Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

רכב חדש עד 140 אלף ש״ח.


פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, ntd כתב:

בנסיעה בעיר, הקלאץ' של תיבה האוטומאטית נשחק יותר מהר. ניתן כמובן למזער את זה ע"י סיגול הרגלי-נהיגה בפקקים - שמירת-מרחק, לא לגלוש במהירות

אני חושב שטכנולגיית ה- dsg כבר הוכיחה אמינות טובה.

אני החזרתי לפני שנה אוקטביה 2020 שנסעה במשך 4 שנים 132k קמ בתוואי נסיעה שכלל הרבה פקקים בת"א ובי-ם.

הרכב הפגין אמינות מושלמת והתיבה התנהגה כחדשה עד ליום בו הוחזרה האוקטביה לחברת הליסינג.

  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

 

בתאריך 23.1.2025 בשעה 15:19, mottis כתב:

לא הייתי לוקח הלוואה בסכום כל כך גבוה לחמש שנים. ריבית הפריים גבוהה ואתם "קונים" את הכסף במחיר גבוה.

אם זה לא רכב שמשמש להכנסה - עדיף לחסוך ולשדרג לרכב הבא מכסף זמין שיש לך.

 

לגמרי.

אתה זוג בלי ילדים, הולך למכור פיקנטו 2015 שזה מודל אמין ופשוט.

ואז לקחת הלוואה של 100,000 כדי לקנות רכב ב140,000.

אתה גם עושה מעט קמ. לתדלק 200 שח בשבוע, זה לא כסף גדול.

אתה גם מוכר את הפיקנטו?

אנשים פה קופצים מעל הפופיק כדי לקנות סהכ כרכרה חדשה עם 4 גלגלים.

אז מה קורה עם עוד שנה מתגלה שmg3 זה רכב פח כמו אורה 3 ראה שרשור מקביל?

מה קורה אם עוד שנתיים יש ילד או תאומים? ואז אתה מגלה שצריך משפחתית מלאה?

סליחה על השמרנות, אבל להחזיק רכב סיני חדש לחלוטין ומתקדם טכנולוגית כמו mg3 כרכב יחיד זה סיכון מסויים. לא יודע איך לתמחר את הסיכון הזה עבורך.

רק ברור לי שבשילוב עם 100k שח הלוואה זה מגדיל את מידת הסיכון. מילא היית אומר אני עןשה 50 אלף קמ בשנה, וצריך רכב חדש, לא חשמלי.

אם זה היה אני, אני הייתי נשאר עם הרכב הקיים, שם איזה מולטימדיה אנדרואיד טובה אם זאת הבעיה או משדרג למשהו סולידי סביב 50 עד 80 אלף גג.

 

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 6
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום.
רכשתי את הרכב מסוג MG3 Hybrid Luxury.
סה"כ רכב מצוין, מפנק, מתקדם מאוד, אבל יש התלבטויות. אולי אבטל הזמנה. אני לא הכי החלטי. 
שוקל לרכוש את הרכב Seat Arona בגרסת 1.5 FR מודול 2025 ישירות מהיבואן.
ראיתי חוות דעת על הרכב והדעות חלוקות – חלקן ממליצות בחום וחלקן מציעות להתרחק כמו מאש.
מעוניין לקבל מידע נוסף בנוגע לדגם זה.
אשמח לעזרתכם בנושאים הבאים:
1. מהם היתרונות והחסרונות הבולטים של הרכב?
2. שמעתי שבשנתונים מסוימים יש בעיות גיר, מצמדים ומשאבנות, האם הבעיה מתאפיינת גם במודול 2025 – 2024? למי שיש שנתון ישן והרכב הגיע ל – 40,000 ויותר מבחינת קילומטר, האם יש בעיות גיר או כל בעיה אחרת שעליי לדעת?
3. הבנתי שהרכב הוא גיר רובוטי, האם הוא נוח לנסיעה עירונית ובינעירונית? אולי זאת תהיה פעם ראשונה שיהיה לי רכב שיש לו גיר רובוטי ויש חשש. לא הבנתי איך נוסעים איתו כדי להימנע מתקלות. 
4. כיצד מתמודד הרכב עם בידוד רעשים בנסיעה עירונית ובינעירונית, במיוחד במהירויות של 110-120 קמ"ש?
5. מהי צריכת הדלק המשוערת בנסיעות עירוניות ובינעירוניות?
6. האם הרכב מציע נוחות מירבית מקדימה ואחורה בנסיעות ארוכות, למשל מנסיעה מרעננה לאילת?
7. האם יש בעיות של סל"ד גבוהה ורעש מנוע (צורח) בעליות או במישורים?
8. האם יש בעיות שכדאי לדעת עליהן במולטימדיה או בדיבורית?
9. איך האמינות של הרכב בטווח הארוך, במיוחד בהקשר של תקלות בגיר או בעיות מכניות אחרות? יש כוונה להחזיק את הרכב 5 או 6 שנים.
10. שמעתי בשנת 2030 סיאט תפסיק לייצר מכוניות, הדבר יכול להשפיע על הערך + חלקים, נכון?
11. איך השמירת ערך של הרכב בטווח הארוך?
12. האם תמליצו על רכישת רכב זה, או שמא להישאר עם הרכב שכבר רכשתי מסוג MG3 Hybrid Luxury וטרם הגיע אליי או לשקול חלופה אחרת? 
תודה רבה לכולם! 

