Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 42 דקות, איציק נ. כתב:

אתה מדווח על ייבוש מכונה מלאה ב 3-3.5 שעות, ואצלי זה שעה וחצי....

ובכן, אין לי כל כוונה להגן על המכונה ׳שלי׳, סה״כ מייבש.

מכונת הכביסה עם יכולת סחיטה ב-1,400 סל״ד, בד״כ מכוון לפחות משום שאין ממש טעם להביא אותה לקצה אלא אם חייבים שבגד כלשהו יתייבש מאד מהר.

לענייננו:

תוכנית ייבוש למצב ׳קרש׳ מתחילה ב-4:25 ומתקצרת בד״כ לה-3 שעות. מייבש עמוס לעייפה.

לגיהוץ 2:51

בגדי ספורט 0:59

סופר מהירה 0:40

רקאומר שקשה להסיק מסקנות.

קיימים מוצרים רבים בשוק שעל פניהם מבצעים בדיוק אותה עבודה - במחיר נמוך בהרבה.

אך בהיותך בעל מקצוע מוערך, אתה וודאי יודע שאין דינו של קאטר ב-20₪ לכזה ב-80₪ וכך לגבי כלי עבודה (כלי רכב, טלביזיות וכו׳).

כשמדובר במייבש (וגם במכונת כביסה), אני מעדיף לשלם קצת יותר בהנחה ומדובר במוצר משופר עקב ההשפעה הנחזית על אורך חיי הבגדים, ריחם ונוחותם.

לא אעשה כן כשמדובר למשל במיקרוגל להפשרת פיתות.

עם זאת, איש לפי העדפותיו וכיסו - אין כאן צודק או טועה.

• רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

אני שבועיים עם HEAT PUMP של MIDEA בקיבולת 10 ק"ג. 3 שנות אחריות יבואן רשמי (המילטון).

המכונת כביסה היא של 9 ק"ג.

ייבוש מכונה מלאה (סחיטה על 1200סלד) - שעה וחצי.

זאת תכנית "ECO" שמתחילה עם זמן 2:20 ומתקצרת באופן קבוע לשעה וחצי עם סטיה של 5 דקות לכאן או לשם.

החסכון הכספי הוא עצום למי שמשתמש במייבש על בסיס קבוע (מדובר על סדר גודל *ממוצע* של פחות מ 50 אג' לייבוש מלא).

הפער ברכישה (נכון להיום) בין קונדנסור ל HEAT PUMP לא היה גדול (היה מבצע ב"א.ל.מ" - ה-8 קילו עלה 1990 ש"ח - המבצע הסתיים. כרגע ה 10 ק"ג עולה באתר 2450 שח כאשר לפני שבועיים-שלושה היה עליו מבצע כאסח בחנות עצמה (פיזית) והוא נמכר ב-400 שח פחות ממה שיש באתר היום.
המחירים בקריסה (כמו שהיה באינוורטרים של המזגנים לבית...) כי המוצר נכנס חזק לשוק ויש מגוון (ויש תחרות).

איציק

נשמע קצת לא הגיוני...

היה לי מייבש של AEG קונדנסור 7קג, שאמור להיות יותר מהיר ממשאבת חום, היה לוקח לו שעה וחצי לייבש תוף מלא כותנה שנסחטה באלף סל"ד. אצלך מייבש עם משאבת חום שעושה את זה באותו זמן ובנוסף עם בגדים שסחוטים יותר חזק. מוזר.

מעניין מה הפטנט של מידאה שמקצר את זמן הייבוש בחצי

פורסם
לפני 13 דקות, waterman כתב:

לענייננו:

תוכנית ייבוש למצב ׳קרש׳ מתחילה ב-4:25 ומתקצרת בד״כ לה-3 שעות. מייבש עמוס לעייפה.

לגיהוץ 2:51

בגדי ספורט 0:59

סופר מהירה 0:40

רקאומר שקשה להסיק מסקנות.

בוודאי שאפשר להסיק מסקנות, הרי אם מייבש X מייבש 9 ק"ג כביסה (בסחיטה של 1200-1400) ב 3 שעות, ואחד אחר עושה זאת בחצי מהזמן, זה משמעותי (וכמו שאתה מבין, זה מדיד. יש נתונים של X ו-Y לכל אחד מהם).

