותר נוח, ופחות כואב תאכלס. :lol:

לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

כי הצביתות שלו באצבע (אלה שמשאירות שלפוחית דם) כשהוא מחליק כואבות רצח ובבורג כזה יהיו לך כמה עד שהבורג ייצא.

אה...... רגע, מה? וואו. 

עשיתי בזמנו סרטון על כמה דרכים למניעת פיצוח העץ בהברגה

לא נכנסתי שם לסוגי עצים שונים במיוחד, אבל כן- עצים רכים יתבקעו בקלות. כך גם עצים קשים. 

קיצר, יש שם כמה טיפים טובים שעוזרים מאד. 

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, ברווז כתב:

אפשר גם, אתה לא בעל נטייה לפציעות כמו נהג לילה למשל או משהו, נכון?

לא אלך לכיוון הזה

מבחינתי לא היה לפני זה בחדר הזה וילון, ויש עכשיו וילון בזכותי

אבל בשביל האתגר,

לא כדאי לקדוח בבורג הזה, ואז לנסות להוציא עם T15?

לפני 23 דקות, ברווז כתב:

הבעייה עם אנשי המקצוע היא שמשלמים להם פר עבודה ולא פר תוצאה. אז הם יעשו את מה שיגמור את העבודה יותר מהר, ולא בהכרח את הדבר הנכון. זו דעתי ומסננת שאני מפעיל.

אבל אם קדחת עם אימפקט ויצרת בפנים סדק, עדיין יש לך 5 ברגים אחרים שהצלחת וזה לא משנה.

מה שאני אומר, שבעל דירה מגיע לעשות פרויקט (נניח בסיס מיטה שנשבר, סבבה? קונים 2 רגליים טלסקופיות מעליאקספרס, הולכים לנגר שחותך לך עץ קטן כזה שיהיה לרגל איפה להיות, והבסיס מיטה חוזר לחדש)

הוא מבריג בכל צד 2-3 ברגים יותר ממה שהיה צריך. אפילו 4 ברגים יותר. כי העלות אפסית עבורו.

לכן זה לא משנה אם 2-3 ברגים כשלו בפנים ויש "חוסר חיכוך" לעומת אם היית קודח חור מוביל.

הבעיה בזה שאתה מבריג ישר עם אימפקט לתוך עץ, זה שאתה יכול ליצור מצב של "חוסר חיכוך" לעומת אם היית עושה חור מוביל.

אם הברגת יותר ברגים ממה שצריך בפועל, זה לא מעניין, אני חושב.

בלי כוח החיכוך, אין לברגים ערך בכלל.

לפני 23 דקות, ברווז כתב:

עשיתי בזמנו סרטון על כמה דרכים למניעת פיצוח העץ בהברגה

הוא הבריג בערך 10 ברגים בכל צד, הרגל הטלסקופית השנייה הייתה סתם איזה זבל שהבסיס שיושב על הרצפה הגיע שבור מ-AE והדבקתי והפכתי אותה לתקינה לגמרי, עם דבק ומסקנטייפ ל-24 שעות שיהיה חזק. 

בצד השני של המיטה לא היה צורך לשים רגל, שמנו כתחזוקה מונעת לעתיד.

הרגל הראשית הייתה רצינית ממתכת והכל (עלות 2 הרגליים 15$ בערך, כאמור קיבלתי זיכוי על הראשונה)

סה"כ 20 ברגים ב-2 הצדדים, עץ סנדוויץ', מוברג לאורן, 0 בקיעות 0 בעיות. ללא חורים מובילים.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 7 דקות, גולדן191 כתב:

אבל בשביל האתגר,

לא כדאי לקדוח בבורג הזה, ואז לנסות להוציא עם T15?

בשביל האתגר? ההליך הלימודי? כן. 

שווה לך את ההתעסקות הזו?

אם התשובה היא כן, לך על זה, באהבה. 

עבורי ההתעסקות הזו מהווה מטרד, כשפלייר פטנט מטפל בזה בצורה סבירה.

אפרופו, גדול יותר לא בהכרח אומר טוב יותר- לפעמים אתה צריך דווקא את ה-7" כדי להגיע למקומות עם גישה קשה. אני עם 7" בעצמי, יש לי גם 10 מסתובב איפה שהוא. לא זוכר שהשתמשתי בו... 

אבל אם קדחת עם אימפקט ויצרת בפנים סדק, עדיין יש לך 5 ברגים אחרים שהצלחת וזה לא משנה.

מה שאני אומר, שבעל דירה מגיע לעשות פרויקט (נניח בסיס מיטה שנשבר, סבבה? קונים רגל טלסקופית מעליאקספרס, הולכים לנגר שחותך לך עץ קטן כזה שיהיה לרגל איפה להיות, והבסיס מיטה חוזר לחדש)

הוא מבריג בכל צד 2-3 ברגים יותר ממה שהיה צריך. אפילו 4 ברגים יותר. כי העלות אפסית עבורו.