פורסם

אני מניח שטרם קיבלת את הרכב, ואתה שוקל לבטל את העסקה (תקן אם אחרת).

 

הארונה 1.5 FR זה רכב שונה - צריכת הדלק פחות טובה מה - MG -משהו כמו 1 ל- 11 עד 15 מחוץ לעיר. בתוך העיר 1- ל-10.

בפקקים ובנסיעה איטית בעיר, ה- MG ההיברידי יככב - צריכת הדלק הרבה יותר טובה.

 

הסיאט נחשב לרכב סביר מבחינת אמינות ושוק.

אכן יש רגישות לקלאץ' של תיבת ההילוכים DSG, כך שאם רוב הנסיעות שלך בפקקים (במיוחד בעליות/ירידות), ה- MG עדיף.

אפשר לסגל הרגלי נהיגה בעיר/פקקים וככה להאריך את הזמן שלוקח עד שצריך להחליף קלאץ'.

 

מציע שתיקח לנסיעת-מבחן וכך תוכל לענות על שאר השאלות בעצמך.

מניח שנסעת על ה- MG, וכך יהיה לך יותר קל להחליט.

 

בהצלחה 

  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, ntd כתב:

אני מניח שטרם קיבלת את הרכב, ואתה שוקל לבטל את העסקה (תקן אם אחרת).

 

הארונה 1.5 FR זה רכב שונה - צריכת הדלק פחות טובה מה - MG -משהו כמו 1 ל- 11 עד 15 מחוץ לעיר. בתוך העיר 1- ל-10.

בפקקים ובנסיעה איטית בעיר, ה- MG ההיברידי יככב - צריכת הדלק הרבה יותר טובה.

 

הסיאט נחשב לרכב סביר מבחינת אמינות ושוק.

אכן יש רגישות לקלאץ' של תיבת ההילוכים DSG, כך שאם רוב הנסיעות שלך בפקקים (במיוחד בעליות/ירידות), ה- MG עדיף.

אפשר לסגל הרגלי נהיגה בעיר/פקקים וככה להאריך את הזמן שלוקח עד שצריך להחליף קלאץ'.

 

מציע שתיקח לנסיעת-מבחן וכך תוכל לענות על שאר השאלות בעצמך.

מניח שנסעת על ה- MG, וכך יהיה לך יותר קל להחליט.

 

בהצלחה 

 

NTD שלום.
תודה רבה על העזרה
😊
לגבי רכב MG3 אתה צודק! אני הזמנתי וטרם קיבלתי.
אני מתלבט לגבי
MG3 בגלל ששמעתי שיש לו קושי בעליות, יש לו 3 הילוכים ולפעמים הסל"ד שלו גבוה בעליות ובמישור.
עוד התלבטות זה לגבי הסוללה, אמנם יש 8 שנים אחריות, אבל איך יהיה השוק כאשר ארצה למכור אותו בעוד 5 או 6 שנים. שזאת התקופה שאני רוצה להחזיק אותו.
סה"כ רכב מרשים מאוד, מטוס בדרך מישור. מאוד מפנק ומתקדם ונותן תמורה מרשימה ביחס למחיר.
לגבי ארונה
1.5 FR, עשיתי נסיעת מבחן.
דברים שלא אהבתי בסיאט זה המושבים שעשויים מבד פשוט ולא דמוי עור, מצב ספורט שהוא מושך את הגיר. מצב נורמל היה משמעותית נוח לנהיגה. אין
Sun Roof, אין מיזוג מאחורה.
מה לגבי
Seat Ibiza 1.5 FR – עליה אתה ממליץ?
כאמור אני מעדיף רכב שיהיה לי ראש שקט למינימום 5 או 6 שנים ולא להתחיל להחליף גיר או דברים אחרים.
מה דעתך? להישאר עם
MG3 או ללכת על אביזיה או ארונה או רכב אחר בתקציב של 143,000 ₪?
אשמח לעזרתך. אני כבר מבולבל מאוד.