עכשיו בוא נפריד בין הדברים - 

אתה מדבר על איכות שלכאורה אמורה להיות יותר טובה במכשירים מסויימים - ועד כאן זה מובן (אבל לא אבסלוטי, אתה רואה שגם מייבשים איכותיים בני 3 שובקים חיים יום בהיר אחד).

אני מדבר על ביצועים ותמורה ביחס למחיר.

היקר יותר מציג ביצועים הרבה פחות טובים מהזול יותר, השאלה כמה יחיה ? הסברה אומרת שיחיה יותר.

מצד שני - אם השני זול יותר (בנניח - חצי מחיר) אבל אותו זמן אחריות אבל יחיה פחות (אבל יחסוך לך הרבה זמן בייבוש - דבר שהוא קריטי שיש רצף של מכונות), זה לא פחות משמעותי מאורך החיים עצמו של המוצר.

איציק

לפני 2 דקות, דניאל1983 כתב:

נשמע קצת לא הגיוני...

היה לי מייבש של AEG קונדנסור 7קג, שאמור להיות יותר מהיר ממשאבת חום, היה לוקח לו שעה וחצי לייבש תוף מלא כותנה שנסחטה באלף סל"ד. אצלך מייבש עם משאבת חום שעושה את זה באותו זמן ובנוסף עם בגדים שסחוטים יותר חזק. מוזר.

מעניין מה הפטנט של מידאה שמקצר את זמן הייבוש בחצי

אתה מוזמן לבוא ולראות :-) 
(אין לי מושג איך הם עושים את זה אבל אני יודע 2 עובדות לגביהם:  א. הם "קצת" מבינים במדחסים\מאיידים\מעבים. ב. דירוג A+++).
שורה תחתונה - גם אני מופתע (לטובה).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 23 שעות, waterman כתב:

אחד היתרונות - משאבת ריקון למגירת ההתעבות - אין צורך לרוקן ידנית.

אף פעם לא התעמקתי בזה האמת.

זה מייבש Indesit תוצרת תורכיה, עם קונדנסר אבל מהזולים והפשוטים.

יש שתי צינוריות למגירת ההתעבות:

כניסת המים ויציאת עדיפים. 

צינור הכניסה ממלא את המגירה מלמעלה. 

צינור העודפים מנקז את המים מהמגש שמתחת למגירה, במקרה והמגירה מלאה והמים גולשים ממנה החוצה למגש. אז המים חוזרים חזרה לתחתית המכשיר למשאבה. 

ניתן  לראות בתמונה  שצינור הכניסה הוא נתיק, אפשר לנתק אותו מהמגירה ולהוציא לביוב, יחד  עם צינור יציאת מים של מכונת כביסה.

אז השאלה שלי, מתוך סקרונות - מה עושה משאבת ריקון למגירת ההתעבות?

IMG_20250213_093147.thumb.jpg.977fb98df340f0e89c531ec84e4f0553.jpg

IMG_20250213_095041.thumb.jpg.ac09a7dedb1a9fd25549b5a47e131f1f.jpg

פורסם
לפני 3 דקות, Buki כתב:

אז השאלה שלי, מתוך סקרונות - מה עושה משאבת ריקון למגירת ההתעבות?

לפי דעתי הוא מתבלבל במונחים הקשורים לעניין ומשם השאלות שלך.

אצל כולם המים מתעבים בתחתית המכשיר ועוברים עם משאבה למגירה העליונה.

אצל כולם גם יש צינור עודפים שמחזיר מים לאגן מים התחתון (היכן שהמשאבה נמצאת).

אין משאבה נפרדת שמרוקנת את המגירה למקום אחר.... (טכנית זה גם לא ניתן ליישום בתצורה המוכרת).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היתרון של קונדסור שניתן גם לחבר את יציאת המים לניקוז הביוב של המכונה ואז אין צורך להתעסק עם ריקון מגירת האיסוף.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

לפי דעתי הוא מתבלבל במונחים הקשורים לעניין ומשם השאלות שלך.

לפני כשעה, Buki כתב:

ניתן  לראות בתמונה  שצינור הכניסה הוא נתיק, אפשר לנתק אותו מהמגירה ולהוציא לביוב, יחד  עם צינור יציאת מים של מכונת כביסה.

