Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, madmaxx כתב:

שקיות סיליקה ג'ל הן פתרון מוצלח או שיש רעיון מוצלח יותר? 

החמצן שבאוויר הוא הגורם העיקרי לחלודה, לא הלחות, הלחות רק מזרזת את התהליך.

קופסא אטומה רק לביטים, יהיה רעיון טוב.

למדנו על זה בכימיה כללית, לחפש בגוגל - does molecular oxygen causes rust more than water

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
  • תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 דקות, גולדן191 כתב:

מה גרם לחורים להראות ככה?

זה לא רק לא יפה, גם פחות יציב.

במצב כזה הייתי מכניס את הדיבל עמוק יותר, ומשתמש בבורג ארוך יותר,

ומאוד נזהר בכוח ההידוק, שלא יתחיל לשלוף את הדיבל החוצה.

הכוח של בורג בתוך דיבל מותנה בכך שאין לו מנוף על הדיבל, כלומר הידוק מלא לקיר.

בהידוק מלא מופעל על הבורג כוח גזירה בלבד.

ברגע שיש קצת חופש, כוח שיופעל על הבורג ימשוך אותו בתנועת שליפה, ובזה הוא לא גיבור גדול.

פורסם
לפני 16 שעות, גולדן191 כתב:

IMG_20260313_223709.jpg

@ברווזתוכל לתת אינפוט בבקשה? למה יצאו לי חורים כאלה? עניין של ביט לא איכותי, או בגלל קדיחה מהירה מדי בהתחלה? או בגלל שהתחלתי על מצב רטט+קדיחה?

פורסם (נערך)

אפשרי לעשות קידוח יפה גם עם המקדח שצילמת, אבל עם מקדח כזה בקיר שיש לו שכבת טיח וצבע עבה יחסית אתה צריך להתחיל עדין ולאט אפילו בלי מצב פטיש, עד שאתה מקבל עיגול יפה בשכבה הרכה.

רק כשאתה מגיע לחומר הקשה תעבור למצב פטיש ותשתדל להחזיק את הכלי יציב.

אם תקנה מקדח חדש עם ראש צלב יהיה לך הרבה יותר קל.

95052-milwaukee-22-x-320mm-4-cutter-sds-

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תודה רבה לא ידעתי שיש ראש צלב לבטון, אבל השאלה האם זה טוב גם לבלוקים? להבנתי הצלב טוב לבטון מזוין

הסתכלתי על Bosch SDS Plus-5X

פורסם

בדף שקישרת כתוב בפירוש בטון מזויין.

image.thumb.png.0cad0339e5fa9c7604c228fc1ddc99c6.png

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 12.3.2026 בשעה 21:16, ALX כתב:

רוב מקדחי ה-SDS שלי הם ALPEN או BOSCH. הגדלים הסטנדרטיים נמכרים במחירים סבירים מאוד בארץ בחנויות אספקה טכנית (לא, הום סנטר ואייס אינן חנויות אספקה טכנית). יש לי גם את הסט שקישרו כאן מ-KSP. מקדחים טובים מאוד, במחיר מאוד משתלם. החיסרון של הסט הזה מבחינתי הוא שמקדחי ה-5 ו-6 מ"מ שבסט קצרים, ולכן אני לא יכול להשתמש בהם יחד עם שואב האבק הצמוד לפטישון. 

יש לי גם מקדחים של יצרנים אחרים: מילווקי, דהוולט ו-IRWIN אותם קניתי בהזדמנויות שונות לשימושים פחות שגרתיים. לרוב אלו מקדחים ארוכים במיוחד או בקטרים "מוזרים".

על מדף עמוק במחסן יש לי סט של מקדחים ואיזמלים סיני גנרי שקניתי פעם ב-199 ש"ח במבצע. למרות שהשתמשתי בו רבות, היום לא הייתי קונה סט כזה ולא כל שכן משתמש בו. ההבל בין המקדחים הסיניים למקדחים מתוצרת מוכרת וטובה תהומי ממש.

ההודעה הזו שלך נשמעת כאילו שאשכרה תיעלת את הברווז הפנימי שלך והוצאת לי את המילים מהמקור, אחד לאחד. 

בתאריך 12.3.2026 בשעה 21:32, madmaxx כתב:

יש משהו בפלדה המיועדת לאימפקט שהופך אותה לרגישה יותר לחלודה?

כן, פלדה המיועדת לאימפקט היא שונה מפלדה של ביטים רגילים- היא קשיחה יותר. 