 

פורסם

שאלת תם. רק שמעת על הרכב שהזמנת? לא עשית נסיעת מבחן? נסיעת מבחן בעלייה הייתה מגלה לך הרבה. לגבי העתיד, אתה יודע למי ניתנה הנבואה.

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, Amit11 כתב:

אני מתלבט לגבי MG3 בגלל ששמעתי שיש לו קושי בעליות, יש לו 3 הילוכים ולפעמים הסל"ד שלו גבוה בעליות ובמישור

קצין הרכב בעבודה שלי לקח את ה- mg zs עם יחידת הנעה זהה ואמר שבעליות כאשר הסוללה ריקרה הרכב מתאמץ ורועש

לפני 18 שעות, Amit11 כתב:

עוד התלבטות זה לגבי הסוללה, אמנם יש 8 שנים אחריות, אבל איך יהיה השוק כאשר ארצה למכור אותו בעוד 5 או 6 שנים. שזאת התקופה שאני רוצה להחזיק אותו.

מה כמות הנסועה (קילומטראז') שלך?

היא מצדיקה רכב היברידי?

אם אתה לא נוסע הרבה, לא שווה לך "להשקיע" ברכב היברידי.

לדעתי, כדאי לך לשים יד על אחת מאחרונות המאזדה 2 שעדיין מוצעות לפני הפסקת השיווק.

המאזדה מציעה יחידת הנעה פשוטה ואמינה.

יחידות ההנעה של קונצרן vag הגיעו לבשלות, לדעתי.

מנסיוני כפי שכתבתי בעבר בשרשור זה, האמינות טובה.

 

בתאריך 19.2.2025 בשעה 10:47, Amit11 כתב:

שמעתי שבשנתונים מסוימים יש בעיות גיר, מצמדים ומשאבנות, האם הבעיה מתאפיינת גם במודול 2025 – 2024? למי שיש שנתון ישן והרכב הגיע ל – 40,000 ויותר מבחינת קילומטר, האם יש בעיות גיר או כל בעיה אחרת שעליי לדעת?
3. הבנתי שהרכב הוא גיר רובוטי, האם הוא נוח לנסיעה עירונית ובינעירונית?

אני מחזיק בסיאט אטקה 2024, רכב ליסינג מהעבודה.

הרכב כבר עבר 43k קמ ללא בעיות בתוואי נסיעות שרובו י-ם - ת"א בחזרה עם הרבה פקקים בי-ם ובת"א.

הגיר נוח מאוד ונוהגים בו כרכב אוטומטי לכל דבר.

בתאריך 19.2.2025 בשעה 10:47, Amit11 כתב:

האם יש בעיות של סל"ד גבוהה ורעש מנוע (צורח) בעליות או במישורים?

אני נהוג כבר 5 שנים ברכב vag עם מנוע 1.5, אך לפני כן נהגתי 3 שנים וכ-120k קמ באוקטביה עם מנוע 1.2 והסל"ד לא גבוה. בירידות הגיר נשאר לפעמים בהילוך נמוך כדי למנוע שחיקה של הבלמים.

בתאריך 19.2.2025 בשעה 10:47, Amit11 כתב:

שמעתי בשנת 2030 סיאט תפסיק לייצר מכוניות, הדבר יכול להשפיע על הערך + חלקים, נכון?

לפי השמועות וחזון החברות, כבר ב-2020 כבר לא היו נהגים בכבישים והיינו מגיעים ממקום למקום ברכב אוטונומי.