שניכם צודקים ☺️

הכוונה הייתה שאין צורך בריקון ידני של מים מעובים, היציאה מחוברת ישירות לביוב.

ולנקודות שלך @איציק נ., אני בהחלט מבין את השיקולים שלך והם לגיטימיים ביותר.

לעניין דרוג אנרגטי, מקובל שכל ׳+׳ שווה ערך ל-10% חיסכון בחשמל בהשוואה למקור כך שדירוג A+++ אמור להיות חסכוני בכ-30% מדירוג A.

עם זאת באם נתעלם מההבדלים בין המותגים השונים (בחלקם ע״י אותו יצרן), אי אפשר להתעלם לחלוטין מהמיצוב הפנימי שלו שיכול לנבוע מהמון סיבות. קח לדוגמא שני מכשירי טלוויזיה של אותו יצרן ועם אותן תכונות כלליות - התמחור יכול להיות בפער של 50% למרות שעפ״י דף הנתונים - הן כמעט זהות.

ההבדל יכול לנבוע מסוג ציפוי המסך, בקרת איכות יותר קפדנית וכו׳.

כנ״ל במקרה של בוש לדוגמא: אין דינה של סדרה 4 כדינן של סדרות 6 או 8 - הפונקציונליות כמעט זהה, אך איכות המוצר כחבילה - שונה. או סידרה ירוקה מול כחולה בכלי עבודה - אפשר להניח שכלי מהסידרה הירוקה יבצע בדיוק (או כמעט בדיוק) כמו כלי מהסידרה הכחולה אך כבעל מקצוע, סביר שתרכוש כלי כחול.

כמעט כרגיל באתר, שאלה פשוטה של פות״ש הפכה לדיון פילוסופי משעשע 😄

עריכה אחרונה על ידי waterman

פורסם
לפני כשעה, waterman כתב:

עם זאת באם נתעלם מההבדלים בין המותגים השונים (בחלקם ע״י אותו יצרן), אי אפשר להתעלם לחלוטין מהמיצוב הפנימי שלו שיכול לנבוע מהמון סיבות. קח לדוגמא שני מכשירי טלוויזיה של אותו יצרן ועם אותן תכונות כלליות - התמחור יכול להיות בפער של 50% למרות שעפ״י דף הנתונים - הן כמעט זהות.

ההבדל יכול לנבוע מסוג ציפוי המסך, בקרת איכות יותר קפדנית וכו׳.

כנ״ל במקרה של בוש לדוגמא: אין דינה של סדרה 4 כדינן של סדרות 6 או 8 - הפונקציונליות כמעט זהה, אך איכות המוצר כחבילה - שונה. או סידרה ירוקה מול כחולה בכלי עבודה - אפשר להניח שכלי מהסידרה הירוקה יבצע בדיוק (או כמעט בדיוק) כמו כלי מהסידרה הכחולה אך כבעל מקצוע, סביר שתרכוש כלי כחול.

כמעט כרגיל באתר, שאלה פשוטה של פות״ש הפכה לדיון פילוסופי משעשע 😄

השוק המודרני הוא מאוד מאוד דינאמי.

בניגוד לעבר, שם ההבדלים היו שמיים וארץ בין מותגים או סדרות, היום יש סדרות שההבדלים בינהם לעיתים זניחים לחלוטין.

עשו את זה בסלולאריים (הבינו גם שם שצריך סדרות ביניים ולא משהו שהוא "פח" או "יוקרה") והבינו את זה גם בכלי עבודה, כמו שציינת, היום אין שולטים ביד רמה בשוק.

אם בארגז כלים שלי פעם היה רק בוש, היום יש לי בוש, KRESS, WORX, DEWALT וגם מותגים אנונימיים או "מדבקה" של כלים - שחלקם עובדים על בסיס קבוע (מערבל חומר) וחלקם לעיתים רחוקות (לדוגמא: מולטיטול של DEKO).