לכן זה לא משנה אם 2-3 ברגים כשלו בפנים ויש "חוסר חיכוך" לעומת אם היית קודח חור מוביל.

נעזוב לרגע את העובדה שאני לא מבין מה אתה מתכוון כשאתה אומר "חוסר חיכוך", סליחה- לא ברור לי כלל. 

שמת לב לכמות ההנחות שעשית פה? 

בעל דירה שמזמין משהו מאיש מקצוע, לא יסכים לקבל את המשהו הזה סדוק או עם בורג בולט (ברוב המקרים, אל תשאל איך אני יודע. יבוא יום ויהיה לי חשק לסדר את הבורג ה[צונזר] הזה). 

גם אני כאיש DIY לא מעוניין לקבל עבודה ברמה נמוכה ממישהו חיצוני, כשאני כבר מזמין את השירות הזה. 

לתיקון של משהו בעצמי זה סיפור אחר. 

הבעיה בזה שאתה מבריג ישר עם אימפקט לתוך עץ, זה שאתה יכול ליצור מצב של "חוסר חיכוך" לעומת אם היית עושה חור מוביל.

אם הברגת יותר ברגים ממה שצריך בפועל, זה לא מעניין, אני חושב.

בלי כוח החיכוך, אין לברגים ערך בכלל.

כחובב מתחיל, השתמשתי בהרבה מאד (מאד) ברגים בכל דבר. 

כחובב "מתקדם", למדתי שלא תמיד צריך כל כך הרבה ברגים (ואני עדיין שם קצת יותר ממה שאני יודע שצריך). 

כאחד שלמד הנדסאי מכונות, אני יודע לחשב בדיוק כמה ברגים אני צריך, ואני עדיין לא מחשב ושם קצת יותר ממה שאני יודע שצריך :lol:.

היופי בתכנון של משהו, תיקון של משהו, DIY- זה לעשות את זה "נקי" ואיכותי. שיחזיק. שיעשה את העבודה שהוא תוכנן לה. 

אני מעדיף לעשות משהו שמתוכנן בריא, מאשר "לדחוף עוד כמה ברגים שיהיה". זה מכריח אותך גם להשתפר קצת. 

זה לא תמיד מצליח, כן? אבל ככה לומדים הכי טוב. 

חלק מזה, עבורי, זה עבודה נכונה. הבורג הנכון לשימוש הנכון (שורה של קללות ציוריות בשפה זרה, על זה שאני בונה למשל מלחציים עם בורג בהברגה מטרית ולא משתמש בבורג שנועד לזה, אבל לא חשוב). תכנון קדימה כדי שלא למצוא את עצמך במצב שבו אין לך גישה להבריג משהו אחרי שסיימת לבנות את כל החלק (שוב קללות ציוריות, חדשות, ואל תשאלו אותי איך אני יודע. זה מה שקורה כשאתה מוצא שארית וחושב לעצמך "זה בול בגודל שאני צריך" ואתה לא מודד את הגודל שאתה צריך).

יצא לי לראות סרטון של מישהו, אני מחשיב אותו לעילוי. עושה דברים לא פחות ממדהימים, גם בתכנון, במחשבה, בביצוע עצמו- נקי, יפה, גם ביכולות הטכניות (דברים מורכבים מאד). 

באחד הסרטונים הוא בנה לעצמו איזו ארונית מגירות או משהו. 

אלוהים אדירים, כמות הברגים שהוא שם שם, ועוד כשהוא גם השתמש בדבק. אני נחרדתי. אני כאחד שחובב אוברקיל, הייתי שם שליש פחות ברגים. אפשר גם לרדת לחצי, בשקט. הרבה יותר מדי. הרבה, הרבה יותר מדי...

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 11 דקות, גולדן191 כתב:

קודם כל, לא בכל הברגה צריך קדח מוביל.

בסיס מיטה הוא דוגמה טובה למקרה בו אין צורך בכלל בקדח מוביל. רק תשתמש בברגים דקים (בורג סיבית).

בורג לא אוחז (רק) בעזרת חיכוך. (זה התחום של מסמרים).

בורג אוחז ע"י ההברזה הספירלית שהוא יוצר תוך כדי ההברגה.

תבריג בורג לחתיכת עץ מצד לצד, תוציא אותו ותביט על הקדח. מיד תבין את הפרינציפ...

מה שאתה קורא "חוסר חיכוך" זה קדח ש'נחרש' בהברגת יתר, והקדח שלו כבר בקוטר של הספירלה,

ובצורה כזו האחיזה שלו רופפת וחלשה. 

מברגת קלאץ' שמכוונת נכון יודעת לעצור בזמן ולא להפעיל עוד מומנט גם אם אתה ממשיך ללחוץ על ההדק.

אימפקט במצב כזה תמשיך לסובב עד שיקרה משהו (בורג ייגזר, או יכנס עמוק מדי או יחרוש את החור וכדו')

• מעניין 1
  • תוכן חדש...