השוק האירופאי אומר לא לרכב חשמלי!

פיאט מוסיפה ל-500 החדשה יחידת הנעה היברידית קלה בגלל חוסר הביקוש ל-500 חשמלית, יצרנים שהכריזו על הפסקת שיווק רכבים לוגמי בנזין דוחים את תאריך היעד למועד בלתי ידוע וסיאט אמורה להתמקד ביימור מכוניות זולות ויעילות.

גם אם ייפסק ייצור סיאט, המכלולים משותפים לרכבי vag ולא צפיות בעיות עם החלקים המכאניים.

בתאריך 2.2.2025 בשעה 16:18, KipodYam כתב:

לא הייתי לוקח הלוואה בסכום כל כך גבוה לחמש שנים. ריבית הפריים גבוהה ואתם "קונים" את הכסף במחיר גבוה.

אם זה לא רכב שמשמש להכנסה - עדיף לחסוך ולשדרג לרכב הבא מכסף זמין שיש לך.

לדעתי, כדאי לך לבטל את הזמנת ה-mg3 ולחפש בסבלנות רכב משומש בן 4-5, חבל לזרוק כל כך הרבה כסף על עלויות מימון

  • אהבתי 2
פורסם

פות״ש, כשועל זקן השרשור הזה מטריד אותי. נראה לי שאתה מסתכל על הדברים הלא נכונים.

 

כמה שאלות לי אליך:

 

1. האם הרכב הנוכחי ממלא את ייעודו ולא מצריך יותר מידי בילוי (והוצאות) במוסך?

 

2. מה הסכום שאתה יכול להעמיד ללא הלוואה?

 

3. האם יש בעתיד הנראה לעיין הוצאות גדולות כמו חתונה ורכישת דירה?

 

4. האם אתה מודע למחיר ההלוואה שאת מתכוון לקחת?

 

5. האם יש צפי לילד(ים) בטווח החזק הרכב?

 

התשובה שלי היא שאם הרכב הקיים אמין, ממלא את תפקידו וצפוי להמשיך בכך (אין צפי לילדים בקרוב) לא הייתי מחליף אותו כעת, אלא מחכה עד שאישה תהיה בהריון או עד שהרכב הקיים יציג תקלה משמעותית שאינה בלאי רגיל. אם מדובר בהוספת רכב שני ואתם זקוקים לו אז תתקדם, אבל תתחשב באותם שיקולים שאביא.

 

הלוואה של 90,000 ש״ח בריבית P+0.5 - נכון להיום 6.5% בשנה - ל-5 שנים תעלה לך למעלה מ-15,000 ש״ח (ריבית, עלות הכסף). אם ההלוואה 100,000 ש״ח זה כבר יעבור את ה-17,000 ש״ח. האם הבאת זאת בחשבון כשחישבת את מחיר הרכב?

 

אתה מתכנן להחזיק ברכב 4-5 שנים, בניגוד לדעתך זה לא הרבה זמן. גם הנסיעה שלך לא גבוהה. ובמצב שבו כל תוספת לרכב עולה לך לא רק במחיר הרכב אלא גם ריבית הייתי מסתפק בדגם פחות מפנק, אם כי לא מתפשר על איבזור הבטיחות.

 

אילו אני במקומך וזקוק לרכב כצורך (ולא כפינוק) הייתי מחפש רכב בן 3-5 שנים המתאים למשפחה. למשל ארונה או קאמיק ולא פאביה. אחד הבנים שלי בחר לצורך כזה (רכב שני, לקראת ילדה ראשונה) בסקודה סקאלה בת 4. בן נוסף, במצב דומה, שהרכב שלו הגיע לגיל 20 והתחיל להתפרק, בחר בארונה חדשה (פסל את הווניו והסטוניק 1.4), אבל הוא לא נזקק להלוואה. אילו היה נזקק לה היה קונה יד שניה.