בתחום האלקטרוניקה והחשמל - השולטים בעבר (כדוגמא) בשוק המקררים היו דווקא מותגים ישראליים (תדיראן) ואח"כ שלטו בשוק מותגים מחו"ל (שארפ, סמסונג, LG וכד') והיום מי ששולט בשוק ביד רמה (במקביל לשארפ) - התורכים. נותנים בראש ללא מעט מותגי יוקרה שהמדחסים שלהם שובקים אחרי כלום זמן.

בקיצור, זה כבר לא שחור\לבן כמו פעם ולפעמים צריך לבדוק ולתת צ'אנס גם למה שהוא פחות מוכר לנו מפעם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

@איציק נ. @waterman

יש איזה מסקנות חדשות או תובנות חדשות?

נראה שכל התוצרת האירופאית עברה לHEAT PUMP, המחירים כרגיל גבוהים ונראה שהיבואנים מתחרים מי דופק מחיר גבוה יותר. איפה רשות התחרות?

מחפש מייבש במקום אלקטרולוקס בן 11 שהתקלקל, ויצאה לו הרצועה הלבנה.

מיקום בארון מול המזווה (גם ארון סגור) - ככה שאם אפשר משהו שפולט כמה שפחות חום אבל עדיין מייבש טוב ומהר.

המדד לייבוש טוב זה לא פחות טוב ממה שיש היום - מכונת מצעים עם 3 זוגות יחיד וכמה מגבות ידיים בשעה וחצי נניח כשה יוצא יבש (זה אחרי מכונה ב1200 סלד).

צריך לפחות 8 קג ונראה לי שנפח התוף זה הדבר הכי חשוב כדי שכביסה תתייבש כמו שצריך. אם אני מבין נכון - ההבדל בין מייבש של 8 קג לשל 9 קילו מאותה סדרה כנראה נמוך לא קיים - אותו תוף, אותו מראה - אז הסיכוי שיש להם תוף ומיסבים וקפיצים חזקים יותר?? וכל heat pump הזה מריח לי כמו דיזל עם אוריאה וכו', טכנולוגיה נורא מסובכת כדי לחסוך אנרגיה.

פורסם
לפני 54 דקות, KipodYam כתב:

וכל heat pump הזה מריח לי כמו דיזל עם אוריאה וכו', טכנולוגיה נורא מסובכת כדי לחסוך אנרגיה.

אין לי ממש מה לחדש, אני נוהג בד״כ לרכוש מוצרים מהשכבה השנייה או השלישית מתחת לעליונה, שיטה שמתאימה לי ולא בהכרח לאחרים.

כרגע עם מייבש בוש מסידרה 6 מודל WTR87T90IL ומרוצים ממנו.

לגבי זמנים, די תלוי ברמת הייבוש, כמות הכביסה, רמת הסחיטה וקצב החימום (תלות בסוג הבד) כשהמקסימום מע בין 4:25 שעות לכ-0:40. שני המספרים מהווים הערכה בלבד היות והחיישן קובע מתי להפסיק (יש גם אפשרות לתוכנית מבוססת זמן - לא שימושית לנו).

ולגבי המצוטט: משאבות חום הן ׳הדבר׳ היום, חסכוניות, יעילות ושומרות טוב יותר על הבגדים.

חלק מהיתרונות הנ״ל ואחרים הביאו את הטכנולוגיה להוביל בתחומים אחרים כגון מיזוג אוויר.

פורסם
לפני שעה, KipodYam כתב:

@איציק נ. @waterman

יש איזה מסקנות חדשות או תובנות חדשות?

נראה שכל התוצרת האירופאית עברה לHEAT PUMP, המחירים כרגיל גבוהים ונראה שהיבואנים מתחרים מי דופק מחיר גבוה יותר. איפה רשות התחרות?

מחפש מייבש במקום אלקטרולוקס בן 11 שהתקלקל, ויצאה לו הרצועה הלבנה.

מיקום בארון מול המזווה (גם ארון סגור) - ככה שאם אפשר משהו שפולט כמה שפחות חום אבל עדיין מייבש טוב ומהר.

המדד לייבוש טוב זה לא פחות טוב ממה שיש היום - מכונת מצעים עם 3 זוגות יחיד וכמה מגבות ידיים בשעה וחצי נניח כשה יוצא יבש (זה אחרי מכונה ב1200 סלד).