אני לא בקיא לחלוטין בתחום המטלורגיה של הביטים לאימפקט. אני יכול להניח שמדובר על "עיגול פינות" בדמות פלדת פחמן דלה בתוספים להגנה מחלודה (כרום, ונדיום, אלטע זאכן).

בתאריך 12.3.2026 בשעה 21:32, madmaxx כתב:

וכצעד מנע לעתיד, שקיות סיליקה ג'ל הן פתרון מוצלח או שיש רעיון מוצלח יותר? 

קופסא אטומה זה רעיון עדיף... אך לא הכי ישים.

בתאריך 12.3.2026 בשעה 21:42, ALX כתב:

פתרון אפשרי אחר הוא לרסס שכבה דקה של WD40 על הביטים/כלים הנוטים לפתח חלודה ולאחסן אותם כך

שלילי חזק. WD40 הוא חומצי, וגורם בעצמו להיווצרות חלודה! 

דיברתי על זה פה לא אחת בפורום. זה לא שימון להגנה, זה תרסיס שמן חודר לשימוש נקודתי לשחרור חלקים תפוסים. 

תרסיס שמן לשימון כללי, שמן סיליקון, אפילו בקבוקון של שמן מכונות תפירה יהיו סבבה. לא! WD ודומיו. לא לשימון תחזוקתי\אחסנה. לא מתאים לשימוש הזה. 

לפני 18 שעות, גולדן191 כתב:

@ברווזתוכל לתת אינפוט בבקשה? למה יצאו לי חורים כאלה? עניין של ביט לא איכותי, או בגלל קדיחה מהירה מדי בהתחלה? או בגלל שהתחלתי על מצב רטט+קדיחה?

אני לא מומחה כמו שאתה עושה ממני... 

לדעתי זה שילוב של טיח ישן ופגישה "מהירה" מדי של המקדח עם החומר, כמו גם ההתחלה של הרטט בקדיחה. 

גם ביט "לא איכותי" יכול לתת תוצאות טובות אם לומדים להיות עדינים איתו. 

לפני 18 שעות, פריג'י כתב:

אפשרי לעשות קידוח יפה גם עם המקדח שצילמת, אבל עם מקדח כזה בקיר שיש לו שכבת טיח וצבע עבה יחסית אתה צריך להתחיל עדין ולאט אפילו בלי מצב פטיש, עד שאתה מקבל עיגול יפה בשכבה הרכה.

רק כשאתה מגיע לחומר הקשה תעבור למצב פטיש ותשתדל להחזיק את הכלי יציב.

אם תקנה מקדח חדש עם ראש צלב יהיה לך הרבה יותר קל.

95052-milwaukee-22-x-320mm-4-cutter-sds-

110%. 

זו בדיוק השיטה שבה אני משתמש בעצמי (ותיארתי אותה כאן).

מעולם לא מצאתי לנכון לרכוש "צלב". אני מסתדר היטב עם "רגיל". יש לצלב יתרון מורגש כלשהו?

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ברווז כתב:

מעולם לא מצאתי לנכון לרכוש "צלב". אני מסתדר היטב עם "רגיל". יש לצלב יתרון מורגש כלשהו?

ממה שאני שמתי לב, הצלב עדיף על ה-V של הווידיה כי הצלב, בדומה למקדח למתכת, מגיע בקוטר הקדיחה ללא השוליים של הווידיה, מה שמבטל את הנטייה של הווידיה לפרק לכל עבר את השכבה הרכה.

להגיד שזה מאסט? ממש לא. בטח לא למי שמיומן.

להגיד שזה עושה חיים קלים יותר? בוודאי.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ברווז כתב:

יש לצלב יתרון מורגש כלשהו?

לפי מה שקראתי אתמול, שהחורים יוצאים יותר עגולים. משך חיים גבוה יותר, ו wear & tear נמוך יותר - המקדח מאבד פחות מתכת ביחס למסה ההתחלתית, וגם שהוא מתמודד יותר טוב עם בטון מזוין.

*כנראה גם כן: פחות אבק יוצא החוצה, אלא נשאר בפנים, לי נשמע יתרון  - אפשר לשאוב מהחור ישירות.

חשוב לציין: חלק ממי שבעד מקדח עם 4 טיפים ולא עם 2 (הרגיל), מציינים שהיתרונות של ה-4 הוא כשקודחים חורים גדולים, לא 6 מ"מ ולא 10 מ"מ אפילו. אבל יש כאלה שגם מעדיפים 4 טיפים להכל.

• תוכן חדש...