  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)
בתאריך 20.2.2025 בשעה 12:09, Amit11 כתב:

NTD שלום.
תודה רבה על העזרה
😊
לגבי רכב MG3 אתה צודק! אני הזמנתי וטרם קיבלתי.
אני מתלבט לגבי
MG3 בגלל ששמעתי שיש לו קושי בעליות, יש לו 3 הילוכים ולפעמים הסל"ד שלו גבוה בעליות ובמישור.
עוד התלבטות זה לגבי הסוללה, אמנם יש 8 שנים אחריות, אבל איך יהיה השוק כאשר ארצה למכור אותו בעוד 5 או 6 שנים. שזאת התקופה שאני רוצה להחזיק אותו.
סה"כ רכב מרשים מאוד, מטוס בדרך מישור. מאוד מפנק ומתקדם ונותן תמורה מרשימה ביחס למחיר.
לגבי ארונה
1.5 FR, עשיתי נסיעת מבחן.

 

הקושי בעליות הוא לא רק בגלל 3 הילוכים. הקושי נובע מזה שמדובר ברכב עם מנוע 1.5 ליטר ללא טורבו ומנוע חשמלי שמשודך לסוללה של 1.8 קילוואט. ברגע שהסוללה מתרוקנת, אתה מוצא את עצמך תקוע רק עם מנוע בנזין 1.5 ליטר שמשודך לגיר עם 3 הילוכים שילוב שלא ראיתי מאז שנות ה-90. אם אתה נוסע בעיקר במישור ו/או בעיר, זה לא אישיו, אבל אם אתה עושה הרבה נסיעות בינעירוניות עם עקיפות ועליות, לא הייתי הולך על הרכב הזה.

 

סיאט עם מנוע 1.5 ליטר תיתן לך ביצועים עדיפים בכל סיטואציה, אבל קח בחשבון שזה מותג מת. 

 

בתאריך 20.2.2025 בשעה 12:09, Amit11 כתב:

דברים שלא אהבתי בסיאט זה המושבים שעשויים מבד פשוט ולא דמוי עור, מצב ספורט שהוא מושך את הגיר. מצב נורמל היה משמעותית נוח לנהיגה. אין Sun Roof, אין מיזוג מאחורה.
מה לגבי
Seat Ibiza 1.5 FR – עליה אתה ממליץ?

 

תבדוק את הסקודה פאביה עם מנוע 1.5. אתה מקבל פתחי מיזוג מאחורה ובכללי זה רכב מאוד סולידי ומאוד מבוקש ביד 2. ובכלל למה אתה צריך מנוע 1.5? גם ה-1.0 נותן יופי של ביצועים בנסיעה מנהלתית. 

 

בתאריך 20.2.2025 בשעה 12:09, Amit11 כתב:

כאמור אני מעדיף רכב שיהיה לי ראש שקט למינימום 5 או 6 שנים ולא להתחיל להחליף גיר או דברים אחרים.
מה דעתך? להישאר עם
MG3 או ללכת על אביזיה או ארונה או רכב אחר בתקציב של 143,000 ₪?
אשמח לעזרתך. אני כבר מבולבל מאוד.

 

אחריות ארוכה לא מבטיחה שקט נפשי. אחריות בסך הכול אומרת שאם יש לך תקלה, היבואן ישלם על התיקון, אבל זה לא חוסך ממך את כאב הראש, את הטרחה של להכניס את הרכב למוסך, ואת הצורך לריב עם המוסכים ועם שירות הלקוחות של היבואן. אני פחות הייתי מסתנוור מאחריות שמגיעה עם שמונה כוכביות ויותר מתמקד ברכב עם מוניטין טוב, ופשוט מקווה שיהיה בסדר. (ומשאיר כסף בצד לתיקונים) 

 

ובכלל אם יש לך אפשרות להטעין בבית או בעבודה הייתי שוקל רכב חשמלי. במהלך השנה יתחילו להגיע רכבים חשמליים אירופאים בטווח מחירים 130-140 אלף. 

 

בתאריך 23.1.2025 בשעה 11:45, Amit11 כתב:

3. קיבלתי הצעה של 0.5%+P של 90  א' למשך 60 תשלומים, לדעתך משתלם?

 

זו לא הלוואת סאב-פריים (ראיתי הלוואות רכב הרבה יותר גרועות), אבל גם לא תנאים מדהימים. אם תיקח הלוואה נגד קרן השתלמות או פנסיה, תקבל תנאים טובים יותר. אבל אישית, הייתי נמנע מרכישת רכב במימון ל-5 שנים. עדיף לגייס עוד הון עצמי ולקחת הלוואה גג ל-3 שנים. ובכלל, הכי מומלץ לקנות רכב רק במזומן גם אם זה אומר שלא תקרע את הניילונים.