צריך לפחות 8 קג ונראה לי שנפח התוף זה הדבר הכי חשוב כדי שכביסה תתייבש כמו שצריך. אם אני מבין נכון - ההבדל בין מייבש של 8 קג לשל 9 קילו מאותה סדרה כנראה נמוך לא קיים - אותו תוף, אותו מראה - אז הסיכוי שיש להם תוף ומיסבים וקפיצים חזקים יותר?? וכל heat pump הזה מריח לי כמו דיזל עם אוריאה וכו', טכנולוגיה נורא מסובכת כדי לחסוך אנרגיה.

כולם עוברים ל HEATPUMP כי זה חסכוני ברמות לא רגילות, אני מאוד מרוצה מהמייבש (!) ובמגמת המחירים המתבקשת (המחירים רק בירידה) אני בהחלט ממליץ.
גם משרד האנרגיה כבר מתחיל לעבור לחימום מים ב HEATPUMP וגם שם המחירים ירדו וירדו.
צריכת החשמל החודשית נעה בין 22KW ל 38KW - מייבשים רק במייבש (ועושים הרבה מכונות). החיסכון הוא מאוד משמעותי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אולי עוד חברים יכולים לעזור - @dorsht @Shmelov

כמה שאלות נוספות  -

ממה שאני מבין הדגמים הישנים היו להם פילטרים בעייתים ואם הכל מתמלא במוך, מפה עוברים ל"ניקוי מזגן" בתוך מייבש או בעיות שמתחילות כשרדיאטור ומאווררים נסתמים....

השאלה אם היישום של הטכנולוגיה השתפר? אני מבין שבבוש סדרה 8 יש ניקוי עצמי. זה לא בתקציב.

האם זה פולט פחות חום החוצה מאשר מייבש קונדסר? זה משהו שלי חשוב מאוד ושווה לי להשקיע בזה.

לגבי דירוג אנרגטי, נראה לי שיש דירוג 2026 חדש של EU שמעיך את רוב שהוא A ומעליו הרבה יותר למטה...

עוד נושא זה רעש,האם שקט יותר מקונדסור אם היה לכם לפני זה? (אם מתעלמים מהזדקנות רכיבים)

האם העלות הנוספת מוחזרת ומתי ומה הסיכוי לתקלה משביתה/יקרה עד שזה מוחזר?

זמן ייבוש - אם אתה צריך להישאר עוד שעה ער? או אם יש לך שתי מכונות להפעיל ברצף וזה תוקע לך מכונה??

כרגע מצב הדגמים בשוק מאוד מוזר. KSP למשל אין אף מייבש בוש ובקושי סימנס. נראה שיש דגמים שונים בכל חנות אינטרנטית גדולה. לא ברור אם זה בעיית מלאים או שיש הרבה פחות דגמים של HEAT PUMP.

ונראה לי שממש חשוב פה 5 שנים אחריות מלאה בלי כוכביות, שהיחידים זה BSH שהחליפו לי בשמחה קפיץ ובולם במכונה שבוע לפני תום 5 שנות אחריות, אבל זה היה לפני כמה שנים.

פורסם

היתרון הגדול של מייבשי בוש עם משאבת חום זה הפילטר הנוסף שמגן על הרדיאטור של המעבה.

כול כמה שבועות אני מנקה אותו עם לחץ אוויר, ופעם בחודש שוטף אותו עם מים.

פורסם

יש דגמים שאין להם פילטר כזה?

דירוג אנגרטי - מבין שיש תקינה חדשה. אז כל הA++++ זה בתקינה הישנה.

כרגע אנחנו לא עושים מייבשים ברצף. אבל להשכיב 3500 שח על מייבש נראה לי הזוי.

מידאה - איך זה עושה 10 קילו אם זה תוף כמו של 8 קילו? פשוט עוד זמן? ממה שהבנתי מהצאט לגבי AEG - מכונה של 9 קילומלעומת 8 פשוט מתחילה מזמן מקסימלי גבוה יותר...  השאלה איך השירות של המילטון מי הנותן שירות שלהם, אם יש בכלל חלקים.... או שפשוט לא מתקנים. במחיר הזה, אני רוצה בעיקר מוצר שיעבוד טוב 3 שנים, 5 שנים. כנראה שמעבר לזה, בונוס.

• תוכן חדש...