 

אגב, זה לא רק עלויות מימון. זה גם ביטוח הרבה יותר יקר ואגרת רישוי יותר יקרה. תבדוק את כל העלויות היטב לפני שאתה קונה רכב שלא תמצא את עצמך עם 10 אלף בשנה ביטוח מקיף. 

 

בתאריך 21.2.2025 בשעה 06:20, mottis כתב:

אם אתה לא נוסע הרבה, לא שווה לך "להשקיע" ברכב היברידי.

לדעתי, כדאי לך לשים יד על אחת מאחרונות המאזדה 2 שעדיין מוצעות לפני הפסקת השיווק.

המאזדה מציעה יחידת הנעה פשוטה ואמינה.

יחידות ההנעה של קונצרן vag הגיעו לבשלות, לדעתי.

מנסיוני כפי שכתבתי בעבר בשרשור זה, האמינות טובה.

 

ה-MG3 עולה בדיוק כמו סיאט איביזה/סקודה פאביה/מאזדה 2 חדשה. כלומר הוא לא משלם פרמיה על ההנעה ההיברידית. 

 

מאזדה 2 מאוד - מאוד מיושנת וצפופה. הקלף היחידה שלה זה אמינות כנראה על גבול האבסולוטית בזכות שילוב מנוע - גיר old school. 

עריכה אחרונה על ידי TheTaxAvenger
פורסם

רק מעיר מנסיוני - נסיעה לאילת וחזרה דרך מצפה רמון ברכב עמוס - באוקטביה 2019 1.5 טורבו היתה יותר נעימה בעליות מאשר מיונדאי אלנטרה היברידית. כאשר הבטריה יורדת ל2או3 קווים, הייתי מעביר למצב ספורט בניהול מנוע, כדי שיטען את הסוללה. התוצאה לא נעימה לאוזן. כשהבטריה נגמרת, אתה נשאר עם 100 כס ורכב כבד. נכון לכל היברידית שהמנוע בנזין שלה לא חזק, שזה כל הדגמים העממים...

  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 2.2.2025 בשעה 16:18, KipodYam כתב:

 

 

לגמרי.

אתה זוג בלי ילדים, הולך למכור פיקנטו 2015 שזה מודל אמין ופשוט.

ואז לקחת הלוואה של 100,000 כדי לקנות רכב ב140,000.

אתה גם עושה מעט קמ. לתדלק 200 שח בשבוע, זה לא כסף גדול.

אתה גם מוכר את הפיקנטו?

אנשים פה קופצים מעל הפופיק כדי לקנות סהכ כרכרה חדשה עם 4 גלגלים.

אז מה קורה עם עוד שנה מתגלה שmg3 זה רכב פח כמו אורה 3 ראה שרשור מקביל?

מה קורה אם עוד שנתיים יש ילד או תאומים? ואז אתה מגלה שצריך משפחתית מלאה?

סליחה על השמרנות, אבל להחזיק רכב סיני חדש לחלוטין ומתקדם טכנולוגית כמו mg3 כרכב יחיד זה סיכון מסויים. לא יודע איך לתמחר את הסיכון הזה עבורך.

רק ברור לי שבשילוב עם 100k שח הלוואה זה מגדיל את מידת הסיכון. מילא היית אומר אני עןשה 50 אלף קמ בשנה, וצריך רכב חדש, לא חשמלי.

אם זה היה אני, אני הייתי נשאר עם הרכב הקיים, שם איזה מולטימדיה אנדרואיד טובה אם זאת הבעיה או משדרג למשהו סולידי סביב 50 עד 80 אלף גג.

 

 

העצה הכי טובה פה. 100,000 שקל הלוואה עם ריביות לזוג צעיר ללא ילדים בשביל הפחונים האלה, מילא היה נכנס בך ג׳וק של רכב ספורט/שטח או רכב עם תשוקה כלשהי הייתי אומר יאללה חיים פעם אחת אבל מה הסינית ההיברידית הזאת הולכת לתת לחיים שלך בכלל, חיסכון מזערי בדלק על נסועה נמוכה? בשביל זה תפסיד כל כך הרבה?

 

אם יש תוכניות לילדים וזה בא מהמקום הזה אז תשדרג את הפיקנטו לסופר מיני משומשת/משפחתית ביד 2 עם התוספת הכי נמוכה האפשרית כדי לקבל רכב אמין שעונה לצרכים שלכם. אם זה סתם מגיע ממקום של שדרוג ולא קשור להתרחבות המשפחה, במצבך שאין כסף מיותר הייתי נשאר עם הפיקנטו. רכב סבבה עושה את כל העבודה שאתם צריכים ליום יום, ממש מדגדג? אז תחליף לסופר מיני ביד 2 מאובזרת וחזקה יותר ותרגיש אחלה שדרוג. 

 

לא מבין מה הנקודה בסינית הזאת בכלל. השדרוג שהיא תתן לך לחיים ביחס לעלות שאתה תוציא היא הרבה יותר שולית ממה שנראה לך, עוד קופסא עם 4 גלגלים אין שם שום דבר מיוחד.

פורסם

הוא לא ביקש מכם ייעוץ כלכלי. אנחנו לא יודעים כמה הם מרוויחים, וזה גם לא רלוונטי לדיון. הוא שאל אם ה-MG3 רכב טוב. בהשוואה לפיקנטו 2015, זה הבדל של יום ולילה, ומי שטוען אחרת פשוט לא יודע על מה הוא מקשקש. ה-MG3 הרבה יותר חזקה, מאובזרת, נוחה, גדולה ובטוחה. זה הרבה יותר אוטו מכל בחינה אפשרית.

 

אם כדאי לו לקחת הלוואה של 100K בשביל רכב חדש זה כבר שיקול אישי שלו. אני אישית ממש לא נגד קניית רכב חדש לתקופת אחזקה ארוכה, וזה גם יכול להתגלות כאופציה כלכלית עדיפה מאשר לקנות סופר מיני בת 4–5 שנים על הכביש, שלך תדע איזה תקלות הוא יצטרך לתקן בהמשך הדרך.

פורסם

המצב הכלכלי מרומז בין השיטין. מי שלוקח הלוואה של 100 אש״ח ל-5 שנים כנראה זקוק לה, כי אם היו לו חסכונות יה משתמש בהם, ואם היה מכניס 40,000 אש״ח בחודש היה חוסך 3 חודשים או לוקח הלוואה קצרת טווח.

 

אף אחד לא טען שרכב חדש לא עדיף על רכב בן 10. כרכב.  אבל נקודת המבט של המתעניין צריכה להיות יותר רחבה. אנחנו מכירים את החבר׳ה הצעירים שלא מסתכלים קדימה. אבל זה מתאים לבני 20, מזוג בני 30 אני מצפה להתיחסות אחרת. אפילו אם ילדים אינם בתכנון הם נמצאים בשלב בחיים שבו צריך לקבוע סדרי עדיפות, לדידי רכב עם סיומת 04 נמצא בעדיפות נמוכה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)

אני כותב מתוך ניסיון רע שהיה לי לפני הרבה מאוד שנים. התלהבתי מרכישת רכב חדש, לקחתי הלוואה קטנה במשפחה (בלי ריבית), קניתי רכב חדש. ואז אישתי נכנסה להריון (אפילו לא ראשון) וכל מבנה ההוצאות שלנו השתנה, הכמה עשרות אלפי ש׳ח האלה העיקו. 

 

כנראה שאתה מכיר אותו היטב. אני רק מנסה להבין מתוך מה שכתוב, ואיש צעיר שפונה לקחת הלוואה לא קטנה מעלה אצלי סימני שאלה. ואני חוזר, אנשים צריכים לרכוש מה שמתאים לצרכיהם וליכולתם (לא רק רכב - זה נכון למקרר וזה נכון לדירה).

 

בכל מקרה, לקחת הלוואה שתעלה 15,000 ש״ח ויותר זה מתאים, אולי, למי שרוכש רכב שיפיק הכנסות, למשל לעסק. אבל פות״ש לא מציין משהו דומה. 

 

לגבי תקלות ברכב משומש - נניח שיקנה איביזה לימון וילכו לו גם הקלאצ׳ים וגם המיכאטרוניק. ביחד הם יעלו פחות מאותם 15,000 ש״ח שתעלה ההלוואה, וזו כבר הוצאה גדולה מאוד לרכב שהוא סה״כ לא ישן. האם לדעתך עדיין מוצדק לקחת את ההלוואה?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...